Производители не виждат друг изход, освен да вдигат цените

Поскъпването на тока, горивата и фуражите, няма как да остави непроменени цените на продуктите от животински произход. Иначе браншът, който при многогодишната криза продължава да изнемогва, се самоубива.

Обратно в новината

Коментари - Производители не виждат друг изход, освен да вдигат цените | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

в цел свят е пълно с малки ферми те произвеждат най качествено. и се конкурират. а тук си плачем за ТКЗС- насила правят големи арендатори в една облас по 3 или 4 които произвеждат слама. затова са високи цените.

ЧЕТЕТЕ ВНИМАТЕЛНО!!! Ако не оправите качеството на храните и млечните продукти, на същата цена, забравете за потребление. Ще затъвате все по-надълбоко. Не останаха прости, които да пият химия.

Ами яжте си боклуците сами.Има гръцки ,турски,и румънски стоки с далеч по добро качество.

от окол година си произвеждам сирене (купувам млако по 0.50 лв.) и хляб (брашно 0.60-0.80 лв.) излиза ми 2-3 ПЪТИ по-евтино от магазина и сто пъти по-вкусно и полезно... при месото също - половин прасенце се събира идеално във фризера...

потребителите също не сме фокусници

Ами вдигайте ги тези ваши изсмукани от пръстите цени - ние пък няма да купуваме. А да видим кой ще надделее! А да видим кой ще фалира поради липса на търсене! То бива алчност и простотия, ама това на българските отвързани частници светът не е виждал! Не забравяйте поговорката на каспичанските селяни -

Потреблението е свито защото сами си го набихте отзад! От години не ям мляко от магазина! Не купувам! Обичам много, но това не е мляко, не е сирене, не е кашкавал! Сирене си купувам директно от 2-ма мои приятели, мляко не помня от кога не съм пил! Това ви свива пазара! Като лъжете хората с тези боклуци - фалирайте.

Маргинализация (от латински margo "край")е процес, при който слоеве от населението биват изтласквани на ръба на обществото и по този начин вземат по-малко участие в икономическия и социалния живот. В най-екстремния случай маргинализацията завършва за засегнатите с болест или гладна смърт" - явно това е посоката - високи цени + ниски доходи

kgb777kgb

Трябва да си много тъп за да си купиш некакво менте , но хората само това правят ! Няма как в кренвирши от 3.80 да има месо , в кайма от 3.20 също , но народа купува като бесен !!! Всъщност прави по-богати измамниците , защото те печелят повече от някой почтен ,който си прави колбасите от месо и му струват 7-8 лева ! Аз лично купувам само от едно манастирско стопанство , а каквото те не произвеждат от близките села ! Продуктите са уникални на вкус и естественост . Единствения проблем е , че за българския селянин/ ВКЛЮЧВАМ и хилядите живеещи в София /щом няма лайна по ръцете значи с хигиената всичко е наред !!!

На когото не му изнася, да не купува! Като няма кой да купува, сами ще свалят цените! Една стока струва толкова, колкото купувачът е готов да плати! Никой не може да го накара да купува, ако не му е изгодно! Това се знае от времето на фараоните! Всичко друго е ала-бала!

нещата излизат извън контрол! Ще съсипят България за около 4 години! Който дойде след тях ще е катоКостов през 1997!

Е, КОГАТО ТРЯБВА ДА КРАДЕТЕ СТЕ ФАКИРИ!

накрая мили деца ще разберете че това е просто инфлация :))) и неколко нови милиардера, разбира се, които Ви окрадоха!

аз си купувам млеко от село и си квася - сссори билла!

И АЗ СИ КУПУВАМ СЕЛСКО МЛЯКО И СИ КВАСЯ, ДАЖЕ СИ КУПУВАМ И СИРЕНЕ, И КАШКАВАЛ, НЯМА НИЩО ОБЩО С ТОВА ОТ ВЕРИГИТЕ.

Ми що не вземете да си купите и овце и крави бе, че да се оправите окончателно...

производителите са прави хубави български неща ги изхвърлят и ги изкупуват за стотинки, а мафията Прекупвачи богатеят..

А къде са българските производители с хубавите стоки? Що ги няма по магазините, по търговските вериги?Задавал ли си си този въпрос?

При силно свито потребение- да продъдлжават да вдигат цените- кой ще им ги купува. В България почти няма средна класа- бедните пак няма да купуват салами кучешпеци по 15-20 лв., а богатите ще продължаватда си купуват скъпи зделикатеси, но не от родни производители. Не разбраха ли че с вдигане на цените ефекта е точно обратен, не виждам логиката.

като им вдигат цените на горивата, еленергията, водата, те да не вдигат цените, защото ти не можеш да си купиш, а в същото време те да фалират!:) Желязна логика:)

Да, потреблението ще се свие още повече и вместо примерно 3 салама за 10 кинта, ще продадат 1 за 15 например- кое е по- добре, умнико??

Значи принципно хората са прави! Сега пак ще зечешем разговора за ролята на прекупвачите в схемата, заради андрешковщината на самите производители, които не се обединяват читаво с оглед защитата на интересите си, за ролята на долнокачествения внос, който подбива родното производство.....и малко или много пак ще отидем до регулаторните функции на държавата......, която от години май не прави нищо ефективно за защита интересите на производителите!

