Хунтата в Нигер е наредила на френския посланик да напусне страната, Париж отказва

Франция, чиято бивша колония е Нигер, призова да бъде върнат на власт сваленият президент Мохамед Базум

Обратно в новината

Коментари - Хунтата в Нигер е наредила на френския посланик да напусне страната, Париж отказва | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Незнам някоя ''хунта'' да се противопоставя на менторите си, така, че явно не са измекяри както се опитват всякакви ''демократи'' да ги изкарат.. И не само френския а и дружките му... Интересно ми е като са такива ''демократи'' французите защо не спазват елементарни дипломатически правила ами гледат как собствените си непрестанно да налагат по чужди територии..

Френските окупатори и колониалисти искат да продължават да отнемат ресурсите на африканските държави. Но африканците са будни и имат топки. А ние сме отрепана джендърясала про западно консуматосрска сган = рая

От путинската и северно корейската хунта ,по големи на този свят няма ,дори нашите путинофилчета са трети ! Няма нужда да пуснеш жабата в океана,тя си сака гьола!

Нещо сте се объркали. Хунти има в Киев и Вашингтон. В Нигер има наьионалноосвободително движение.

Защо я наричате хунта??? Страната си е тяхна, и явно не искат да седят в някое посолство, като нашите пуфляци

Би трябвало да го "съдят"и обесят по бързата процедура на майдана.По демократично ще бъде.Така правят англо- краварете. Примери много:Садам,Кадафи и т.н..

До 96 Щото пък Ганьо не е шовинист. Нали има най-Убавата природа, най-Убавите жени и той най-умен У целио сВет :D

Щом дир-ът пише, че е хунта, значи негЪрите от Нигер са на правилен път за независимост.

Франция, в голям процент от населението си са : Шовинисти !!!

А защо Париж отказала - защото са КОЛОНИЗАТОРИ и робовладелци или това е им истинското лице

Бай Желю Философията от селу Веселинюво бе най-истински франкуфон.

Е кат не иска да си ходи арест и в затвора

Болшевиците на страната на хунтата,разбираемо.ха.ха.

в Нигер е хунта и преврат, а в киев, усрайна не беше преврат и не са хунта? Я пак помисли!

АГендарите на обратната страна

и САЩ ще свикнат

Ем има разлика между бомбандиране от демократична и не чак толкова демократична страна.

венцеремус свобода колонизаторите да си ходят ние сме с народа на нигервънка изедниците да си ходят във франция

Тия да не закачат Франция, че ще изядат повече бомби от руската кочина

И колко бомби изяде Русия, и колко украинската демокрация?

изпрати бомбите в Украйна, където подкрепя дошлите на власт с преврат. Но за Нигер мислят по друг начин Шизофреници, сър!

Сега Франция само чака някой да кихне срещу посланика за да прати чуждестгранния легион. Елементарна клопка.

Такива боклуци като вас не съм виждал никъде да крадете чуждите ресурси и после хората да стоят гладни от вашата кражба

Има, има

Закарват го до границата и му набиват един здрав нигерийски шут.

Нигер Щесе прочисти от френска измет и западна няма полза от такава измет . Нигер се освободи от западни пропагандисти . Вашингтонските наркомани беснеят и се пукат по шевовете голям кеф

А, какво ще правят нигеският Любо Жечев и нигерският грънчар Асен Генов ? Ще останат без работа !

Франция няма да пусне кокала, защото без ресурсите, които граби от Нигер ( ВСЯКА ГОДИНА ПО ОКОЛО 500 МИЛИАРДА ЕВРО ОТ ЗЛАТО И УРАН), още тази зима ще остане на тъмно и студено. Затова франсетата така са се запънали. Не биха се посвенили да привикат краварите и демократично да бомбят Нигер. А Френския легион, армия от престъпници, именно с тази цел е и създаден !!!

Русия, защото ще забравят за Украйна...

