Коментари - 650 опасни храни у нас за 10 години, повечето са турски | dnes.dir.bg
назад

650 опасни храни у нас за 10 години, повечето са турски

За последните 10 години Агенцията по безопасност на храните официално е докладвала за 650 опасни храни на пазара, 490 от които с произход Турция.

Обратно в новината

Коментари - 650 опасни храни у нас за 10 години, повечето са турски | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

и турските сериали вредни

тея от агенцията не си гледат работата мошеници

И колко мухи работят в тая Агенция по храните?????? Хайде всички вън! Хрантутници и търтеи не ни трябват. Да ходят да копат на село.

Още от отдавна подозирам, че масовото навлизане на турски храни на нашия пазар е политика на турция за разболяване и унищожение на българите, за да им се освободи територията. Коварството им няма край.

EDNO DA ZNAEŞ OT MEN,Tİ Sİ --AMCIK.

алоооооо народа него поучаваите каква каима да си копува.даите му 1000 лв. заплата он знае а когато нямаш достатачно пари ядеш боклуци

А не е ли по добре да се пости, повечко, особенно, като нямаш пари,а?

ама плодове и зеленчуци по скъпи от кибабчитътъ

По принцип избягвам да купувам турски храни (до колкото е възможно). Турция е извън ЕС и там се използват много препарати, които са забранени в Европа.

За жалост се внасят нелегално и в България. Всъщност не е нелегално след като управляващата хунта знае но нищо не прави

По-лошо е, че понякога няма избор(например-мая ), а понякога просто им слагат лъжливи надписи(зеленчуци).

Кажете моля,какъв ориз трябва да се купува,попадам все на такъв който като изстине се втвърдява.Това в миналото го нямаше.Какво за бога ни донесе тази "демокрация"?Реално няма годна стока по магазините ни,затова сме първи по смъртност.

Ингредиенти-браво бе,пак се правим на модерни.

Какво по-точно върши Агенцията на безопасност на храните?! Абсолютно нищо! Това не е държава... Наистина.

това щях да питам и аз

Кого обслужва и защитава тази държавна агенция?! Мен определено с нищо - никаква полза нямам от подобна неконкретна информация - като вляза в магазина няма да знам дали ми се предлагат опасни стоки от тези 650 или не се предлагат. Откъде да знам кое е опасна стока и кое не - аз нямам лаборатория. Парите за лабораторията и за заплатите на хората от агенцията са и мои вноски в бюджета и смятам че имам право да ме информират по-точно, по-ясно и навреме.

Че нали точно затова другарите основатели на БСП - Луканов, Лилов, Джуров, Пешо танкиста, Станишев старши и т.н. извършиха антинародния проамерикански преврат на 10.11.1989г., по инструкции на американския шпионин Горби, за да могат, ведно с другите си политически и олигархични креатури като СДС, ДПС и пр. да си напълнят джобовете заграбвайки всичко създадено от българския народ и в интерес на западните си началници да унищожат производствата и пазарите ни, та да внасят и ни тровят с боклуци от цял свят! Че и по план я свършиха другарите: "..."Ран-Ът", е план за преход към пазарна икономика, изготвен в рамките на 6 месеца от Националната търговска камара на САЩ по молба на последното правителство на Народна република България в лицето на Андрей Луканов и поръчан през март 1990г...." от Уикипедия, свободната енциклопедия

ви остава огромната чест да извършите обратното или противодействието !

За какво е тогава тази агенция за безопастност на храните щом нито може нито иска да извършва контрол!?!?!? Дейби скапаната държава, заедно с всички селяндури на държавна хранилка, дейби!

А какво друго работи? - въпрос отсреща.Има ли нещо което работи?Ти си първи почнал да задаваш много странни въпроси.

Хората биват добри и лоши ,няма значение етноса! 42 години работих като учител. Никога не съм делил децата на етноси. Някой пак извади етническата карта? Никой не може да избира родителите си,цвета на кожата си,етноса си... Помислете върху това преди да каляте другите.

Проблемът е, че винаги сме разделени на две половини - едните мамят другите в нещо, те пък им отвръщат в това, което зависи от тях. И така всички сме измамени. Тези вредни храни нали някой ги внася, някой трябва да ги проверява, преди да отидат на пазара? Имаме си специална Агенция за контрол на храните, имаме си Министерство. Къде са тези хора? Защо получават заплати? Няма професионализъм, няма морал, няма отговорност! После...пречели БСП, комунистите, руснаците, турците. Не, хора, пречи манталитетът!

е толкова грамотно, че не може да си позволи, да изяде една подкова български суджук. Щеше да е изключително добър виц, ако не беше тъжно.

Мадам, тук е форум за мения. Тук не пишем закони и сериозни документи. Хайде, Ако Обичате...

Госпожо, погрижете се за грамотността на поколенията на БГ, не се заяждайте тук с коментиращите за правописни грешки, тъй като по някога нарочно пишем на жаргон. Капиш?

