Коментари - Идеолози формират ново мислене в Кремъл. Дугин едва сега се превръща в „мозък“ | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Путин да се сърди на идеолозите си, всичкото добро което е направил за страната си тези двадесет години като президентс войната с Украйна беше пропиляно. Трбяваше да защити наслението си там от нацистите, но не и да започва война, като трябва да се признае че назионализъм и луди глави които запалиха войната има и в ДНР и ЛНР, не само в Украйна. Путин първо не ги приемаше и направи грешка като взе тяхната страна. Както и да свърши войната с победа или загуба за Русия, нещат от тук нататък стават само много по-лоши за Русия

Шайка извратеняци с изпържени мозъци.Руски талибани, невероятно отблъскващи.

Няколко тополки в центъра на Лондон ще стоят оттлично в новогодишната нощ.

А през това време в Америка измислиха 53ти пол

Нали? Даже измислиха интернет и компютъра/смартфона, които ползваш в момента.

Каква гнусна сбирщина от психари, разпутиновци, гадатели, шамани и шарлатани.Само Кашпировски им липсва да ги зареди с облещения си поглед!

Дефинитивно намирам, че мястото ви е в Европа и това е посоката; още повече в едно обозвримо бъдеще.

Формират на баба си фурката, не мислене. И те са дърти и ограничени като Путин. Със стари курви нов бардак не се прави. Ако Путин беше на место, щеше да постъпи като Александър Първи, победил Наполеон. Разбирайки пълната си некомпетентност като пълководец за времето си, назначава Кутузов, способен генерал, макар че лично неблагосклонно настроен към него, и му предава пълно и безусловно войските си. За разлика от него Путин се обгражда с шутове и клакьори, които му ръкопляскат и му казват само нещата, които иска да чуе. Например че украинците много го обичат. И затова стана войната, заради тоталната заблуда на Путин, поставил се две години в изолация от света в бункера си. Възприемащ света от телевизионен екран. То най очевидното е че ако толкова се страхува за живота си че не излиза на повърхността не е годен да управлява. Нищо общо с Тръмп, пък даже и с ББ.

Откачена работа. Извратена. Паралелна действителност. Начинът на живот, който водят, определен от алкохолизъм, корупция, лъжи, фалшива религиозност и липса на морал, е довел до изкривяване на съзнанието на много хора.

Когато няма висок жизнен стандарт като на Запад, се предоставя идеология. Перефразирам Горбачов.

Много интересно какъв стандарт на живот имаш ти, след като пишеш тук за другите без въобще да си наясно за стандарта за живот?

Абе не си виждал стандарт на богат руснак, затова дрънкаш глупости. Да не говорим за стандарта на интелектуалния им елит. Туй че по селата бабите и дядовците нямат - ами нямат.

Схванал си проблема, но тълкуваш неправилно. Няма другаде по-голямо неравенство в доходите на олигарсите и трудовите хора. Всичко е фалш и демагогия.

Горбачов?! Познавам нова история на РФ в такива детайли, че историята на Кгб я познавам от оригинални книги на създателя и; а трудове на Сталин в оригинал, доколкото са негопви, но бяха издадени 1939-1944. По-безличен политик от Горбачов, нямаше там. Когато последно го слушах, Бог да го прости, си казах - ''потънаха''.

Статията е ... "украински фантазии". като казва "Кремъл" - какво има предвид автора?! Путин ли? Хората около Путин ли? Щото в Кремъл е президентството! Там единствения човек е Путин. а той редовно говори публично и можем сами да види/чуем какви са му възгледите! Нищо от Дугин не сме чули в устата на Путин. Президентът си има свои възгледи, доста по-умерени. Дори по-умерени от тези на Проханов. Владислав Сурков пък е на съвсем други позиции. Той е даже пост-модерен мислител. Изобщо този Коробко си измисля разни неща.

Какъв руски свят, всичко живо бяга от кочината, останаха само Беларус и Таджикистан.

Ще възстановят ли архипелаг Гулаг?

Да, в ЕС. Брюксел е тръгнал натам! Засега само уволняват несъгласните и им закриват акаунтите в нета,. но скоро ще пращат и на лагер

Объркал си се. Според Солженицин е зад Урал.

В Италия, имаше политици, които защитаваха Путин,.накараха ги да си изядат думите или да подадат оставка

Чудя се, ако руската федерация се разпадне, дали светът не би станал едно по-добро място за живеене?

ако САЩ се разпаднат - това ще е сигурно!

Чуди се, чуди се, колко си наивен, след Русия, ще дойде ред на Китай, Иран и т н, на всички, които не им харесват

Какво стана с Марксиско - ленинската философия и Научния комунизъм.:)

Питай бившите доценти и професори по идеологическте дисциплини. Може и техните деца. Крушката не пада по-далеч от корена, казва простият, но мъдър български народ.

