Цената - според будалата, заяви министър

Покрай Коледа и Нова година търговците действат на принципа „ден – година храни” или „снежинка – стотинка”.

Обратно в новината

Коментари - Цената - според будалата, заяви министър | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

до и... A кога е имало такива? Hе са ли пенсионерите най-ограбената и пренебрегната група в страната?

Да си храниш рейтинга е като да хвърляш нон стоп храна на човек с тения. Към лоша практика се е ориентирал земеделският министър Мирослав Найденов. А би трябвало, като ветеринар с практика, да е наясно с проблема. За ненаситната тения ми е думата, не за рейтинга. Обаче политикът е като човек с тения - има ненаситен апетит. Също като прочутия раблесовски Гаргантюа, който казал, че апетитът идва с яденето. Тоест - колкото повече (рейтинг), толкова повече (PR акции). Найденов, като земеделски министър, хвърля всичките си имиджови усилия върху я-де-не-то. (Да се беше съсредоточил върху ДФ "Земеделие", вместо да се прави на ни лук ял, ни лук мирисал за проблемите на "калинките" там...) Затова, заедно с подобаваща група инспектори-ветеринари и прочие eскорт, тръгна да прави - под светлините на прожекторите, проверка на борси и тържища за цените. И днес каза да бойкотираме бананите. Те били с 200% надценка в магазините. Да, г-н Найденов, а при цветята е още по-зле - стига и до триста процента. За китайските запалки и други подобни джунджурии по-добре да не говорим. Както и за замразените меса, които се внасят на безценица, за да се влагат в прескъпите колбаси - но тук вие сте по-наясно. Министърът очаквал проверките да "респектират" търговците. Подобна глупотевина казаха преди него едни други, които смятаха, че арестите били най-сериозната антикризисна мярка. Най-добре Найденов да спре с тия акции - да продава шарани и да лови бременни калинки. Справка: в огласеното днес изследване на Националния център за изследване на общественото мнение (НЦИОМ) за последния месец министър Мирослав Найденов губи 5% одобрение, но все пак остава в групата на най-популярните министри. А най-добре временно да се скрие от светлините на прожекторите и да свърши малко истинска работа. Без да похапва супичка в ясли междувременно - пак сниман от камери и фотоапарати, и да казва колко лоши са били храните, дето сме яли в последните 20 години. Сиреч, ГЕРБ сега ще ни нахрани здравословно...

Споко, всичко ще си дойде на мястото. Само да направят още някой и друг магазин от големите вериги и ще видите как няма да има огромни надценки. Доста от сергиите и малките магазинчета просто ще затворят. Не може със стока за 200-300 лева да правиш оборот 100 лева с печалба от тях 50-60 лева!!! и с тая "врътка" да разчиташ да храниш семейство. Просто мина времето на нямането, когато нещата се продаваха като уникати. Това ще понатисне и родните производители, които обясняват как една стока не може да струва под еди колко си, пък я виждаме даже и по-хубава като внос с 30-40 % по-изгодно.

спекула не е точната дума ,тези магазини са на депутати и министри ,моловете не са на случаини хора .какво очаквате да чуете от министара .знаете ли кои прав исползува думата 'човешки матерял'-стлин 19з9.кои по казно е повтори .сега -бунази -всички те са кумонисти те или техните бащи и дядовзи

Скрий се, по-крещяща неграмотност отдавна не бях виждал.

Истината е една ние сме едни прости прекупвачи и нищо повече. И като такива е ясно, че ще правим каквото тряба за да постигнем добро съществуване на база този ни общ национален занаят. Нито сме Германия, нито САЩ, нито Япония, нито Италия, нито Франция, нито Швейцария, нито която и да било държава с производство на продукти които да се копуват в цял свят. И никога няма и да бъдем. Ще си останем едни прости селяни и тва си е. Дано се смелят над нас някои от изброените и да продължат да ни подават своята милостиня или друго яче казано некое и друго евро та да продължим да си живуркаме мизерният ни животец.

