Иде ли втора вълна? Отново пик в Италия и Испания, в Русия имало спад

Здравните власти нямат отговор защо заболяваемостта от COVID-19 отново се вдига

Обратно в новината

Коментари - Иде ли втора вълна? Отново пик в Италия и Испания, в Русия имало спад | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Най накрая нещата се наместят!!

Ето: лидер по смъртността САЩ - 85,9 хил.човека. Русия - 2 418 човека.Това е НАЙ-ВАЖНИЯ показател - ХОРАТА ДА БЪДАТ ИЗЛЕКУВАНИ. Лаещите тук срещу Русия да се затворят.В Русия ефективно лекуват, а Запад с малко изключение има пълен провал на системата на здравоопазване и се чуди защо Русия печели.

Самите руснаци се шегуват,че ще разберат истината след 30 години по HBO. Общата смъртност в Русия се е увеличила драстично спрямо миналата година.За какво ви говори това?

Ало, интелигент, къде си видел в БГ 146 млн руснаци да ти дават мнение и чак да шегуват за смърта на сънародниците си.Но има СЗО и там признават, че Русия има най-малката смъртност.

Абе ти сляп ли си или си махни очилата!

Къде видяхте намаляване в Русия? За 5 дни в Русия откриват повече заболели отколкото в България от началото на кризата. Днес на 100хил население Русия надмина Нидерландия. 30.04.2020 7099 01.05.2020 7933 02.05.2020 9623 03.05.2020 10632 04.05.2020 10582 05.05.2020 10102 06.05.2020 10559 07.05.2020 11231 08.05.2020 10699 09.05.2020 10817 10.05.2020 11012 11.05.2020 11656 12.05.2020 10899 13.05.2020 10028 14.05.2020 9974 15.05.2020 10598

За 5 дни в Русия откриват повече заболели отколкото в България от началото на кризата. Имам предвид на 100хил население.

Говедо тъпо, правиш ли разлика между заболели и заразени?Русия първа на света по тестирането - 6,4 млн. съответно се откриват все повече заразени, но заболелите - 262 843. Но най-важнжто, на което завижда Европа и САЩ в Русия най-малко починали - 2 418.Блумберг дори излезе с заглавието: защо в Русия починало толкова малко хора?Причината за тях не е ясна. А сега кажи какво стана в САЩ? Затвори плювалника си, злобар.

Иска ти се но не е така

Иде на майкя ви путката тоя измислен вирус!

Никой включително и много от руските граждани не вярват на руското правителство и здравните им власти

САЩ е 325 млн. граждани + незнайно колко десетки милиона нелегално население. Русия е точно 141 млнионен лагер ГУЛАГ и била на "второ" място без обявено извънредно положение. Русия лети, като ракета "Енергия", към все още недостигнатото "плато на заразяване". 300000 ватенки умират годишно в Русия само от тютюнопушене. По справка на бившия кмет на Екатеринбург Евгений Ройзман и с лични заслуги за спирането на наркотиците в града при неговото кметстване. 100000 руснака умират годишно от наркотици. Плюс хроничните болести, на възрастното население, придобити в цъфналият социализъм. Всички тези зависимости и болести водят до крайна леталност при коронавирус. Но починалите се обявяват за починали не от коронавирус.

Ало, побъркан, без Русия не можеш да живееш?Щом бълнуваш постоянно за нея. Твоето сме го чели вече.Можеш да изтресеш друго бълнуване и да сънуваш Русия пак.

Свиня, кой ти дал право да говориш он имета на руски граждани.Ти си да не от Русия ли пишеш,говедо?

През януари Жужи точно така нарече целият полски народ: мръсни антисемитски свине.

Цяла статия написана заради "в Русия имало спад". Е ама няма. Днес са 262000 а вчера бяха 252000 т.е. увеличение от 10000. Ака че лъжците и руски подлоги дирник.бг пак се изложиха.