След края на вСВ западният свят обяснява, че колониализма си отива, но всъщност е заменен с нов вид колониализъм. Франция направи това с двата вида CFA франк. Печайтайки парите на 14 държави и конторолирайки валутните курсове към френския франк, а после еврото частните банкери от Франция реално контролираха тези държави десетилетия подред. Валутната система на контрола в Африка, послужи после като база за създаването на еврозоната. Хитрите банкери вече имаха опит и основа за създаването на новата грабителска схема, но този път в Европа.Абсолютно еднакво се контролират централните банки на тези страни, задължени са да оставят валутен резерв във Франция и златните им резерви са във Франция. По този добавената стойност, който тези държави създават бива ограбван от френските банкери и съответно изнасян, заедно с урана от Нигери Чад. тези държави нямат абсолютно никакъв икономически растеж за цялото това време. няма и как да имат, след като всичко,което произвеждат бива изкупено от тях на занижени цени, а после препродадено по света на световни цени. България се намира в абсолютно същата ситуация с ресурсите, а се гласят да ни хванат и в капана на еврозоната. Българи, не се оставяйте да ни правят на бели европейски роби и поколенията след нас с тая еврозона!

Ако не бяхме във валутен борд щях да се съглася, но борда е по-зле и от еврозона!

Напротив - за момента валутният борд е най-доброто, което може да бъде направено. С борда имаме фиксиран курс към еврото, без обаче да имаме задължението да сме солидарен длъжник на задлъжнелите държави от еврозоната, както страните членки! Без фиксиран курс ни чакат финансови удари срещу лева, каквито удари биват нанасяни срещу турската лира , рублата и унгарския форинт!

Точно!!! ...но никой не смее да гъкне

Няма как хем свинята да е цяла, хем пържолите на масата...

Прозападните гниди у нас се загрижили, че като изгонили френския посланик и почнел големия глад, щели да се молят за помощ !!! Че до сека френския посланик ли ги е хранил? Това, че един посланик у нас в кочината Булгаристан ви храни вас, не означава, че някъде посланиците хранят цели народи и държави !!! Дано Нигер повлече крак, и дано реакцията е верижна !!!

някаква идиотщина. Гониш френския посланик от държавата си - той ти казва да си гледаш работата. Идва нов американски посланик и дори не си представя акредитивните писма. Тогава хайде да не говорим за държавен суверенитет. Може да са чернилки, но това е прекомерно арогантно поведение. Нагло и високомерно да заявиш на чужда държава, че не те интересува мнението на домакините.

Целият проблем е т.н. "бизнес". Не можеш да спреш "бизнеса", ако има яка далавера. Ще дойде с танкове и ракети, ако трябва, но ще дойде, дори и неканен! Интереса клати феса...

Да ви разкажа един стар виц: Върви финален изпит в английска (но важи и за американска или френска) дипломатическа школа. Дават им казус: Прибирайки се към самолетоносача си, английски бомбардировач получаа някаква повреда и с цел по-безопасно кацане пилота изхвърля всичко дето няма да му трябва при кацането - целия боекомплект и допълнителния резервуар с цялото гориво в него. Само дето не съобразил да погледне къде изхвърля всичко това. И затрил без да иска някакво малко негърско градче. Държания глава на съответната малка негърска държава пише протестно писмо към британската корона. Изпитваните са някъви дребни чиновници в британското външно министертво и трябва да отговорят на писмото. След няколко часа, отчитат резултатите и изпитващия обобщава: - Господа всички сте се справили отлично! Имам само две забележки. Едната е за чисто правописна грешка "off" се пише с две "f" - във "fuck off" се ползва тази форма. Другата е протоколна - обръщението към държавния глава трябва да е с главни букви. Значи главно "B" и главно "N" в обръщението "Black Nigger". Май това не е само виц.

Как лъжете ,по правилно е власта на народа която свали хунтата управлявана от запад,,нареди френският посланник да напусне,и така е правилно!

Ся като изгониха франситата, пак ще скачат по дърветата ... :)))

браво на народа на нигер стига колониално робство колонизаторите да напускат африка свобода хващаите ги за ушите и да си ходят във франция

Браво на нигерийците. Те имат топки за разлика от нас.

Нигерци, не НИГЕРИЙЦИ. Подготви се малко преди да се изкажеш

Да,но няма значение. Това което е от значение е че те направиха това което ние не можем.

Един посланник така от Либия не си тръгна навреме.