Учителите да си вършат работата и да обучават на грамотност учениците си. Не да висят по форумите и да коректират този или онзи изказал се.

Турското свинско Xa xaaaaa - asiktir

България ще е едно ЦИГАНСКО ГЕТО в Европа.А българи в България сигурно ще има само в зоологическата градина.ТЪЖНО,но фактите са такива. 650 опасни храни на пазара, 490 от които с произход Турция

За сметка на това пък, в управлението си имаме две законни протурски партии и поне две официално проруски.

Май нещо бъркате между опасни и некачествени. Това, че не е по БДС не значи ще ще умрете от тая кайма веднага щом я кусате. А да меля кайма ме мързи.

Гошо ,каква е тая ненавист бе човек???типичен българин си,мразиш себе си,съседите,роднините и всичко друго!живееш сигурно в някоя кочина и гадно миришеш на свинско с чесън и евтина ракия

Уважаеми господин турчин, да започвам ли да изреждам точно на какво миришете или вие си знаете?! Знам, също какво точно е типичен турчин, картинката хич не е красива....тс,тс

Е, хубаво де, от 490 вида храни, внос от Турция, за които е установено, че са вредни - поне името на една-две няма ли да кажете?

Hякой да е вкусвал Tурски Cалам или Kайма?????????????

Турското свинско е много опасно. Не е по БДС.

Ходила съм в Турция доста пъти. Хубаво готвят, хубава храна... нито съм се натровила, нито съм се отровила... За вредните храни - нямам представа за какво говорят в тази дописка, но в Турция храната е качествена.

Локум, кадаиф, баклава, шоколади, дъвки, ядки.

Абе вие нали мразите турците, каква е тази загриженост която демонстрирате по медиите. Маските ви паднаха, не се ли усещате че ставате за смях. Запада няма да ви помогне ако стане нещo. Хайде от мене толкова панелкаджии, яжте се от завист. Турците са добре, ще се справят и без ваc. Аннадън му

Турците са толкова добре, че лирата девалвира трикратно и бягат да купуват къщи в гръцки и български села, за да не им изгорят спестяванията. Само че къщите са все в села, защото в градовете са скъпи!

Гусин кърлеж, о ти който си наврян в тясна измирска панелка и трепериш да не тръсне някое трусче, че знаем как падат ония ми ти картонени кули. Делиормански бастун....

Няма ли да разкарате досадните коментатори относно запетайките. Тъй като е ясно, че те не се изказват по темата. Защо техните усилия не са насочени за справяне с проблема на неграмотност на цели поколения, а се толерира тук да се заяждат с този или онзи коментатор

Някой нещо разбра ли от тази статия ,този ми говори за месни продукти ,които в повечето случаи са с произход bg и eu .някой да е вкусвал турски салам или кайма ,от турция са сладките храни и зеленчуците и плодовете .И не ми ги хвалете и българските плодове и зеленчуци ,щото си нямате и на представа как ги третират с химикали нашите градинари и най вече тези по големите производители

Госпожице Димитрова, колко от читателите на тази статия знаят какво е ингредиент? Разбирам желанието Ви да ни "облагородите", но чак толкова хайде няма нужда.

...в статията само за българските такива се говори.

Въздуха ни го тровят руските горива, а храната ни я тровят турците!

ингредиентите ?????? лелелеле

В месото - хормони. В зеленчуците пестициди и торове. Във водата - уран. ..и пак средната продължителност на живота е 70 години, докато при чистата храна в началото на миналия век е била 55 години. Чудо на чудесата..

не знам откъде съдиш за продължителността на живота на българите, но аз имам родословното дърво на два рода (моите прародители) и почни всички са живели над 80 години. Имаме 4 -ма загинали във войните, 7 бебета и малки деца преждевременно починали. Така че статистиката не отразява цялата истина.

До средата на 19-ти век, средната продължителност на живота в Европа е била 40 години, както за мъжете, така и за жените. След индустриалната революция, разликата между средната продължителност на живота на мъже и жени все повече се увеличава, в полза на жените. Средната продължителност на живота в Европа в началото на 20-ти век, е била 46,4 години при мъжете и 52,5 год. при жените. През периода 1935 год. - 1939 год. средната продължителност на живота на българското население е била 51,7 години. През 1960 г. средната продължителност на живота на американците е била 70 години, на японци 69 г., на германци 70 г., на англичани 71 г., на руснаци 69 г., на българи 69 г., на бразилци 56 г., на индонезийци 43 г., на китайци 50 г., на виетнамци 59 г., на индийци 44 г. През 1964 г. средната продължителност на живота на българите е била 71 г., през 1986 г. - 72 години, а през 1997 г. по време на шоковата терапия, спада на 70 години.

Пропускаш напредъка на медицината и индустриално-техническия прогрес.