Това дали някой ще продава нещо по-скъпо си е негов проблем ако има кой да го купува значи е наред. Проблема е с явното сваляне на цени под доставните на определени продукти в някой хипермаркети. Това на доста езици си е дъмпинг и е забранен в цял свят. Нека се радват бедните душички.

Удивен съм! Наистина сме будали да коментираме с такава стръв изказването на министъра. Премиерът казва АЗ открих, вицепремиера АЗ залових, министъра Аз като минах цените падали по пазара. МОже ли такива глупости да се говорят. Пределни цени, да го видим на пролет по черешово време в Кюстендилско, а н е на женския пазар! Да ги видим и другите министри как контролират цените на Илиенци и Димитровград. Всеки тръгнал на дребния търговец да налита. Ами нали ако цените в хипермаркетите са на половин цена и с добро качество всички ще отидат там. Защо не е там, а по пазарите?

Дай на будалата да определя цената и тогава пък всички ще сме будали - кой волю, кой неволю... Днеска гоним престъпници и доносници, утре ще наречем търговците мръсни спекуланти и под лозунга "да избием комунистите" ще го възцарим наново. Аман от първолашка пропаганда вече, то че има будали дето купуват евтини приказки от евтини правителства има, ама не са толкова много, колкото изглежда.

Няма надбавки за пенсионерите и други лиготии като 13-та заплата, обаЧе, ако министър Найденов обиколи пазарите и тържищата, по възможност с трамвая и за собствена сметка, цените така ще паднат, Че няма и да има нужда от надбавки!

Не е така. Цената на мандарините, които стават за нещо е от 1,00-1,20, а за бананите 1,90-2,10. Ако искаш фактура цената е банани 0,50, а ги плащаш на 1,90-2,10. А някои голями вериги продават на загуба, което е противозаконно. Защо не проверят това, вместо да говорят само глупости!

Будали сме, че ви избрахме и сега щем не щем ще трябва да ви търпим простотиите, а те се сипят една след друга като снежинките, които трябва да ловим още във въздуха. Не е истина, че имаме такова правителство от което да се срамуваме ден след ден.

"богат и изчерпателен" речников запас има този министър - ден година храни или снежинка стотинка,Цената според будалата - език, емблематичен за това правителство....управлението им прилича на общонационален селки събор - ефтини дрънкулки, скара-бира и оглушаваща чалга

Ти речник ял ли си някога? Или с реник пълнили ли са ти банковата сметка? Защо тогава не гледаш как спират далаверите, които източваха държавата ни, а гледаш речника? Явно е, че речникът трябва да е по-освободен, за да са съответните управляаващи по-земни и по-полезни. Кел ти файда от речника като за комсомолско събрание (виж Станипев и Първанов), а след всяко червено правителство - години лишения. Надявам се с този си сегашен речник правителството да е първото, което да докара стабиле ръст на икономикатани. И ако сега не задели 70 милиона, то всяка година да заделя по 700 в повече за поеснионерите. Тогава изобщо няма да ме интересува финия им речник, И сега не ме интересува. Наслушах се на опаковъчни фрази без съдържание години наред. Нека сега да са по-цветущи, но чакам резултати. И ги виждам вече.

Ех друго си е да говори специалиста по скъсаните руски шинели Съргей Думите му се леят като музика за простите пенсии , нищо че са лъжливи , за сметка на това той другарите му от БСП, ДПС и НДСВ могат да крадат и с дебелите си гъзове

Tochno!

Е, какво да кажа- бяхме " кофти матрял", после станахме " шибан народ" , днес сме " бунаци". Очаквам с нетърпение следващият министър, които ще ни определи сато олигофрени.Но може и да го заслужаваме, знам ли....

Евтин популизъм, липса на каквато и да е реална подкрепа за мизерстващия българин, пожелания, които са извън реалната ситуация на една държава, или онова, което е останало от нея. Бедна и нещастна България, която с всеки изминал ден затъва все по-дълбоко в блатото на нищетата.

