Съдът оповести защо оправда подсъдимия за ”Соло”

Четири месеца и половина, след като подсъдимият за убийствата пред дискотека "Соло" Илиян Тодоров бе оправдан, съставът на Софийски градски съд с председател Румяна Ченалова оповести мотивите си, съобщи БГНЕС.

Обратно в новината

Коментари - Съдът оповести защо оправда подсъдимия за ”Соло” | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Една от най-сериозните гаври със идеята за правосъдие.

Значи разминаването се получава от текстовете на законите. При тези текстове на нашите закони, и при така свършената работа и досъдебните следствени действия, решението на съда е такова. Ако в Германия, както казваш, биха го осъдили само на база на тези доказателства, събрани от тъпи малоумни бг ченгели, значи германските закони са тези, които го позволяват, а не съдиите им. Извод: или бг законите са (нарочно) сбъркани още при писането им, или следствените органи у нас НЕ си вършат качествено и добросъвестно работата.

Не се притеснявайте, съдът го оправда, много предположения има защо, не е трудно да го сторят, след като някой не е работил или е работил в тази посока. Но изглежда това момче ще се само осъди, след като споделя, че животът му се е променил в отрицателна посока. Това неговото няма да е живот, по-добре да беше получил наказание от съда, вместо от съдбата. Едва ли и той вярва в това решение на съда?

Статията не е коректно написана и съдържанието на мотивите няма нищо общо с интерпретацията на медиите. Ето ги в сайта на Софийски Градски Съд като официален документ... Аз лично, като юрист ги прочетох и смея да твърдя, че съда е взел правилното решение, водейки се единствено и само от закона. Мотивите към оправдателната присъда лежат на стабилна правна основа и поставят под сериозно съмнение вината на подсъдимия.

Мотивите са доволно тъпи, дано присъдата падне на апелативен съд, защото иначе верно ще излезе, че са минавали извънземни оттам..

Скорощезапочнатдастрелятипосъдии..!!!

Хора недедейте да скачате веднага срещу съда. Повечето от вас предполагам знаят че съдът обявава присъди на базата на събран доказателствен материал, проведени следствени действия и т.н.При една такава присъда един интелигентен човек би си задал въпроса какво е свършило следствие, прокуратута и какво точно е представено на съда като факти.Когато на тези инстанции нещата са свършени непрофесионално, няма как да очакваме съда да произнася присъди на базата на "нещо", което не става за нищо. Отделен е и въпроса за "обективността" на българския съд. Следователно трябва много хора от различни служби да работят професионално, за да се стигне до осъдителна присдъда в случай на вина.Когато всичко се върши през пръсти и мърляво крайния резултат винаги е мърляв !

Една държава няма ли действащ безпристрастен съд това не е държава.Съжалавям, че съм на години и не мога да я напусна. И при косвени доказателства се осъжда. Или иската да е сниман с камера как ги убива и то като на филм - от подходящия ъгъл и осветление. Самите съдии са за съд. Дано родителите се жалват в Хелзинки.Помните ли,че оправдаха и убийците на студента в Париж и когато френското правосъдие оповести, че ще ги съди във Франция ги осъдиха набързо.Придш не им стигаха събраните перфекти доказателства от французите, а после изведнъж им бяха достатъчни. Повечето от бълг.съдии са най-голямите престъпници.

тотално сбъркана държава сме. нормално е да оправдаят убиеца. щом може намерен умрял делфин в морето прокуратурата да излезе със становище че се е удавил... държавния рекет и корупцията са на всякаде. никога няма да просперира българия. просто племето ни е такова долно

Това не е съд, това е позор! Как е възможно такова безсрамие? Как спи тази жена? Деца има ли? Какви са тези мотиви, кой от кой по-тъпи? Да, живота на този убиец се е променил, а живота на тези две деца под земята? Добре, че Господ бави, но не забравя!

Абсолютна съдийска невменяемост - сигурно сами са се намушкали жертвите ! Очевадно е, че това лайно е участвало в сбиването и е намушкало жертвите - доказва го и факта, че се опитал да се укрие, а не се е предал сам, за да даде показания кой точно е извършил убиствата ! Колко тъп трябва да си за да не мислиш, а да четеш измислени параграфчета и алинейки, писани от некадърни книжни лумпени ! За да си съдия се иска освен като папагал да повтаряш прочетеното и да мислиш логично - нещо което явно затруднява корумпираните ни съдии ! Заслужават да бъдат заплювани публично от обществото - щом защитават интересите на убийците, а не на потърпевшите заслужават презрение !

излиза, че всеки може да си убива който си иска, стига да не са го снимали с камера (в HD формат, на светло) или съдия да е присъствал на мястото на престъплението (нещо като рефер на схватката). Горко ни!

