Найденов видя ”дълъг списък” на поевтинели храни

Дълъг е списъкът на храните, които поевтиняват. Така министър Мирослав Найденов отговори на изнесените от Държавната комисия по стокови борси и тържища данни за сериозно поскъпване на хранителните продукти.

Обратно в новината

Коментари - Найденов видя ”дълъг списък” на поевтинели храни | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Този човек е болен-или да върви в Карлуково или да си махне "розовите" очила. Този "дълъг списък" е в главата на неговия ментор. А ние всички пазариуваме и виждаме , че ТИ НАГЛО ЛЪЖЕШ, министре.

1chovek

Този луд ли е?

сър

Не питай. Луди за пенсия-далавера имам придвид.

Е Миро двайсетгодишното ирландско месо е имал предвид,че продуктите,които той пазарува са поевтинели.Поевтинели са например скъпите хайвери,трюфели,вина и уиски.

Хора Има.

Хора има, мъже няма :( И аз като всички тук предпочитам да псувам под сурдинка, максимум във форума, а така няма да се промени нищо. Но важното е, че ще си живуркаме тихичко, така че да не събудим Дявола. Нали така? Тъжно, но факт :(

Хей, Хора ! Ха да ги Разкарваме тез махленски шмекери ?! Всичките !!! (Няма Никакво Време.)

Трагедията е, че няма начин!

Страшничко наистина. ...Абе да вземем да го Обърнем на комедия ?! (Или както Казва един наистина-Добър Приятел -- няма-начин да няма Начин.)

А наточи ли секирата, че май с думи па макар и написани, няма да стане !

Не съм по тупа-лупа. Особено ( И най-вече ! ) -- в Нашата хралупа. ....Още прапрабаба-Ми, казват -- Знаела две-и-двеста. Мигар и с Вас/вас Всички не е така ?!

И аз видях едни поевтинели услуги, ама вие се хвърлихте пак на скъпото.Да, то вярно , че средствата не са от вашия джоб, пък и като се има впредвид, че част от тях се връщат и вливат в него, сделката е "оправдана".

Момък, подавай оставка! Разходи се по магазините и посочи къде цените на каймата, колбасите и месото са паднали спрямо миналата седмица?! Тук се дават данни тъкмо за обратното! Пиян ли си, дрогиран ли си , или си просто на дистанционно!...

просто човека чете това което му наредят-или по скоро което каже тои - царя тиква !!!!!!!!!

В дългия списък на поевтинелите храни са продукти като тлюфели, черен хайвер и други присъщи за трапезата на скромния български пенсионер.

яко ти дупе Калитко, надолу всички те псуват ! Аз мисла че нямаше така да се отпускат, ако не беше некакво офчарче, а будно момче -свинарче ? Я помисли !

"Според него поевтиняват колбасите, каймата, пилешкото и други основни продукти." - Все неща, които се произвеждат от боклуци /разбирайте материалите, не производителите :-) /

Дори и те не поевтиняват, там е работата.

След цялата форумна врява се оказва, че министър Найденов е един много добър, висш държавен служител, който заслужава уважение и подкрепа. Всичко друго е плод на спинозни мозъци и халюцинации.

По какво съдиш?! - Или като няма какво да кажеш, трябва да се облекчиш...та поне ако не друго, да мирише.

Г-н министър вземете да проверите за какви заплати работят инспекторите Ви в областните дирекции по безопасност на храните. Това са хора с образование, които ежедневно са подложени на унижение от търговците и производителите. Вижте за какви суми се работи в ОДБХ-тата. Проверете, но не на старите лентяй с 40 % клас, а на тези които работят поне откакто е създадена Агенцията.

много ви са и тези заплати. Защото знаете само да рекетирате и тормозите дребните търговци/защото знаете че са бедни и беззащитни/ а пред големите вериги сте кротки като агънца.

Новият политически сезон ще бъде подвластен на два други сезона - студена икономическа зима тази година и гореща изборна есен догодина. Социолозите у нас отдавна са установили известна пряка зависимост през последните 20 години между астрономическия и политическия сезон. Както психологически, така и финансово, лятото действа успокояващо и оптимистично - слънчевите лъчи и отпуските разведряват, доматите и овошките в частните дворове подпомагат трапезата, няма ги тежките сметки за ток и парно. Петте месеца от ноември до март обаче сковават електоралната душа, нагърбена с по-сериозни битови разходи и свъсена от безрадостен студ и мрак.

