Българин е ”магьосник на машините” в САЩ

"Магьосникът на машините" - така американското издание "Колорадо спрингс газет" е озаглавило статия, посветена на българина Илия Петков.

Обратно в новината

Коментари - Българин е ”магьосник на машините” в САЩ | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Едно голямо БРАВО, господин ПЕТКОВ! Още много години доказвайте на практика таланта си, но уви за друга държава, защото от "много хубаво" не сте напуснали собствената си такава. БЪДЕТЕ ЖИВ И ЗДРАВ!

ЧЕ АКО БЯХА ПОВЕЧЕТО БЪЛГАРИ, КАТО ПЕТКОВ, БЪЛГАРИЯ ЩЕШЕ ДА НАДМИНЕ ШВЕЙЦАРИЯ, НО ЯВНО МНОГО ХОРА НЕ СА ИНФОРМИРАНИ, ЧЕ МОГАТ СВОБОДНО ДА ПЪТУВАТ В ЧУЖБИНА И ДА РАБОТЯТ И СЕ РАЗВИВАТ

да ти каза господин галош и на теб както и на американците с които работя,че всяка една дургава е наи-добра в накоя насока и нито една не е наи- добра вув всички отрасли и насоки.

Една хубава новина! Браво на човека!

Мисля ,че този наш сънародник е постигнал не само американската мечта но и мечтата на всеки трудолюбив и способен българин -да работи каквото умее най-добре без да е ограничаван от гадна администрация, властваща номенклатура с мръстните и мафиотски номера а и да се радва на удоволствието да работи за себе си .Пожелавам му още много успехи и още дълги години работа.

Циганите в Самоков пък са царете на незаконното електропотребление!

Ако Илия Петков беше останал в прекрасната България, сега щеше да е безработен и да рови по кофите за боклук.

завистлив и мързелив народ, повечето. Това ни остана от комунизма. Човекът е постигнал всичко, с труд, почтено. Вие освен да критикувате, без да сте наясно, какво друго можете да правите?

Подобни публикации могат да будят само гордост, но като гледам коментарите... Загубен народ сме... Защо не можем да се зарадваме на някой, който е успял с огромен труд и талант... и продължава да работи от тъмно до тъмно... това съм го изпитал... това е начин на живот и парите изобщо не са важни... искаш да изразиш идеите си, да се докажеш пред себе си, да оставиш някаква следа, да се радваш като малко дете на това, което си създал.... консуматорските мозъци никога няма да могат да го разберат и веднага лепят етикет на човека, че работи толкова много, защото е алчен за пари....

...да е възможно и в България да осъществиш "америакнската" си мечта...

браво на колегата петков.има една балгарска поговорка коятао комунистите не знаят-"шило в торба не стои."този човек е намерил подходящото място за да си реализира идеите.голяма грешка направиха партииците като купиха за по 1 лев заводи и след като видяха че не могат да ги управляват и това не е толкова лесна работа ги преварнаха в публични домове и хотели . пример:змм -софя завод на световно ниво с производство което се изнасяше в 60 страни сега е хотел и бардак.как така изведнаж заводите станаха нерентабилни и трябваше да се разпродават за 1 лев???? конструирането или/ дизаина ам. англ./е сложна работа защото се изискват не само знаня но и добри и оригинални решения или идеи.идеите са дефицит в цял свят и тези които разчитат на копи енд паст са обречени особено в механиката. пример за това са китаи ,японя ,южна корея и др.така те ускоряват процеса на развитие но никога не могат да бадат парви.в момента в балгария се прави сащото само се копира и то много зле защото се прави от аматиори и стоките изглеждат жалки на пазара.

И аз казвам евала... Напуснал БГ - станал Човек !!! Много успехи, здраве и иновации!

Че аз наистина бачкам 20 часа, но за себе си, а не да робувам на ненаситни господари по 80 часа на седмица, и парите от данъците ми да отиват за бомби над други държави !! И цял живот да бачкам на 2 работи за една ливада с дървено бунгало на нея -т.нар къща, - не благодаря !!

С VPN имаме много проблеми, тук в американския клон на фирмата. В българския клон няма такива проблеми, просто защото мрежата е конфигурирана по малко по различен начин, което води до по добра стабилност. При нас VPN-на постоянно се дисконектва, понякога узера сам трябва да се дисконектва от VPN, за да принтва например. И хиляди такива примери, които в българския ни клон са много по добре решени.

