Повече българи искат да излязат в пенсия

С 19% са повече хората към края на тази година, които са пожелали да се пенсионират, спрямо същия период на миналата година, отчетоха от Националния осигурителен институт (НОИ).

Обратно в новината

Коментари - Повече българи искат да излязат в пенсия | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Тотьооо, криви ти излязоха сметките, а. Ти си мислеше, че като купиш синдикатите да не стачкуват против реформата ти и пробуташ закона докато ни баламосвате с досиетата, си оплел кошницата с удължаването на стажа и намаляване на бюджетните разходи за пенсии. Да ама не. Българинът е лъган много пъти и вече е помъдрял. Ако е до надлъгване, винаги ще те прекара. А и си го заслужаваш.

В България няма да се взимат пенсии - ще умираме млади. :)

Всички тия 19 или 26 процента все още можеха да внасят в системата пари, но новата реформа ги подгони да теглят вместо още да внасят. Напъна се планината и роди ...мишка

Настоящите пенсионни "реформи" всъщност са обезсмисляне на осигурителната система, превръщането и в бутафория. Отдавна вече, с всяко следващо все по-антисоциално правителство става ясно, че социалната държава е напълно отмряла. След като държавата не изпълнява поне 70 % от функциите си възниква въпроса защо плащаме осигуровки /няма пенсии/, винетки /няма свестни пътища/, данък сгради /няма градско планиране, градовете се строят нагъсто като мравуняци/, такса смет /няма конкуренция във всеки квартал между местни малки фирмички, защо не?/, акцизи въху горивата /нямаме местно производство,кое защитаваме?/, акцизи върху цигарите /върви се към ликвидиране на Булгартабак/ След като държавата явно и преднамерено не изпълнява функциите си е редно да освободи хората да се оправят сами. Това означава да свали данъчната и осигурителната тежест рязко. Да премахне ВСЯКАКВИ ограничения пред бизнеса, особено дребния такъв. След като не умеете да правите социална държава, моля разкарайте се и нека капитализмът и свободната конкуренция да водят хорото. Макар и понякога болезнен този път също е доказал , че може да води до богатство и прогрес. Вдигането на пенсионната възраст в Европа и постепенното орязване на социалните придобивки ликвидира предимствата на обществата от стария свят. На дневен ред застава въпроса какво получаваме срещу шамарите ? Правилният отговор е свобода, но може да се наложи да го разберат по силов начин, ако не схващат с добро.

Просто забравете за пенсии , народа ни ще остане без пенсии за в бъдеще, той няма да ги дочака тия години - младите са изморени от работа и проблеми. Народа ни е болен и стресиран - знам само , че това е катастрофа и че объркаха народа ни до неознаваемост.

Въпросът е кой го обърка народа и кога.Не преписвайте грехове на тези,които на-малко заслужават.

Абе ,хора,вие не разбрахте ли, че няма как да вземете по-големи пенсии.Колко десетилетия ви трябват да разберете,че вашите пари за пенсия ги няма от 89 г.Това ,което сега вземате е само благодарение на вашите деца.Цял живот проспахте и сега сте тръгнали да си търсите парите.Е няма ги и се сетете кой ви ги взе.Сетете се за Живков,Луканов, Виденов и много знайни и незнайни герои на социалистическия труд.

Стив прав си , но за съжаление законите когато се гласуват, всички сме пред компютрите и правиме коментар, но не сме на площадите, а това е грешката. Аз съм пресен пенсионер в момента от 10 дни , с 34 г. трудов стаж и 60 г. възръст, с посочен базов период за 3 години назад от 1997 г. както го изискват по Закона , и със средна масечна заплата в този период. И знаеш ли каква ми е пенсията дръж се да не паднеш 143 лв. Това е обричане на смърт, а като мен има хиляди, това се казва вече геноцид в пълния смисъл на думата. Тъй , че Закона добре е направен , да посочиш след 1997 г. базистния 3 г. период , в който ние сме били законово с малки осигуровки, много от хората тогава ги изхвърляха на улицата имахме и голяма безработица , която варираше до 16%, всичко това беше по ПЛАН направено, та като дойде днешния ден за пенсионрване народа да не получава нормални пенсии, да се прочистят по-бързо пенсионерите , защото те пречат, те помнят от миналото, те знаят повече от историята на България , какво е било. Това , което искаш и даваш като предложение - да отпаднат последните 15 г. и да си избереш базистните 3 години от своя трудов стаж, беше Закона при другия обществен строй, в другата система преди 1989 г - естествено , че това не може да стане , защото това значи да има пенсионери с добри пенсии, знаеш, че Плана Ра-ът продължава на базата на доктрината на Ален Дълес. България трябва да остане само , като поятие на географска ширина, без народ. Надеждата ми е , че все един българин ще остане на тая територия, колкото и да се стремят да ни унищожават. Идва Коледа , ние пенсионерите ще прекараме на празна маса, без сълзи но с омраза към тия , които ни убиват, а нашите деца няма да забравят, те ще помнят.