Не само дълъг, но и ДЕБЕЛ!

дупе да ни е яко !!

В България отново настъпила криза. Всичко поскъпва, хората обедняват. В час на класния учителката решила да пита децата как техните семейства ще се справят. Пръв вдигнал ръка Тошко. Учителката: - Кажи Тошко, моето момче как вашето семейство ще се справи? Тошко: - Ами татко реши да отвинти всички крушки и да остави само една. Kато се местим в друга стая, местим и крушката и така ще икономисаме от ток. Петърчо и той вдигнал ръка. Учителката: - Кажи Петърчо, вие как ще се справите? Петърчо: - Ами тати реши да затапи всички чешми, и да остави само една, за миене за пиене за всичко. Така ще икономисаме от вода. Учителката: - Браво Петърчо. КАЛИТКО а ти защо мълчиш? Я кажи вие как ще се справите? КАЛИТКО: - Ами ние госпожо, решихме да продадем мама. Учителката: - Е как така бе Иванчо, ще продавате майка ти?! Защо? Иванчо: - Ами аз не суча, тати не прави секс, за какво да я храним.

защото да да кажеш, че това леке Вен. Вър. е от СДС, все едно да кажеш на левскарите, ча покойния Гунди е играл за чорбарите ? !

Ние скоро сменихме обществената система и мислихме, че новата ще е по-справедлива, но справедливостта - както при всички системи, е въпрос на гледна точка. И не трябва да се учудваме, когато в бъдеще се увеличат хората, които казват, че трябва да има граници за богатството. Дори да е придобито с честен труд. Като прибавим и факта, че голяма част от българския капитал бе натрупан мафиотски, че се увеличава бедността, чувството за безизходица, че няма правила за нормален живот, няма да е чудно, ако у нас се появят и класови протести.

Можеш да се ужасяваш и учудваш колкото си искаш, но както е казал един: Не можеш да разбереш неща, които не ти е дадено да знаеш. Така че по-полека с учудването...а вземи и се образовай, а не да реагираш първосигнално като гладна жена...

като те гледам как си се разпръщял от мозък. вселената взе да се свива покрай тебе. УМНЬО.

ДО ДВАМАТА ПЛАТЕНИ ДРАСКАЧИ ОТ "ПОЗИТАНО": ЕЕЕЕЕЙ, КОМУНДЕЛИ МУХЛИВИ..., НАЛИ ЗНАЕТЕ ЧЕ И ВИЕ ДОРИ НЕ СИ ВЯРВАТЕ НА ГЛУПОСТИТЕ КОИТО БЪЛВАТЕ?! ПРАЗНИЦИ ИДАТ, НОРМАЛНИТЕ ХОРА ВЕЧЕ ПРАЗНУВАМЕ. НЕЕЕЕЕ, НЕ Е 9-ТИ СЕПТЕМВРИ. НЕ Е ПРАЗНИКЪТ НА КРАДЦИТЕ И ЛЪЖЦИТЕ. ПРАЗНИК НА СЪЕДИНЕНИЕТО ИДЕ. НИЕ ОТИВАМЕ ДА СЕ СЪЕДИНЯВАМЕ, А ВИЕ СИ ДЕЛЕТЕ ЖЪЛТИТЕ СТОТИНКИ НА КУТЬО И ТРИТЕ БАБИ, ДЕТО ЩЕ ВИ ПРОЧЕТАТ. НАЗДРАВЕ!

ТИ ВЕЧЕ СИ СЕ СЪЕДИНИЛ С ТОЗИ ЗАД ТЕБ! ЧЕСТИТ ПРАЗНИК!

Найденов скоро ще види дългия.

СУШАТА,КРИЗАТА, КОЕ ПРЕЧИ НА МИНИСТЪРА ДА СЕ МАХНАТ ОТ УЛИЦИТЕ БЕЗДОМНИТЕ КУЧЕШКИ ГЛУТНИЦИ!??