Излиза, че "6те апартамента" и смешниците под него - ОТНОВО НЕ СА СИ СВЪРШИЛИ РАБОТАТА! Съда НЕ е виновен!

понякога и това е вярно, но в повечето случаи с наличните доказателства един съд в Германия ще даде осъдителна присъда, а Българският Съд ще каже, че не са достатъчно...

Не се прави бе смешен, 23 годни все някой друг ви е виновен гад корумпирана

Българският дамски съд, продукт на една криворазбрана демокрация на корупцията и словоблудството, отново демонстрира антинационалната си същност. Един вулгарен убиец с нож в ръката, с пръски кръв по ризата, излиза като невинен. Съдът в България иска на мястото на всяко убийство /убийства/ да има техен представител, седнал в шезлонг с пура в устата, с кинокамера и ярко осветление на мястото на престъплението. Гаврата на правистите - тези отявлени реакционери и душевни проститутки - над нацията, вече 22 години не спира и съсипва и малкото останало достойнство на хората.Решенията на разни пикли са резултат от коричеството банкноти под масата. Така нашите комсомолци и десни реакционери налагат демокрация от нов, невиждан нацистки тип по тези красни земи. Дано и тепните деца един ден платят за греховете на родителите им в тоги - с живота си.

ГНУСНО, ГАДНО И ЦИНИЧНО!ТАЗИ СЪДИЙКА ТРЯБВА ДА БЪДЕ ОСЪДЕНА НА СТРОГ ТЪМНИЧЕН ЗАТВОР ЗА 20 ГОДИНИ!УБИЕЦЪТ Е ОПРАВДАН, ЗАЩОТО ИМА ЗНАТНИ РОДНИНИ И СИ Е ПЛАТИЛ!А, ЧЕ Е УБИЕЦ Е ОЧЕИЗВАДНО!ПОЗОР ЗА БЪЛГАРСКАТА ПРАВОСЪДНА СИСТЕМА/ПОРЕДЕН РАЗБИРА СЕ/!

ТОВА Е ПОДИГРАВКА , ТАЗИ СЪЗИЙКА ТРЯБВА ДА БЪДЕ ОСВОБОДЕНА .ТОВА ОБЯСНЕНИЕ Е НА ИЗВЪНЗЕМЕН . ЗАЩО ПОЛУЧАВАТ ТАКИВА ЗАПЛАТИ И СА НЕДОСЕГАЕМИ. ДА СЕ ПРОМЕНИ ЗАКОНА ЗА СЪДЕБНАТА ВЛАСТ

В България съд няма! При свидетели, оръжие на престъплението, частични самопризнания и 2 жертви, извършителя е невинен! НЕ ПРИЗНАВАМ НИКАКВИ РЕШЕНИЯ ВЗЕТИ ОТ БЪЛГАРСКИ СЪД

"За да се приеме, че само подсъдимият е притежавал нож, от което да се изведе последващия извод за авторство е необходимо да са налице данни, че останалите участници в групите не са притежавали оръжие. Такива обстоятелства не са изследвани и проверявани в досъдебното производство" т.е. следващият път като ви нападнат, за да ви убиват, захвърляте ножове, флакон със съзотворен газ и всякакви други средства за сабоотбрана и се подготвяте да бъдете пренесени в жертва! Тогава има вероятност убиецът ви да бъде осъден...с условна присъда!

Аз пък разбрах че Илиян Тодоров се е защитавал от тия изверги "спортисти"......

Ще гушкаш букета ли?!

След като няма съд, трябва да се въведе Линча. Роднините на убитите момчета, какво чакате. Виждате, че и на вас ще ви се размине при такъв съд.

ПРАВОСЪДИЕ????????? БЕЗ СЪД Е СЪЩОТО! ДА ГО ЗАКРИЯТ!!!

По-голяма глупост не бях чел. Не могли да докажат, че той го е направил. Тук мирише на много добри адвокати, много пари и влияние. Срам за съдебната ни система и подигравка с обикновените хора.

хайде сега са наред роднините да оповестят техните мотиви на уважаемия подсъдим, вече могат да го сторят след като е на свобода

Съдебната система е олицетворение на злото. Тя не само, че не е в услуга на обществото, но е и основен катализатор на престъпността.

Сам си е признал, че е наръгал едно от момчетата с нож. Това не е ли достатъчно да бъде осъден минимум за опит за убийство?