Евала на тоя Българин! за съжаление, каквото и да кажем утре пак ще гледаме и ще четем за тиквеници, които искат да ни управляват от добре по добре. народа се изроди

А как да окачествим твоите твърдения, че българските фирми дават по качествен продукт, то това може да бъде квалифицирано само като патриотизъм или некомпетентност ?!!? Това означава само едно - това е тотална промивка на мозъци, че всичко хамериканско е винаги най -най ! А то не е !! И го казвам като човек, който е работил дълги години в ИТ технологиите !!

А как да окачествим твоите твърдения, че ако някой твърди, че българските фирми дават по качествен продукт, то това може да бъде квалифицирано само като патриотизъм или некомпетентност ?!!? Това означава само едно - това е тотална промивка на мозъци, че всичко хамериканско е винаги най -най ! А то не е !! И го казвам като човек, който е работил дълги години в ИТ технологиите !!

Аз го казвам от същата позиция. Моля посочете няколко български иновации в ИТ. При положение , че работите като ИТ, може ли да споменете днешните компютърни проблеми , и кой по точно измисля решенията за тях. Дори не Ви питам кой е измислил ИТ-то.

Разбира се, тъй като работя като системен инженер, ще ви кажа, че нетуърк системата където работя е дизайнвана по неправилен начин, което води до постоянни крашвания, и оттам до малък брой на девятките. Ако сте в тази област ще разберете за какво говоря. Тъй като имам добри контакти и с български фирми, твърдя, че проблемите там са решени по много по добър начин, и съответно стабилността на системата е много по добра !!

Ти си неграмотник бе тъпан пробит,Вземи да се разтършуваш и да намериш за какво става въпрос,а не да пишеш глупости и да цуркаш пърцуца.

Една дума: ЕВАЛА!

Подозирав, че има грешка в превода. Не вярвам, че благодарение на дизайна, работят машините му. Предполагам, че е добър конструктор на машини.

Че кво толкова като бил ставал в 3 сутринта ?!!? Толкова хамериканци бачкат по 70-80 часа на седмица, нормално е да се става рано, за да работиш на 2 работи. Иначе как ще си платиш ипотеката на дървената барака, дето им казват къщи в хамериката???

Престанете най-накрая да рециклирате ОФ брошурите и статиите на "Правда" предназначени за тъпите мужици, да се радват на панелните си коптори и на това, че могат да ходят безнаказано пияни на работа. Пишеш глупости, изобщо не познаваш живота в САЩ. А така наречените "бараки" са със спецификации, които азиатските строителни стандарти в България никога няма да постигнат.

Жив и здрав да е Петков, ама- благодаря, не желая аз да ставам в 3 посред нощ, за да работя от алчност и лакомия за пари. Има време за работа, има и време за почивка. Утре като се гътне Петков, тия шарени зелени тоалетни хартийки, спечелени от изобретенията в гробищата ли ще ги носи? Работил цяла нощ, работил без почивка...Е , кво? Това е достойно за упрек, не за похвала. Да работиш цяла нощ не за собствено благо, а за да помогнеш на другиго и със спечелените пари да правиш дарения, или, например, да построиш дом за сираци, или трапезария за соц. слаби хора, да подслониш някого, да построиш храм. Ето това са най-важните неща, а вие ми разправяте, че не спал само и само да се нагъчи и налапа с повече долари, Жив и здрав да е, он си знае.

За някои хора работата, удоволствието от това да реализират идеите си, са водещи, а не парите. Но куха кратуна като теб не може да го схване!

А ти искаш ли да направим сравнителен тест за интелигентност между моята и твоята кратуни? Който събере по-малко точки, дължи на другата страна 10 000 лева. Съгласен? Нали си отворен?

"машинен дизайнер" - квой туй, бе журналя неграмотни?!

Това е цяла наука. Вземи прочети нещичко от Енциклопедиите, че срамим средното образование с подобни тъпотии.

хамериката отдавна не е това, което беше, и отдавна вече не предоставя такива възможности, както е предоставила на този българин 30 години назад. Аз самият работя в хамериканска компания с офиси по цял свят. R&D департмънта при нас( това е развой и технологии на български ) го закриха, и изместиха в Сингапур. Тук остава само това, което не може да бъде изнесено навън. И за сравнение, колкото и парадоксално да звъчи, тъй като работя в определен технологичен сектор, качеството на услугите, които БЪЛГАРСКИ фирми, в България предлагат, е многократно по високо от аналогичните им хамерикански фирми !

