Христо Иванов за отказа в Стара Загора: В 21 век не могат да приемат електронен подпис

Коалиция с "Продължаваме промяната" може да стане факт едва след като са ясни резултатите от изборите, каза още съпредседателят на ДБ

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ицачка, електронният подпис важи само за електронен документ. Ако го принтираш на хартия трябва оригинален подпис или заверка " вярно с оригинала" . Уж право си учил, ама нещо... криво си го научил.

Тия умнокрасиви тотално се изложиха с тези електронни подписи. Как може да използват такъв за хартиен носител ... Безобразие ...

Ново изобретение от "Да България": подаване на електронно подписан документ на хартиен носител.... ГЕНИАЛНО!!!!! Друго си е да си умен и креслив!!!!!

Хайде стига манипулира! Защо не казва, че документите, "подписани" с електронен подпис, всъщност са подадени на хартиен носител. След като са поискали файла, удостоверяващ подписа и след като такъв не е бил предоставен им е отказан приема на документи. Всичко това е извършено лично от председателя на правната комисия в последното Народно събрание! Представете си колко са бездарни тези, тръгнали да оправят държавата, а не могат документите си да подадат. И това е юрист, председател на правната комисия в НС! За едно е прав Христо Иванов, нещата няма да останат така, след 4 месеца, на следващите избори ще са си научили урока. Дано!

Толко много съм син че гато те видя повръщам

За подписа и 21 век е прав, само че да чакаш нарочно до последния момент наистина мяза на нарочна драма....ДБ обичат да се изкарват жертви и да правят драматизми май

Аз пък не мога да разбера защо ДБ изчакаха до последния момент, за да си вкарат листата, а не я вкараха по-рано, за да може ако има някакви неуредици да имат технологично време да ги отстранят и въобще да не се стига до такава ситуация. Отговорът, до който достигам е, че умишлено създават такава ситуация и шум, за да предизвикат обществена реакция и да успеят да си прокарат по-лесно идеите за използване на електронен подпис. Много тъпо.

Г-н Ристо, не можеш да направиш разлика между електронен подпис и дигитална драсканица, за каква модернизация говориш, бе човек?!

Още живеем с правилата на страна от Съветския блок! Работих 3 години през английска агенция, но не във Великобритания: договор, финансови отчети и всякакви други документи се изпращах сканирани с миниснимка на подписа ми ако са Word или Excell файлове. По-късно договорите ми идваха през "DocuSign". Никога не се срещнах с тези хора физически. Единственият ни жив контакт беше разговорите по телефона. А тук електронен подпис не приемат! Искат се понакога печати и какви ли не соц простотии!

Кво се правиш на ударен и много умен бе? Мухъл, човекът по долу ти го е описал! Я се ожени с електронен попис!

Само прост селяндур, гербаджийски трол може да направи такъв коментар

Само глупав десебар, може да коментира друг учстник във форума.

Пробвай с така подписан договор да осъдиш страната, която го е подписала със сканирана картинка - не вярвам да ти се получи, защото това няма нищо общо оригинален подпис и не може да се докаже, че всъщност тя наистина се е подписала. Всъщност, в цяла Европа, за много неща не се изисква печат, но е задължителен подписът - в Оригинал. Не е проблем в търговската кореспонденция при оферти, запитвания да се използват такива, но при правнообвързващи документи от сорта на договори винаги се изисква в оригинал и даже дори и по имейл да се разменят, то задължително по поща се изпращат оригинали.