Купих си кайма (хубава) от известна бълг. фирма , от която редовно купувам от щанда им в Ц.Сф. Хали. Шок и изумление: от 6.50 лв/кг. новата цена беше 8 лв./кг. - това прави увеличение от почти 20 %. Момичето на щанда "компетентно" реагира, че цените се вдигали в целия свят?! Сега, 5-8% увеличение може да се дискутира и обясни с разни ф-ри като цени на горива и пр. измислени обяснения, но да увеличаваш цените на основни храни с 20 % не е нищо друго освен дирижирана спекула! А това ме навежда на мислъта, че някой умишлено клати правителството, а вие на се усещате...

Найденов го клати кой го клати. Колкото пъти си е отворил устата толкова пъти се вдигнаха цените. и не клатят правителството а клатят нас. не го ли разбрахте. ГЕРБ+БСП+ДПС= на работа за СССР( ПУТИН).

Отново настана нечуван поплак сред народа, след изкаване на мазния дебелак. Аз саме едно не разбирам - всичко поскъпва жестоко, за броени дни пред очите ни, а ние продължаваме да купуваме. Какво очакваме да се случи, след като по никакъв начин не противодействаме ?

ЧЕ С КАКВО ДА СИ ХРАНИМЕ ДЕЦАТА - САМО С ГОЛА ВОДА НЕ СТАВА

Как с какво - с картофи, така ни нареди Оня - всемогъщия!

Отговорът на въпроса ти е следният: Защото такъв е планът за България, определен от световните кукловоди в сянка, на които нашите политици - вече толкова години - са само слуги и послушни изпълнители. Впрочем, този план върви в световен мащаб. Като започнеш от (смешния) настоящ ам. президент...и стигнеш до дефакто фалита на Гърция, а и на някои други ЕС - членки... аварията във Фукошима и пр. и т.н.

Вие май наистина изперкахте съвсем. Кой ни е виновен че се оставяме да ни лъжат - никой. Кой е виновен че гърците не си плащат заемите- сами са си виновни че се докараха до това положение. и каква световна конспирация виждаш в цунамито в Япония. Чувате ли се какви ги дрънкати изобщо.

"...каква световна конспирация виждаш в цунамито в Япония?..." Отговорът на въпроса ти е следният: Конспирацията не е световна, не е от слънчевата система, не е от системата от слънца, а от центъра на галактиката и вселената. Каквото се Е Казало ... ще стане. Няма да се наложи много да чакаме.

Драги, бъркате количествени с качествени мерки и критерии! Да не говорим за това, че тук на тези ширини, подмяната местата на причина и следствие е любимо "упражнение"...Резултатът: Еми, това на което сме свидетели.

На фона на едни бивши крадливи земеделски министри като Чичибаба от БСП, или Венцислав Върбанов от СДС, които направиха доста сполучлив опит да уморят българите от глад, Найденов е просто щастлива находка на ББ. Което е добре за РБ. Но явно СПИН-ът на Кутев е проял дълбоко мозъците и телесата на Станишковите апаратчици и страдащи форумни писарушки. Та четейки ги, човек добре се забавлява следвайки спинозната им мисъл. От към Позитано 20 мирише силно на изгоряло ...

даже земеделчето Венци Върбанов от Долни дръвник Плевенско още активно ни мори, като тракторите шпори и здраво лобира в парламента за високите цени на зърнарите .Веднъж даже налете да се сбие с Костов, който му беше работодател, но баба му Маузер, земеделката, го покри като кокошка под полата си.

Господин Найденов, свинското месо го купувах на 7,20 лв., а в понеделник / 03.09. 2012 г. / беше поевтиняло и го купих на 9,80 лв. Много си прав на фона на твоята заплата това е много евтино.

