Христо Алексиев поиска от "Български пощи" варианти за по-високи заплати за служителите им

Предстоят разговори с ББР "Български пощи" да не плащат 8 млн. лв. лихви годишно и да бъдат преструктурирани натрупаните им задълженията от 72 млн. лв., заяви служебният министър на транспорта

Обратно в новината

Коментари - Христо Алексиев поиска от "Български пощи" варианти за по-високи заплати за служителите им | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Заплатите им са подигравка. Жена ми се скъсва от работа там за 640лв чисто и 60лв купони. Това в София. Ходи само да не седи в къщи. Ни работата е страшно много. Няма желаещи да работят и страдам ние. Опашките са километри ни. На позиция за 10човека работят 2кли 3.Подигравка

не са ли до 200 лв. в момента? Защо само 100 искат?

Това без мега преструктурирания няма как да стане подяволите! Най-доброто, което може да се случи за Български пощи е незабавно приватизиране, ако толкова държавата държи да има дял, то нека да си запази определен процент! Същото важи и за БДЖ! За съжаление това са предприятия използвани единствено за извършване на кражби в особено големи размери чрез надути обществени поръчки...

Да ги съкратят всичките. БП са черна дупка на дотации с най-некачествената услуга. Да ги закриват!

Прав си, Митко! Така е!

Е, с мойте данъци през ББР правим дотация на пощите ли? Аре спрете се с тия опрощавания вече...

Затова ли нито едно писмо, или пратка не ми е пристигнало!

Какви ЗАПЛАТИ искат тия, като си РАЗДАДОХА работата на ЧАСТНИ фирми ??? СЪщо като ДЪржавнните болници, които си дадоха клиентите на частни болници... Или може би по- точно ще е да се каже че КОРУМПИРАНИ министри пуснаха ЧАСТНИ фирми да ОТКРАДНАТ клиентите и Работата на Държавните болници и на Български ПОЩИ !!!! Корумпираните министри дадоха ДАННИТЕ на цяла БЪлгария на рачни часни фирми.. И сега може да отидеш навсякъде да плащаш сметки !! СЪщото е в ФУТБОЛА... Българите, ако искат да имат Пари, Работа и ВИСОКИ заплати, трябва да ИЗГОНЯТ частните болници, САМИ да си търсят клиенти, БЕЗ да взимат пари от Здравната Каса, и ПОЩИТЕ да плащат СМЕТКИТЕ на всички, БЕЗ да пускат частни фирми да събират пари за ТОК, ВОДА и други сметки !!!

Еми той гърка окончателно ги закопа .... затри ги направо пощите... Така е навсякъде, където подмяната се намеси реително .... ама те толкова си могат ... то бива некъдърност бива ама ... дълго време още ще им се сърба попарата ... добре, че бяха малко на власт, но золумите, които направиха са грандиозни .. Не ми е ясно как още им се връзват на Кирчо и Кокорчо, то бива дебилизъм, бива ама чак толкоз ....

Да си сгъва панаира и да напуска незабавно работата, от която никога не е разбирал!!! Аман от сульовци!

И откъде да дидат тези по високи заплати, като държава направи всичко възможно да изземе по голяма част от дейностите на пощите и да уреди приближени до властта куриерски фирми?! Като добавим и огромния съграден фонд и раздудата администрация, в която са уредени на службица всевъзможни хора, то какво остава?

Е тоя гьонсурат източи 10 милиона от БДЖ само от една сделка преди 2 години и никой нищо не го пита

Поредна пиар акция на некомпетентен министър. Български пощи не са преструктурирани от създаването си като отделно предприятие. Досега неграмотни ръководства особено последните 15 години и сега заплати за 20000 души.

Писал ли ти е някой?

Смешно, а дори и жалко. Български пощи е една от най-добре структурираните в логистично отношение структури. Заедно с БДЖ може да се възвърне практиката на колетни доставки чрез пътническите влакове. Крайно време е хората от пощите да получат достойно заплащане за труда си. Крайно време е тази професия отново да бъде атрактивна за младите хора. В Швейцария пощите са на абсолютен почит. Тук, всичко, което беше държавно, трябваше да бъде заграбено и разграбено от бившите комунисти, които използваха ифраструктурата на държавните предприятия, за да градят свой собствен бизнес по вече утвърдени стандарти и правила. Същте тези комунисти, които се вричаха във вярност на държавата и партията, я разграбиха по възможно най-унищожителния за нацията начин.

Не разбрахте ли, не искат да бъдат оправени! Кой иска кункуренция? Ония еконтаджиския министър трябва да е луд да си сътвори конкуренция.

Там е касичка на партиите. Пощоте са на дотации, както и БДЖ. Там се слагат наши хора за меринджейчета, останалото е пълнеж за цвят и се краде, краде, краде, ама много се краде!

Не са неграмотни, така са краде повече.

Колко трябва да разбираш, нужно е само да се огледаш и ще видиш.Целта не е да се оправят, а да ги източват.

Взеха им ги защото така искаха.