ИК за 3-и март попита депутатите: Ще дадете ли на народа да реши за националния празник

Призовават ясно и публично да изразят позицията си към предложението за провеждане на този референдум

Обратно в новината

Коментари - ИК за 3-и март попита депутатите: Ще дадете ли на народа да реши за националния празник | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Какво празнуваме на 3-Март? Ние празнуваме коронясването на цар Александър Втори. На Сан Стефанския конгрес, на който се решава съдбата на България, българите не участвуват. От една интегрирана в Османската империя държава България се превръща в една подвасална губерния на султана. Руснаците раздават българските земи като бащиния. На сърбите дават Поморавието, на румънците дават Добруджа, за тяхното участие във войната, а руснаците си прибират Бесарабия ( Молдавия), уж ни освобождават. На българите казват: вземете си Македония, тя е ваша. Една абсолютна лъжа.

Какво означава ползваното от теб словосъчетание "една интегрирана в Османската империя държава България"? Аз ще ти кажа. Означава, че ти си НЕБЪЛГАРИН и представляваш чужди неприятелски за българския народ интереси.

Ти не познаваш историята, а познаваш руската пропаганда.

Глупак.Прочети малко история за да разбереш,че това е единствения наш празник,който ни дава независимост и свобода от 5 вековното турско робство

Първо на първо, какво стана с референдума за еврото? Заметоха го под килима на Конституционния съд. Второ, с тъпите си промени на Конституцията, ще ни заключат доживотно в НАТО и ЕС. А референдум за това имаше ли? Трето, Трети март има смисъл само когато е израз на наш Реален национален суверенитет. Без референдумите за еврото, НАТО и ЕС, референдум за Трети март е един президентски кьорфишек, президентска димка, зад която се крие реалната компрадорска същност на президента Радев и на неговия пореден политически проект - "Трети март".

Национален празник трябва да е 24 Май. Това е нещо, което е силно Българско, уникално. Дали сме писменост на адна камара народи. Българско писмо!!! Това трябва да е национален празник. А не някакви измислени дати по повод войни - отхвърляне на едно иго и приемане на друго.

Не смятам, че единия празник може да се замени с другия! Обединявайки ги единия се заличава - и по този начин губим част от своята идентичност.

Дайте адреси за събиране на подписи за референдума!

https://tretimart.bg/ Трябва обаче редовно да следиш колонката "Новини", защото всеки ден събират на различно място и там го обявяват.

Земеделците са против честването на 3 март, както и социалистите - те са срещу царизма и империализма. Управляващият Демократичен сговор връща блясъка на празника през 1925 г., като тържествата в столицата са край храм-паметника "Св. Александър Невски".При социализма позаметен под килима, после поизтръскан.3 март се отбеляза до 9 септември 1944 г. и остава сред неработните дни като "Ден на Освобождението", без да се уточнява освобождение от какво, още 6 години. През 1950 г. вече не е включен в неприсъствените. Създава се обаче традиция на този ден първокласниците да се приемат за чавдарчета и да им се връзват сини връзки. По случай 100-годишнината от освобождението през 1978 г. е върнат като празник "от национално значение" с решение на Политбюро на ЦК на БКП, но не става неработен ден. Започва да се отбелязва всяка година с тържества в извънработно време. Формулировката е "Ден на освобождението от османско иго". В началото на 1988 г. в официалните празници е добавен 3 март - "Ден на освобождението на България от турско робство". По това време сила набира т.нар. възродителен процес - смяната на имената.Избран от червен президент, гласуван от тоталитарни депутати. На 27 януари 1990 г. с указ Държавният съвет начело с Петър Младенов обявява 3 март за национален празник.Досега национален празник не е имало, а възражения за значимостта на датата историци изказват още по социалистическо време. Въпреки това не се случва никакво обществено обсъждане.През март депутатите, избрани още преди промените на 10 ноември 1989 г., гласуват решение, с което потвърждават 3 март като национален празник - "Ден на освобождението на България от османско иго". Официалното му честване започва от 1991 г. Онези, които нямат петолъчки на челото ще разберат, че това е измислен празник. Измислен от комунисти за комунисти. Апропо, да виждате някъде референдум?. С реферрендум ли е бил приет та да искате референдум, копейки такива. Ха ха ха ха

Ми тогава не се пишете за демократи щом отхвърляте референдумите. Защо лъжете хората?

Събирахме подписи за джендърите, ЕС, НАТО, ЕВРОТО и какво ли още не и великите народни избранници решават че референдуми няма да има.

Аз предлагам национален празник да бъде рождения ден на путин. Поне докато се спомине. След това местим на следващия.

Имам въпрос. Защо парламент с 8% одобрение трябва да решава важни въпроси като промени в Конституцията и Националният ни празник? Това по силата на каква логика? Логиката е следната: Такъв парламент не само не трябва да решава нищо, ами трябва веднага да спре да функционира!