все чакат някой друг да им казва къде са им интересите. Или Запада, или Русия. Нищо ново под Слънцето.

Да, ако обича френският посраник да ходи да си сере дома.

Не толкова отдавна в Ирак американците отказаха да освободят тяхна американска база. Ето това е то западното лицемерие и наглост и само хора със сварени мозъци не могат да видят фактите. Ами нека им спрат тока и водата, сами ще си тръгнат. Бахти и безподобните наглеци, това е все едно някои да се настани в къщата ви и да не можете да го изгоните. Всъщност има го и в природата - по този начин лисицата си присвоява дупката на язовеца...

Не е хунта а герои за освобождение... малко писва да си дойна крава от режим на каишка.. хегемонията и неоколониализма на запада приключи

Така е!Същото трябва да се случи и тук,за да се освободим от американския режим,евросъюзническите вериги и козяшките диверсанти.

Тия като се изредят да го уважат той сам ще напусне.....

Не се знае, може да му хареса.

Скоро цяла африка и южна Америка, ще спрат да обслужват ЕС и САЩ, и тогава няма суровини за индустрията им. Гуд бай на западните ипериаклистически терористи.

Това не е хунта ,а воени завършили офицерско образование в САЩ и разбрали ,че неоколониализма под прикритието на думите демокрация и западни евроатлантически цености са вредни за народа им и са само кьор фишек от неоколониалните държави.

:))) Елементарна френска провокация - бъзикат нигерийците да почнат демонстрации пред посолството, а после внедрените провокатори (вероятно и снайперисти - като грузинските на Майдана в Киев) ще накарат развилнялата се тълпа да атакува посолството. Прекрасен повод да се предизвика въоръжена френска агресия - разбира се, в защита на френските дипломати и други граждани ... За Париж, животът на тяколко франсета е без значение. Нищо ново под слъцето.

Тия в скоро време ще предоставят военни бази на руснаците и ще ще веят руски знамена. Съответно най-ценните неща като уран и други подземни богатства ще се преориентират към Русия, и то на доста по-ниска цена от преди. А тия от снимката ще станат много богати. ЕТО ТОВА ЩЕ СТАНЕ!!!!!!!!!!!!!!!

Забрави да споменеш,че гладните Нигерци ще тръгнат към Европа.

на упорития посланник да не му се търкаля зелката скоро? :)))))

Като на американския в Бенгази, за благодарност от привнесената демокрация......

Ти му казваш недей ела ,то пак ела.

Une bite noire pour les Français!!!

българския език е ифициален. Какво значи "Черен петел за Франция"? Иначе съм съгласен и пожелавам независимост на народа на Нигер. Както е тръгнало България ще остане последната колония в света.

нежно за черен "хуй"

Каква независимост? Да смениш френска шапка с руска ,не ми звучи като освобождение. По скоро влошаване на положението. Да си чувал за държава ,която просперира като руска колония?

А ти без господар не можеш ли? Ъ?

На нигерците

Те не са Хунта ! Хунта е в България !

Така правят великите демократи Умиране има отърване няма. Наглост, цинизъм и репресии, това са колонизаторите като Франция, Англия, САЩ и други.

Странно как нямаха нищо против Порошенко, пък сега са против другата хунта.

Това е друго. Тези са неправилни превратаджии, значи са незаконни.

ама наш кучи син. Демек демократ, привърженик на свободния демократичен свят, или казано иначе СУВЕРЕНИТЕТЪТ ИЛИ САЛМА. Е, избра салама, но го пое не през входа а откъм изхода.

Ужас, как е възможно такова посегателство срещу Демокрацията.

Франция бомбиха и Либия , заедно с демократичен УСА, с цел да свалят Кадафи и да вземат евтин петрол. А Френския легион, армия от престъпници , с каква цел е създаден?

Да живее Франция!!!

Изгонете тъпите франсета и от Канада барабар с ония джендър Трюдо!

Те франсетата искаха сами да се махнат преди повече от половин век, ама баща му тогава изкара армията

Франция няма да пусне кокала, защото без ресурсите, които граби от Нигер, още тази зима ще остане на тъмно и студено. Затова франсетата така са се запънали. Не биха се посвенили да привикат краварите и демократично да избомбят Нигер.