ИТ-секторът е изключение. Изключение е защото в основата си е ум, знания и малко ел. ток. Умът не зависи нито от раса, нито от пол, нито от държава или географско местоположение. Знанията се трупат ако има свободен достъп до информация, а интернет дава точно това. Нормално е американските фирми да имат успешни конкуренти по света, включително и в България, нужни са само сиво вещество, ток и пари. Съвсем по друг начин стоят нещата ако трябва да се конкурира например Боинг.

Комунистите прогониха всички кадърни хора от България!!!

много са ви мазни коментарите, с различни имена ли ги пишете

Всичките коментатори на куп, ли ?

истината дириснико я водиш явно в група цинизми и накърняване на доброто име

коментара които изтри дириснико, не съдържа нищо особено освен истината

нашите родни (назначени) "бизнесмени" са същите като този човек! Просто си приличат като две капки вода. Затова България ще прогресира и ще задмине целия свят! )))

Също като политиците ни към които си се прикачил, нали...Ще ни водиш към светло бъдеще...И те така...

Паисий

не съм се прикачил към никакви политици. АКО СИ МИ ЧЕЛ КОМЕНТАРИТЕ - ВИНАГИ СЪМ КРИТИКУВАЛ АБСОЛЮТНО ВСИЧКИ ПОЛИТИЦИ! БЕЗ ИЗКЛЮЧЕНИЕ ... ЗАЩОТО СА БОКЛУЦИ!

Във всяка нация има около 5% хора способни да взимат решения, а резултата показва колко правилни са тези решения. Останалите 95% чакат някой да вземе решение. Определете се сами къде сте в 5% или 95%, по това което сте направили. Г-н Петков е една добра единица от българските 5%, но живееща и работеща в Америка. Слава богу той не е единствен. До 5% от 8 милиона /та може и повече/ си да доста хора българи!!! Едни са в България, други по света. Важното е да успяват, защото само тъка и България може да успее, независимо от неспособните ни "държавници".

ха ах ах а

ас познавам идни българи които ше управляват Бъгистан в кофликт на интереси - тридолюбиви люде, жертвоготовни хе хе

И как да успее в българия човек, когато собственият му премиер го нарича лош материал и го кара да сади картофи в панелките...

Ама моля Ви се, Колега ! --> к'ъв так'ъф Би могъл да Ни бъде банкянскио ?!

ПИЧ , ПО - ПРАВИЛНИЯТ ВЪПРОС Е ... ЗАЩО Е ИЗБЯГАЛ ОТ БЪЛГАРИЯ ПРЕЗ 1981 Г . КАКТО И НАПРИМЕР ИЛИЯ ВЪЛКОВ - ЮЛ БРАУН - СЪЗДАТЕЛЯТ НА БРАУНОВИЯТ ГАЗ ИЗБЯГАЛ ОТ БЕЛЕНЕ И БЪЛГАРИЯ ЗА ДА СТАНЕ СВЕТОВНО ИЗВЕСТЕН ОТКРИВАТЕЛ НА БРАУНОВИЯТ ГАЗ , ЗАЩОТО ДРУГАРИТЕ ОТ БКП НЕ ГИ ИНТЕРЕСУВА КАКЪВ ПОТЕНЦИАЛ ИМАШ , А КАКВО МОГАТ ДА ИЗКАРАТ ОТ ТЕБ ...

kumalissa73@

Добре де, тогава беше комунизъм и ъ-ъ-ъ...мракобесие? Къде са сега кадърните хора? Вече сме свободни, демокрация е, капитализъм и пазарна икономика. Америка постоянно ни хвали и тупа по рамото, нали слушкаме... Къде е прогресът?

poznavam li4no 4oveka statiata e absolutno viarna

Как да Се свържем с Човека, Колега ? Бихте ли Помогнали ?

ГУГЪЛ IP Automation Colorado Springs ИМАТ И УЕБ СТРАНИЦА

Това Е Воистине-Ррработа ! (Браво !)

