Македонски лекари искали пари от оцелелите

Македонски лекарски екипи са поискали парична сума от оцелелите от потъналия кораб „Илинден" в Охридското езеро на 5 септември.

Обратно в новината

Коментари - Македонски лекари искали пари от оцелелите | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Чудя се и се мая, че някаква докторка и някакъв доктор имат сурат да се обаждат. Казвам докторка и доктор, защото в България лекари няма. Самият аз съм енциклопедия от болести, събирани цял живот от български доктори, които не успяха да ги излекуват и те си живеят заедно с мен. Откакто съм се пенсионирал преди 14 години не съм стъпвал при доктор, самолечение. Всичките ми приятели-пенсионери през това време измряха от ходене при доктори. От висотата на годините си заявявам: Няма по-гадно, по-долно племе от българските доктори (не включвам в него лекарите!)

sto e make vse e laino

Аз нали ви казвах,че всички тия дето се пишат македонци са боклуци. Всички до един ,без изключение. Ако това на македонци се беше случило тука ,дали нашите щеха да им искат пари. сигурен съм,че щехме да се раздаваме и да им помагаме от сърце и душа на тия гадове българомразци.

Заплата? Провери как е организирана здравната система в Бълагрия след 2000 година и ще разбереш, че не взимаме заплата. В болниците лекарите са на заплати, така е, но като цяло дохода им е заплата + кл. пътеки, а за всички останали е - каквото си докараш. Това е причината лекарите да искат пари, че и те ядат. А тук при такава трагедия не би следвало да се искат пари. Всички би следвало да са доброволни - и лекари, и спасители и пр.

До лекар до Вальо (07.09.2009 г. 12:53ч.) - Веднага отговарям! Вие лекарите без заплати ли работите или взимате заплати? Определено взимате заплати! Тогава защо си позволявате по болниците да рекетирате пациентите да ви се отблагодаряват? Що за наглост и рекет е това? Аз също работя за заплата и не мога да си представя да поискам някой да ми се отблагодарява за да си свърша работата! Разликата е, че аз работя в частна фирма и ще ме изхвърлят на секундата ако си позволя такова нещо. Но при вас е друго. Обучение на гърба на държавата, оборудване осигурено от държавата, сигурни суми, идващи от задължителни осигуровки. т.е. всичко от данъците на хората. И всичко това на готово. И лекарите ще имат наглостта да искат да им се отблагодаряват! Били ви ниски заплатите. Е, на ВСИЧКИ са ниски заплатите! Такава е икономиката на държавата! И ще кажа, че сте далеч от цивилизованите държави! Например ако в Германия си позволиш да дадеш бонбони, а камо ли пари на лекар, от благодарност, става див скандал! Но в ориента няма проблем! Тук може. Дори се проси! Но за едно си прав! Не трябва да се поставят хората под общ знаменате. Аз никога не го правя! Аз има предид корумпираните и алчни лекари. Разбира се има и много свестни лекари, но за съжаление те са на изчезване, покрай огромната маса корумпирани такива!

До лекар до Вальо (07.09.2009 г. 12:53ч.) - Веднага отговарям. Вие лекарите без пари ли работите или взимате заплата? Определено взимате заплати! Е, след като взимате заплати, защо си позволявате да рекетирате пациентите по болниците и искате да ви се отблагодаряват? Аз също взимам заплата, за моята работа, но не карам никой да ми се отблагодарява допълнително! Заплатите ви били малки. Е, малки са на ВСИЧКИ! Ще обобщя, че сте много далеч сте от лекарите в цивилизованите държави, ама много далеч! В Германия ако дадеш на лекар кутия бонбони или нещо друго, от благодарност, а ако си позволиш да дадеш пари ще стане скандал. Но в ориента няма такива проблеми! И, да, прав си, че не е редно да поставям всички лекари под един знаменател! Определено не го правя! Има много свестни лекари, но за съжаление са на изчезване!

Не сме с нищо по-различни, така че нека да не съдим, има кой да ни съди и нас и тях и всички ни, всъщност! Мир на праха на загиналите хорица и Господ да даде сили на близките им. Все пак капитанът е арестуван, а министъра си е подал оставката, я си спомнете, кога наш министър, по какъвто и да е повод си е подал оставката (особено при тройната ламя)!

Виж, лично аз уважавам труда на твоята гилдия. Без вас лекарите сме за никъде, но съгласи се с мен, че в една такава екстремна ситуация е да се искат пари от оцелелите е меко казано нехуманно. Никъде в белите държави го няма това чудо.. А лично ти като лекар би ли постъпила по подобен начин? Едва ли... Макетата просто ни цакат на всички фронтове и това е то...