Е, свинското месо не е кайма. В него може и да има някакво месо :-)

Миро май не си е взел лекарствата днес. Мнооого си жалък бате Миро

Автобус, в който пътували политици, се движел с превишена скорост по селски път, когато се блъснал в едно дърво и се преобърнал. Навсякъде имало кръв и стъкла. Възрастен фермер видял катастрофата и пръв дошъл на местопроизшествието. След два часа бил изкопал голяма яма и погребал всички политици. След няколко дни местният шериф минавал оттам и видял останките от автобуса. Фермерът му разказал какво се е случило. - Всички ли бяха мъртви? - попитал шерифът. Фермерът отвърнал: - Е, някои казваха, че не са, обаче нали ги знаеш как лъжат политиците.

Последно поевтиняване. Преди 20 дни си купих месо в нашата месарница за 6,50 лв/кг. Преди 3 дни същото вече беше поевтиняло: 7,20 лв/кг. Има няма 10-11%.

Има ли още хора които варват че ГЕРБ е дясна партия. Обичат си се с комунягите и това си е. Въпроса е дали Българите ще бъдат излъгани за пореден път. 1. " Царя"- спасител.-голям смях. 2. Б.Б/Цв.цв.- още по голям смях. 3. Кунева ??? или някой друг. Не разбрахте ли че само на ДСБ и Иван Костов ИМ ПУКА ЗА ТАЗИ ДЪРЖАВА И ЗА ВАС.

Не!И на тях не им пука.Всички са от един дол дренки.

Може ли малко по-конкретно, как точно им пука? Не се вижда с просто око? Да не би тайно да им пука и да не им личи:)

май не си запознат какво е "ляво" и какво е "дясно" в партиен смисъл. и като на Костов му пукаше, когато имаше възможност, защо се превърна в един от най-големите крадци? или му е запукало тепърва? всички са един дол дренки, но идеята е да си изберем онези, които можем да контролираме, тъй като ние- народът- сме техен работодател и е редно да не ги оставяме да си правят каквото си поискат. никой няма да ни оправи по друг начин, освен с поредния акт на содомия, докато не станем ВСИЧКИ и не кажем стига!

е и кого ще изберете. като ги изметете. Нали все някой трябва да сложите там. Само Костов е доказал че му пука. Май вие пишете глупости. Да изметем да изтрепем..

еи другарю гербер- ти пишеш глупости а не човека ... запознаи се с това какво и колко направи костов като доиде на власт , и докато бе ... само да плюеш е тъпо-вас ви видяхме вече - и колко можете и колко знаете- по делата ви ще ви познаем ..- вас от герб-а... след вас - наистина трябва свестен политик да доиде на власт- защото дотолкова загробихте държваата ,колкото никои не го е правил вцялата ни история ... наистина костов е доста сериозен и способен -а и като се вземе предвид , че поне е и малко по-далече и от организираната престъпност ...- си е доста добър вариaнт..

kgb777kgb

За много от нещата сте абсолютно прави , но непрекъснато забравяте една МАЛКА подробност - всички НОРМАЛНИ държави са създавали гражданските си общества по 100-200 години . До преди три години ни управляваха комунисти , боклуци от Мадрид и ДПС-ета - Е няма как да стане и за 10 години тая работа . Само не започвайте пак - НЕ СЪМ от ГЕРБ , за много неща се осраха бесно , но в сравнение с ВСИЧКИ предишни - направо им се радвам !!!

Не се притеснявай,скоро и ще ти се приплаче.

Аз пък не виждам какво повече са направили от комунистите и мадридците. Даже и магистралата дето се фука толкоз с нея Боко, предишните и те толкова направиха от нея, че и други пътища.

и какво сега - не ни управляват бивши комунисти и хора от службите на някогашните бкп- сега бсп... имаш тенпература драги- сега тия от герб- повсеместно са от държ. сигурност и бивши и настоящи членове на бкп-бсп..- за пример - самия им водач е с партиина книжка... тия ги разправяи на гъза ми- наслушахме се на лъжи- герб показаха че са по-страшни за страната от всички червени комуниоди накуп...- защото са техни лакеи и слуги... иди се прегледаи- не е лошо преди да продължиш да пишеш глупости тука ..

Ако вчера са излъгали за едно, а днес за друго, защо си мислите, че утре няма да ви излъжат за трето и четвърто?

