Коментари - И подвариантът на Омикрон ВА.4 е установен в България | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Виждам,че отново всичкознаещите антиваксъри се изказват и громят всичко свързано с Ковид... Никаква представа нямате за вируса ,докато не ви споходи някой ден.Затова не заблуждавайте хората. Днес е последния ми ден от карантината, тепърва ми предстоят посещения при кардиолог и пулмолог.Но благодаря на Господ,че оцелях след това "леко грипче",беше кошмар,който никога не съм преживявала.

Не ти вярвам. Мисля, че лъжеш.

глупако малоумен.. ами мен ме споходи преди 2 месеца... НИЩО... нито гърло ме боля, нито нищо.. имах 1 ден малко температура.

всеки кара грипове и настинки, няма как да се предпазиш от тях, освен един начин - затваряш се вкъщи сам и си поръчваш храна по интернет, но това живот ли е цял живот да си затворник вкъщи ??? А и как ще ходиш на работа ?!

Много лабараторий работят за олигарсите в парламента и се правят опити с бедния народ защо сама в БГ на другаде ИЗ Европа спря?????

Какъв е проблемът. Вирусът ще направи масова ваксинация в най- подходящото време. Когато има в изобилие ултравиолетови лъчи и усложненията са рядкост. И, това е "ваксинация" с актуален щам, не не уханският, който така и не дойде в България.

Проблемът е че такъв тип ваксинация сама по себе си не намалява смъртните случаи, ами както вече забеляза, намалява ги ултравиолетът. Междувременно честотата на смърт от актуален щам сред подложените на ултравиолет вече ваксинирани с Пфайзер пак е около 3-4 пъти по-ниска от тази на разчитащите на ултравиолет и на самия актуален вирус.

Колко са починалите "ваксинирани"?

3евзек

Зависи. 500 лева за "ваксина" също не помагат. Едва ли някой знае точния брой или процент на такива. Но ако все пак случайно питаш за починалите действително ваксинирани... Сред такива с Пфайзер без ковид се наблюдава с около 0,001% (10 на милион) по-висока смъртност спрямо тази в контролната група неваксинирани без ковид. В България трябва да са около 5-6 жертви на Пфайзер и 20-ина на всички ваксини, кои точно е трудно доказуемо и на практика не се забелязват в статистиката. Доказателство е липсата на завишена обща смъртност в периоди без ковид. Отговорих ли на въпроса? П.П. Така наречният "отказ от здравеопазване" също не води до завишена смъртност в периоди без ковид. Защо ли?

В статистиката на държавен сайт пише за над 1400 починали "ваксинирани". Трият, като пусна линк.

Ужас, Ужас, Ужас!!!! В такъв ужас живеем, че вече две години не мога да спра с постоянното пиене, а тази простачка жена ми твърди, че нямало нищо общо, а просто съм си бил пияница! Мисля редно е Мутафчийски, Кунчев и т.н. да се появят най-после по телевизията и да ме защитят!

Имаме си ги всички! И всички си ги караме с ракия и шопска салата! През по студените дни се добавя и кисело зеле! :))) Нека изпукат от яд във Файзер, Астра-Зенека и Сие! А заедно с тях и нашите платени марионетки на хранилка при тях, но работещи в БГ медиите!

ㅤ

А подвариантът Б(оли)М(е)Д(едовия) засечен ли е?

Обхвана 70% от населението. За щастие. Другите 30 и без това са лош материал. Основно за стрижене.

3евзек

70% бяха преди 3 години. Вече са 69%, защото измряха непропорцинално над прогнозите.

То чували, то трупове, ама по градинки, катерушки, по покриви, направо Адът на земята, казвам ти. Ходи си бий 5-ти бустер за успокоение, моля те. Ще вземе да ти стане нещо.

