И след преговорите: Блокадите на "Тракия" и Прохода на Републиката остават

Президентът на КТ "Подкрепа" Димитър Манолов не се ангажира с прогноза дали протестите ще спрат

Обратно в новината

Коментари - И след преговорите: Блокадите на "Тракия" и Прохода на Републиката остават | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Сега е моментът да се направи контра-блокада и автобусите на тецаджиите да не бъдат пускани да минават. Ще се види , че държавата няма да спре без мръсното и производство.

Аве освобождавайте пътищата ве хамали прости, почвайте да си търсите друга работа, запушихте държавата, не всички да миньири и копачи, шматки..

Оставка за всички миньори и да го духат!

как е обеля имала ли дози /

Страхът - НЕ е Добър съветник. …особено ако ТозиСтрах - ДъСъ Налага от Ясно#Кой. …и то Йощ от 1944та. ———- Нищо НЕ е наред из “нашта” “държава”. А този НаистинаСериозен Опит да Се постигне макар нещо (виа “сглобката” некоалиция) - с Провала си - Окончателно Доказва че Ни Трябва ПринципноНово Начало !

Утрото е Винаги по-мъдро от Вечерта. Се наспете Добре, и утре заран - Се попозамислете. ———- Хора Сме Всички. Никой НЕ е перфектен (азЛично също). …Грешките Наши - Да са Урок ! ..,и да НЕ ги повтаряме.

Откажете на Брюксел. Какво ще стане? Сащ и Канада го направиха.

Америка - НЕ е ЕС бре, Задунайц ! …а Ако идете та Видите как Се прилагат нещата ЗА МайкаПрирода (т.е. НЕсамо тези, а МногоОще) Там - Би следвало ДъСъ шОвнете ЗнаетеКъде.

От тогава, до днес всички български политици знаят, че ще се стигне до тук, но ляга на.

Лъжеха

Искате ли нови усещания в SEX? Това е по-добро от всяка виагра и ще изведе сексуалния ви живот на ново ниво. Просто опитайте и никога няма да съжалявате, прочетете го сами----- https://min.lc/medbg

ЕС не е лъжица за всяка уста.

това не може да се случи.

Три Фалита. ..и то Само Официалните ! …за иманяма 20-25 години.

При планова икономика, научно-техническия прогрес се планира, в следствие на което се осъществява преход. При 4 годишни ( в най-добрия случай) мандати се осъществяват краткосрочни мерки.

Странно - хем говорите ала партайгеносе, хем маймай НЕ сте присъствали…

Уважаеми сънародници (без онези платените драскачи, или други грантаджии)! Време ни е за масово обединение! Време е да спрем с разделенията (етнически, верски, политически, футболни, или др.)! Време е да си кажем, че ОТ НАС ВСИЧКИ ЗАЕДНО, зависи бъдещето на България! Време е да спрем да се примиряваме със случващото се в страната ни! Време е да осъзнаем важните теми за нас българите, които са от национално значение (енергетика, храни, финанси, войска, териториална цялост и др)! ВРЕМЕ Е ДА БЪДАТ ОПАНДИЗЕНИ ПРЕСТЪПНИТЕ НАЦИОНАЛНИ ПРЕДАТЕЛИ, НАРЕКЛИ СЕБЕ СИ "ЕВРОАТЛАНТИЦИ"!!!

Парекселанс, Колега ! …а Как Да процедираме - моетоЛично Предложение - Е Инвариантно.

Щом нямаш пари, не можеш да решаваш. Решава този, който има пари. - бай Тошо.

Парите са абстрактно нещо! Парите са само в умовете на хората! На природата пари не й трябват! Ресурси има за всички по земята, но никога няма да са достатъчно за алчните! Парите са своеобразен вирус, завладял душите на грантаджиите и др подобни, които са готови да продадат каквото и когото им наредят! Това няма да трае вечно! Идва криза, а народът ни е озверял за справедливост!!!

Мрътвите”живи” ? …туй от Го В’но ли е, или от Пац Ул ?

Всички говорят за затваряне на ТЕЦ-те, но никой не казва КАКВО ще произвежда тези 40-60% енергия. Панелите не са решение от Октомври до Април. Ще има режим на тока ли ?