Преди 2 седмици, от 3000 работника бяха заразени 2000. Бяха направили митинг и пращаха Путин на ДЪЛГА СЕКСУАЛНА ЕКСКУРЦИЯ.....защото болните не получиха никакво лечение и предпазни средства от държавата с долари Газпром. При това с голямо държавно участие като акционер.

Аз лично не смятам да влизам в моловете и магазините, които нямат отваряем прозорец. Доказано е че вируса се развива най-благоприятно в затворени пространства, където работи само климатик. Ако има болен в такова пространство и той се изкашля, неговите пръски ще витаят във въздуха до 3 часа, преди да паднат на пода. До тогава на случаен принцип вентилацията на това място (която няма филтър за пречистването му) ще върти въздуха из затвореното място - и ако си късметлия да преминеш физически през този въздушен поток пипваш вируса. Нямам нужда от такъв допълнителен риск. Който е беразсъден да влиза в тези молове. Може да се живее няколко месеца докато се намери лек против вируса и без влизане в тези молове.

с отваряне на моловете ИЗПРЕВАРВАМЕ втората вълна...

А, как е в Щатите при чичко Тръмпи и при чичко Боря на Острова??? Там в... пик ли са или са вече по... платото:)))?!? Плющят ли още... дезинфектанти и белина още за вътрешна промивка, смеейки се на чичко Володя, който за целта... жули водка:)))???

Каква белина те гони бе глупак. В Ню Йорк случаите са на нивото от 2 март. Гледай Русия където и днес са с 10000 повече.

За вчера (14.05) починалите от коронавирус в Ню Йорк са само 136, а в цяла Русия са 93-ма души. Кое е повече: 136 или 93?

Ей, докато не им потекат милиардите към сметките, няма да го оставят на мира този вирус:)))!

Залогът е чипизация чрез ваксинация или провал. Лукашенко им бърка отзад и дано да се пази. Защото просто ги проваля.

и втора и трета и т.н. ДО КРАЯТ НА СВЕТА!

Това е целта на занятието. Планът е до края на 2023 г. да подчинят народите по света чрез мор, терор, ваксинация с чипизация и с управление посредством 5G мобилните мрежи. След това ще им бъде по-лесно. Ако слушкаш - папкаш. Ако не слушкаш - оставаш безработен, без документи, неблагонадежден или те обявяват за невменяем. В крайна сметка човешкият род според постулатите на Римския клуб не бива да е повече от 1 милиард безправни роби, а според сатанинската заповед №1 - не бива да превишава 500 милиона. (Виж Georgia Guidestones в гугъл.) Мили хора! Демокрация! Радвайте се на идващото робство за вас и за децата ви, от които 14/15 е планирано да бъдат депопулирани! 45 години стигат! Стигат! Времето е наше! Кой не скача е червен! Мазохизмът е свободата за робите! 500 години сме го практикували! Според евангелието на Йоан новата практика ще бъде само 1000 години! Смейте се бъдещи роби!

И кое не е ясно? Разслабват се мерките и хората почват да се заразяват! Социалната дистанция не се спазва. Те какво очакваха? Вируса да си вземе отпуск?

Каквито и да са фактите, плюйте по Русия и ПУТИН. Нищо, че тулупът му се увиваше в краката да иска извинение от големия брат Ето фактите от статията: "Междувременно Русия, която е втора по заболеваемост след САЩ (трета е Великобритания), успокоява, че заразените намаляват. Броят на починалите от коронавируса в Русия остава сравнително нисък в сравнение с други държави. С регистрираните през последното денонощие 95 смъртни случая починалите в страната са общо 2305."

А защо да вярваме не руските лъжи?? Това за 95 починали на ден го разправяй на баба си.

Руското здравеопазване е на едно много високо ниво, от друга страна руския народ е съзнателен и изпълнителен, не се противопоставя срещу забрани и нареждания. Не знам дали сте чували за твърдия руски характер. Е има го! Щом е казано, те го спазват, не като нас...