Населението в България не е само безработни и социално слаби. След като унижиха пенсионерите, сега е цинично да се правят на загрижени. Разсипаха бизнес, производство и търговия. Разсипаха икономиката на страната и ни върнаха години, години назад. От кипрене пред камери не им остава да време да се огледат, да помислят. Какъв е тоя/ би трябвало да е в затвора, заради 20 годишното ирландско месо/че ще ходи да определя цени в час8тни магазини? Ако на клиента му е скъпо -не купува, ако не му харесва качеството на стоката- не купува. Министрите се подиграват с клиентите, за малоумни ли ги имат? В кое време живеем, в какъв строй, че Мършата е тръгнал да си прави пиар?

След като изкараха учените ненужни, културата излишна, лекарите убийци, учителите некадърн, пенсионерите вредни за икономиката, бизнесмените мафиоти и престъпници, производителите мошенници, логично дойде ред и на търговците. Освен Борисов, Найденов и Цветановняма други свестни и нормални хора в тази държава няма. А не ви ли идва на ум, че, ако вие не се прехранвате с някоя от посочените професии, то все някой ваш роднина се прехранва с нея? Вие само с кредци, убийци и тарикати ли сте обиколени? А вие от кои спадате? Не си мислете, че търговците ходят да работят само и само да ви завлечат или излъжат. Клиентите не са аборигени, а ако се смятате за такива, ваш си е проблема.

Правилно, но какво е това ВИЕ? Ти на Луната ли си? Или пишеш от чужбина, където ти съдират задника също като тук, но просто се фукаш?

Абе, мърда -ти пък какъв си? Български баровец или гербаджииски служител?

ПОРЕДНИЯ ПОПУЛИСТКИ ХОД НЕСЛУЧАЙНО ЧУЖД ПОСЛАНИК НАРЕЧЕ БОЙКО БОРИСОВ ПОПУЛИСТ И ЛОВЬК МАНИПУЛАТОР

А защо това не става в другите държави? Нали и там е пазарна икономика? Как така в Англия цените са по-ниски от България?

Защо плюете бре главочи. В Германия има пределен процент завишаване на цена - производител (борса) - подажна цена (краен потребител) - това се се казва "соц. демокрация на практика". Би трябвало и у нас законово да се регланетира това повишение. Но на никой през тези 21г. преход не му стиска да бръкне в гнездото на осите и поради това ограбването продължава.

Нещо си се объркал. В Германия няма такова нещо, като регулация на цените или поне не е така както се опитваш да го изкараш

И защото си подхванал темата за Германия, ще ти кажа само, че кило банани струва от 1евро до 2,50евро. Май маржа е доста голям, а??

Алф, не говоря за регулация на цените, а за добавена стойност от прекупвачи - това регулиране съществува. А в Германия заплащането е 10-20 кратно по-високо и сравнението с цената на бананите е глупост.

Ей главоч !!! Да си видял богат магазинер .... а да си видял беден политик ??? Не магазинерите а крадливите политици ни ограбват .

МАГАЗИНЕР = ГЛАВОЧ, Явно добре те бие "чекмеджето" в корема, щом не можеш да признаеш пладнешкия грабеж, но който е подложен народа. Това все пак се случва под одобрителния поглед и на политиците.

Айдее, почнаха ревльовците да мрънкат и да плюят. Този министър поне направи нещо , допреди него ядяхме боклуци, соя, сирене с палмово масло... От какво сте недоволни? Стандарът Стара планина си е много хубав, който иска и го е грижа какво яде си го взима. Какво не ви хареса, или сте толкова побеснели че се чудите по кой да плюете. Дивотията и селянията направо струят от коментарите, и без пари да ви стоварят един камион пържоли пак ще се давите от злоба и омраза. Не трябваше да си ходи предишното правителство, него си заслужавахте най много, отиваше ви....