как да си осигурим народната любов още 2-3 месеца, а не как България ще произвежда енергия.

Продажба на НЕпотребените СО2 квоти ? Ударно Реално разполагане на ВЕИ ? Конвертиране към газ ? ——— Всъщност - колко Е Реално потреблението из ЗемитеНи ?

И сигурно блокирането на магистралата ще ги произведе тез 40-60%. Ами голям инженер си! Поне не пречете на другите хора! Те не са виновни за вашите проблеми!

вече загряват следващите.

ОкончателноОценително : А. Г-н Денков (и Ядрото ЗдравиСили) - направи което Може. Б. И-тези “протести”, особено Имайки предвид Ключовата роля отн. Финализирането им виа лицето ДП —> Отново Доказват че из ЗемитеНи Е В ход ВсеОбхватна Кремъл Хибрид Активна Атака (Атака !). ———— Сме На Ръба. -или г-н Денков - Ще стартира (или поне вспомогне за) РеИнженеринга&НовНюрнберг -или ако НЕ - то Ще има ГръмОтЯсноНебе.

Оставка Оставка

Лидерът на КНСБ в ТЕЦ 2 предаде хората си.

Да вадят водните. Време е за ред.

Протестите са демократични

Без Надлежно Разрешение - ДъСъ Блокират Основните магистрали ?! ..и полицията - да НЕ се Задейства ?Ч - то аслъ Баш Задунай “демокрация” !

Христо Ковачки и Буци Чекмеджиев са доволни. Ще има пак увеличение на заплати за въZрожденските миньори

И тия се надупиха. Зърнари, миньори, енергетици, и вся остальная…Пяна ни излезе на устата да го пишем – причината да сме в този позор е батак е една, единствена! – няма народ! Този „народ“ си заслужава измекярите, които го управляват. По мярка са си. Аре, пийте по една ракия всички запячи, инфлуенцъри и всякакви енцъри, които единственото, което правят е да пишат във Фейсбук, драпайки си … ташаците. Важното е да сме живи и здрави. Ама има едно – но! Такъв рабски „народ“ ще си плати позорно бездушие и състоянието на рая с жестока карма. Да не се чудите после откъде какво ви дошло. От вас идва всичко – от това, че сте приели да бъдете рая, управлявана от предателски башибозук.

Египет. Библейският Exodus. …и Станалото В Египет.

Всъщност това споразумение е изцяло в интерес на Ковачки, не на държавните мини и централи. Точно неговите централи, неотговарящи на никакви съвременни изисквания, трябваше да спрат. И като се има предвид как негови фирми отчитат емисиите, ще е на далавера. Всичко това в ущърб на държавната ТЕЦ и мини. Жалко, че лидерите на синдикатите в ТЕЦ 2 предадоха хората си. Юди! Пеевски и Баце очевидно са доволни

Все още ли не ви свети, че протестите са ПОЛИТИЧЕСКИ? И тези и на зърнарите!

и ламтеж за пари. Но България има деца и нито тези на власт, нито тези, които искат да ги свалят имат някаква идея как тези деца ще произвеждат енергия.

Пеевски хи управлява! Били лидери! В кое по точно?! В лизане на задници?! ОСТАВКА! Това е пътят!

Много беше бесен тлъстия, че му се губи контрола върху тези 4 млрд - за неговият " справедлив преход". Сметките за нас. Справедливите

Притеснителното е, че никой няма идея как да произвежда енергия без въглища, мандалото ще хлопне съвсем скоро.

Никакви заплати от моите данъци. Нито 36, нито и 1.

Оставка за всички миньори и да го духат!

паразити тук говорчт от името на нарида

Отново плъзна кремълската соцносталгична хибридка какво си можел да си купиш с 10 лв по соца и сега. Само ще отбележа за идиотите, че 10 лв тогава средностатистическият българин получаваше за 2 работни дена, а днес - за по-малко от час. Разлика около 20 пъти в доходите. Сега сравнявайте! Ще ви помогна малко. За 2 дена труд тогава можехте да си купите 30 хляба, днес - 100. За 2 дена труд тогава можехте да си купите 2 кг свинско месо с кост, днес - 20 кг без кост. За 2 дена труд тогава можехте да си купите 3 кг сирене, днес - 17 кг. За 2Х100 дена труд тогава можехте да си купите 1 руски боклучав телевизор 60 кг, днес - 40 телевизора с три пъти по-голям екран. За 2 дена труд тогава можехте да си купите 17 литра бензин, днес - 67. За 2 дена труд тогава можехте да пътувате 1 път от София до Варна с влак, днес - 2 пъти от София до Лондон и обратно със самолет и 1 път от София до Париж и обратно със самолет.