"В някои случаи обаче дори БДС не е гаранция за качество, защото няма кой да проверява дали съотношението на натуралните съставки в един продукт отговаря на него. Тези задължения са в компетенцията на Агенцията по безопасност на храните. Но тя нито може, нито извършва подобни анализи. Няма техника, няма лаборатории, няма желание, но най-вече може би третото" КАФЯВИЯТ може само да боядисва асфалт и да събаря паметници.

Искат и киселото мляко да го фалшифицират,въпреки и сега продаваносо е със сухо мляко и нишесте.Гръцките измамници млекопреработватели искат ,,йогурд,,А нашите родажници ще им разрешат,пък не яжте вредни храни.ахв

Муцайте турски боклуци, после гледайте реклами как "простата ви алармира, как да вдигаме на самолета, как се позлва пародонтакс, да не плюем кръв, как да се снабдим със Сендо да си мерим кръвното, кои хапченца ще ни облекчат чернодробни и бъбречни кризи, кое ни предпазва от диабет, в коя клиника да се наврем и по коя програма да участваме, за да заченем и имаме деца"

И кои по-точно? Колко ''добре'' поднесена информация, с тази разлика, че в България освен продукти на ETI и ULKER НЯМА, шоколади и тук там някое Пишмание... Меса салами кашкавали или други продукти НЯМА :) Те си имат руския пазар и Европейския, където имат вериги магазини... Значи за България НЯМА ЗАПЛАХА от ефтини продукти :)

..."о тя нито може, нито извършва подобни анализи..." И за какъв чеп е тази агенцийка т.н. за Безопасност и прочие на храните? Само да угояваме едни бюрократи дето само чепкат вълна по цял ден?

Заплатаки, заплатки...

Ето и това също допринася за високата смъртност- безхаберието на институциите отговорни за контрола върху храните и тяхната безопасност....всички сме потърпевши.

Държава на констататори! Всичко това го знаем, големият въпрос какво правим в случая?!

Аз си мислех, че злия ЕС се опитва да отрови бай Кавал - русофила, а то КО се оказа! Съюзника на жужето лилипутин бил! МУХАХАХАХАХА

Много турски боклук си ял... и вече много ти личи.

Заливат ни с вносни боклуци, защото нашите управници на извършват проверки на границата и защото не са осигурили добри условия за българските производители. Няма по хубави домати от българските личен опит, а турците ни заливат с помия, както и гърците - продавт ни стока на ниски цени защото е забранено да я продават дори в техните страни. Трябва повече неща да си произвеждаме, повече български стоки по магазините.

Ясно. Разбрах. В България се предлагат опасни храни, почти всички от Турция. Благодаря за информацията!

щом не можете да се откъсните от Турция уж нашите поробители..... Кой знае......

Що ми се струва, че има решение - за една година да се уволни цялата агенция, със спестените пари да се направят лаборатории и чак тогава да се назначат дебелогъзите чиновници, чиято основна задача днес е да си взимат салам "за проба".

Изяще по една подкова суджук наведнъж. После оживелите да рапортуват тук.

Взе ми акъла с това изяще! (ИЗЯЖТЕ!!!)

абе от сутринта сте налазили форума тия с червените химикали, дебнещи за правописни грешки. Абе правописа ли коментираме в дадена тема или самата тема я се скрийте някаде, цъфнали сте и вързали в просперитет и благоденствие.

Плиткоумниците със самоубитото самочувствие, понеже няма какво да кажат по темата, та се хващат за запетайките. Само така се издигат в собствените се очи.

Негово величство султан Доган ще разреши ли на раята да разбере, кои са опасните храни, които се подхвърлят на гяурите. И което е по-важно, дали ще разберем дали тези храни не водят до сърдечни, чернодрбни и репродуктивни проблеми.

По думите му Агенцията прилага двоен стандарт, що се отнася до контрола над храните. "Доверие в БДС нямам, защото умишлено е написан така, че да не може да се спазва, второ да е удобен за максимален кръг от производители, които искат да вкарват сурогати вместо месо", каза още Иванов. Не вярвайте на такива "специалисти". Говори неща, които не са верни. Не посочва нито едно доказателство за твърденията си. В кой случай Агенцията е прилагала двоен стандарт? Кой стандарт е написан така, че да не може да се спазва и в същото време бил написан за да е удобен... Глупости, глупости...

Не са глупости! Защо ползват БДС от 2010 а не от 198x г.? Щото сегашният е измама. Сиренето - с калциев дихлорид, месото - с боклуци - това е съвременният БДС! Най-големият терорист (вносните са без значимост) е самата крадлива мафиотска ДС-арска псевдодържава, поддържана и финансирана от EU и УСА, която законно краде от банкови влогове, от здраве, от съдби, от природа, нагла, лъжеща и мизерна като народа си робски!

Калциевият хлорид си е съвсем на място в сиренето.

Ето факти: Агенцията НЯМА лаборатория; Агенцията не ползва собствен стандарт, а автоматично пуска на пазара всичко от ЕС, като приема на абсолютно доверие и преписва документите, с които стоките пристигат.