3евзек

Г-н Измряха, ужас беше, Адът на Земята беше в Италия. Тук го избегнахме. Заради БЦЖ-то, не заради локдауна, помниш ли? Обаче изневиделица есента БЦЖ-то оттегли подкрепата си. На новите партиди може би не са ви инсталирали таквава памет, но наистина на места имаше проблеми с чувалите с трупове. Не навсякъде, не през цялото време и в новините не ги обявяваха, може би затова не си забелязал. Пограбалните агенции обаче реализираха 30% ръст. Някъде се справиха, другаде се чакаше ред за погребение. Не знам откъде сте ги чули тези работи за 5-ия бустер, обаче нормалните хора си бият не повече от 1 или 2 максимум. Не е нормално да искаш 5.

ГАДОВЕ! НИКОЙ НЕ ВИ ВЯРВА!

Всички ковидари ТРЯБВА да измрат.

И това защо? Само защото много от вас вече измряха ли?

ㅤ

Мълчи, бе, таралеж!!!

3евзек

Г-н ВингивряйПрепеченияотДолноТърбухово, Минутата мълчание в памет на починалите ти от/след ковид познати вече изтече. А ти колко време помълча за тях? Радвам се, че въпреки загубите имаш сили да продължиш.

ㅤ

Не съм мълчал, защото нямам познати починали "от ковид", нито "с ковид". Но не е лошо ти да замлъкнеш. Завинаги.

3евзек

Г-н ВингивряйПрепеченияотДолноТърбухово, Значи са ти много малко познатите. Или просто лъжеш. Може би си свикнал да се разпореждаш с подчинените ти тролове кой и как и за колко време да мълчи, обаче аз не съм сред тях. Но иначе съм съгласен, че от известна гледна точка не е лошо да не ви режат бонусите заради мен.

Докато не се появи български вариант - няма да повярвам в мощта на ковида.

Български вариант има още преди Уханския. Циганите вече го преболедуваха по 9 пъти и нищо им няма.

Дирник смукач на смерма. Да ти изгние малоумната продажна рода, боклук.

Копеленце дет ми триеш коментарите че ти вадим зъбките едно по едно. Смърдел

Лесно може да намериш кой/коя е реално. Ако решиш да трошиш зъби ще свършиш услуга на всички ни тук.

Има един, който яко трие всичко срещу измамата ковид.

Казвах ли ви преди няколко месеца, че всички тролове, които обясняват колко е зле в държавите с много ваксинирани, ще бъдат евтаназирани в рамките на няколко месеца? Сега един жив не е останал да обясни колко е зле в държави като Ю. Корея, Израел, Германия...

Щото преди година се пенеше като бесен лангур как сме щели да измрем всички. Що не мрем бе? Що?

3евзек

Защо лъжеш бе? Никога не съм казвал, че ще измрем всички. Казвах че ще измрат много хора. И измряха. Освен ако 30 40 хиляди са ти малко.

"Казвах ли ви преди няколко месеца, че всички тролове ... ще бъдат евтаназирани ..." ... "Никога не съм казвал, че ще измрем всички."

3евзек

Г-н От цирка, Защо нарочно пропусна думички от цитата? Всички е различно множество от всички тролове, които обясняват колко е зле. Първо не съм имал предвид всички вас там в офиса и второ - не всички от вас обясняваха това преди няколко месеца. Защо пропусна бе, трол?

19.07.2022 7-дневна заболеваемост Ю Кореа 578,3 Израел 605,0 Германия 744,2 България 111,0

3евзек

Г-н трол, В изброените държави хората отново ще преболедуват и ще им мине. А междувременно... Смъртност от началото на годината и от началото на епидемията на 1М население: Ю. Корея: Съответно 374 и 482 Израел: 315 и 1199 Германия: 354 и 1691 България: 933 и 5452 Много е зле там, тук е най-добре, няма що.

А, разбирам, ако сега не е зле, тогава ще кажем че е било зле. А ако не е било зле все някога ще бъде зле. А "един жив не е останал" не значи "всички", а "всички тролове". Но аз, като уважаемият г-н Трол, все пак не съм "всички тролове". Лаф да става.