Умилително е друго - как земеделският министър призовава търговците да пожалят пенсионерите и социално слабите, щото 8% от българите нямало да могат да си позволят празнична трапеза. Е такова лицемерие мирише на късен здрав соц. Загрижената власт, която съветва алчните търгаши да се омилостивят, да смирят апетитите си за печалба преди този светъл християнски празник. Да бъдат хора за две минути - понеже правителството не успя да намери 70 млн. лева за коледни добавки от по петдесетачка за пенсионерите. Министърът-добротворко, с широкото сърце, отворено за болките на недохранените - в тоя дух може да се откарат доста... PR акции.

Точно този министър е готин. Каквото може прави... Човешкото в него не е умряло, а това е най-важното за всеки човек. Мисля, че трябва да проявяваме благодарност, че има и такива министри в държавата, вместо само да плюем. Аз лично го уважавам, макар че не съм симпатизант на ГЕРБ и не съм гласувал за тях на изборите.

необратимо.

Ами за съжаление при Капитализма няма друга решение на проблема.

Ало г-н министър !!! Нещо си си убъркал ние не сме против парвителството а сме против твоето тъпо изказване !!! И НЕ СЕ ПРАВИ НА ИВАНЧО !!!

Този министър не е направил абсолютно нищо от това, за което получава заплата или е сложен на този пост.Това, че се опитва да имитира Борисов и да прави показни акции, не го прави качествен. Действията му са антилогични и ефектни само за тъпи и ограничени люде, впрочем такъв е електората на ГЕРБ.

Иванчо да си забелязал от много "умелите " действия за сиренето и старата планина с колко се вдигнаха цените на продуктите без никакви промени/изключвам тези с подобрени показатели/? Аз си направих труда поне 25% за сиренето знам го от производител

Сбъркан си, брато! В цивилизованите страни браншовите организации регулират т.н "нормална печалба" на тъговци и прекупвачи. И нас тези организации играят в комбина с управниците, за да оправдаят съществуването си. Резултатът е - разгул в търговията и ограбване на потребителите. Изход - да се приемат законово регламентирани нива на "нормирана печалба" за отделните браншове. В "белите страни тези нива се колебаят около 10 процента, защото търговците там казват, че голямата ечалба не идва от високите цени, а от големия оборот. Министърът ветеринар има да учи още много, многооо...

А бе г-н Министър на калинките, ко стана с оставката Ви?

Ти се справи с Калинка, сега с цените се заигра. И какво, намали ли ги? Популисти ...

Чудя се дали всички хора на Тиквата са идиоти,или само така се държат? Какво ги коментира цените,сякаш няма пазарна икономика?Или може би мисли хората за идиоти,че да му се връзват? Сега е 2010г,не е 1950...

мислих си че няма ка да е така! Но ВЕЧЕ СЪМ УБЕДЕН - до един са идиоти - сига слушам по TV Божидар Димитров, гледам тека какво се пише !! Неспасяемо е!!!

"Сега" ли го слушаш или "Сига" неграмотнико? Първо си виж правописа и тогава квалифицирай хората като идиоти, идиот!

будали сме че ви търпим още, колко е иэкупната цена на месо,мляко че ни пробутваш че цените са нормални,кво направи Боко като раэбра че цените на тока са эавишени,онея го отсвириха и още по оэлобено ни дялкат,и банани не ям г-н министър,щтото не съм маймуна

Гусин Министър, крайно време е да се спре подвеждащата реклама с обявяваните цени на произволни грамажи! Цената трябва да бъде обявявана на килограм или на 100 грама! Сега цените ПОДВЕЖДАТ потребителите - най вече възрастните хора!

я да се закрият всички частни фирми,тръгнали пари да печелят,ай капиталисти с капиталистите,държавата да направи всички цени еднакви,кви са тея своеволия,не може едно кафе да е 50ст.в кварталното кафе и 5 лв у виенскио салон,требе да е 50 ст навсекъде.ДОЛУ КАПИТАЛИСТИТЕ......

