БСП обвини управляващите в злоупотреби с храни за децата

БСП заподозря злоупотреби при доставките на храни по програмите за училищата. Това е манипулация в предизборна кампания, заяви минстър Десислава Танева.

Обратно в новината

Коментари - БСП обвини управляващите в злоупотреби с храни за децата | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Продажбата на храни за деца на завишени цени без оправдание и то със завишение два три пъти се нарича СПЕКУЛА драги съграждани. Масовото невежество е поразително! Министърката не може да брани такива хора, а прокуратурата да бездейства. Ще дойде време за революция и такива са за смърт.

Никога не ползвам цинизми, а що се отнася до "доброто име", не зная кого имате предвид... Не Нинова, разбира се!

Колко деца Могат да се нахранят С филия мас, 12 яйца и приказките на Една мутра...?

А, след като БКП/ БСП О К Р А Д Е цяла България-ЗАЩО тогава си натискахте парцалите?????? Сега с ПЪЛНИ гуши до повръщане- нямате сила да викате???!?!

Те че не си прав за ролята на БСП , но това основание ли е да забравим това което натвори СДС -Филип Димитров , Костов , Негово Меличество мадридският измамник , да си затворим очите за съсипиите на бянкянския простоват меркантил ?!

Нинова остави ябълките ,плати масрафа за Белене кок.шко проскубана!!!! Прашинката в чуждото око я виждаш а гредата в твоето не ???? Ама така сте вие расовите комунисти.

Пропусна обачетеглените милиарди от любимата ти тиква а? Колко бяха а? Едни 15 милиарда нещо дадоха фира ? И това при положение че се плати Беляне и КТБ А нещо за КТБ да кажеш? Мноо въпроси патриоте. Гадно а?

Повтарянето на опорните точки на шефовете ти не те прави да изглеждаш умен-напротив! За какви 15 милиарда бълнуваш? За КТБ питай Ореха и Доган! Ако не си разбрал вземи се гръмни!!!

Мутресата Нинова има нахалството да говори.

Ако говори истината не ме интересува дали е или не е мутреса. Колко станаха обесилите се , самозапалилите и хвърлилите се от високи етажи по време на режима Борисов ? Защо ги крият?

А ти какво чакаш още бензин ли нямаш,въже или кибрит?!?!?

Това са цените с начислени разходи за транспорт и преодоляване на бюрократичните пречки. Който може да достави храни в училищата на по-изгодни цени е свободен да го направи, никой не му забранява.

"...никой не му забранява" Обясни го това на тези които одобряват все същите фирми на които от своя страна не им е проблем да дават стоката на 2 или 3 пъти по високи цени.

Това можеш да го кажеш, ако си подавал оферта, а не като си гледал бтв.

На източния фронт нищо ново! Плюене, партенки, записи, флашки Сергей Станишев на заседание на Националния съвет на партията. 27.10.2012 ГЕРБ "яде" по 5 000 деца на година ГЕРБ "крадете от закуската на децата", коментира председателят на БСП Корнелия Нинова 30.09.2016

Нали, ако ябълките са от 80 ст. ще кажете, че са ГМО. бсп си продължават с политиката на отвращаване на обществото от конкуренцията им. Винаги с някви патетични изказвания, в които едно чудовище (ГЕРБ) ходи и се храни с най-беззащитните. Всъщност надолу има хиляди кибици дето си висят от 30 години и само търсят далаверата. Те са безпартиини и досега само от ГЕРБ ги махат на секундата.

Тези изроди защо не говорят за това, че по времето на Чернобил ни убеждаваха колко полезни са пресните зелени зеленчуци, особенно за децата ?

Те от всичко крадат.

А за ланския сняг,няма ли,да обвините някой,бе?!

Обвиняването непрекъснато с "предишните са виновни" е приоритет на една друга личност, сети се сам!

министъра на земеделието и храните има къде-къде по-важни задачи!Това субсидийки, това програмки за насърчаване на земеделието! Онези парички също трябва да се "управляват"! Това, с училищата е кокошкарска работа, колко ще изкяриш от едно киви?