О-став-ка

Е, й?

Скандал! Скриха цените на храните в Европа, разликите с тези у нас са фрапиращи СНИМКИ Литър олио е два пъти по-евтин в Германия, отколкото у нас, в Испания купуват млякото почти на половин цена??!WTF През последния месец кабинетът окончателно скри цените на основните хранителни стоки в европейските държави Австрия, Германия, Хърватска, Гърция, Румъния, Чехия, Словения и Франция, съобщава "Труд". В края на март тържествено и с обещания за преборване на спекулата от правителството пуснаха сайта www.foodprice.bg, в който обещаха на седмична база да актуализират информацията за цените на основните хранителни стоки у нас и в 8 европейски държави, за да могат потребителите да се ориентират дали у нас им дерат кожите, както и да се видят сами колко струват суровините, колко продуктите по борси и тържища, предлагани на едро, както и каква е крайната цена в магазините. ИКравето масло също излиза по-изгодно да се купи в Германия, отколкото в България. Добрите намерения на кабинета обаче вече повече от месец не се изпълняват, показва проверка на “Труд news”. Цените на основните хранителни продукти в избраните европейски държави като база за сравнение вече не се показват, а вместо това се публикува само данни дали съответната стока поскъпва или поевтинява. Което по никакъв начин не помага на потребителите да се ориентират дали плащат по-скъпо или по-евтино от европейците. Обществена тайна е, че хранителните стоки в Испания, Италия, Гърция, Турция и дори съседна Румъния струват значително по-евтино в сравнение с предлаганите стоки по магазините у нас, обясниха търговци, пожелали анонимност. В същото време доходите в тези страни са от 2 до 3 пъти по-високи от тези в България, което прави и покупателната способност значително по-висока на европейците дори и при подобни цени, коментираха експерти. Млечните продукти са една от тези категории, в които разликата е най-голяма, видно е от различни сайтове, които сравняват потребителските цени в страни по целия свят като numbeo.com. Според данните в него за литър прясно мляко в Испания плащат 0,93 евроцента или приблизително 1,82 лева. За същия продукт в Германия плащат 1,08 евро или около 2,11 лева. В Румъния - 6,71 леи или около 2,63 лева, а в Италия 1,30 евро или 2,54 лева. У нас средната цена за страната на литър мляко е 3,34 лева по данни на правителствения сайт foodprice.bg. В област Пловдив средната цена на прясното мляко достига дори до 3,59 лева за литър. Цената на килограм местно сирене (в Европа наричат и твърдите сирена като кашкавала сирене) в Германия е 12,18 евро или 23,82 лева, в Италия - 25,64 лева. В Гърция същият продукт струва средно 10,90 евро или 21,30 лева за килограм. В Румъния плащат 34,22 леи или 13,43 лева. Цената на един килограм кашкавал средно за страната е 28,19 лева за килограм, а на кравето сирене - 22,27 лева за килограм. Най-скъпо в магазините на дребно се продава кашкавалът в област Силистра - срещу 30,54 лева за килограм, а кравето сирене плащат най-скъпо в област Пловдив - 26,23 лв./кг. Друг сайт, който сравнява цените на европейските стоки и дори публикува снимки от магазини - globalprice.info, показва че литър олио в момента в Германия струва 1,09 евро или около 2,13 лева за литър. В същото време средната цена на олиото у нас е 3,89 лева за литър, според правителствения сайт foodprice.bg. В област Ловеч цената му достига дори 4,15 лева за литър. В същия сайт можете да се уверите с очите си, че кравето масло в берлинските супермаркети може да бъде намерено срещу 1,79 евро за 250 грама или