Г-н Министър, нагло е да лъжете че са увеличени заплатите на държвните служители и така заблуждавате общественото мнение. пише Ви държавен служител от вашето ведомство за да не бъдем голословни. В заплатите от 1-ви август вкарахте трудовия стаж/т.е.клас прослужено време тъй като той повече не се начислява/ и заплатите до стотинка останаха същите, това е срамно да заблуждавате хората и да ги настройвате срещу държавните служители. Така че друг път преди да правете коментар, мислете, защото явно това не Ви се отдава.

Много правилно казано. За съжаление явно на някои служители наистина има увеличение и се е използвало точно чочента с класа за да си вдигнат заплатите

Хора, защо махнахте новината, като водеща. Не виждате ли, че е изключително четена. Стига подлагания на властта. Нека хората си кажат мнението.

Преди час си купих от Билата, от Мировия писък, Македонска наденица , щото и аз умрем за нея, а и беше на Тандем !?Запекох я и от двете страни до небесно кафево, топнах я в горчица, после в кетчап и я захапах ако ! Стискам заби, дъбпам с вилицата, не ще ! И жената ме ядоса, подхилва се ! Легнах на пода, стиснах още по-здраво, и почнах да се вртим като алигатор в блатата на Мисисипи . Пак не ще, мамицата Й тандемска. Вилицата се усука като телефонна жица, наденицата се не къса?! Оставих я и фанах флекса. И той се узори, но сврши работа.Много здрав найлон червото бреийй, и за куче не става, най много да я налапа цела , да получи преплитане на червата и да пукне като куче егати.!

НЕ ОТ ЧЕРВОТО, А ОТ ХИМИЯТА КОЯТО Е 80% ОТ САЛАМА,5%ВОДА,5%КОЖИ ,ТРЪТКИ,КРАКА,КАРАТИЙ,10%СОЯ

Направо си таковал м...та на хубавата кожа за цървули :)

Ебаси ,живеем в кретенариум.Миро-мършата лети над кукувиче гнездо. Може и да е дрогиран.

Berov, щом си бил в ИАРА сигурно си спомняш Явор Недев - символ на честността и коректността и добротата. Цялата агенция цъфна и върза от него ... особено някои по-засукани колежки :)) А и ловяхме по 800 тона калкан при квота 50, пък и се похвалихме на ЕС за това!!!

Провъзгласиха ни за лош матерял, нарекоха ни шибан народ, прасета, квичащи в кочина и кучета, които трябва да се държат на къс повод. Обвиниха ни, че не се втурваме ентусиазирано да ставаме овчари, че сами сме си виновни, щом сме останали без работа, че сме склонни да се самобичуваме, когато казваме, че корупцията минира обществото ни. Оставихме се да ни управляват хора без образование, на сладури поверихме сложни инженерни системи, а на калинки да се разпореждат с милиарди. Случайни хора на неслучайни места, срещнати на кръстовище, в училищен двор или препоръчани заради експертиза, недоказана и неразгадаема, все по-често се разпореждат с живота ни. Обръчи от фирми години наред изпомпват общински бюджети, приятелски кръгове печелят апетитни държавни поръчки. Всичко това пред лежерно премрежените ни погледи.

Всичко което си написал, е така. Остава обаче един неизказан от тебе въпрос, "ЗАЩО С Т А В А ТОЧНО ТАКА?". Колкото повече хора от форума намерят отговорът му, толкова по-безпомощни ще са манипулациите и цензурата. А клакьорите ще са направо смешни, като КВАЗИКАЛИТКО, примерно.

Комунизмът не си отива, за разлика от момчето на Терминал 2 и пенсионерът на терминал "Орландовци"

Отиде си Калитко. На другите две амбразури е защитник вече. За ДДСто и за лустрацията.

Да, отиде си Калитко,защото работи по график момчето, сега чакаме тежката артилерия - АЙКЮ:)))))))

Народното събрание отхвърли законопроекта за лустрацията, предложен от сини депутати, който предвиждаше ограничение за лицата - бивши служители Държавна сигурност, да заемат ръководни постове в държавната и общинска администрация. Законопроектът предвиждаше временна - 10-годишна забрана, за всички щатни и нещатни сътрудници на ДС и разузнавателните служби на армията да заемат ръководни постове.