Ако си здрав и можеш , никой не те спира да работиш. Пенсия на 60 е от едно друго време. При капитализма - работиш докато можеш (кофти но факт).

третата категория???!!! Само ние с бункерите ще взимаме таваните!!

Близо 7 милиона искат веднага да се пенсионират или да забягнат зад граница, но за повечето и двете ще си останат химера. Все пак трябва да останат овце в кошарата, иначе кого ще стрижат и доят?!? Хи-хи-хи.

Нашата пенсионна система е "умирай бавно", а здравната ни система ще стане "умирай трудно". Помислете си как в тези 20 години на безработица, а имаше период в който се приемаха на работа хора до 25 годиншна възраст - как се прави 40 години стаж? Хиляди ще останат без пенсии,а те си гласуваха махане тавана на пенсиите,защото много от тях ще се пенсионират.Срам,че ги търпим.

Ами нормолно, като се има в предвид, при какви условия се работи, и какви заплати се взема?! Кое му е чудното?!

аман.страшна простотия и помия

ЩОМ ОТПАДА ТОЧКОВАТА СИСТЕМА ТРЯБВА ДА ОТПАДНЕ И ТЕЗИ 15г. НАЗАД КОИТО ГИ ВЪВЕДЕ КОСТОВ ОТ СДС.ДА СЕ ВЪРНЕ ТОВА ЧЕ ТИ САМ ДА ПОСОЧИШ ГОДИНИТЕ ПРЕЗ КОИТО СИ РАБОТИЛ.МОЛЯ ВАШИЯ КОМЕНТАР

ОТПАДА ТОЧКОВАТА СИСТЕМА,АМА НЕ СЪВСЕМ ,САМО В ЕДНА ЧАСТ, КОЯТО БЕШЕ ПО-БЛАГОПРИЯТНА ЗА ПЕНСИОНИРАЩИЯТ СЕ. И ТЕЗИ КОИТО РЕВЯХА С/У ТАЗИ СИСТЕМА СЕГА РЕВАТ ОБРАТНО,ЗА НЕЯ.

Дрисльо ти за кой се помисли. Що не почна ти да работиш 1-ба категория???????

Гоце да не слага вето а да се "самоинпичва"айде Гоце.

Как може тази Христина да мисли така.Тя няма капка акъл. Нали за да се пенсиониращ трябва да имаш 60 години и 34 години трудов стаж за 94 точки за тази година. Или ще кажат, няма пари и ще ти дадът мижава пенсия. Аз сега навършвам 60 години и имам 37 години трудов стаж. Просто не мога да си представя каква пенсия мога да получа. Трябва един пенсионер да получава най малко 400 лв. за да може да преживява някак.Управляващите искат да няма пенсионери, за да може да краднат повече, или колкото се може по малки пенсии да получават и по малка време

живяла си 60 г. ама насън.Още не си се събудила.Искаш 400 лв. пенсия при положение , че много работят и за по-малко.Къде беше 89г. когато се разбра , че пенсионните фондове са окрадени.Будали!

Taзи нямали да се пенсионира и махне от медийното пространство?

Всичко се връща!!!

Ако сега бях на 27 28 г.веднага хващах първия самолет за Германия или Франция,та дори и Ъспания или Гърция!Тука искат да се блъскаш 37 г, за пенсия от 180 лв.,което си е една подигравка с хората,докато в най социалната държава в света - Франция с 18 г.работа можеш да си осигуриш пенсия от 550 € при навършване на 60 г.Така че искате ли да получите свястна пенсия поработете една част от времето поне, в чужбина!

"Днес от пресслужбата на държавния глава уточниха, че въпреки "многобройните проблеми, които законът поражда, това решение е един необходим компромис" Социалнио Гоцко Парцаланов си е едно доносниче от Сиришник...

за пенсионерите е сложно положението..а аз да ви кая пак см тука и живея в германия ако пък искате да знаете и тука пенсиите са големи...да ви почвам ли паак аааа

Как точно ще се увеличи БВП, при условие че хората бягат от България? - Цената на живота е приближително колкото в Чужбина, а публинчните услуги са ..............................