Боже-е-е! Тия още ли са живи? Мислех, че са ги издавили в Дунав още през 1923г.!

Не познавам Министъра, не можем от чужбина да правим анализ . Но твърде е грозно като начинна категоризация която пишещите правят . Май на нас българите не може да се угоди . Повода е изтърван през тези 20 г и сега ще е доста трудно да се спрат негативните процеси . Да прав е Министърът за цените . Но г-х Министър за да има някакъв ред следва да има зеленчукова борса и тя да е регулатор на цените .В тази област може би при Вас в България е хаос .Нормално е търговеца да иска да пласира стоката си по скъпо .Да будала е този които дава .Може би регулатор в България ще са големите вериги , при тях има реална промоция . И към купувачите не купуваите .Жалко е че един търговец ще хвърли стока но няма да лавира , да намали цената и да спечели .Може би това е балканският ни синдром . Към пишещите - може би живота е тежък , бога ми в тази криза е така и при нас в чужбина, но мислете . Имате претенции че сме били нещо , докажете го на практика така че уважаваите себе си за да ни уважават идругите

BRAVO! господина нарича хората, които му дават заплата-народа б у д а л и! "Bъзхитително" от устата на един министър... има ли още?

Оказва се, че коледни надбавки за пенсионерите няма, защото други години те отивали и ги давали на търговците!!!! Нагли, безочливи, неграмотни бивши комунисти=герб!

Прав си, но щом вече сме "лош матрЯл" и "шибан народ", това "будали" е вече направо комплемент.

Я да се въведат едни цени навсякъде ! Пазарна икномика ли- когато ни изнася.... Да си нарисуваме по една магистрала и да си я сложим на масата- може да ни стопли и нахрани...

Господин министре, защо ни заблуждавате с успехите си? Как решихте проблема с обозначението на сирената с и без растителни мазнини? Няма надписи на български език в магазини Европа, а разни на цвят етикети! Нали се досещате каква е яснотото само по тази линия на измамите и дезинформацията.

И...будала, какво ще направиш по въпроса?! Или отново PR за да подразниш и без това опънатите нерви на простолюдието!!!!

Тоя пак ръси глупости. Защо не провери в съдебната система какви добавки взимат. А вечно реват, че им бил малко бюджета.

Вввашшшата рода герберска! "Според него нормалната цена на котлетите и бонфилето е между 7 и 10 лв."!!!! Ти ли си тоя, който знае кое колко струва бе, главанак! Котлети в София има в момента на по 6,00 -6,50! А утре - да ги направяят 7 лева? А какво значи "цената на котлетите и бонфилето" (все едно ги купуваме в комплект???) била "между 7 и 10 лева"?????? Значи утре да ида в магазина и да си поръчам: "Котлети и бонфиле" или...? И да очаквам, че на някое от тия двете цената му трябва да е между 7 и 10 лв?

Г-н Министре, какво стана със стандарта Стара Планина? Май му мина модата. Голямо хвалене, холямо изхвърляне - накрая НИЩО. ЩО ТАКА А?

Казват, че в еди-кои-си страни (които все гоним) било имало задължителни минимални ( Минимални !) цени ; А другите (по-нагоре) -- който е майстор купувач/продавач да си ги реализирал както може ! Отделно -- че по празници намаленията били били нещо обичайно ; А който търговец бил бил нефела -- или пускал кепенците, или ставал подизпълнител във веригата на доставките за гросистите . /// А, да : -- кило бонфиле било струвало около половин-часово минимално заплащане на работещ/а; -- кило котлети било по-евтино . ... Та такива ми ти работи правели (Даже не ги били изказвали ! ) Вашите колеги/жки, г-н Министърът на земеделието и храните на Република България . (А по пазара отивали за да се чуят и видят директно с тези, дето им плащат заплатите ; И то в свободното време и на собствени разноски . )

Защо ни будалкаш.НЯМА никакви добавки и от теб не зависи никаква цена.Хората пазаруват това което могат да си позволя.Другото е лишения заради действията на ГЕРБ и Дянков

аиде стига сте дрункали за капитализум и свободен пазар. такова нещо няма в булгаря все още да деиства нормално, защото бива задушавано от много контролиращи елементи. ако беше нормално в бг щеше да се произвежда повече и цените да са по-ниски. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Добре,че за 20 години се намери един да започне да разчиства батака. Помислете какви сме ги яли всички през тези години. И децата също. И спрете да лаете, червени тъпунгери, вас ви видяхме отдавна що за стока сте. Шит!