3евзек

Г-н Трол, В конкретния случай историята, а не моментната картина, показва кое е зле. Има различни видове "всички тролове". Ще поясня нагледно. Всички тролове, които преди две години обясняваха, че БЦЖ-то ни пазело, минаха процедура по евтаназия. Един жив не е озтанал да разкаже. Всички тролове, които преди време бръщолевеха за наночипове и 5G, минаха процедура по евтаназия. Един жив не е останал да разкаже. Всички тролове, които преди време обясняваха, че в държавите с най-тежки локдауни ще измрат най-много хора, минаха процедура по евтаназия. Един жив не е останал. Сега тук трябва да отбележа че "всички" от първото твърдение, "всички" от второто и "всички" от третото всъщност са различни подгрупи. Или партиди. А вие, като уважаемият г-н Трол, изглежда сте от някоя нова партида, на която все още не и е дошло времето. Все пак ти пожелавам още поне 100 пъти по-дълъг живот от средните 3 месеца на вече бившите колеги и все така да ни радваш.

Активираха ли те пак, трол мазен гнусен продажен предателски? Колко пъти погреба Без Паника и колко пъти излъга?

3евзек

Г-жо А, Излагате се. Не съм излъгал нито веднъж и Паниката не съм го погребвал нито веднъж. И как така се получава, че аз, който един ден в месеца влиза да ви подразни цялата гилдия, съм трол мазен гнусен продажен предателски, а вие, които сете активни през цялото време, не сте такива? Как? кажи бе, трол!

Сам си отговори: "aз, който един ден в месеца влиза да ви подразни цялата гилдия". Откога искаш, да го погребеш: "2022-04-11 15:19:40 Зевзек Днес се навършва една година от първите миналогодишни избори. Тъжна дата, на която ни напуснаха цели партиди тролове. Още си спомням си за тролче,, когото вероятно го е стигнала евтаназията. Кунетин Карантиньо също ни напусна внезапно. Може би само Без Паниката го компенсират добре за загубени познати и роднини, затова някак намира сили да продължи." "2022-02-17 08:57:42 Зевзек Шефе, дано бог те прости за утрешната евтаназия! Поздравявам те за изключителната смелост да изнасяш фирмени тайни! Все такъв да си. До утре! Ще се видим на кремацията." "2022-02-17 09:23:44 Зевзек Г-н Лекувай се! Не ми трябва специалист с разцентрована психика. Това за спешната нужда го слушам от много години, но засега съм надживял почти всички, кито ми го казват. Останаха живи само Паниката и тези от последните 2-3 седмици. Първият е натурален тъпанар, затова психаротерапията ви не го засяга фатално." "2022-02-17 10:33:33 Зевзек Г-н Недей се нерви, троле Зевзек, Може да съм набоден, обаче не е с партида на Jonsun@Jonsun за ненужни тролове, която неизбежно ви чака. Предните ви колеги ги набодоха с нея, затова имате много познати умрели от ваксина. Сигурно и ти ще си горд да умреш за каузата да докажеш колко вредни са."

3евзек

Ако става въпрос за искане, не искам да погребвам никого. Факт е обаче, че тролче, вече го няма повече от година, от първите избори през 2021 насам. Г-н Лекувай се не се е мяркал вече няколко месеца и Недей се нерви, троле, Зевзек - също. Грубата действителност не се подчинява на моите желания. Иначе всички изброени щяха да са още живи. а относно Паниакта - винаги съм го смятал за елитен кадър и никой не смее да му посяга. И това е констатация на грубата действителност, не на желание някакво.

Значи някой като си смени името в коментарите и е мъртъв за теб... И то от ковид!

Новият вариант Омикрон бил 5 пъти по-заразен от първия - Алфа. Бета-та и Гама-та се затриха някъде по статистиките. Делта-та, на свой ред, беше 3 пъти по-заразен от Алфа-та и макар по-малко смъртоносен, по някакъв начин, се оказа изключително опасен. Сега е ред на Омикрон-а и той да е най-опасен, но не е ясно колко точно, понеже се предполага, че може да е много смъртоносен, но било рано да се каже, тъй като все още никой не бил умрял от него. Освен това ваксините не го спирали (то не че спряха разпространението и на предишните варианти), обаче, въпреки това, се налага да се поставят бустерни дози на първите две, разработени срещу Алфа-та, дето трябваше да ни пазят от Делта-та, валидни за всичките варианти до края на азбуката и до края на живота ни, и които важаха за 1 година в "зелените сертификати", дето ЕК ги направи за 9 месеца, защото ефектът им траел само 6 месеца, понеже падал наполовина след 3-тия, но не се проявявал до първия. Та, подсилванията вече ще са на 3 месеца вместо на 6!!! Не бойте се, докато стигнем до Омега варианта, бустерите ще си ги слагаме сами, всяка сутрин на гладно.