Кой му дреме за някой си Дугин психаря.

Не Дугин не е психар, явно западните медии и тук се опитват да го направят такъв. Този човек в Русия не е толкова популярен от 2014 година, освен със нелепа смърт на дъщеря му наскоро. А и тук въпроса защо ли? Ами защото точно западняците се страхуват от такъв човек като него и със сигурност по руските медии нищо не се чува за него толкова, колкото тук и по запада, а и от драскачи като теб, без въобще да познаваш идеологията на този човек

Дугин, Мугин, Путин, Мутин никой не ги бръсне за сливи.

Западът си живее с високия стандарт , а Русия си е бедна.

Русия не е бедна, беден е руския народ

Много интересно в каква панелка живееш и къде си ходил извън БГ?

Новото старо мислене в Русия е РОД, РОДИНА и ЧЕСТТА на РОДИНАТА. КОРОБКО-то е роден в Санкт Петербург и би трябвало да го знае.

руснака дебил и бляд трябва да вярва в някаква химера за да не унищожава света около себе си в момента не вярва в нищо затова унищожава и трепе, комунистите вярваха в химера и се бяха кротнали сега ноите им идеолози тряба да измислят химера за да се кротне деблния бляд след като преди това е избил маса народ разбира се, ха дано

И Дугин ще го изстрелят в космоса с бомба в гъза, като тъпата му дъщеря.

Дугин и дъщеря му, ще останат в историята на Русия, а ти като умреш, никой няма да знае че си бил трол

Ще останат с бележка под линия. Като поп Кръстьо да речем...

Като чета какво си написал ,явно ти пращиш от акъл

Ха, дано теб да те изстрелят към космоса

Мале мале. Отде ги събраха тия бе.

Няколко различни интервюта от хора които са работили с Путин казват че изобщо не го интересува славянство и национализъм. Става дума лични власт и желание да остане в историята. От някъде изплува Дугин и щом измислените му теории и щом те съвпадат с интереса на Путин ок, може и да му лепнат етикет на идеолог на Путин.

Не се е заформило ново мислене, а нова липса на мислене. От доста време в Кремъл мисъл тотално няма.

Философи да искаш. Бол философи работят като висококвалифицирани сервитьори, чистачи на тоалетни, бармани и миячи на чинии. Най-безсмислената специалност в университети за тези, които са завършили помощните училища, че и те са хора и имат право да учат.

Един сервитьор завършил вишу Философия ми е писал минус. Сега ще ги броя вските некадърници.

Китай ще им вземе далечният изток. Китайците видяха, че руснаците са въздух под налягане. Те и сега го владеят със многобройните си фабрики там.

https://meduza.io/en Модераторче що не спреш да триеш и не оставиш на хората сами да преценят дали цитираните от вас са достоверен източник

На някои коментари е невъзможно да се изразил, блокирани са

за всички опитващи се да пишат на тази морава.Нивото на подстригване е нашата грешна представа, нашата умствена"интеликтоална"забава.И какво на нас ни оставава да потьнем в плевели до забрава.Вий що сте в нашта дьбрава,забравете,че Бог и Народ,някога прощава.Това е началото,краят е ясен.

Вьпрос,без отговор.След 1300+год.още не знаем,за да е самоопределяме.

Едно време германците им изпратиха Ленин с комунизма от тогава на сам няма ни идеология ни изкуство ни дявол. само пиячка и курвалък !

Е точно този Ленин украинците би трябвало да го боготворят, че ги е направил такива!!!

тия чак сега почнаха да мислят.

Преписват от "медия" дето дори няма журналисти в Русия

Ако Дугин ще им в мозъкът, жална им майка. Страшно много ми напомня на Хайнрих Химлер. И като външен вид и като идеология. Приликите не свършват до тук. Предполагам и като Химлер ще свърши ;-)

Зловеща история. Искат да командват света, а сега напипват каква идеология да му налагат. Други идеи освен тази, че превъзхождат останалите, и че са по-страшни, не се сещам. Само дето това се разбива на пух и прах в момента. В какво превъзхождат - наука, култура, икономика? Изтъкваха, че са страшни военно. но балонът се спука неочаквано... Само лъжите и блъфовете ги държаха досега.

Превъзхождат с ресурси, култура, история, 26 милиони жертви срещу Хитлер, а сега срещу домино неолиберале

История на какво? На непрекъснати завоевателни войни? Култура, копираща западни образци. Не е повод за гордост, че си дал много жертви. По-скоро демонстрира как животът на своите не струва нищо за некадърните им военачалници. А избиването на чуждите е повод за гордост. Дотук нищо, което аз да уважавам. Имат някои културни достижения, но сега хвълят кал и върху тях. Сляп е, който не го вижда.