Ха ха ха, твърд руски характер? Имаш предвид робския им манталитет? Че ги е страх да говорят против властта дори в кухнята си? Щото ги е страх да не ги подслушат? Това е нация боклук.

Ама как намаляват. Вчера бяха 252000 днес са 262000.

Ситуацията с новия коронавирус в Русия се подобрява, увери днес президентът Владимир Путин, цитиран от Франс прес. Изключително меродавно!!!

създаде:ДОСТОЕВСКИ ПУШКИН ТОЛСТОЙ ГОГОЛ ТУРГЕНЕВ ЧЕХОВ БУНИН КУПРИН ИЛЯ ИЛФ ЕВГЕНИ ПЕТРОВ ГОРКИ ШОЛОХОВ БЕЛЯЕВ ЧАЙКОВСКИ РИМСКИ КОРСАКОВ ГЛИНКА РАХМАНИНОВ ШОСТАКОВИЧ ВЕРЕШЧАГИН РЕПИН ГЕРАСИМОВ КУСТОДИЕВ И Т.Н. и Т.Н.

Johns Hopkins University Ама бай Ганьо къде е чел на чужд език и го пише с 2 грешки в 2 думи. Нямам думи!

НА РУСИЯ КАК ДА ПОВЯРВАШ , ТО ВСИЧКО ПРИ ТЯХ Е ЕДНА ГОЛЯМА ЛЪЖА !

“4 405 688 милиона” Бах мамата къде ги тези 4ри трилиона???

Сър!

Заразените са 4 405 688 милиона... това означава 4 405 688 000 000....

е толко хелекторат и у Факултето нема даже...

Ако верно има вирус ( а то има ), при сваляне на ограниченията ще има и ръст на заболелите. -------------- Общувам си с хора от разни страни по работа, и вече имаме общи познати в болници с двойна бронхопневмония. Умрели за щастие няма, но че има някакъв вирус е несъмено.

Е това е напълно нормално. Ако има заразени в обществото, щом започнат да се срещат с други, броят им ще нарастне. Докато новите случаи не паднат на 0, тоест няма заразени в обществото, вируса винаги ще се връща.

Направете тест на тестпвете, има сериозни подозрения за фалшиви позитивни тестове а и за такива които са пресетирани, може дпри да заразяват хора.

Да дойде. Затворете пак всичко. Само не очаквайте да си стоим пак по къщите. Интересно ми е какво ще предприемете тоя път. Полицаите ще ни бият, в името на здравето ни?

Ами нямам нищо против да те бият. Дори го предпочитам вместо да ме заразиш, защото си бил безотговорен и си ме срещнал в хранителния магазин.

ама че си тъпо парче с тъпите ти отговорности

Егати матряла..

Льомбър, ами ти и в момента може да си заразен бре, тикво:)))! Ама това не означава, че си.... болен, капиш:)))! Не е лошо да си заразен, ако имаш поне малко акъл, лошото е да си тъп по рождение, но да си даваш вид на... отговорен, купувайки боб в консерва и тоалетна хартия, нали:)))?!?

Италия и Испания, които имаха траен спад на заболелите от коронавирус, днес отново имаТ пик., а в Русия днес имаЛО спад.... Интересна граматика е учил списвачът на статията

Който не е чел приказката за лъжливото овчарче пак да я прочете! След всички лъжи, които изписахте, дори да кажете нещо вярно никой няма да се върже... а вълка идва за вас овчици! ...

Вожда на калинките не читател. Вожда на калинките е джипаджия. Той и прикаската за стълбата не прочете, а му я дадоха преди цели-19 години.

Няма пик още в Италия. Пълна лъжа. Може би ще се увеличи защото ни отпуснаха но Дима пишат лъжи. Е то не за първи път.