заради такива като тебе сега има такова некадърно и малоумно правителсво

Бай Ганьо... каквото и да му напишеш, все ще измъдри за какво да мрънка и да не е доволен.

Тоя министър баси комунягата. Така е при пазарната окономика брато - като има търсене - цените се вдигат, като няма - падат. Хората биха могли да помислят малко по-рано и да не купуват в промишлени количества. Не трябва да се бъркате в тия неща, а да гледате за качество, за безопасност, да следите дали фирмите отитат целия оборот и дали плащат данъци и заплати, защото дори в големите вериги има хора назначени на 4 часа, а работят по 8-10 часа...

За каква пазарна икономика говориш , бе човек. В България положението е ММ/ Ако мине , мине/ Как ти се струва цена за свински вратни паржоли от 4.00лв.за 0.700кг. /не замразени с доставка от Германия.Има такава оферта на пазара.

Еми ето ти пазарна икономика - купи си от тия пържоли, къф ти е проблемът? ама Ти тия пържоли знаеш ли ги кви са? Каква гаранция ти дават, че не са били замразявани или че са в срока на годност? Каква е гаранцията, че като дойдат до тук ще стават за ядене?

zh65, това е наистина голяма оферта, ама тея швабски пържолки със сигурност са много пресни.... на по 10-на годинки месце минимум

...ей, леваци, има магазини дето човекът го реже пред очите ви. казват се транжорни. хората не знаят как да ви угодят-ако е нарязано-10г. замразено, ако е прясно--натъпкано с антибиотици. ами стойте гладни тогава или идете на село да си гледате прасе и кокошки. там пък вали киселинен дъжд...

ДА, ТОВА Е ПАЗАРНАТА ИКОНОМИКА, НО В БЕЛИТЕ ДЪРЖАВИ! ТУК В БЪЛГАРИЯ Е КРИВОРАЗБРАНА ПАЗАРНА ИКОНОМИКА! ПРАВ Е Г-Н НАЙДЕНОВ - ТУК ЦЕНИТЕ СА СПОРЕД БУДАЛИТЕ И Е ГРЯХ ДА СЕ ПЕЧЕЛИ ОТ ЦЕЛОГОДИШНО СПЕСТЯВАЩИТЕ ПЕНСИОНЕРИ И СОЦИАЛНО СЛАБИ ЗА КОЛЕДА! ПЕЧЕЛИ СЕ ОТ ОБОРОТ, А НЕ ОТ ВДИГАНЕ НА ЦЕНИТЕ! НОВОИЗЛЮПЕНИТЕ БИЗНЕСМЕНИ ЗАСЛУЖАВАТ МНОГО СТРОГИ САНКЦИИ ЗА РЕКЕТИРАНЕ НА НАСЕЛЕНИЕТО!

Не употребявате думата рекет правилно....Мен лично, до сега никой, никога не ме е вкарвал на сила в някой магазин, с опрян в челото пистолет да ме кара да купувам....