А не е ли по-логично да се спре пладнешкия грабеж от псевдоинвалиди.Кога ще се направи персонална проверка и лъжците да възстановят средствата в хазната.Публична тайна е и механизма за даване на такива пенсии, - пак срещу парички на някой измежду вечно недоволните доктори.

И? Ако има 100 души такива с какво това ще вдигне бюджета? Това ли е големият проблем на държавата според теб?

А НЕ Е ЛИ ОЩЕ ПО-ЛОГИЧНО ,ДА СЕ СПРАТ ПЕНСИИТЕ НА АДМИНИСТРАТИВНИЯ ПЕРСОНАЛ В МВР, КОЙТО СЕДИ НА БЮРО И СЕ ВОДИ 1-ВА КАТЕГОРИЯ ТРУД,АМА НИКОЙ НЕ ГО ПИПА.

Комунистите са виновни. Нарочно искат да се пенсионират да прецакат правителството на ГЕРБ :))))) Ех, безхаберници, ех ченгета ....

Младите като избягаха.... пенсионерите ще останат....

Не знам ,какви сметки си правят управляващите,но и за глупака е ясно,че до 10-на години всеки работещ българин ще потърси нормална заплата извън България!Тук ще останат само пенсионери,цигани и турци.А от тях няма какво да се краде.Децата ни ще заминат навън и никога няма да се завърнат да живечт в България.Планът Ран-Ът ше се изпълни.Тогава земята ни ще се изкупи от чужденци за жълти стотинки.

Логично е. Плащаш данъци, а не ти охраняват имота. Земята не можеш да я запалиш. Целта е да ни ограбят. Внимавай , когато гласуваш и на всеки, който те агитира му постави исканията си.

а планът на путин милиардера какъв е, може би ще ти дава газ без пари и без печалба за съветските посредници, сульо и пульо ти е винове, че си роб на червените феодали. Точно негов е плана написан още през 1976 години от социалните доносници и червените фамилии. Що не се противопостави бпс на цитирания план, като работи единствено в името на народа, от 20 години преход, 16 управляват червените феодали,ь писна ми от тъпи пропаганди и от роби снишили главици

Супермен, като ти е писнало от роби, излизай на площадите и действай. Аз да ти кажа, дървените философи като теб са много!

А кой ще принуди въпросната госпожа на снимката да се пенсионира или ще трябва да чакаме да идва на работа с памперси?

Тази ще седи, докато мърда. За младите няма работа , а за нея все ще се намери.

Ако Хр. Митрева го твърди наистина това, то тя е е или абсолютно некомпетентна, или е много глупава и в двата случая не е за поста, който заема. Нека отговори, ако обича, как ще се пенсионира например човек, който има 33 години трудов стаж? Ами няма как, ето така, г-жо Митрева, ще бъдат ощетени хората, а какъв процент ще са те, ще покаже бъдещето. А дали ще му бъдат върнати пенсионните вноски, направени в продължение на тези дълги години???

те пенсионерите са малко в бг.

Сега ще ви излезе крива сметката. Вместо да има повече работещи да плащат данъци и осигуровки, сега ще имате повече пенсионери, които са само със знак "-" (минус) за бюджета..... Хитрата сврака ...

с които имам връзка, който не възлиза от повече от 15 души, ДВАМА заради отрадането на точковата система не могат да се пенсионират. това е почти 10%

ЕСТЕСТВЕНО Е ДА ИМА БЕЙБИ БУМ . ТОЙ ЩЕ СТАВА И ВСЕ ПО СИЛЕН. НАЛИ САМО ПРЕДИ ДНИ БЕШЕ ОБЯВЕНО , ЧЕ В КРАЯ НА ВЕКА -2100Г . В БЪЛГАРИЯ ЩЕ ИМА 8.5МИЛИОНА РОМИ/ЦИГАНИ, 2.5МИЛИОНА ТУРЦИ И 300000/ ТРИСТА ХИЛЯДИ/ БЪЛГАРИ. КАК ОТ 300-400 ХИЛЯДИ ЦИГАНИ ЗА 90 Г ЩЕ СТАНАТ 8.5 МИЛИОНА - ЧРЕЗ БЕЙБИ БУМ, ЕСТЕСТВЕНО.

Нормално - за циганите се грижи държавата, за държавата се грижат българите, а българите ... да се оправят - важното е да плащат.