И втори съд реши: Общо 25 г. затвор за машинистите от трагедията в Хитрино

При взрива след дерайлирането на влака загинаха 7 души, а десетки бяха ранени

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Тираджиите са мега опасни също.

За кокошка няма прошка

Българите са НЕВИННИ.. Убили са няколко турски башибозука- Дениз Танеров Юнузов, Анифе Алиева Мехмед,Танер Юнузов Ахмедов , Акиф Рагуб Рагуб , Фейме Аляйдин Сали , Шерифе Ибрам, Бедри Ахмед . Трябват НАГРАДИ за нашите.. Борисов ПАДНА. Да пускат българите !!!!Българите са НЕВИННИ.. Убили са няколко турски башибозука- Дениз Танеров Юнузов, Анифе Алиева Мехмед,Танер Юнузов Ахмедов , Акиф Рагуб Рагуб , Фейме Аляйдин Сали , Шерифе Ибрам, Бедри Ахмед . Трябват НАГРАДИ за нашите.. Борисов ПАДНА. Да пускат българите !!!!

и с какво беше пълен влакът , като пътуваше за Покрайната?? А Петров и Боширов не ги ли мярнаха предния ден у кръчмата в Хит.ино?

След 2-3 годипи пак ще се върнат към делото , да се види дали Русия има влияние за взрива.

Все пак са преминали през стрелка с ограничение 40km/h с почти двойно по-висока скорост и това е непосредствената причина за аварията. Ако бяха спазили ограничението няма да има сериозен инцидент. Нормално е машинистите да получат сериозни присъди, ограниченията трябва да се спазват особено при лоша инфраструктура.

Ей, как беше онази песен на онези симпатяги за кокошките и милионите.

В грешка си. Представи си пилот да излети на своя глава при положение, че има забрана заради опасно време. Не случайно ги слагат тези ограничения,

Съдебната система е независима. Не само, че за всяко престъпления трябват години, за да приключи делото( а никой няма да си направи труда да съди някого години наред за малко нарушение), а и има сериозни вариации относно тежестта на присъдите. Хора с многократни криминални проявления са на свобода или с "условни" присъди, а други получават доста по - тежки. Резултат - абсолютно беззаконие.

Очите им казват много!

Предупредителния е светел " главния сватофор е на вход към главно наравление затворен", значи готов за влизане в стрелки, макс. скорост 40 км/ч при входа на главния светофор . Основния светафор е светел "вход в отклонение отворен" - значи влез с не повече от 40 км/ч. след светофора.

А тия са влезли като на светофор с две зелени светлини " вход и изход към главно направление отворени".

Един дявол знае дали не са били ръчкани да пристигнат навреме и без закъснения и дали не са изоставали от графика за което да се пържат пред шефовете си. Това е прекалено баламско - при ограничение 40 да караш с 80 или си кръгъл идиот обикновено с БМВ и млад от мъжки пол и с момиче вътре или си на зор.

Всички ще ядем попарата на боко тъпото. Няма справедливост. Няма морал. Крадливите фирми на Герп се гухшат, а други го отнасят. Срам!

Тия са с манталитет граден много преди Борисов ... не са почнали да карат с превишена скорост заради управлението на един или друг. Осъдени са. Каква точно е вината на Борисов ти си знаеш.

Друг е въпроса дали не може да се внедри сигнализация която автоматично да намалява скоростта в участъците в които има риск. Ако разчитаме, че тия са безотказни машини инциденти ще има със или без присъди.

Тъй ами, с цялата строгост на закона! Те какво си мислят, да не са Прокопи или Брендо?

Не. Не са калинки на Герб. Иначе, стяха да ги оправдаят.

Едно от най-опасните неща при изпълняване на служебните задължения е рутина, съчетана с монотонност на работата. Че са виновни двамата - виновни са, но такава присъда ми се струва доста тежка. Може би, защото не са дрогирани или пияни келеши, които убиват невинни хора с автомобилите си. Или може би, защото нямат възможности за адекватна защита. И в двата случая оставам с впечатлението за двоен аршин при нашия многонеуважаем съд. Не ме разбирайте погрешно, не желая оправдателна присъда, но това ми се струва малко в повече. А и нека си зададем въпроса в кой век живем? Не очаквам напълно автоматизирани мотриси, както е в държавите, към които се стремим, но една нормална система за оповестяване на ремонти по трасетата в БДЖ би била добро начало, за да могат машинистите да бъдат информирани какво да очакват. Всичко останало е безхаберие - някой не си е направил труда, тези двамата са се заплеснали, и седем човека не са между живите и цяло село беше изравнено със земята. Но в една нормална държава при подобен тежък инцидент би се помислило какво да се направи за да НЕ СЕ повтори подобен случай. Дали е направено и при нас - не знам. Но и не мисля, че 25 години общо в затвора за тези двамата е справедлива присъда - че те толкова дават за умишлено убийство, или за отвличане с изтезавания и искане на подкупи. Нещо кардинално куца в БДЖ, и е било просто въпрос на време подобен инцидент да се случи.

Твърде тежки са последствията от тази катастрофа. Седем души са загинали, много са пострадалите с тежки и средни телесни повреди, а материалните щети са отделно!

А защо моправдахте онези тримата за ЕВН??? Боклуци сте!

Сещам се за една епиграма на Радой Ралин-сгреши ли стругаря сам отговаря,сгрешат ли отговорни другари отговарят всички стругари.

PNK

Ако още неизползвате CryptoTab Browser, то изпускате една добра възможност! Това е Chrome браузър с вградена функция за копаене /mining/. Чрез него можете да добивате Bitcoin, докато просто сърфирате в интернет, както и досега. Ако все още мислите, че криптовалутите са просто една игра без стойност, то жестоко се заблуждавате и е време да им обърнете малко по-сериозно внимание. Разгледайте https://cryptotabbrowser.com/landing/55/18757804 и опитайте. При редовното му използване ще сте благодарни за решението си! Без инвестиции, без рискове, без допълнителни усилия! Не губите нищо да опитате, ако не ви хареса винаги може просто да спрете да го използвате.