Най-ясното обяснение.... :)

Противоепидемичните мерки се въвеждат преди болниците да се напълнят с хора и лекарите да се чудят кого да спасяват и кого да оставят да умре, но у нас всичко е наопаки. А и премиерът ни обеща спокойно от Ковид лято нали така?

за теб няма да има. Хипохондриците не живеете а умирате всеки ден

3евзек

А нормалните хора си живеят и се пазят. Не умират преждевременно, нито веднъж, нито всеки ден. Поне не толкова често. Поне по света е така, за разлика от България.

И ти си от нормалните?

3евзек

Да, аз съм от нормалните.

"Да, аз съм от нормалните." Гласовете в главата ти това ли ти казват?

3евзек

Г-н Радо, По интернет ли ги видя тези гласове, бе? Нямам гласове в главата. Но ако все пак си ги чувал или виждал,особено през интернет, то тази глава си е твоята.

Омикрон Б.А4 засечен на магистарлата със 100 лъжи в час.

На Homo Sapiens Sapiens - Homo Sapiens Moronic. Идентифицира се с множество иглоподобни израстъци от задника, както и с парцал на устата.

- Холмс, усещам свеж въздух, слънчеви лъчи, липса на влага по лицето... - Елементарно, Уотсън! Скъсал ти се е ластика на маската.

Притесниха се, че на Копейкин рейтинга почна да пада и го захранват. :)

Някой може ли с 2 думи да ме осветли каква разликата между този подвариант и останалите, дето циркулират? Защото, явно е жизненоважна информацията, че е в България...

30 пъти по-заразен следователно трябва да носиш 30 маски!

Тези букви, цифри и щамове ги цитират, защото в колективния запад успяха да им промият мозъците, та да се интересуват от детайлите. Ние тук ги отрязахме на доста по ранен етап, затова при нас цитирането на щамове изглежда странно и комично. Просто не им се вързахме на простотиите.. а не върви там да ги цитират, а тук не. Управлението им, освен че е в антифаза, е и с различна скорост.. т.е. ние сме извън резонанс с реториката на управляващите. Това им създава огромен проблем в прокарването на ковид-пропагандните тези.

3евзек

Нит тук ги отрязахме, затова броят на починалите изглежда странно и комично.

От началото на юли по препоръка на СЗО се засилва натиска за връщане на мерките. В тази връзка ПР усилията са удесеторени. Та смисъла на статията е да се включи отново темата ковид в ежедневния обмен и то по няколко пъти на ден - а не да информира с важна информация. Това, което трябва да ти остане е КОООООВВВВИИИИИИИИИДДДДД, нищо друго, за да може по-лесно да приемеш новите стари мерки. Ето защо е панаира: With cases of Covid-19 trending upward globally, World Health Organization Director General Dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus called on Tuesday for authorities to bring back masking, ventilation, and social distancing. Speaking during a weekly briefing, Tedros stated that “the virus is running freely, and countries are not effectively managing the disease.” With the WHO concluding last week that the virus remains a ‘Public Health Emergency of International Concern’, Tedros asserted that the pandemic was “nowhere near over.” During the week of July 4-10, 2022, over 5.7 million new cases of Covid-19 were reported, a 6% increase compared to the previous week. Deaths, however, have remained relatively flat throughout this summer, with just over 9,800 reported in the week leading up to July 4, five times fewer than the same week last year.

Ето още от същата му изява на тоя гад: Tedros called on national authorities to step up their efforts in “communicating risk” to the public, and called for a return of “public health social measures like masking, distancing and ventilation.” Mask mandates and social distancing requirements were largely abandoned earlier this year, although some countries – among them China and South Korea – still require face masks in most public settings. Да виждате припокриване с новоналожените мерки в червените(???) зони, от днес в София?