Иде баба ви... Оня ден обявихте,че в Южна Корея идвало втора вълна,оказа се,че няма такова нещо,днес са обявили ново разхлабване на мерките и край на кризата с вируса! Преди 10 дни казахте за нова вълна в Китай,но и там се оказа,че не е така,вече няма вирус,хванали са няколко привнесени. Сега говорите за пик на вируса в испания и Италия,което не е вярно,пик там би имало при нови 2 000 починали,а те са 200! Просто кривата пада по този начин! Не се спряхте медиите да плашите хората,не се спряхте,сякаш Дявола се всели във вас и не спря да бълва лъжи и манипулации чрез вас!

Идва и ще убие всички изолационисти, анти-ваксъри и 5G-страхливци! За тях била най-смуъртоностна! Треперете!

Важното е че в русия имало спад. Тоест не знаем със сигурност, но имало спад. Имаше един лаф навремето: тоя лъже повече от руски вестник.

вечер не трият коментарите! Може да псувате на воля..Трият ги сутрин след 6:00 и то само на много посещавани теми.

от търкачи...

В Европа от 2 седмици ,народите са на улицата и стачкуват срещу фалшивия коронавирус,германски провинции директор заявиха ,че правителството се подиграва с хората,и няма да изпълнят нареждания на властта която явно се е побъркала

Има нещо такова, германски учени направили без позволение ма сзо и здравните власти над 1500 аутопсио установиши че никой от хпрата не е умрял от вируса

Остава да обясниш и как се умира от вирус.

Не знам каква ще е тази втора вълна, но щом първата, която според Мутафчийски беше с “невиждана ярост в човешката история “, то за втората трябва да се запасим с капки за нос и чай от лайка !

Хи-хи :) === Мутафчийски каза днес, че ако не бил коронавирусът, жертвите с букетите от придружаващи заболявания щели да живеят още 10 години :)))

В България коронавирус има в махалите,ама половината са платени цигани,дето и вирус нямат! Няма заразени аптекари,няма заразени магазинери,а те са на първа линия,в България вируса е в махалите,но блокираха държавата за да няма протести и да бутнат управляващите! Всичко е манипулация яка! Някой от вас да познава болен от коронавирус? НЕ,нали! Така се манипулира броя и в чужбина,тепърва ще узнаем защо,но май става дума за трильони! Все повече доктори се обявяват против манипулацията Ковид-19!

FFF

Имам колега, който почина от COVID-19. Ама какво ли да обяснявам на дебил с Интернет, който си мисли че трилион се пише като бульон? Типичен Дънинг-Крюгер, простака си мисли че е по-умен от останалите защото не разбира колко е прост всъщност.

Защо лъжеш? Нямаш такъв колега! Лъжеш!!!

Имаш чушки FFF .... шефа ли ти нареди да го пишеш това или беше на аутопсията на твоя "приятел"....Ти наред ли си или....

Така нареченото "простолюдие", явно има доста повече разсъдьк от теб!

тази година това обикновено грипче, което ни разболява всяка зима, продължи по-дълго време, Ще отиде чак до юни както се вижда. Едва тогава ще изчезне.

ли е купона тази вечер?

Наздраве!

Наздраве! Какво пиеш?

..."Бачково" :) "Бистра водица - мирна главица."

Гледах графиките с последните данни за броя на новорегистрираните в Италия и Испания. Никакъв пик не видях. Устойчив спад. Никакви пикове. Паника ли всявате, що ли? Стрес да има? Шашкаме електората?

той Дир не чете (щото и не може да чете) - на него му готвят ваучери лятоска за морето!

ИДЕ!!!

стига сте писали глупости, дира, стига с тая димна завеса. уважавайте читателите си.

мнение не значи абсолятно нищо! Особено написано “анонимно” и то в някакъв измислен форум.Има значение за вас,да получите някаква измислена удовлетвореност,на жалкото ви съществуване! Толкова за днес

получихте ли Вашето, след като издрънкотихте всичко това?!

Първа вълна; Втора вълна... Светът е в климактериум...

Тия тулупи при 20 заразени затвориха държавата, а сега при над 2 000 заразени пуснаха всичко и всички , е кой сега е тулупа аджаба ?