култура, история ?!?!?! Дай пример !!!!!!

Точно в това е проблема, че никаква идеология не искат на никой да втълпяват, но също така не искат на тях и на други, които не искат да им втълпяват тяхната, примерно че не искат да бъдат украинци в дадени области на бившата Украйна, които в миналото са били част от Русия ( а не част от СССР) и някоя част от Молдова, като Предниестровие

Aз пък имам усещането, че скоро Молдова шси чупи краката да се завърне в Румъния :D Да видим тогава 2-3 000 военни в Приднестровието, ше моа ли озаптат и Приднестровието да не затърчи да се връща към Молдова ;)

Дугин винаги е бил мозък, но Путин не му обръщаше внимание много. Сега вече е основоопределящ!

Русия е на път да се разпадне заради глупостите на Путьо. И като се отцепят разните републики завладени насила от руската империя, ще се види колко е голяма Русия всъщност. Има 5 големи града, от които 2 стават за пред хора. В останалата територия няма пътища, вида, интернет, дори телефони. Дори Украйна е по-голяма от територията, която ще остане

Освен тия няколко града, в провинцията даже нямат и газ,която руснаците се чудят какво да правят.За пътища не говорим.

В мига, в който разбрах какво са направили терористите от Уркопедоландия знаех, че направиха най-голямата си грешка. Те бяха и без това мъртви, сега обаче няма просто да умират, а ще страдат. Страдание за всички Урки даром и нека никой не остане пренебрегнат!

Еех ,де да се получаваше даром мозък.Ама няма,родил си се тъп,тъп си умираш.

Яко ги пере сачмата ,,братушките", но за съжжаление в България имат доста последователи.Един от тях е Радев.

Само защото ще наречете тази война "народна", няма да я направи такава.. Това не е война на руския народ и цял свят го видя.. Каквато и идеология да измисляте тя е безпочвена и неубедителна, плод на болните мозъци на кремълските идиоти... Територия може да завземете, народ- победа няма да имате, вече изгубихте..

Видеоклип, заснет на един от контролно-пропускателните пунктове на демаркационната линия в Запорожка област, придоби голяма популярност в Русия. В него се вижда как на украинка на място съобщават решението че и е забранен достъпа в РФ. Оказва се, че украта се е подвизавала в социалните мрежи и там е писала за «конченую русню», «оккупантов» и «дохлых орков», а който трябва го е забелязал това. Наглата укра баче иска да влиза в същата тази иначе омразна за нея Русия и там да си изкара зимата на светло и топло. Е, няма как да се случи това, а украта изобщо не е радостна от това. https://t.me/rusvesnasu/23063

Ей, болен мозък, по твоята логика всички които пишат срещу ЕС трябва да се пратят в Сибир! А те никак не са малко в България! Този твой коментар показва колко сте жалки! Дъно сте!

LeGrandTulup

Доста ти куца логиката, приятел. Сибир е част от Русия, а ако в Русия някой си говори срещу ЕС, по скоро в Сочи в държавен санаториум ще го изпратят, а не в лагер в Сибир ;) И тук никой никого никъде не праща, просто на нагла укра и е отказано влизането в Русия.

Ами и ти си лайновоз,бленуващ за блатото,но живееш в Европа.Що не емигрираш в любимия Сибир?

Стопанина на Кремъл търси формула за излизане от войната. Ако не излезе следващият му ход е да обяви за втори път частична мобилизация . След тази стъпка дивизията която пази стопанина ще бъде раздвоена и ще изпълнява заповедите половинчато . Тогава ще видим играчите които се борят за власт в Кремъл.

Всички тези споменати идеолози, заедно с цялата руска политическа власт, начело с Путин са добре охранявани, добре отглеждани и охранени и нищо не им липсва! На тях и на техните семейства! Идеологията им е агресивна и варварска - кръв и смърт, герои, атомно славянство, врагове и т.н. Ами, защо не дадат светъл пример, да вземат по една пушка и да ходят на фронта??? Какви са те? Извънземни? Защо заради тяпната идеология трябва да гинат млади момчета? Лесно се говори, трудно се ходи на фронта заради безумието на гореспоменатите! Пълни малоумници! А тези от "нашите" дето ги подкрепят, са олигофрени!

ирак заради едно шишенце с пудра захар! Нито В либия, нито създадоха, алкайда, идил и т.н. Дори не Русия докара педала канадски у нас да ни такова майката на и без това закъсалата ни държавица! Не са ти виновни руснаците! Осъзнай го!