Какво очаквате от министър на когото началника му къса копчетата?

Стандарт за скъсаните копчета.

КВИЧЕНЕТО НА ПЛАТЕНИТЕ КОМУНДЕТА ПО ФОРУМИТЕ Е ФИН, НЕЖЕН, МЕЛОДИЧЕН ЗВУК ЗА МОЯ ИЗТЪНЧЕН СЛУХ... ДЕСЕТИЛЕТИЯ СИ РАЗИГРАВАХТЕ КОНЯ ИЗ ТАЗИ ДЪРЖАВИЦА, НАПОСЛЕДЪК САМО КВИЧЕНЕТО ВИ ОСТАНА..

Кучетата лаят, форумът си върви и не е съгласен теб.

в зала "АРЕНА-АРМЕЕЦ". Само дето няма кой да го чува от върхът на "СТЪЛБАТА", на Христо Смирненски.

Извинете, как се нарича когато наякой е много доволен от квичене и се задоволява с това?

Значи, квичи доволно куче, което е получило телешка пражола за награда.

Вчера прочетохме това, за един друг министър "че му липсват базисни знания за разграничаване на съдържателно ниво на понятията "привилегии", "преференции" и "компенсации, пише в изявлението, цитирано от БГНЕС. ". Да не би днес на този да му липсват базисни знания за разграничаване на съдържателно ниво на понятията "поевтинели", "поскъпнали", "развалени" и "химизирани"?

Ние пък видяхме как за няколко години всички цени се вдигат стремглаво нагоре, ТОК, ВОДА, ДАНЪЦИ, БЕНЗИН И ДИЗЕЛ, това че някакъв салам не си е променил цената известно време то аз мога да кажа само от името на нацията ,,ДА ни хванете за шпека,, и неговата цена не се е вдигнала.ВСИЧКО ВЪРВИ НАГОРЕ и е може да ни убедите в противното е ДА в едно сте прави.ЗАПЛАЩАНЕТО се замрази даже малко се ЗАНИЖИ.еми супер това е една ГОЛЯМА ЗАСЛУГА стояща зад гърбовете ВИ

Бихте ри гласували днес за ГЕРБ, след това поевтиняване на храните?

не

И аз не. Но нека видим и останалите.

Не!

НИКОГААААААААААААААААААА

Интересно какви резултати ще оповести Мира от нашата малка анкета?

Български държавен цирк в чест на Х-ти конгрес на БКП излиза с лозунгът: "С илюзии и фокуси, напред към КОМУНИЗЪМ!". ГЕРБ излезе с лозунга: "Ние градим България!", а се оказа че я грабим.

Never! Jamais! Никога!

НЕ!!!

и преди не съм гласувала за тях! сега хептен няма кой и какво да ме накара! странно ми е как народ, със среден КИ 111 ли беше, бе подмамен да гласува за такива малоумници? е, да, хитри са, не може да се отрече

Тояга за Герберастията - само това ги лекува!

Моля този министър да публикува(обнародва) този дълъг списък с поевтинели храни, а другия министър да публикува такава микроикономическа методика, че да мога да си платя данъкът на жилището, сметките към монопоплистит -ток, вода и парно, и поевтинелите лекарства със 180,66 лева. ида се нахраня поне веднъж в последните 3 години. Ако може да е по -скоро, защото в това състояние краят ми е неизбежен и билзък, та няма да мога да подкрепя програмата за нови балага на ГЕРБ на следващите избори.

Тоя селяндур Найденов, защо не си ходи на село да произвежда, а не да се прави на гражданин и да говори глупости по телевизията - явно изчаква изборите и кой от къде е!!!

Мнозинството в парламента отхвърли предложението на партия "Атака" да не се начислява ДДС върху хляба, лекарствата, учебниците, безоловния бензин и дизела. Според вносителите с промяната им би се задържало поскъпването им до приемането на диференцирани ставки за различните стоки и услуги, предаде БТА.

Ами иначе ще им утънеят гушите и джобовете на нашите ,,мили и незаменими,, управници които ни водят към толкова голямо равноденствие, че да се чудим хляб и месо ли да ядем или само хляб и сол защото е по-полезно вероятно