ЗА НЕГРАМОТНИТЕ ДРАСКАЧИ ВЪВ ФОРУМА: ДОСТАТЪЧНО Е ДА КАЖЕМ ЗА АКАД. АНГЕЛ БАЛЕВСКИ. ТОЙ Е ВЪЗПИТАНИК НА ВМЕИ ЛЕНИН. СВЕТОВНО ИЗВЕСТЕН. ПО НЕГОВИЯ МЕТОД"ЛЕЕНЕ С ПРОТИВОНАЛЯГАНЕ" И СЕГА СЕ ЛЕЯТ В ЦЯЛ СВЯТ ОТГОВОРНИ МАШИННИ ЕЛЕМЕНТИ.ПРИМЕР: ТАКА СЕ ЛЕЯТ ДЖАНТИТЕ НА КОЛИТЕ. БЪЛГАРИТЕ ИМА С КАКВО ДА СЕ ГОРДЕЕМ. ТОВА, ЧЕ НЯКОИ ОТ НАС НЯМАТ УСПЕХИ, ИЛИ НЕ ЗНАЯТ - ПО-ДОБРЕ ДА МЪЛЧАТ. ЗА ТОВА СА СИ ВИНОВНИ ТЕ! БЪЛГАРКА, ЗАВЪРШИЛА У НАС Е ЕДНА ОТ ВЕДУЩИТЕ СПЕЦИАЛИСТИ В ОБЛАСТТА НА АТОМНАТА ЕНЕРГЕТИКА НА КАНАДА. АКО НЕЩО НИ Е ЛОШО НА БЪЛГАРИТЕ- ТОВА Е ЗАВИСТТА И ЗЛОБАТА,КОИТО СА В СЪСТОЯНИЕ ДА УБИЯТ ВСИЧКО. ТОВА ЛИЧИ И ПО ФОРУМИТЕ. ИНАЧЕ СМЕ УМНИ И ТАЛАНТЛИВИ.

детройта в ролята на машинен инженер ха ха

АЗ СЪМ ПО БОКЛУКА И ЗЛАТНИТЕ ОРЛЕТА ... МАШИНИТЕ МИ СА ПРУТИВНИ , АКО НЕ СТРЕЛЯТ ...

Балевски е завършил - Немското висше техническо училище в Бърно, Чехословакия Но съм съгласен с теб, има много хора с които да се гордеем.

Аааа - Значи Сте МЕИджия, Колега ! (Абе - Знаех-си ;-)

се пак ко ше каити за бългърити дето са спрели водата на бългърити от Велитград

Българите много завиждат.

да не успееш с тия големи букви Детройте ха ха

ИМАШЕ ЕДНА МАЙНИЧКА (ПОСЛЕДНО ЖИВЕЕШЕ В ЧИКАГУ) - ПРЕЧИСТВАТЕЛНИТЕ СТАНЦИИ В АМЕРИКА ( И В НЮ ЙОРК ) ТОЙ ИМ ПРЕКТИРА УЛТРАВИОЛЕТОВАТА ДЕЗИНФЕЦИЯ НА ВОДАТА ... А В ДРУГИЯ ПРОЕКТ НАПРАВИ НОВ МОДЕЛ ПОМПИ ВИСОКИ 6 МЕТРА :))) А ЕДИН КЪРДЖАЛИЙСКИ РЯЗАН МУСТАК ПЪК ВЗЕ ПАТЕНТ ЗА ПОВИШАВАНЕ СИГУТНОСТТА НА ЕЛЕКТРОННИТЕ КАРТИ ВЪВЕДЕН ДОРИ В ПЕНТАГОНА ...:)) .... ЖАЛКОТО Е ЧЕ ТИЯ ХОРА РАБОТЯТ НЕ ЗА БЪЛГАРИЯ , А ЗА АМЕРИКА :))

Ами когато в Кенефистан започнат работодателите, най-често безмозъчни мутри да плащат като в Америка, никой няма да ходи там. Простичко, нали :)))

Е, то Първата в Цял Свят електронна Банкова ингилъщинка в стил Арсен Люпен - Българин я Създаде у комшиите-Ви от север... ...закръгленията от Всички онлайн плащания на такси - ги стокирал у Отделна Единствена сметка...ама магарето Забравило да тегли от нея, та избола очите на Finance Auditing Authority та го прибрали Човека - еДаАмаНаДругияДен - Дошли Му на-крака феберейците (Чак от при Вас !) - иСегаЕтопAdvisor при тях.

Браво!!!

Аз пък познавам много българки, които се образоваха в най-древния занаят тук в България и сега изкарват много добри пари на Запад с устите си.

всеки върви със средата си :)))

Който може го може, а който е неконвертируем - сори! Може да берете гъби и да ядете охлюви - усещането не е по-различно!