Накрая всичко опира до това ,че лекарите са виновни.Лекарите са виновни за всичко.И всенародната омраза се насочва в тази позната до болка посока.Има ли някой,който плюе тук и си избива комплексите,да каже честно,с ръка на сърце,че работи за без пари.Утехата ми е и съм сигурна че така ще стане,че след не много години-5-6 ,най много 10,в България няма да има нито лекари,нито сестри.Да видим тогава кой ще е виновникът.

Намерисва ми, че всичко това беше саботаж и, че си беше предумишлено - масово убийство. Не може ден преди национален празник, да се случи просто ей така. За тези доктори и думи нямам. Късайте си допломите! --------- Давайте да им спретнем война на тия долнопробни животни! В градовете им има табели против нас - тяхните! Дет' сме най-големите тъпаци да им даваме паспорти да видят европа кучетата мръсни. Държава се наричали.. И карат наще коли, дори с наще рег номера. Говорят ни езика, ама иначе Македония била първата държава на балканите и ние всички сме били нейно притежание. .. --------------- не се окаже съботаж, защото става напечено. Наще хора говореха за чуване на взрив в машината след инцидента. А македонците казват, че се е обърнал ей тей, защото бил тежък ;)) .. моляяяяя?

Намерисва ми, че всичко това беше саботаж и, че си беше предумишлено - масово убийство. Не може ден преди национален празник, да се случи просто ей така. За тези доктори и думи нямам. Късайте си допломите! --------- Давайте да им спретнем война на тия долнопробни животни! В градовете им има табели против нас - тяхните! Дет' сме най-големите тъпаци да им даваме паспорти да видят европа кучетата мръсни. Държава се наричали.. И карат наще коли, дори с наще рег номера. Говорят ни езика, ама иначе Македония била първата държава на балканите и ние всички сме били нейно притежание. .. --------------- не се окаже съботаж, защото става напечено. Наще хора говореха за чуване на взрив в машината след инцидента. А македонците казват, че се е обърнал ей тей, защото бил тежък ;)) .. моляяяяя?

Що? Само наще ли да вземат? А за медицинска застраховка некой да е чувал? А знаете ли, че е много, ама много евтина?

НЕКА В ТОЗИ ДЕН ДА НЕ ОБСЪЖДАМЕ ПОСТЪПКИ НА ДРУГИ, КОЙ КАКВО НАПРАВИЛ И ДА СИ ИЗВАЖДАМЕ КЕРЛИВИ РИЗИ И ДА ТЪРСИМ ПОД ВОЛА ТЕЛЕ. В КРАЙНА СМЕТКА ПРАВИТЕЛСТВОТО РЕАГИРА БЪРЗО И АДЕКВАТНО. ДОСЕГА ТАКОВА АДЕКВАТНО ОТНОШЕНИЕ НЕ Е ИМАЛО. ПОЗДРАВЛЕНИЯ ЗА Г-Н БОЙКО БОРИСОВ И ЗА ВСИЧКИ НА КОИТО ИМ Е ДАДЕНО ЗАПОВЕД ДА ОТИДАТ НА МЯСТОТО НА ТРАГЕДИЯТА. НЕКА В ТОЗИ ДЕН СВЕДЕМ ГЛАВИ В ПАМЕТ НА ЗАГИНАЛИТЕ ПО ТОЗИ ТОЛКОВА НЕЛЕП НАЧИН. ЖАЛКО ЗА ЗАГИНАЛИТЕ, ЗА ТЕХНИТЕ БЛИЗКИ КОИТО В МОМЕНТА СА ПОЧЕРНЕНИ. НЕКА ПОЧИВАТ В МИР.

тТОЛКОВО СА И ЛЕКАРИ-БЕЗУМЦИ.

Ако беше на запад щяха да искат по 300 евро, а в щатите без застраховка само по филмите помагат.

ma teq ne6to ne sa redovni!!!nqmam dumi....

maketata sa balgari njama makedonzi jalko e sa potschinalite bog da gi prosti milite tova e goljama tragedia sa sem.im

И аз имам лош спомен от Охрид. Само в ръцете те гледат и като купиш някаква дрънкулка, те обвиняват, че друга такава си скрил някъде в чантата си...много долен търговски номер, който ми показа що за стока са! Зарекох се пожече в проста държава да не ходя!!!

