Коментари - Българин с най-добра дипломна работа по икономика в света | dnes.dir.bg
назад

Българин с най-добра дипломна работа по икономика в света

Българският студент в Дания Борис Георгиев, който учи магистратура в университета в Орхус, спечели световната награда за "Най-добра дипломна работа по икономика 2013" на международната атлантическа икономическа конференция във Филаделфия, САЩ на 12 октомври.

Обратно в новината

Коментари - Българин с най-добра дипломна работа по икономика в света | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Един ден, ако е достатъчно луд и реши да работи за държавата си, ще му кажат, че е престъпник и подкупен измамник. Също така, че е некомпетентен, ха-ха.

На вниманието на всички, хейтъри/използавам чуждица, за да не бъда вулгарен!/ Погледнете линковете по-долу, за да се убедите, че момчето просто е умно и никой не му е плащал победите и подарил наградата! 1. link 2. link 3. link

При положение, че светът е пълен с толкова много лауреати по икономика е необяснимо сегашното му състояние.

Браво и нови успехи! Радостно е , че българите вече имаме достъп до световно образование и наши момчета печелят успехи. За съжаление у нас няма среда , която да оцени и развие достиженията на такива мозъци , което обяснява актулното ни състояние. Не знам колко време ще мине докато се осъзнае водещото място на иновацията и интлекта за просперитета и още колко докато създадем икиномика базирана на иновацията. Полит. и стопанската класа , която се базира на кражбата и замитенито силно се притеснява от такива хора и че ще изгуби водещата си позиция.

ТОВА Е ДОКАЗАТЕЛСТВО ЗА ГОЛЕМИЯ ПОТЕНЦИЯЛ НА ТОВА МОМЧЕ! НЕ ГО СМЕСВАЙТЕ И ПОСТАВЯИТЕ НА ВСЕВЪЗМОЖНИ НЕЩА И ДА РАЗЪЖДАВАТЕ ПО ТЕЗИ ТЕМИ! ОСОБЕННО С БГ! ТОЙ САМ ЩЕ СИ НАМЕРИ НАЙ-ДОБРОТО МЯСТО! ЕСТЕСТВЕНО Е ЧЕ ЩЕ ИМА ПРЕДЛОЖЕНИЕ ОТ ПРЕСТИЖНИ МЕСТА! УСПЕХ! ДА ГЛЕДА РАБОТАТА! КОЛКОТО ПОВЕЧЕ ИЗБЯГВА БЪЛГАРИЯ , ЩЕ Е ПО ДОБРЕ .РАБОТАТА НЕ СЕ НУЖДАЕ ОТ ИНТРИГИ! А НИЕ БЪЛГАРИТЕ СМЕ СИ МАЙСТОРИ НА ОКАЛПАЗЯВАНЕТО!

Браво! Този българин е достоен за уважение. Дано повече млади специалисти имат енергията и възможността да се докажат по подобен бляскав начин. Браво и на родителите, и на учителите на Г-н Георгиев. Изпитвам вълнение и гордост и от факта, че става дума изменно за българин, за България и за невероятно умните ни деца. Пожелавам повече новини и събития от този ранг.

Това парче е поредния еничар.

Това си е чист политически конкурс, както мис Свят. Това е човекът който може би ни подготвят за бъдещ финансов министър, който да доведе до поредното и последното ограбване на България, защото краят ни се вижда.

Браво! Защо просто не се радвате, че нашо момче е на първо място сред колегите си, а веднага го плюете, че е следващия Дянков?! Мислите ли, чи това момче някога ще се прибере в България да работи? Ей това Българина - веднага да оплюе нещо хубаво. Ако беше втори - щяхте да лаете, защо не е първи.

След Милен Велчев и Симеон Дянков, като чуя за виден наш икономист, изпадам в потрес!

Защо ли имам чувството, че всичките ни беди идват от някакви талантливи финансови разработки за инвестиране на портфолия и тем подобни. Бравос, вече има човека уредено място във ФЕД... UBS... и т.н.

защо ли си мисля, че като се омаловажават постиженията на някои ние не ставаме "по-умни"

Абе не ги омаловажавам. Радвам се даже и за човека и за България като представител на родината ни. Но все ми се струва, че приложението на тея постижения не води до резултата посочен в разработката.