за 3,50 лева. В същото време средната цена на млечния продукт у нас е 6,84 лева за същото количество, показват данните във foodprice.bg. Цената на килограм домати, също в Берлин, е 1,49 евро за или 2,91 лева, докато в родните магазини доматите вече струва средно 3,57 лева за килограм. При сравнение на цените на основните хранителни продукти и на покупателната способност на българите спрямо останалите европейски държави, става ясно защо от правителствения сайт реално изчезнаха цените на продуктите в избраните първоначално 8 държави от ЕС. Плащаме по 22 лева за килограм при 86 стотинки изкупна цена на млякото Сиренето поскъпва двойно от борсата до рафта Прекупвачи ни товарят с надценки и такси. Себестойността на кравето сирене е под 10 лева, но в магазина средната му цена е над 22 лева за килограм. Близо два пъти поскъпва един килограм сирене по пътя от борси и пазари, където се търгува на едро, до рафта в магазина. През изминалата седмица млечният продукт е увеличил цената си със 17 стотинки за килограм или 1,5 на сто и вече се предлага срещу 11,36 лева за килограм на едро, показват данните на Държавната комисия по стоковите борси и тъжищата (ДКСБТ). В областите Сливен и Бургас дори млечният продукт струва едва 8-8,50 лева за килограм на едро. В същото време обаче средната цена на продукта в магазина е 22,27 лева за килограм или почти двойно показва правителственият сайт foodprice.bg. От кабинета дори уверяват тези, които следят сайта, че кравето сирене поевтинява с цели 2,15 на сто през изминалия месец. От данните в същия сайт обаче е видно, че изкупната цена на литър мляко продължава да е 86 стотинки за литър. За направата на килограм сирене са необходими между 6 и 10 литра мляко, тоест производствената цена без допълнителните разходи за обработка би трябвало да е от порядъка на между 5,16 лева за килограм и 8,60 лева за килограм. В област Добрич изкупните цени са още по-ниски - по 68 стотинки за литър. Тоест от скъпите цени печелят прекупвачи и търговци, а самите производители работят почти на загуба. За повече труд Взимаме 4 пъти по-малко от германците Най-бедни сме в ЕС. Въпреки че са сред тези, които работят най-много, българите взимат най-ниски заплати в ЕС. Сравнявайки цените на хранителните стоки у нас и в останалите страни в ЕС не бива да пропускаме и факта, че средната нетна заплата у нас е близо 4 пъти по-ниска от тази в Германия, докато цените на хранителните стоки у нас са или по-високи или близки до тези в останалите европейски страни. У нас след плащане на всички данъци и осигуровки средният размер на нетната заплата е 701 евро, показват данни на Евростат за 2022 г. В същото време нетната заплата в Германия е 2870 евро или близо 4 пъти повече. В резултат българите са най-бедните в Европа, въпреки че не работят най-малко. Например българите се трудят повече часа седмично - 39,2, за да получат тази значително по-ниска сума, докато средното работно време в Германия е 34,6 часа. Най-близо до нас по нетни заплати е Румъния, показват данните на Евростат. Средната заплата в Румъния след плащане на всички данъци и осигуровки е 746 евро. Това означава, че в северната ни съседка взимат средно по 45 евро повече на месец, при положение, че повечето храни там са по-евтини. На трето място по най-ниски средни нетни заплати е Унгария с 896 евро на месец. Топ пет по най-ниски заплати се допълва от Хърватия с 905 евро и Словакия с 981 евро. Във всички останали страни от ЕС средните заплати след плащане на данъци и осигуровки са над 1000 евро. Най-високи заплати взимат в