Еееее , ама ми писна от тия гербаджийски палячовци...!!! Какви ги ръси тоя палячо бе алоо??? В тия вериги са регистрирани по ДДС и държавата ще лапне 20% от всяка продажба и ще се пълни хазната а ония цигани около ИЛИЕНЦИ , продаващи фактури на хилядите -пишман търговци няма кой да контролира нали? Дали били добавки.... нали 30-40% от тия добавки ще се върнат обратно в държавата , под формата на данъци и то точно от тия големи търговци??? А от малките какво ще вземе държавата? НИЩОООО ...НИЩО НЯМА ДА ВЗЕМЕЕЕ !!!Искали да криминализират неплащането на осигуровки , а продажбата на фактури с цел измама на държаваата , кой ще криминализира? Къде в ЕВРОПА има фирми по ДДС и фирми НЕРЕГИСТРИРАНИ ПО ДДС ? САМО В БГ И РУМЪНИЯ ! НАЙ -КОРУМПИРАНИТЕ ДЪРЖАВИ В СЪЮЗА!!! Гербажиии ....пфууу... Всичката ви работа е такава.... само лаете ....бау бау... да заблуждавате хората и да ги озлобявате едни към други...Не съм си и помислял ,че ще доживея такъв вид управление... Като кучета ни насъсквате и ни ритате ... Чувал ли си за ПАЗАРНА ИКОНОМИКА БЕ МИРЕ? Конкуренцията определя цените , но не тая неравностойната като в булгаристан , където едни плащат данъци а други не !ВРЪЩАЙ СЕ В ПЪРВИ КЛАС ДА СИ ДОУЧИШ И СИ СМЕНИ ТЪПИТЕ ПИАРИ , ЧЕ НА ВСИЧКИ ИНТЕЛИГЕНТНИ ХОРА ИМ ПИСНА ОТ ВСИЧКАТА ПОМИЯ , КОЯТО БЪЛВАШ ВСЕКИ ДЕН ИЛИ СИ ВЗЕМИ ОТПУСК ДА СИ ПОЧИНЕМ ОТ ГЛУПОСТИТЕ ТИ!

БРАВО

Повече от това и аз не мога да добавя... Браво!!!

Всяка продажба? Я пак си помисли!!Колко пъти на пазара са ти дали касова бележка?

Глупако пенсионер , няма никакво значение дали всички по малки фирми плащат напълно данъците си Големите вериги ще изнесат печалбата си в чужбина , а на теб ще ти остане само да ревеш Малките фирми с тези свой сиви доходи крепят своите български роднини , дори и сиви тези пари са тук в България , за разлика от парите на чуждите вериги, които изтичат навън Ще дойде ден в който ще е необходимо да се намалят пенсиите , защото ще останат само големи вериги с работници на мизерни пари там, всичко останало ще е фалирало и ще има огромна безработица и нищожни заплати Сигурно си мислиш , че тогава на някой ще му пука за пенсията на дъртия прост бесепар , вечно ревящ

За бога братя не купувайте!

ТОЯ ИЛИ Е ТЪП ..... ИЛИ НИ ПРАВИ НА ТЪПИ !!!!!!!??????

в момента ти си тъпия. вместо да плюете просто изразете грежданска позиция която не се свежда до анонимно плюене по форуми. всичкотова е в интерес на всички. нима не виждате че с години търговците слагат и по 200% надценки. а вашата реакция е да определите някой за тъп. защото всички сме много умни-- затва ни дерат кожата по пазарите.

Абе, плиткоумик! Какви 200% надценки са те нагазили, бе тикво? В момента има толкова агазини и толкова стока, че за 15 минути можеш да си намериш, примерно, луканка за 5 лева и за 55!!! Абсолютно твой е избора каква ще си купиш! Ненавиждам разни превземковци и лигльовци, които като влязат в наистина скъп магазин почват да обикалят, да гледат като на изложба и да нариват: "Мале, мале - тия тука как дерат кожи, какви са мошеници и т.н."! Ами, абдали, кой ви бие по-главата да се пъхате вътре, а НАЙ-ВЕЧЕ - някой да ви кара да купувате??? Ама, ей тъй - да мрънкате, понеже сте злобни завистливци и не ставате за чеп за зеле! Та нали самия тоя зурлест "министър" обясняваше как цените на мляко, месо, кашкавал и т.н. ЩЕ СЕ КАЧАТ, защото ще има стандарти! И какво стана бе, говедо мучащо? И кога на тоя Никулден е имало скъпа риба и къде??? По магазините се беше НАВОДНИЛО от риба и шаран можеше да се намери в София за от 3,50 до 7 лева килото!!! И? Евтиничките бяха мънички, скъпите - големи и хубави. Изборът си е твой, парите - също! Още малко искате голям хубав, пълнен, на фурна и евтин шаран, че да ви го денсат и на масата... Колкото е по-долнопробен ПиАр-а толкова по-големи балъци се ловят!