При нас сигурно с тия лумпени дето протестираха днес без маски срещу вакисната, която още не е измислена- дебилна работа!

Дебила май си ти.....

Четири от най-одобряваните коментари в Топ 10 съм ги написал аз,включително и най-одобреният!Трол ли съм аз?

при това неграмотен

Няма нищо странно драги, ако не ти е известно ще ти издам една тайна в България може би има близо 7 милиона Аз.

Искай увеличение!

Моите коментари не само че се трият, но непрекъснато ме банват от 2012 година насам. Сега, ако напиша че Човечеството едва в 2024-та година ще излезе-реши днешната ситуация, минусите ще са повече от плюсовете. Затова често ползвам ника "лош пророк".

Всички Ви лъжат. Според суперсвръхсекретва информация на МИ-6 нулевите заразени са били Скрипал и дъщеря му, но английските власти си траят и няма да оповестят тази информация, защото Великобритания ще бъде обвинена, че не са информирали навреме света за опасността, а Тръмп само това чака. А Борис Джонсън като разбрал за това и какво го чака се разболя. Великобритания щом е бил найсмъртоносен, затова и има най много починали англичани.

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Че обществото трябва да премине този вирус, това е! А силно пресилената падмеия може много бързо да се овладее с хомеопатия, но това не влиза в плановете на престъпниците, подоготвящи ви Новия световен ред!

Само за САЩ през 2009 г. заболелите от свински грип се пресмятат поне на 60 милиона, над 270 000 хоспитализации! Що нямаше тогава пандемия?!

Колко хора от медицинския персонал почина вследствие свинския грип? С какъв процент болничен ресурс и бюджет? Имаше ли ефективна терапия, медикаменти? Имаше ли необходимост от непроизведени никъде по света защитни облекла, мед. маски, шлемове, ръкавици, специализирана мед. апаратура/ респираторни машини, рентгени, скенери, диагностични тестове...?

какво да ти се обяснява...

Ами заради смъртността. Тогава са се разболели 60000000 в болница са влезли 200000 и са починали 3000 .Сега при 1.5 милиона заразени има 80000 починали.ако се заразят 60 млн сметката показва че починалите ще са 3200000 та затова ако още не си разбрал

Така преди седмица обявихте,че в България пак катериме и идело пик,па се оказа,че за 1 ден имаше 66 заразени,на другия ден обаче паднаха на 31! Това е крива,не права,тя не пада надолу,като дюле,а е подобно на кардиограмата! И досега това постоянно се случваше и в Италия,и в Испания,тук падаше,ту се качваше с по малко,но важното е,че като цяло кривата слиза надолу!

Пълни глупости , току що по италианската телевизия казват че вирусът е отслабнал но може да остане още две години в по лека форма . Не пишете глупости и не заблуждавайте хората.

Пик в Италия, пик в Испания, а все тука се напикват.

20% от заразените с ковит 19 проявявят симптомите и 7-8% от тези 20% умират обикновенно с придружаващи други заболявания. Другите 80% от заразените въобще не го забелязват, преминава без проблеми. Това е схемата на заразата. Ако това е вярно, пита се колко време трябва на 7 милиарда население на земята да изкара заразата? Няма ваксина, няма лекарство, ако пък и като грипа повтаря, то не му се вижда края, трябва да заживеем с короната.

Средно за 3 месеца/90 дни се откриват антитела в около 5% от населението. Ако скоростта на разпространение и заболеваемост остане постоянна, то за 1 година може да очакваме около 20% от населението да преболедува и да придобие антитела. За да придобием колективен имунитет по естествен път са необходими 70% от населението да са преболедували според епидемолозите. При запазени условия на разпространение този вирус ще премине тази граница от 70% на четвъртата година, горе-долу когато може да се очакват и първите ваксини, които могат да осигурят пасивен колективен имунитет. И това, ако вируса не мутира в по-слаби или по-опасни щамове. При по-слаби щамове може да си остане постоянно при хората като грипните заболявания. А при по-опасни мутации ще самоограничи този вирус и ще забравим за него, така както е ставало с други вируси с по-висока смъртност. Въпросът е да се адаптираме и да променим начина си на живот така, че да контролираме този вирус като всяко друго заболяване, а не той нас да ни изненадва с пикове и непланирани вълни.