Люксембург - средно 4048 евро сред плащане на всички налози. Топ три на страните с най-високи средни заплати след удръжките за данъци и осигуровки се допълва от Нидерландия и Дания, където взимат съответно средно по 3463 евро и 3382 евро на месец. На четвърто място е Ирландия с нетна средна заплата от 3301 евро, а на пето място е Австрия с 2959 евро. Много близо по заплати след Австрия са Швеция с 2936 евро и Финландия с 2914 евро. Германия с 2870 евро е чак на осмо място сред страните от ЕС в класацията по нетни заплати, а топ 10 се допълва от Белгия и Франция съответно с 2762 евро и 2504 евро. Прави впечатление, че в едни от страните с най-висок стандарт на живот работят най-малко. Държавите с най-кратка средна работна седмица са Нидерландия (32,4 часа), Австрия (33,7 часа), Норвегия (34,1 часа), Дания и Германия (и двете по 34,6 часа). Медът ни е от Гърция и Полша Над 5000 тона са внесени през 2022 г. от чужбина, родният отива зад граница Изнасяме родният мед, а внасяме от Полша и Гърция. Вече и медът, който слагаме на трапезата масово не е български. Само през 2022 г. у нас са внесени над 5000 тона мед, от които 40 на сто са от страни извън ЕС. Най-големият вносител на пчелния продукт през последните три години е Полша, но през първите 6 месеца на настоящата година лидер е Гърция, показват данни на земеделското министерство и на Евростат. Вносът на пчелен мед у нас се увеличава, като през 2022 г. ръстът е 14,9 на сто спрямо предходната година. Въпреки информацията, че голяма част от внесеният у нас мед идва от Украйна, реално от общо над 5000 тона за първите 6 месеца на годината 440 тона мед са внесени са от Украйна, а от Гърция - 493 тона. По предварителни данни през първите 6 месеца на 2023 г. се отчита спад на общия внос на пчелен мед от 39,7% спрямо същия период на 2022 г., като количествата доставени от ЕС се свиват с 33,2%, а тези от трети страни - с 47,7%. В същото време през 2022 г. страната ни е изнесла 1165 тона мед, а през първите 6 месеца на годината - 829 тона. Доматите вече се продават срещу 3,40 лв./кг на едро Шопската салата става лукс Поскъпнаха с 40 стотинки за седмица Шопската салата буквално се превръща в луксозна храна, след поскъпването през последната седмица на продуктите, необходими за направата ѝ. Само за последната седмица на септември цената на килограм оранжерийни домати се повишава с 40 стотинки на едро. Така те се търгуват при цена от 3,40 лева за килограм на едро и с поне с левче отгоре в магазините. Краставиците, макар и да поевтиняват незначително на едро, струват 2,83 лева за килограм на едро, като надценката в магазините също е около левче. Кравето сирене върви средно по 22 лева на дребно, а лукът на едро е поне 1,43 лева за килограм. Цената на килограм зелен пипер на едро е 1,77 лева за килограм, а на червения - 2,08 лева за килограм. Цените на повечето останали плодове и зеленчуци, източник на витамини, традиционно за сезона също поскъпват. Цената на зелето се увеличава с 3 стотинки за килограм на едро до 1,14 лева за килограм, показват данните на Държавната комисия по стоковите борси и тържищата. Цената на дините вече е 95 ст./кг или с 8 стотинки повече спрямо предходната седмица. Пъпешите поскъпват със 17 стотинки за килограм и цената им достига 1,72 лева за килограм. Увеличава се и цената на бананите с 6 ст./кг до 2,81 лв./кг. Както и на вносните ябълки с 1 ст./кг до 2,09 лв./кг на едро. В същото време поевтинява килограм грозде и вече на едро се търгува средно срещу 2,19 лв./кг или 21 стотинки по-евтино в сравнение с преди седмица.