Разпускаме парламента и онявяваме копейкин за цар.

Любимият ви 9 септември с референдум ли беше сложен??? . Не! С "решение ' на политбюро ..... Шумкари любимият в 3 март с референдум ли беше сложен??? . Не! С постановление на МС.. ..... Значи с решение на НС ще бъде премахнат позорният окупационен 3 март. . България е твърде стара и хилядолетна, за да " отбелязва твърде ', локални и ситуационно - конюнктурни дни, като "празници" , още повече "национални" , т.е. глобални.. . А 3 март нито беше "празник" преди 34 г, нито реално е 'празник ", нито , обединява българите! Следователно - 3 март е вреден за единството на нацията!. . *Долу култура към световният терорист , окупатор и и унищожител на народи- проекта на москалите от 16 век- просия "

Много по-хилядолетни нации от са изчезнали от картата на света. От друга страна доста по-млади от нас, като САЩ, имат национален празник денят на освобождението от чужд окупатор. Защо ние да сме по-различни от тях? И малка бележка, защото зная какво вероятно ще кажеш -- окупатор за нас са били турците, а не руснаците.

dyado Yotso gleda

Гелемире , той като не е чел ,откъде да знае !!??

Ей русофиле продажен! 03 март е съвсем руска работа бе, не разбра ли. Българите ги няма там. Ама хич. Гърция е друго, те водят война 7 години с помощта на цяла Европа срещу турците. В Атина няма улици с руски имена. 24 май не е добре за национален празник и няма да го гласуват. Няква тъпотия на ППто. И Боко. 06 септември е нашият празник. Успешен. Български!

Докато се развяват чужди знамена на Трети март, празника е компрометиран.

Референдума е най-вузшата форма на ДЕМОКРАЦИЯТА!! Референдуми трябва да се правят редовно, хубаво е да се почне с допитване до НАРОДА за националния празник и ЕВРОЗОНАТА!

Те за такива важни въпроси, като дали да се откажем от националната си валута и да приемем еврото не желаят допитване, че за националния празник ли ще допуснат?!?

Ако има референдум и го признаят, 3-ти март 100% ще остане. Няма смисъл за спор по това. Просто да го проведат и ще видим.

Ако ще има референдум, то то трябва да е на коя да се смени или остане. И не мине ли, си остава 3 март. И какви предлагат 24 май, такива предлагали да минем на латиница. Покрай нещо в Сърбия, гледах че си ползват кирилицата, а не налаганата латиница - явно им е неудобна. За тези дето налагат турско самосъзнание, е ясно защо не искат 3 март, макар Турция да е създадена едва 1923г. Предложението за смяна бе от Пеевски. На самият 24 май имало нещо църковно случило се - май провъзгласили някакъв за нещо. За България абсолютно нищо. Като първо е бил празник в други държави и после приет за България. Други разглеждани празници нямаше да ги има без 3 март. И на Сърбия и Гърция национален празник било освобождението от Османската империя. Просто ги е налегнала такава болестна русофобия, че вече отричат и освобождението ни от османско робство. Скоро в учебниците може да сменят, че Османската империя ни е освободила от руско робство. В последно време такава тип северомакедонска история налагат.

Стига с това робство бе. Българите са притежавали ниви, къщи, дюкяни, фабрики дори. Не са били роби. Роби да били крепостните руснаци до малко преди това.

На такъв референдум ще гласуват 200х бабички и копейкаджиите. Какъв е смисълът? 80 милиона разходи.

Смисълът е, че ако има такъв референдум и той бъде признат 3-ти Март 100% ще остане. Нямам какво да спорим по този въпрос, просто да го проведем и ще видим. Все пак, глас народен, глас божи, нали?

Естествено, няма да направят инициативен комитет за нещо, дето всъщност има смисъл да бъде питан народът...

Вие сте мерзавци, на всичките ни неудачи и разделения да търсите нови!

Имаме три празника за честване 1 От османско 2 От фашиско 3 От комунистическо Или трите или никой, това е пренебрежение към останалите освобождения

Следва от евроатлантическо робство.

Някой, тъдева ли си да те е.а

"В анонсираните от ГЕРБ-СДС, "Продължаваме промяната - Демократична България" и ДПС предложения за промени в Конституцията е залегнала промяна на националния празник на страната от 3 март на 24 май." ТРОЙНАТА коалиция НА ПАНГАРА. БезПАМЕТниците ЩЕ СИ ПЛАТЯТ. ... България е ПЪРВА по СМЪРТНОСТ и по ПРОФАНИЗИРАЩИ се УЧЕНИЦИ, а ШПИГЕЛ-а и Бойкикев РОВЯТ МИНАЛОТО/ ПАМЕТТА.