То това "вдигането" не е за всеки.Като не могат да вдигат друго..вдигат цените.........

И ние не сме фокусници, няма пари - няма да ви купуваме стоката.

Ми яжте си ги сами тогава.

а ти какво ще ядеш, веселяко?

Един път седмично ходя до село - една жена ми продава яйца по 15 стотинки, нейно производство от свободно тичащи по двора кокошки, продава ми и серене овче, което тя прави сама по 8 лева килото. Отвреме-навреме купувам домашно пиле или кокошка. За Коледа едно прасенце ми гледа жената - аз си го плащам колкото ми каже, не се пазаря. Един път мечено ходим в Балкана - домашен кашкавал по 10 лева.Това е.

Владо

Умните хора с малки доходи си купуват истинските месарлаци, сирена, яйца и мляко. Двойно по-евтино и много по-вкусно. Само, че не е опаковано и е без етикет.

така ще е ,98 процента от тях изпълняват указанията на група българи преместили се да живеят на една тиха уличка край виена ,затова всички бизнесмени са се запознали в самолета за виена

А колко масрафа да се напълни една картонене кутия с мляко,та 50стотинки става на два лева????

да се избесят всички частници !!

19 % лихва по кредити,а каде отидоха парите от евро фондовете,в мерцедеси в Марио Николов и компания,Кирил Вътев да спре да слага 3% соя в кренвирш по 7 лв./кг.Миро да спре контрабандата на месо :).Май стана едно мазало от мошенници.Който работи честно в милата ни родина май само той фалира,но и сме ного прости когато вдигаха тока бяхме 200 човека.Сега имало поскъпване.Яжте сега некачествена храна както го правиме последните 25 г.

И ние не сме фокусници, затова спираме на купуваме. Ай сектир.

Аз лично познавам един крупен земевладелец от Северна България. Сина му още на 18 години имаше кола за 80-100 бона. Жена му кола за 100 бона, той кола за 100 бона. Няколко апартамента + 1 в София. А да не ви разправям за "виличката" му.. по скоро ЗАМЪК. И ревът, че ще фалират и искат още пари...

Хайде не бъркай земеделци и животновъди и месопроизводители. Субсидиятна на един животновъд е 50 лв. на крава, за колко дена мислиш, че ги изяжда тези пари. Субсидията на един птицевъд или свиневъд е 0 (кръгла нула). Цените на фуража са по-високи от колкото в Европа, защото сме единствената страна в ЕС, производителка на зърно, в която цената на вътрешният и на международният пазар са едни и същи, ето това е проблема и за това и зърнопроизводителя има пари.

Всъщност той е земеделец-животновъд. Пропуск от моя страна

След пълния джоб,който направи със станд Ст.планина,сега М.Найденов си създаде нов повод да напълни джобове.Ей министърче,ще ти изпратим скоро разследващи от ЕС.

Знаех си че видните татарски учени са компетентни на тема кашкавал .... или "качио-кавало" - сирене от конско мляко както му викат италианците

БРЦК

Хич не е трудно ама я кажи откаде да си купя за 50ст литър мляко. Айде 70 ще дам. Цената на млякото би трябвало да е 70 - 80% от дебестойността на кашкавала. Що не е така?

Потреблението е свито защото продават на хората боклуци за цена като на нормален продукт....аз отдавна не купувам произведено в България!!!! Сиренето по 10 лв. от мас...саламите по 20 от соя...после държавата е виновна не тези дето ги слагат и продават !!!

? ти пък? Единственият начинда знаеш, че е направено в България е да си там по време на производтсвото. А единственият начин да знаеш, че е с българска естествена суровина е да си там по време на добиването и.

Ревът за нови мерцедеси и лимузини май !?

Навремето имаше два вида кашкавал и сирене в магазините - Балкан , Витоша, Бяло овче и Бяло краве - ---Разликата е че тогава Хорята ги ядяха - средно едно 4 членно семейство опукваше 3-4 килограма на месец

Преди краве купувах само за баница,само овче ядяхме.Със 140 лева заплата и три деца.От 89-та овче не сме купували.

Буржоа!!! последно помня овчето беше по 2.60 килото...преди демокрацията... Помня го от 1.80....как толкова скъпо сирене си купувала със 140лв заплата....а?

В Ботевград още от 26 юли хлябът е увеличен с 0.10 ст!Какво ми говорите за ......жълти стотинки!!!!!

БРЦК

Я някой производител да каже как така при цена 50ст на мляко кашкавала е 14лв ? 8 литра стигат за направата на 1кг кашкавал. Целия сектор са едни измамници и далавераджии - само дребните производители по селата се мъчат, ама и те малко по малко измират. Да не говорим ,че сектора се субсидира.

Ами съвсем юридическо лице си беше този дето говореше. Мандра някаква. Но пак повтарям, не успях да чуя цялото интервю и се зачудих какви са тези ограничения от 20%.