честито за победата,но бих желал да се запозная по-обстойно с темата на тази дипл.работа за да се уверя,че е в полза и на обикновения човек, а не отново на банкерите! реалността е много по-силна от всяка дипломна работа, практиката доказва казаното от мен! не умаловажавам-напротив горд съм да видя българска изява от такъв ранг,но повтарям,ако всичко изписано от този млад мъж е в полза на малцинството на планетата,то тогава благодаря! малцинството- заможната част от населението

Браво!

за достиженето Ви, уважаеми млади господине! Де всички наши студенти да бяха като Вас, но има много дадрапат за да Ви достигнат. Оше веднъж поздрави за успеха Ви!

Защо се казвам Бай Ганьо, ами защото психолога на българския народ ме е кръстил така! Чета коментарите и словоблудствата на повечето писали коментар и за сетен път разбирам защо българския казан в Ада не го пази никой, че то там като тръгне да излиза някой и по трима скачат да го теглят надолу! Българино, ти толкова си оскотял и духовно обеднял, че ако се погледнеш от страни, ще си метнеш сам въжето ! Българино, вместо да се радваш, че някой, някъде е прославил името на България, ти започваш "компетенто" да обясняваш, че виждаш ли това не може да е така! От своята балканска висота заявяваш, че този конкурс е незначителен и обезличаваш с едно движени постижението на някой, който се е потрудил здраво! Българино, осъзнай се !!!! В нормалния академичен свят, победите не се купуват, те се печелят, а заради такива болни и елементарни мозъци като вас, децата ни ще бягат в чужбина! Нека поздравим този достоен млад човек и му пожелаем още много успехи!

Цитирам: "...който учи магистратура". Тия журналисти май са най-необразованите. Не знам докога ще ги търпим да пишат глупости. Иначе - браво на момчето и дано успее да се реализира след това.

Аз съм дипломиран магистър и съм писала само една дипломна работа. Как така този наш младеж, когото поздравявам искренно, две поредни години е писал дипломни работи???

Едното е научен труд, другото дипломна работа. И аз съм дипломиран магистър и съм писал бакалавърска работа и година след магистърска, не знам какво те учуди.

Ами повторил е годината поради слаб успех...

Явно силата Ви е в някоя друга област, не в българската граматика. Пише се "искрено" а не "искренно".

Какво има за чудене?! Колко поети имат стихове, изписани в Лувъра - Ботев: "Настане вечер , месец изгрее, звезди обсипят свода небесен, гора зашуми , вятър повее, Балканът пеа хайдушка песен". Много им е мъчно на ведителите и хулителите на България от подобни свидетелства за достойнстватана бълг. народ! - Еврейчета, турчета и пр. зложелатели...

Още един потенциален емигрант от нашата "прекрасна" родина! Не искам да омаловажавам трудът на това момче, напротив поздравявам го, но ми се струва, че конкурсът не включва най-престижните университети в света. Иначе едва ли нашето момче би взело тази награда.

Станфорд малко престижен ли ти се струва? Или реши така, защото УНСС не участва?? Българи нееднократно са доказвали, че са умни и работоспособни, защо да не е българин на първо място?

България е получила предложение от САЩ да бъдат разменени 20 ядрени бойни глави с обща мощност 10 Мегатона срещу 10 български икономиста, притежаващи същата поразяваща сила. Предложението се обмисля.

браво за постижението! не го омаловажавам, но вмятам - темата не е икономика, а по-скоро финанси и финансови пазари. Освен това за хората, които се възхищават точно тези експериментални математически модели вкараха света в кризата, която изстрадваме от 2007-8 насам. Чакам с нетърпение момента, когато икономиката ще се измести от строго математическите модели и ще придобие отново облика на хуманитарна наука, каквато всъщност е, защото от 70-те насам се опитваме да измерим неща, които не могат да бъдат измерени, а и нема нужда, ако гоним благоденствие, а не повече кеш. тва е по мое скромно мнение.

То затова икономиката в сегашния и вид не е наука а тип подлога и стъкмистика.

Браво! Повод за национална гордост.

Браво на това момче!!!! BRAVO!!! Каква прекрасна новина - наи-накрая един умен човек да прослави нашата нещастна родина България!!! А не само български наркотрафиканти, источвачи на банкомати и кредитни карти, сводници и хора, които си продават децата да са в новините по света. БРАВО НА МОМЧЕТО!!!

Браво пич! А и добро място си избрал! Представям си тук какво щеше да си сега... некЪв измекиар окупатор, боклук некЪв долен!