"Ние няма да останем без листа в Стара Загора, защото трябва да има някакъв здрав разум, който да погледне часовника, да погледне календара и да си каже "тази страна или ще се модернизира, или ние сме обречени на бедност, на изоставане, на унижение от това, че сме, както винаги, на опашката". По казуса с регистрацията на Мария Касимова за кандидат за вицепрезидент и пребиваването и у нас през последните 5 години Христо Иванов коментира, че "Демократична България" ще изчака произнасянето на отговорните институции. Според него е неизбежно подобни казуси да възникват по време на кампанията. Христооо ..., в казуса с листата ви в Стара Загора не става дума за „здрав разум“ а за това какво е записано в ЗАКОНА. Писна ми да извъртате така нещата, че вие винаги да сте жертва на някой друг и да обвинявате системата, закона. Така беше и с Кирил Петков с неговото двойно гражданство, така е сега и с вашата листа и електронният ви подпис, така е и с казуса за отседналост на избраната от вас кандидат вицепрезидентка Мария Касимова-Моасе. Вие участвахте в промяната на Изборния Кодекс, нали? Там записахте ли, че Електронния Подпис замества напълно ръчния и печата, и ако да в кои случаи? Защото ти би трябвало да знаеш, че Електронния Подпис не се приема на много места като метод за удостоверяване на волеизлеянието – например в Нотариата, там ако собственоръчно не се положи подписа/пръстов отпечатък на волеизлеятеля или упълномощено по надлежният ред лице и то пред Нотриуса не може да се извърши каквато и да било сделка/издаде пълномощно/сключи договор... Не можеш да сключиш Граждански Брак с Електронен Подпис, не можеш да издадеш присъда с електронен подпис, не можеш да попълниш миграционна карта или митническа декларация с електронен подпис, не можеш да издадеш сертификат за правоспособност или диплома с електронен подпис, не можеш да издадеш указ като Президент с електронен подпис, не можеш да ... толкова много са тези неща/действия които не могат да се случат с електронен подпис и най-вече, НЕ МОЖЕШ ДА СЕ РАЗПИШЕШ В ИЗБИРАТЕЛНИТЕ СПИСЪЦИ СЛЕД КАТО СИ ГЛАСУВАЛ С ЕЛЕКТРОНЕН ПОДПИС. Такива нагли лицемери сте вие от ДБ и ПП, че не разбирам как е възможно толкова голямо количество „интелигентно“ стадо да ви симпатизира и подкрепя. Имам усещането, че вашите симпатизанти както на ДБ, така и на ПП са точно онези които обичат да живеят по свои закони или по законите на другите държави в които днес живеят, но не и по законите на държавата ни.

Браво Ице, ЕЛЕКТРОНЕН ПОДПИС НА ХАРТИЕН НОСИТЕЛ! Нещо ново и свежо!

Млад, умен и красив се приближава към Мравояда с телефона си: - Христо, Маджо се обажда ! - Не сега! Снимаме лайф . - отвърнало маминото детенце, номенклатурното синче Бойкикево.

Абе Христо докога ще говориш и повтаряш като развалена грамофонна плоча едно и също нещо! Колко демократични сте щом си от комунистически род и майка ти е първа приятелка с Доган? Да не говорим че имаш подкрепата на олигарси! Тогава за какво ново говориш , твоята партия е член на ЕНП , както и ГЕРБ, май забрави гладните години!

Б. Божанов: РИК Стара Загора на специална пресконференция: "Ами ние сега ако приемем тези документи с електронен подпис, после какво ще стане - всички ще искат така да ги внасят! И ще вземат не само за листите, ами за членовете на секционни комисии да ги внасят с електронен подпис!" Аа, не, сакън! То е опасно! Както беше писал Samuil Petkanov в Не!Новините - "Ток от електронен подпис уби жена".

Кажи нещо и за Кирчо. Нали настояваше да бъде министър в правителството на ИТН. По неговия казус с канадското гражданство мълчиш. Ако Киро се казваше Петър Илиев така ли пак щеше да мълчиш бе, МРАВОЯД ! Нали сме за върховенство на закона , което да важи за ВСИЧКИ ???!!!

Иванов е ок, ама Бойко ходи с едни и същи дрехи цяла седмица. Като анимационен герой е.

Дойдохме си на думата, също като Мирче Кришан на изпити, знае само за краствицата и при всеки въпрос докарва отговора до краставицата, така и вие, като нямате аргументи се хващате за Бойко.

изчегъртването се превръща в САМОизчегъртване, а изключването - в САМОизключване. Явно не се учите от историята, господинчо!

"По думите на Христо Иванов базовият въпрос е отношението на най-новата формация / "ПП" / към ДПС и ГЕРБ." Ристьо, отношението на ПП към ГЕРБ-СДС-ДПС е ясно. Нещо за отношението на Лозан към ГЕРБ- СДС-ДПС?!? ... Самодисквалифицирахте се, Ристьо, вкл. с легализацията на ЕДНОПОЛОВИТЕ БРАКОВЕ.

Нямали най после да се изскъпеш бе нечистоплътен педераст въшлив толкова си долен че отбъскваш всеки който иска да гласува за ДБ по добре за Герб отколкото за тебе МЪРСОЛ алчен