За какво здраве пишеш като мерките, които се взимат вредят повече на хората отколкото да ги пазят. Нали се сещаш, че има много болести, които чакат срив на имунитета от обездвижване, стрес, застояване ....? Имаш ли обективен поглед се пита в задачата и отговорът е -НЕ!

... не ви забраняват да се движите, танцувате, играете, спортувате индивидуално, да поработвате в градинката или двора, да творите, да се образовате, преквалифицирате и т.н. Кога за последен път си измихте прозорците:) Само не ми казвайте, че досега сте били много активни, като съвременният човек прекарва денонощно пред компа, от дома до работата и обратно с колата, на екскурзия и почивка отново с някакъв вид транспорт, но не и на собствен ход... Фитнесът в зала със запотени тела и возенето в кола с климатик ли ви липсва:) Или социалните контакти в социлните мрежи, отново през компа и смартфона:)

Ти хубаво написа, че не ни забраняват. Но едно е да си свободен и да имаш възможност да се движиш навсякъде - било то фитнес или тичане в парка. Друго е да живееш под стрес и да се чудиш дали няма да сбъркаш някъде и как да се предпазиш. Да виждаш много хора по улиците? Iли си сляп? Хайде малко по-леко сys стъкмистиката. Ако беше толквоа опасен този вирус досега да са измрели поне 1к човека w BG. А, ако беше 90те години нямаше и да разберем, че го има, поради липса на PCR...

Стресът да не сбъркаш някъде го "отработваш", като си създаваш ежедневни и ситуационни хигиенни навици, без крайности. И превключваш мисленето към казуални идеи с по-философски поглед към живота, а погледът обръщаш към природата около нас, малките и големите неща и "събития" във Вселената, микро- и макрокосмосът. Така търсиш баланс и хармония като частица от Вселената, каквато е всеки от нас. И взаимодействаш с целия този свят от звуци, цветове, гледки, ухания, енергия, като даваш и съответно получаваш. Ако имате домашен любимец, то това е най-добрият приятел в тази ситуация. Не зная къде живеете, но в София е стълпотворение от хора по улиците, пейките, дори и по кафенетата, барчетата, когато е хубаво времето и в пик-часовете. На мен лично никога не са ми липсвали и сега не ми липсват хората по улиците, и затова обичам лошото време и извън-пиковите часове за разходки, спорт, а при хубаво време - през по-непопулярни обиколни малки улички и алеи в паркове, т.е. без модни търговски обекти и заведения. Липсват ми театрите, концертите, но сега много от тях имат онлайн изпълнения и можем да се възползваме в добрия смисъл на думата. Липсват ми и непринудените живи разговори с (не)познати интелигентни хора очи в очи, но имам надежда за бъдещето... Бъдете здрави!

Слънчеви изригвания. Вчера в БГ-то имаше увеличение също но днаска има двойно по-малко.

ЧУДЕСЕН КОМЕНТАР...Само...до кого е АДРЕСИРАН? До 20%-? Ами те не могат да разберат за какво говориш...Аз живея по описания от теб начин...по принцип...Сега разбирам, че се наричал карантина:-)

Ама нали таковата, вирус няма?

... покани такива като Вас във ВМА в КОВИД-отделението, които вЕрват само на очите си сами да се убедят и да наблюдават пациентите само 3 дни. Преди около месец и д-р Петър Москов ви покани да си "дръпнете" от канюлата директно малко SARS-CoV2 вирусчета. Хайде, давайте, имате избор.

Само гледай да не ти рече някой "Тръзни са!" и да ги вдигне всичките, че после това доктор и за тоалетната няма да ти върши работа!