Каква отговорност носят съдийте за "грешките" които допудкат ? - НИКАКВА. Защо тогава хората от партията на Гоце да не защитят сина на един свой "партиен другар" ? - Няма причина... Животът на един убиец се променил в негативен план - да, в деня след убийствоо са го уволнили от работа ( защо ли, след като не е виновен ... ). Много му пука - тези мафиоти са милиардери - може цял живот да харчи народни пари ( казвам "народни", защото паразити като тях няма как да изкарато толкова пари ) и пак да има и за пра-внуците му... Няма оправия и няма и да има... Вдигаме си чуковете и кой където свари. Все ще е по-добре от тука. Да се оправят Гоцевци и Луканоци заедно с шепа турци и цигани ( които между другото си имат доста по-добро правораздаване от напето ( око за око - зъб за зъб .... ). Това е - отивам да стягам куфарите...

ние си знаем защо- защото съдът в бг винаги оправдава престъпниците! ето за това!

ако някой смята,че има съдебна система в България -горчиво се лъже.затова кой може се спасява и така трябва.тук живот за нормални хора няма.ще ви пребиват,ще ви изнасилват децата,ще ви ги убиват а после срамът и мъката ще са с вас а престъпниците ще ви срещат и ще ви се усмихват.

петна от кръв по ризата- ами в мелето само неговата ли риза е била с петна от кръв. Дрехите на другите изследвани ли са. Защо ако е имало кръв по ножа му това не се твърди. Кой от участниците в мелето е имал още нож? Повече от ясно- разследващите не са НАПРАВИЛИ РАЗСЕДВАНЕ А СА ВЪРВЯЛИ ПО ПРЕДНАМЕРЕНО РАЗСЛЕДВАНЕ. Защото са некадърни и мързеливи милиционери.

Ако е така делото се връща за дораследване а не се оправдава обвиняемия

Чувствам се възмутен , отвратен, омерзен от тези, които би трябвало да олицетворяват справедливостта... Нооо, така ще е, докато си оставаме само с коментарите в нета... Част от мен продължава да вярва, че това не е последно решение по този случай, дано на по-горна инстанция нещата да се променят

без граждански контрол на съда -ето това е резултата-от нашите данъци -по нашите глави-това безсрамие все някога трябва да свърши -затова правосъдието е на улицата е не в съдебните зали!

Мафиоти мръсни, за какви ни имате???

Заради такива поръчкови изпълнения напуснах системата. Това е подигравка с правото, с моралните норми и с всички българи, които не се мислят за абсолютни простаци. Ако, този съдия не бъде уволнен за накърнавяне престижа на съдебната власт и проявеня абсолютна некомпетентност, то за всички нас остава един единствен изход: на площада или терминал 2.

Извод от случката: Вместо да седите удобно и да коментирате, излизайте на площада, всеки ден, докато не спрат с тези безумици!!!

за тези олигофренски решения на българският съд плаща данъкоплатеца а изродите от съдебната система освен подкупи получават и 13 и 14 заплата чудно ми е за каква европа сме се запътили

Значи той е бил там, имал е нож, има кръв по ризата, наръгал е едното момче,ама не ги е убил той.Да той съвсем нормално си наръгва едното момче и се укрива след тази съвсем нормална постъпка, после кацат извънземните от Марс и убиват момчетата.

На поредния престъпник в Бг ну се размина...

ще бада много шастлив ако всички гоцевски садии бадат натикани по затворите. това, което те варшат не може да баде квалифицирано като друго освен като много тежко престапление срещу националната сигурност и балгарския народ. докога тези изроди ще се гаврят с балгарскя народ? няма ли сила, която да ги спре. ние не сме животни или хора от които нищо не зависи. ние плащаме тластите заплати на тези нагли и корумпирани разбоиници.

деер

Евала на шефа на СГС и на главния прокурор! Тия двамата мошеника носят отговорност за всички наръгани в България след онзи кървав ден!

След като прочетох"захаросаните обяснения"на така наречения от някои"независим български съд"взех да се чудя дали нашите,български съдии ни мислят за скодоумни наивници или ние,нормалните хора в тази държава наистина сме такива??? Защото едва ли някои от тези,които са дали тези напудрени глупости може сам да обясни какво е искал да каже чрез тях!!!

Значи например, ако приемем аргументите на съда, не е достатъчно да имаш брачно свидетелство за да докажеш че си женен за една жена, а трябва да имаш и документ и от всички останали жени по света, че не си женен за тях.

Браво за коментара и изцяло се съгласявам,че с такива мотиви съда се подиграва с цялото общество.Не вярвам в бг всички осъдителни присъди за убийства да са доказани със записи на извършването им

еи заради такива садии няма да остана в бг

Бая кинти са си сменили собственика за такива безсмислени обяснения. И в крайна сметка какво? Оправдан е, защото не е доказано, че другите не са имало нож!!! Баси съда, баси чудото.

драифа ми се от балгарските садии боклуци

Българският случай на OJ Simpson....

глупости. OJ щяха да са го остригали ако беше така закован.