??? Ти нормален ли си? Как може едно варварство да оправдава друго??? Хубава логика на неграмотен човек. А пък и дали народите на Грузия, Чечня, Афганистан, Сирия биха се съгласили с тезата, че Русия е хрисима? Ами, изобщо не е! Тези зверства, които се случват в момента в Украйна Европа ги е виждала само през ВСВ. Путин е като Хитлер, зомби такова!

Русия, трябваше да се интересуват преди, не след като обърнаха каруцата. Ама нали скапаният запад се ръководи единствено от интереса си за забогатяване. Народите, кучета ги яли!

Напротив, народите по-добре си живеят. Останалото е съветски филм.

Единия- с налудничавия поглед на Ленин , а другия - копие на Распутин... това е Русия един век след велика октябрьская революция

Не революция, а деволюция

Погледа на ленин е от сифилиса и путя придобива такъв заразили са го анално

Айде да видим като с толкова "мозъци" д спасят разчленяващият се ...Иран който помага в избиването н цивилни в Украйна :)

Разбрахме, че руснаците са без мозък ама това не е новина.

Мисля сами може да си отговорите на въпроса дали Запада или Русия са управлявани от олигархата

това го играхме през 2СВ Гладомор... Сега Студомор Токомор ВиК-мор

вече е. как ще приключат нещата: по Сталинкси - Путката разстрелва 500-1000 политика, олигарха, военни и вика тия мъ объркаха... или по Царски: горепосочените изпържват Путлера и викат той е виновен ние сме нови ся ша опраим положението...

Био-роботи, имперци... Украинци и българи са 2ра ръка Да подкрепяме украинци, че нещата са сериозни, не ги слуша главата

Явно в Кремъл най-накрая видяха проблема, въпреки че вече е безнадеждно късно. При всичките препратки към СССР и до днес винаги се пропускаше очевидното. В СССР и "социалистическия" лагер имаше идеология. Доста първобитна и почти изцяло фалшива, но структурирана и разбираема. В "комунистическия" блок теоретично се изграждаше нов свят, базиран на някакви препратки към равенство и братство. Как се изроди всичко това ние добре знаем, но го имаше, а не малко хора дори вярваха в някаква степен. При всичките и кусури тази идеология беше добре таргетирана към народните маси, които със задоволство приемаха за привилегия (почти) никой да не може да е по-зле от тях самите. Може да си гладен, да си жаден, да ти е студено, да си недоволен от живота си, да не виждаш перспективи, но ако и съседът ти не е по-добре от теб, това донякъде компенсираше дисонанса. Много е дълга темата, но идеология имаше, при това специфична и различна от "западните". В наши дни Русия какво е? Една капиталистическа страна от олигархичен тип. В самата Русия властва капиталът на приближените до властта. Парите в Русия са всичко. Хората пак живеят зле, както и през "комунизма", но за разлика от преди, сега го нямаше "равенството", а около мизерното съществуване на "обикновения" човек навсякъде надничаше лукса на "висшата" олигархична класа. Качеството на живота не се промени особено, но хората вече виждаха около себе си какво пропускат. И с какво тази капиталистическа Русия идеологически е по-различна от САЩ и от Европа, след като нали и в "омразния" Запад властват парите и корпоративните интереси? С какво "Газпром" са по-различни от Роял Дъч Шел, например, освен че са по-малки? И колко ли са смешни руснаците на самите себе си, когато се репчат, че "Русия има газ". Газ има "Газпром" - и на теория и на практика, и де факто и де юре. Та трябваше им нещо на олигарсите го подхвърлят на народа, но вече е късно. Тия глупости за "руския свят" не тежат достатъчно в една технологично изостанала страна с маргинализирано население, което ежедневно се бори за физическото си оцеляване.

Какви сте вие: Путкинистииии, какво искате: ВСИЧКООООООО, кога го искате: до 3 денааааа в Киеееееев.. защо: НЕ ЗНАЕЕЕЕМ....

"И тези момчета, които са преминали през войната, рано или късно ще навлязат в цивилния живот. И тогава младежите от столичните кръгове ще си имат проблеми..." Хахахахахахахахахахахахаххахха Това е за руските тролчета, малиновчета, копейкинчета и пр., дето се чудят каквъв фейк да сътворят като четат мъдрите слова на изкукалите кремълски дъртаци.

Това някакъв вид заплаха ли е? Я ходи се снимай и се покрий!!! Трол , кой знае от каква панелка

От написаното до тук, и от резултатите на сраженията досега разбрах едно ! Руснаците и тия в Кремъл започват да се питат - защо, започнахме тая война ???

той е написал 1000 страници книга - джендърите, територията, кръвта - чети там, мъдрости. 22 милиона мъже на Русия с бурятите, монголците и японците в колониалните територии на сибир и манджурия могат да завладеят целия свят