Тези доказаха какви отрепки са. И нашите доктори си искат, но не съм чул след подобна трагедия някой да е поискал пари, за да си свърши работата. Македонците, както тези никакъвци се наричат, са наистина жалки дебили, както всъщност съм чувал да описват сами себе си като общество.

Епа они нема да са по-алтави от другите булгари, ами я!

Ха сега-макетата криви (07.09.2009 г. 10:56ч.) Безкрайно съжалявам за нашите загинали сънародници! Но вината е предимно наша- загинали са повече възрастни хора! Ние, старите, трябва да си седнем-било каквото било! Гледам връстници едва движат, но не си сядат на задните части! Така е, мина бедно животът ни, но поне децата да са по-добре! А то- до пазара не можем да стигнем, по чужбина сме хукнали! Светла ви памет мили мой връстници! Нека и главите ни праживе са светли! И да не черним дните на децата си!

АМИ НЯМА ДА ОСТАНАТ ПО НАЗАД ОТ НАШИТЕ ДОКТОРИ Я.

И тук има оскотели доктори, които по нищо не се различават от македонските си съучастници. Нека мине още малко време, да направим равносметката, да теглим чертата, пък тогава да обобщим. Капитанът е арестуван, министърът подаде оставка - като начало това са правилни стъпки на фона на безподобната македонска безотговорност!

македонците са си същите булгаристанци като останалите бай-ганьовци

Ей, ако всички Българи дето живеят в тая измислена държава се изнесат ще останат само албанци!

БАЛКАНСКИ МАНТАЛИТЕТ...

Явно всички макета са боклуци. Жалки дубликатчета. Има един лаф бий за да те уважават. Като разбира се боя не би трябвало да се разбира буквално, но мисля че можем да ги настъпим добре и да им покажем къде им е мястото.

Макетата продължават да се излагат - боклук до боклука! Не ходете там, да си цамбуркат сами в прекрасното си езеро - още малко им остана, докато стане албанско от всички страни, хак да им е!

Tova e bezobrazie ................no sigurno sa se nau4ili ot na6ite lekari po kurortite. SRAMNO I GADNO!!!!

vajno e sega na6ata durjava kolko 6te pouiska za nevinno zaginalite poradi nemarlivost ili korupcia taka nare4ena makedonska durjava

Като не знаеш какво да говориш, по-добре е да си мълчиш. За конкретния случай- наистина е много грозна постъпка да се искат пари в условия на спешност. Но по умните ти разсъждения за почти и още не са. искам да ти кажа да не коментираш едно цяло съсловие, а си помисли ти, в твоята професия, мръднал ли си си поне веднъж гъза без да ти платят за това. И колко пъти са ти платили, а ти не си си свършил работата както трябва. Ако си света вода ненапита и не можеш да си спомниш нито един случай, в който си бил не много съвестен в работата си, тогава имаш някакво право да кажеш нещо за български лекар, и то конкретно, а не обобщено.

dokazatelstvo che makedonci i bulgari sa isto.

Не почти, а същите.

Как да не искат, като и при тях сиренето е с пари. Виновни са организаторите на екскурзията, че не са застраховали пътниците. Тогава застрахователят щеше да поеме медицинските разходи. А сега организаторът ( а не държавата!) трябва да поеме всички допълнителни разходи. Защо държавата да изплаща обезщетения при смърт? Ако хората имаха застраховка, покриваща щетите, нямаше да олеква бюджета с десетки (или стотици) хиляди лв. А какво става с автобуса, шофьора и екскурзоводката? Или - забравете?!

После не били Българи макетата!

Е тия са почти като нашите лекари. Важна е парата. Пък хората да мрат. Що за човек трябва да си за да мислиш за пари в такива случаи? За щастие нашите лекари поне сега не са паднали чак до там, но и тях ги избива алчнотия.

НАГЛОСТ!!!!!!!!!!!!!

KOPELETA MRUSNI NE GI E SRAM NE6TASNICI POJELAVAM TVA DA IM SE SLU4I NQKOI DEN I NA TQH DA IM SE SLU4I TVA I TE DA IZPITVAT SU6TATA BOLKA KAKTO POSTRADALITE

И аз имам лош спомен от Охрид. Само в ръцете те гледат и като купиш някаква дрънкулка, те обвиняват, че друга такава си скрил някъде в чантата си...много долен търговски номер, който ми показа що за стока са! Зарекох се пожече в проста държава да не ходя!!!