не обиждай студентите в бг, които изявяват някаква позиция моля! Той не е окупатор, но утре като завърши ше стане сигурно една от банковите корпоративни мишки, които го слагат на обществата от 70-те насам откакто измислиха великите деривати.

ава тоа да си доду тцк ша гу видя аз в мойта фирма кък шъ уптимизира фолиа молиа...кат ни му полаят рр ипъти шъ види той кои то туй уптимизация на приходи разходи)))

val55

Да е жив и здрав победителят! Сега вратите за него са отворени, където и да почука. Най вероятно е, той да работи в чужда държава. Така другите, ще просперират, още повече, а ние, още по надолу. Защо ли, всеки да си отговори. Тук за съжаление, все още не се търсят такива хора, на които думата да се чува, а трябват учили чучела. Дано се лъжа в преценката си....

Поздравления за победителя с пожелание това да е само началото на още по-големи успехи!

Това ли ще бъде поредното протеже на Бойко, което ще дойде тука да ни унищожи науката, образованието, земеделието, здравеопазването и т.н.?

Браво, бъди жив и здрав! :) Повече такива българи да има на тоя свят :)

Кат знам че всички световни икономически кризи и катаклизми са сътворени все от медалисти и отличници ... не съм много обнадежден от българското участие в тая далавера :) :) :)

Ето такива новини трябва да отразяват медиите в това размирно време, превърнало ни в заложници на политически игри и безнравствено "лидерско" поведение.За да се измъкнем от това безвремие и духовно падение се нуждаем от надежда....като тази, че имаме потенциал и можем да сме сред първите, а не на опашката. Успех на това момче!!!

Българи, радвайте се на успеха на нашите деца!!! Управляващи дебили - прогонихте умните ни деца, за да грабите. Сега се махайте с добро, за да се върнат те да управляват. В противен случай скоро ще ядете тоягата.

ТЕ, УМНИТЕ ДЕЦА ДА, НО БОКО НЕГРАМОТНИКА НЕ !!!

А повечето хора мислят, че идиота Болен или посредствения Станишев или пожарникаря Борисов трябва да ни управляват?!?!

да се върне в мащеха бъльгария, да поработи за жълти стотинки на червено-синьо-жълто-пембената некадърна мафийка...

Повярвай ми, той и в България няма да работи за жълти стотинки. Наистина можещите и тук изкарват добри пари.

иха ма наистина ли пръц пръц успех тогава!

Ето, това момче е достойно да стане Министър в България, имаме много умни и кадърни деца ! Те са нашето бъдеще !

За съжаление са нечие друго бъдеще - я американски, я английско. Може би внуците му ще казват по купони: "А дядо ми е от една бивша държава на Балканите"...

Тази новина звучи така, перефразирана на спортна тема. Станка Златева победи на Световното по борба в дисциплина - хвърляне на бухалики или на "висок скок". Всичко това го има, но не в този контекст. Така омаловажават и постижението на младежа. Викаме "браво", но не знаем на какво. Грешка в превода или неточно предадена информация.

Няма нужда да бъдеш ракетен инженер за да бъдеш добър инвеститор . Инвестирането не е игра в която играча с АйКю 160 бие играча с АйКю ю30 , .... "You don't need to be a rocket scientist. Investing is not a game where the guy with the 160 IQ beats the guy with 130 IQ."

да се смея ли, да плача ли. ама вервай, вервай, че глупакът ще те управлява по-добре, а може и да те "оправи" :))))

Това са младите хора с които могат да се гордеят и близките им и държавата ни! Онези ултраси с веригите и жълтото по устата,да го настигнат и да управляват държавата с умствен потенциал, не с агресия! Вероятно Борис Георгиев не е окупирал Университета в Орхус, а го е посещавал за добие и развие знанията си. А у нас какво става, накарай мързеливия на работа и той почва да ти дава акъл как не може да стане, а не как да стане!

ааа надали и деда му е бил партизанин... и вероятно не понася червени смръдльовци - така че мълчи :)

Вие като какъв ми нареждате да мълча?! Точно вие младите говорите за свобода на словото, а същевременно искате да ми затворите порива на мислите и думите от устата ми с железните вериги с които сте окупирали собствените си мозъци!

Как с такива кадърни икономисти не можем да си оправим икономиката?

Ми те акулите са окупирали местата, хванали са кокала и на него ли ще го пуснат.