В момента най-разпространен е подвариант №2, отделно около 2% са с №5 и сега засечен вариант №4. Остава само и подвариант №3 да дойде! Та как точно всичките под щамове съществуват поотделно на една територия? Нали ужким всеки нов щам и подвариант асамилира всичките останали варианти в себе си и накрая остава само един вариант? А в момента има 3 варианта от общо 4(подвариант №1 вече е изместен от №2). Отделно хубаво че се споменава разликата между вариантите вместо просто да се споменава 2,3,4 и 5 все едно всички са наясно с щама! - сарказъм

Стига с този вирус, на всяка манджа мерудия... Престане да тормозите хората из верги.

Чумата да ви тръшне псевдомедицински фашисти

Ковид да ги тръшне.

Дали в момента пишман журналистите не всяват повече паника от смотаните наредби на ЕС

Смешници, кой ли ви вярва! Пландемия до 2066 година искате сигурно, но вече номерата не минават. Никой не ви вярва? Незаконни заповеди, с незаконни мерки, а Данчо Пенчев и компания в затвора където им е мястото.

Спрете се вече с тоя Ковид. СЗО ли ви заповядаха да го откриете

Хубавото е, че до тук, средната възраст на починалите е 83.5г, което е значително над средната продължителност на живота в България.

Значи животът сам по себе си е по-смъртоносен от ковида.

Ee ve4e izbixte ribata,tia xepten vzexa za meze xorata.

Стига вече се тия варианти. Спрете фалшивите тестове и ни оставете да си живеем живота.

няма кой да ви търпи повече с тия локдауни , ако трябва кунката ще бъде принесен в жертва. Баба джаба , христова , не си мислете че хората забравят толкова лесно.

Щом няма натиск върху здравната система защо изобщо го коментираме?! Всеки ден има пострадали при катастрофи. Да забраним и ползването на автомобили?

Натиска върху здравната система може лесно да бъде създаден: тестове -> положителни (това се постига лесно) -> вкарват се в специалните отделения -> бързо се препълват и ето ти го симулирания недостиг и блокаж. Като им наложиш и скафандрите с дезинфекциозните бани и картинката става пълна. Единственото важно и трудно (но не невъзможност) за манипулиране число е ОБЩАТА смъртност. Не ковид смъртността, а ОБЩАТА смъртност, като дори и тя подскача, когато се появи паника и отказ от услуга.

3евзек

Защо лъжеш бе? В специални отделения влизат само онези, чието състояне го налага и желаят да постъпят в такова отделение. Вече две години и половина не разбрахте, че леките се лекуват вкъщи и че утроеният брой линейки по улиците не е за да обикаля и да ловис мрежи хора по улиците, за да ги води на тест.

Давай още може. Следващия вариант е DOPK65GXDH8764GJJ. НА МАЙ КА ВИ В ПУ ТКАТА

Мисля че съсипаха економиката достатъчно за последните 2 години. Не се занимавайте с сезонни инфекции.

Какви подварианти дрънкате, ковид 19 не съществува.

И какво! Готвите се да ни затворите ли? Ами опитйте. Ще се лее кръва, ако трябва, но няма да стане.

Уфф такива ербапи, първи се покриват като стане работата за действие !

Като стане работата за действие?! Хайде, давай! Повеждай хорото. Има 240 за отстрел в парламента и една камара още в МС. Започвай от някъде

кукуригата нямат спирка. Нещо са замислили.

локдауни замислили са локдауни локдаун защото има вирус локдаун защото няма газ локдаун заради климата Отсега нататък вероятно всяка зима ще е така, докато американският световен ред не падне.

световен ред си отива , жалко че с него и Ес си отива дружно.

ЕС няма да ми липсва. Откакто сме в ЕС България все повече затъва.

Следващия локдаун, след тези които изброи, ще е паричен локдаун - капиталови контроли, с възможност за теглене само до размера на парите, необходими ти да преживееш седмицата. Така, че се говете подгответе с достатъчно кеш пари в джоба. Новата регулация на ЕЦБ позволява блокиране на банковите сметки на всички граждани в целия европейски съюз, при обявено извънредно положение и/или обстановка.