ЕДНО ВРЕМЕ ВУЙНА СТАЛИНКА ОТ БРЮКСЕЛ ТАКА ПРОБИ , ОБАЧЕ СЕТНЕ ДОЙДЕ КИТАЙСКАТА И РУСКАТА ВЪЛНА И ЗА НАШИТЕ ПАЛАВНИЦИ ОСТАНАХА САМО 2-РА РЪКА ЧИЧКОВЦИ :)

ВРАВО НА ЧОВЕКА ЧЕ РАБОТИ .... ПОДОБНИ ПРИСПОСОБЛЕНИЯ СЕ ПРАВЕХА И В НАШИТЕ МАШИНОСТРОИТЕЛНИ ЗАВОДИ НА ВРЕМЕТО ....

ти си доказателството че към щатите освен много талантливи хора се пъплят и много идиоти както и всички мафии в света въпреки че 90% съм сигурен че ти специално пишеш от България

АЗ СЪМ НЕ САМО ИДИОТ , АМИ И МЪРЗЕЛИВ ИДИОТ ..... ОТ МЪРЗЕЛ СЪМ ГО ИЗБИЛ САМО НА НУМИЗМАТИКА И ФИЛАТЕЛИЯ - КОЛЕКЦИОНИРАМ ЗЛАТНИ ОРЛЕТА .... ИМА ЖЕЛЕЗАРИ ИМА И МЪРЗЕЛИВЦИ КАТО МЕН :)))

ДОБРЕ ЧЕ Е В КОЛОРАДО ... ... ИНАЧЕ ВЪВ ФЕРГЮСЪН МИСУРИ - ЗЕМЯТА НА СВОБОДНИТЕ И ДОМА НА СМЕЛИТЕ (КАКТО СЕ ПЕЕ В НАШИЯ ХИМН), ГУБЕРНАТОРА ИМ ОБЯВИ ИЗВЪНАРЕДНО ПОЛОЖЕНИЕ , ВУВЕДОХА ВЕЧЕРЕН ЧАС И ВКАРАХА ВОЙСКАТА , ЗАЩОТО БЕДНИТЕ СЕ БУНТУВАТ :))) ./... АМА ЗА ТАКИВА НЕЩА ВАШИТЕ ВЕСТНИКАРЧЕТА ГИ Е СТАХ ДА ПИШАТ .... ВЪПРЕКИ ЧЕНОВИНАТА Е ПО ВСИЧКИ СВЕТОВНИ МЕДИИ :))

ти гледай в любимите ти русия и китай да не се разбонтуват бедните че тогава комунист няма да остане :)))) във фергюсън не се бунтуват на тема бедност но ти винаги си бил гупак който прави жалки опити да манипулира и лъже!

Знаеш ли причините за фалита на Детройт ?

ти ко праиш в детройт, или в челопечене да не си?

Колега ! - я вземете му се обадете да Човека да Се присъедини, ако обичате !

КОЛЕГА . МОЙТЕ АМЕРИКАНСКИ ПАТЕНТИ СА В ДРУГИ ОБЛАСТИ ... СЕГА ГОТВЯ ТРЕТИ :))

Познавам поне 10 български предприемачи, които имат по-големи фирми, правят много по-сложни машини, изнасят и печелят. И то без да се чанчат през нощта, ега ти работното време ... Но за тях няма да чуете. Те не съществуват. Само емигрантът живее, само той съществува. Само който зареже родината си, той успява. Който работи за страната си е аутсайдер. Това е посланието на всички продажни медии. Ама да имат да вземат, много са далече от истината.

И къде са тези?!

Дано повече българи се реализират в братските САЩ - страната, която дава шанс на умните. Истинска демокрация и човешка свобода.

ха ха

С тази цел го написах. Да се посмеем.

Определено, Колега ! И да Сме Тотално Откровени : - в Швейцария - Българин Е в екипа по тъканни импланти (Ti and bone marrow development) - във Франция - Потомци на Българи Са в процеса на Оздравяване на Банките, както И - като Публични Съдии на Големите Свинщини - в Развитието на Споразумението ЕС-Канада - тоже - в Германия - Българка учи Бизнеса/Управлението-им на Български - в ЦЕРН - тоже - в Австеалия/Н.Зеландия - Са в основата на изследванията на Опазването на околната среда - в Австрия - в медиите, в музиката ...а май забравям И Доста-Още !

п.с. - ПЛЮС : - аниматорът към Avatar - в European Patent Office - BMW Global Headquarters - в Deloitte&Touche и Ernst&Young Global Headquarters - към Висшия екип на Low Enforcement (CO, USA / Amsterdam, Netherlands)

българи са спрели минералната вода на българите от велинград