Икономиката се оправя не с умни икономисти, а с работещи хора. С правилни преценки какво да се развива и как да става това-Не се прави ИКОНОМИКА В МАФИОТСКА ДЪРЖАВА с мутри,мутрески и чалга и прочие .

Браво!!! Родителите му са щастливи хора! Може би, ако се занимаваше със странични неща като нашите студенти, нямаше да постигне тези успехи.

ами явно е случил на държава, момчето ми :) ако беше в бъльгарийката - мъка

до да,да,да - а дали днешните протестиращи студенти имат малко от ума на наградения български студент или са айлязи.

понеже ти им сканира мозъчните способности и ги диагностицирА ...

Не са айлязи. От петък, всеки ден печелят по 50 лв.

абе те си знаят - ти себе си гледай!

Както и да е наречено, научна публикация или дипломна работа, не е най-важното. И в двата случая е научна разработка по определена тема и момчето е спечелило съревновавайки се с представители на Станфорд и Бъркли, това е важното. И аз се гордея, че българин е спечелил. А критикуващите тук поне да бяха се научили да пишат грамотно...

Дираджий, коригирайте си новината - махнете думи като "дипломна работа", "научен труд" и "титла'. Само се подигравате с селянията в лицето на блеещите тук коментиращи невежи.

А, правописната грешка?

успех на момчето

Мъдрости: 1. никога не губи пари 2. Ако загубиш пари виж Правило 1 ... ... Уолстрийт е единственото място на Земята където хората отиват с Ролс-Ройс да поискат съвет от някой който е отишъл на работа с метрото ....

всички вярват на самозваните "експерти"! Във финонсите експерт е човек, който знае прекрасно как можеш да спечелиш ти, но незнайно защо той не го прави! И хората с пари са шантави, затова Остап Бендер ще е вечен!!

Казвате, миналата година, пак бил победител - този човек всяка година ли се дипломира, пак ли дипломна работа? А той дори не се е дипломирал. А защо е писал дипломна работа. И с кои университети се е състезавал, защото е от значение. Или нещо не сте разбрали. Обадете се на майката, този път вие и я питайте да ви обясни отново.

Права сте, има неточност. Това е съревнование за най-добра студентска научна работа в областта на икономиката. Миналата година Борис, се представи с бакалавърската си теза, а тази година с научна разработка.

Абсолютно същите въпроси си зададох и аз, четейки статията. Може би редакторът би уточнил каква е тази дипломна работа, действително няма как всяка година студентът да защитава дипломна работа, а пък в момента все още да не е завършил магистратура.... Нещо гнило в Дания ? :)))

Мойта дипломна я написах по време на престя си в Мичигън Стейт - "Производство на метамфетамин (кристал мет)" п.с Мичигън стейт пенитетиари - да не се бърка с юнивърсити

Нашата Тиква стана доктор-милионер с дипломна работа ; Производство и пласмент на синтетична дрога.

A дали така щедро щяхте да раздавате поздрави,ако знаехте че някои от родата му,дори не родителите му са "комундета"? Hе,нали? 3атова да си стои там, където само интелектът има значение. Yспех,момче!

Отвратителна и грозна дума, която се употребява от злостни малоумници. Какъвто ще да е ,в чужбина не дават награди лесно.

да, комундета е нещо като повърня - то е просто дума, ама ти се повдига, като знаеш какво значи :)))

Не искам да насърчавам умните момчета да работят за чужди държави. Върнете се в България и покажете на света, че сме умна и силна нация! Само така ще бъде смазана олигархията.

Ами как да се върнат и какво да показват като не сме нито "умна", нито "силна" нация. Тук ще бъдат смазвани от недоучили глупендери с огромно самочувствие на можещи и знаещи и цял живот ще съжаляват за пропиления си потенциал. Затова аз пък ги насърчавам да живеят там, където ще бъдат признати, оценени и удовлетворени от живота си.

олигархия, аристокрация, подивели комунисти (сбор от двете първи диагнози) и прочее става от низшите класи. Твърде скъпо ни е като нация да пратим тези момчета да им трошат главите, а и както се сещате, те не са подготвени за див селски бой! Не си го представям този момък да маа по главъта Мая Манолова, ама имам толкова прототипи, които като си ги представя, чак и аз се плаша. Уви, това е логиката на живота, а на когото не му харесва - да фаща гората!