Това е геноцид

Къде са ги скрили? В задния ти двор?

Протести до дупка

народа иска да падне денков и прочие защото потъваме

Хайде да не говориш от името на "народа", става ли?

Ти ли говориш бе американска подлоги безродна денков трябва да бъде разчекнат...

Първо се научи да пишеш, после имай претенции!

Га нащи кавали под съветско ръководство свалиха бай Тошо трябваше да стачкувате Сига вече е късно

Полицията да ги разкара тези от пътищата.

Това е протест

След като има споразумение с правителството за какво протестират?

Вместо дръва ши ползваме въглища

https://www.youtube.com/watch?v=I5MlsNVwSik&ab_channel=TheQuint

годината е 2023 ..частния сектор в БГ е над 85% от българската икономика ...някой да е чул да има профсъюZи в частните компании ..по хотелите ..по ресторантите ..по частнити транспортни компании ...да не ги иZреждам всичките ..няма и да чуете ...Zащото там няма профсъюZи ..да сте чули Zа стачки и протести в частни компании ..примерно да стачкуват комбайнерите работещи при частните милионери Zърнари ..да стачуват журналисти в частна медия ..примерно телевиzия ..вестник или сайт ..?!!..иZлиZa ..че над 80 % от работещите в Бг не са zащитени от профсъюZи ...сега да видим къде има профсъюи и кои са теZи профсъюZи ..ами профсъюZи има само в държавните ..общинските компанни и държавно общественни медии ..теZи пишман профсъюzи се ръководят от наZначените след 1989 г просъюZни деятели ..а всъщност тов са хибридни органиZации Za политически натиск в БГ ..някой натиска бутона и всички се втурват да протестират ..това е хибридната хватка на ДС-КГБ-ФСБ ...най големите руски интереси и ресурси у нас ..са точно в енергетиката и понеже постепенно губят поZиции те атакуват асиметрично България и нейната Европейска ориентация ..кви са теZ енергетици и миньори ...на които им се дават 36 zаплати / 150 000 лв/ zа да напуснат ..а те не ги искат ..толкова zаплати на куп не се дават даже на МВР ..Военните и Съдебната власт ...промосковците не се интрресуват от енергетиците и миньорите ..иска се свалянето на Zаконно иZбраното БГ правителство и раZпускане на парламента

И тия ще ядът бахура, като комбайнерите!

Бахура го яде майка ти, а ти си следващия.

Ние обичаме бахура... и операта обичаме

Оставкаканадци

Ку ривети ва. Нали ви направих пилон Има място за всички да са наденити.

Жълтоповетната гнила измет винаги се активизира срещу някой и друг цент когато стане дума за нещо против интересите на България, обяснявайки колко добре е да притежаваш нищо и да си щастлив и как другите били тъпи и неграмотни, без никакъв интелект. Нагла и гнусна сган, грантаджии и подлоги, България ще пребъде и въпреки вас.

До кога кърлежи ще точат бюджета ???

Боли ма уя. Ще плащате и хоро ши играйте биля. Падна ли под 120 кг и почва да ми са вий свят.

Браво, разглобявай сглобката на ПосолствоТО.

Ке затворат мините и теа с големите корими ке се хванат на работа.

Нормално е да се иска по-евтин ток. Не е нормално да се иска ПО-СКЪПО производство, освен ако не са платени-поръчани протести от енергийната проруска мафия. Всъщност ТОВА Е ИСТИНАТА за "протестите"!

При халюцинации с дългата ръка на Кремъл включващ Митрофанова, БСП, Възраждане и др. се препоръчва редовно приемане на хапчетата поне по 3 пъти на ден!

Сега виж под леглото да не се скрил някой руски агент.

Пълен Провал! То не бяха лозунги “ Нито глас за Пеевски”, Борисов е крадец, Слави е мафия, никакво оръжие за Украйна …. По една магистрала на година, пет моста над Дунав, три тунела под Щипка… Много лъжливи, много нагли и мега крадливи. Факт!

Виж за мостовете ще е трудно да съдействаме, но за тунелите, метрото и подземните станции ще сме способни да съдействаме, косвено! -Как така? Дразним Русия и ни пускат няколко Сармати. Така пестим от работна ръка.

Полицията в атака! Плащам данъци, за да ходя спокойно до децата си и да им помагам, Не да гледам дебелаци протестиращи насред пътя.

Да протестират. Това е демокрация

Надявам се някой ден полицията да те атакува като кучето, които си. Тогава си спомни този коментар, жълтопаветен помиар

Неграмотник! Ти си червен боклук

Браво. Ако заравяте и по 10-20 жълтопаветни помиара по поляните отстрани до 1-2 години ще сме се оправили.

Амин!

Денков, бой по тея тумбаци. Там свикнаха само да плюскат и спат. Те дебили мина не са видели. Всичко е машини а тея себелеят.

България ще се оправи когато се изхващат всички руски кавали

Здраво за кура

Протестират за много пари и ще ги вземат те, а мините и ТЕЦ-овете са на целия народ.

На България! Делян! Кой командва сега?! България за българите! Оставка!