ТОЙ не вдига цените ! Производителите и фермерите идват при НЕГО и МУ казват "БАЩИЦЕ трябва да вдигнем цените !" ---- Нищо че има три министерства дето трябва да са МУ докладвали вече :)

"... Тук куца държавата", анализира животновъдът...." - Държавата куца не само тук, а навсъкъде. Да ми покаже някой държава в света с милиционери и мутри във висшето ръководство и тя да е прокопсала!

Като ви е скъп хляба, яжте предизборни кебапчета!

"Фермерите си правят с млякото това, което на тях им е изгодно, категоричен е той."- този откри топлата вода май. Естествено, че ще правят това, което им е най-изгодно. Да продават на загуба ли? Този дали е гледал крави някога? И как определи каква е себестойността на литър мляко? Хайде, лятото ги изкарват на паша, ами зимата? При тези цени на фуражите? Ами то и лятото само от трева не става..... А останалите страни СУБСИДИРАТ животновъдството. 100%

Парите липсват и законодателството липсва. Не знам доколко правилно съм разбрал, но чух някакъв фермер по телевизията да говори, че нямат право да продават повече от 20% от млякото на краен потребител. Да ме поправи някой ако греша.

И защо да нямат право? Кой може да ги ограничава?

Аве всички взехте да разбирате много от земеделие.

Имат. Централния вход на Орландовци.

Там ли искаш да пратиш твоите родители? Аз не искам. Обичам си ги!не това са заслужили.

там не е изход пич:( там е вход както и сам си отбелязал

А тези от провинцията? Те нямат пари дори до там да стигнат.

БРЦК

Ми фалирайте бе - не може литър мляко да го изкупуват по 50ст , а в магазина да е 2лв. Много ясно ,че унгарското ще е по-евтино ми те там такива надценки от производител до потребител нямат. И какви са тия кредити по 19% лихва? Предоговаряйте или рефинансирайте. Потребителя няма да плаща за това че сте некадърни.

Пич, та тези крави от затворени комплекси не виждат дори небето понякога. В Унгария еврейското лоби лесно е подмамило хората да разчитат на фуражи от САЩ. 80% фуражите от САЩ, Бразилия.И се гледа само печалбата с пари......

Сега остава да кажеш каква е вината на производителя, че като го продава на 50 ст в магазина е 2 лв. Я да сметнем, ако го дава даром, в магазина ще е 1,50. Така устройва ли те?

да не гледа мъдро, ами да се организира по места в търговски структури и да изнася конкурентно на пазара.

БРЦК

Еми не е трудно да се сетиш ,че може да се комбинираш с още няколко производителя и директно да реализираш продукцията си.Не може да седиш и да се примиряваш с цените на прекупвачите - по добре да фалираш.

НЯМАЛО ПОСКЪПВАНЕ???? В средата на т. м. хлябът с марката на Фантастико, в техен магазин, струваше 0.69 лв. Вчера го купих за 0.79 лв. Едно е ВЯРНО- поскъпнал е със стотинки!!!! Ха ха ха...това лъжливо прасе Найденов.

ха, на място, на което се обиждат с думата селянин храната ще е имитация. В БГ е имало дори БЗНС. Но след турското робство комуняги, монархисти,фашисти са го сринали. Без силно село няма силен град. Но на това не се набляга, засега ;-)

И кога точно по време на турското робство е било създадено това БЗНС, дето след Освобождението са го сринали? Освен това, обиждаме не на "селянин", а на "селяндур".

селяндур е обидното, но масата си използва селянин. показателно за отношението на префърцунените лица, бълвани като приемр за поведение към селото. Да БЗНС е създадено след турското робство. Но идеята е колко е било силно българското село , че чак и политически феномен - БЗНС май без аналог в Европа. А че селяндурщината се е зараждала още тогава е друга тема на разговор. Селяндурщината много помага за затриване на българското село.

Аз бих обърнала последното изречение- ниските доходи водят, до свито потребление и ниски цени!

продуктите от животински произход ще турят ножа на българина, ако той не мине на растителни продукти.

Това лесно, ама през лятото, че има коприва и люцерна. А за зимата какво да правим, да си насушим сенце, или все пак да си силажираме дръже от царевица?

Трябва да си най-големия глупак за да си мислиш, че като се вдигат цените на ток, суровини и горива няма да се вдигне себестойността на съответния продукт. До кога ще си говорят глупости че някой производител трябва да си бърка в собствения джоб заради държавното вдигане на основни цени..Нали и от производителя искат в магазина пари...

ДДС на храните в Германия 7%

и кво? Ако стане и тука 7% - търговците ще вземат останалите 13%... Проблема е сбъркания пазар, а не ДДС-то.

Некадърни председатели на асоциации, изпълняващи партийни и икономически интереси! Унгарското мляко било по-добро! Ами кой в крайна сметка инвестира в БГ животновъд? Кой предлага фуража на пазара? Това е една такава верига, че няма късане! Вчера го казаха - от пеща до магазина - хляба се вдига с 40%! Тези проценти отиват в търговеца. Работещи сдружения на малки и средни производители са необходими! Такива, които да инициират промени в държавната политика.