БПЦ почита днес Свети пророк Илия (снимки)

Българската православна църква почита днес паметта на Свети пророк Илия. Църковният празник е наречен от народа Илинден.

Обратно в новината

Коментари - БПЦ почита днес Свети пророк Илия (снимки) | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Илинден си е на 2 август,изчанчиха календара с тия католически глупости!

ЗА ! ----- Къде се загубихте Напоследък, момиче ?

Честит Имен Ден, Именници/чки ! ---- По жълтите павета - Е Жежко. Ммможжжее И от Огъня да е. (Подсигурете Надеждна IP комуникация за уредите-Ви. ... колкото до Музиката - освен лицата-Ни и Гласовете-Ни, И Virgin radio София Е на линия.)

името Илия идва от гръцкото Хелиос - богът Слънце (от там и елемента Хелий) който препуска всеки ден на огнена колестница през небето.. и от там пренесено от езическите вярвания - св. пророк Илия взет със огнена колестница...

Идолопоклонство! Невежи неверници! За това сте отвратителни на Бога! За това ще ви избива с бедствия и мор!

Днес, малко преди 10.30 часа Дядо Добри се изповядал пред свещеник в ахтополския храм "Свето възнесение Господне", като поискал: "Бог да прости". Свещеникът му подарил иконата на Св. Илия, която Дядо Добри поискал и дарил в замяна 10 лева на църквата. Св. Илия е единствения светец, който не е умрял, а е взет с огнена колесница.

"Българската православна църква почита..." Тя сама ли го прави?! Православните християни нямат ли нищо общо с деня на Св. Илия?! Илинден е особен ден, почитан от тукашното население и в предхристиянски времена. Между другото: Пълен век закръгля днес Дядо Добри - човекът, наричан от някои Светецът от Байлово.

Къде се изпокриха антисемитите, нищо не пишат против този еврейски пророк!

Радвам се че името ми Илко не е семитско а е шумерско на цар Илку . А семитите си астават най гнусното племе и само балами може да се връзват на приказки за летящи бели коне ,сърнички,дядо коледа и супермен .Без мен ,вие роби и последователи на семитските мошеници .

Честит имен ден! Да не забравяме, че в митологичните представи, винаги има зрънце истина.

Шило

Честит празник, именниците! Живи и здрави да сте!

"Житието на пророка представя как при смъртта му" Пророк Илия е възнесен жив на небето, в Библията не се говори за неговата смърт.

Зачудих се коя е тази партия БПЦ, или какво означава тази абрибиетура!

пардон абривиетура

честит празник на всички! честит празник и на дядо добри и честит му100рожден ден!

БПЦ!?! МОЖЕ ЛИ ТАКИВА ТЪПИ ЖУРНАЛЯ ДА ИМА

какво точно ви буни в съкращението? обосновете се с аргументи.

извинете за въпроса. само се сетих - липсват първите букви на известна марка автомобили и часовници, купени с пари за свещи.

Такова съкращение в заглавието на статията освен смях, "буни" и съжаление

БПЦ? По-скоро ТПЖ - тъпи продажни журналисти

Българската православна църква е сведена до един акроним? Чудно.

Честит Празник на всички именници! Бъдете здрави, силни, усмихнати, успешни! Дарете близките си с обич и светлина!

8901

ЧИД на всички именници!Бъдете живи и здрави!

присъединявам се към пожеланията ви, но не се връзвайте на приказките за курбана и въобще жертвоприношениятя, понеже месото на най-стария петел е най-жилаво, а самият той е най-мъдрия петел. е, ако е да се отървете по някакъв екологичен начин от мършата - това е добра идея, но все пак - нито боговете, нито светците обичат жертвите, още по-малко да ядат месата им, понеже не са канибали и точно за това Именно са Светци и Богове.

Не си прави кумири, мрази всички пенционери, и лошите матриали. До да обичаш само Буда, нашето Бащица. Той ни храни, Той ни дава служби, най-крехки телеЖки прЖолки, Той ни маже дебело филията с масс от бели свинки От Цвъко и Цеца

'Името му означава "крепост Господня"' Е как така името му е имало този превод, преди да стане светец. Смешно е.

Всички библейски имена имат смисъл (както в прочие и старите български имена)... виж примерно Божидар, Богомил, и пр. (аз познавам някои такива, и те също още не са светци :) ) Самоче светец (или 'светия') в Библията има друг смисъл от това, което хората му придават днес. Защото човеците провъзгласяват за светия, някой който е много по достоен от другите, или се отличава с несравнима доблест и чест. Божието Слово, казва че "няма праведен ни един" (Посл към Рим. 3:10), а светия е някой, който е оправдан от Господа, въз основа на покаяние спрямо Бога и вяра спрямо Господа Исуса Христа.

+++...+++...+ !