Тоя е тъп като 179 градусов ъгъл И ни прави на тъпи!

Според мен този министър ни прави на будали.

От тези обиколки на министъра няма смисъл.Той си мисли ,че щом го видят търговците ,ще се напикаят от страх и ще почнат да продават без пари ,или най малкото без печалба.Думата "спекула "е абсолютно забранена в една пазарна икономика .Тези неща се тушират само с свръхпроизводство.И вместо да се мотае ,по пазарите, министър Миро да седне и да мисли как да се увеличи производството на селскостопанска продукция. Когато парализира вноса на месо и зеленчуци от вън, може да тръгне по пазарите да гледа цените.

За увеличаване на селскостопанската продукция министърът да се допита до Ф. Димитров.

Г-н министърът показа, че не разбира как се прави стандарт, сега коментира цените. Ние вече 20 години живеем в капитализъм и цените се формират от пазара. От къде накъде министър ще коментира цените. Това не е негова работа. Това се нарича червена инерция.

червена инерция при министъра, но червена инерция има и при тъй наречените търговци... каквото и да си говориме, в българия всичко е "мижи да те лажем", наи-страното, е че българинът се кефи на това!

ти господинчо най вероятно имаш магазинче и с озъбена усмивка чакаш коледа да изтупаш някой и друг пенсионер. а как ще обясниш на нас незнаещите ,защо едн а бутилка вино българско е в пъти по-ефтино в Мюнхен-голям маркет,от колкото в бг..маркет?!?!

Цените си формират НА пазара, но не и ОТ пазара, "умнико" не са на социалистическия пазар, а и при капиталистическата икономика държавата активно се намесва индиректно и влияе с цел регулиране и планиране.

Някой обърна ли внимание, къде се е разходил г-н Н....в, и къде се е провела т.нар. "акция" / поредният P.R трик/??? Не прочетох да е направил "проверка" в Кauf...d, Kar....r, Bi...a или на някой друга чуждестранна паразитираща хранителна верига у нас. Нека нашите любими управляващи обръщат повечко внимание на това как стоките в гореизбр. магазини се продават на едни цени, а като прочетеш касовата бележка виждаш как си се набутал, тогава да ръси лафове.

Нещо не си в час. От една година започнах да пазарувам от М а после и от К*. Това намали разходите ми за храна, перилни препарати, сапуни и др. в пъти. Повтарям В ПЪТИ! Не ми се пишат цени сега, но винаги има нещо което е "на далавера" и е с добро качество.

Споко, човече. Скоро ще ти се вдигнат разходите за лекарства, освен ако вече не са се вдигнали. От др. страна боклуците които продават в М....., К...... като хапнеш или ти се убива апетита или те хваща разстройство, което от друга страна е полезно, хем ядеш по-малко хем си прочистваш стомаха :)

Това за касовите бележки е вярно! Четете цените и внимавайте на касата. Но не е нарочно, просто стават бъгове със софтуер, кодове....Като ти обяват по-висока цена на касата - пискаш. Никой не може да те задължи да купиш нещо на цена по-висока от обявената. А иначе пазаруването в големите вериги предоставя избор, спестява време и пари.

Хайде бе, бъгове във софтуера.... бабини девитини :) То пък може ли всяка поредна седмица, на следващия ден след промоция на даден продукт ниската цена да стои на стелажа а на касата да те дерат като див заек.... то че българина си е наивен наивен, ама чак пък толкова...