За сметка на това само БСП има невероятния талант да краде от нищото и от неизвършени дейности, за които няма ни договор, ни търг.

Да краднеш от "нищото"!А иначе, от имането всеки може! Кога има много асфалт, и да краднеш парите за половината, пак ще остане по пътя и шерпите ще се радват и ще цвилят!

"Нинова отбеляза, че ябълки на пазара струват по 98 ст. /за килограм/, а в училище - 4.54 лв." Тая Нинова или е абсолютен дилетант и никакво понятие си няма от икономика, или манипулира неграмотния си електорат! 1. Учениците не ходят до пазара да си купуват ябълките, а им ги доставят в училище! 2. За да им ги доставят в училище трябва фирма доставчик! 3. Тази фирма доставчик ги купува ябълките по 98 ст. /за килограм/, НО този доставчик има разходи по: - транспорт на ябълките, за гориво, - заперсонал, на който му се плаща заплата, плаща му се осигуровки, застраховки и т.н. - по подкотовка на ябълките за доставка (измиване, пакетиране, складиране/ наем на складовете) Много ясно, че ако ябълката на пазара е 98 ст., то тя не може без пари да бъде доставена, освен ако другарката Нинова не плати на фирмите от джобето си, пълно с рубли и бонбонки!

ставаш за келнер! Значи разходи за ябълките 3,56 лв! До пазара фирмата, която ги е купила от производителя, също си е начислила разходи и печалба! И ги продава за 0.98 лв, след като ги е докарала от майна си райна! А софийската фирма, която ги е купила от борсата, "скромно" си начислява на килограм 3,56лв. Та Нинова ти виновна тука, викаш, а тролче тъпо! Та, така келнерче, дето слугуваш за жълри стотинки!

3евзек

Само че къде ги видя тези ябълки по 98 ст, освен на пазара в барчето на НС?

тия икономисти, бе!В школата на ГЕРБ ли се изучават тези тънкости?Ами ако са 14 прекупвачи по веригата и 18 транспортни фирми?

А те са точно толкова фирми-прекупвачи.

когато от зеленчуковата борса купува огромни количества плодове и зеленчуци министерство на образованието, тогава цените са много едрови!

"Фактурите в този период на правителството на сегашната опозиция бяха абсолютно същите, посочи министърът, цитирана от "Фокус"." Ами правилно, крадете по една и съща схема, г-жо министер!

Да, де - ако това е така - че цените са едни и същи, да си спомняш Курнелка да е ревала от трибуната на НС, че БСП крадат от храната на децата;)) Сега става така все едно я е яд, че те вече не крадат... и крадеца се сети да ревне "дръжте крадеца"!

Тоя стил мила не е оригинален , станал е вече банален.

Все пак има радостна новина : Грозната Нинова успешно ще закрие БКП / БСП ,както се предвиждаше . Така поне ще остане в историята !!!!!!

Е Тиквония ли ми оставяш саде. Жестоко е , недей.

още от 1923 година тази партия все някой се опитва да я затрие, но не се получава!Да не кажа, че от самото й създаване тя все е трън в задника на някого!

Леле БСП, вземете хвърлете тези словесни хилки за пинг-понг и ако имате, сложете боксови ръкавици. С такива обвинения, "изчислени" по този начин сте опозиция, която не иска да я има.

МОНТАФОНКАТА КОРНЕЛИЯ, СЕ ОПИТВА ДА ЗАДМИНЕ СИВОТО ИСКЪРСКО ОТ КОСТИНБРОД МАЯ !! ЛОШОТО Е, ЧЕ ЗАДНИЦАТА И Е МНОГО ТЕЖКА, И НА ФИНАЛА КОМАЙ ЩЕ ЗАПЕНИ БАЛДЪРИ !!!

А вие, др. Нинова, как От парии, станахте милионерка? Пестихте от закуски, или крадохте от всички нас?

Голям стратег е Курнелчето, спор няма;)) На 30.09. - обявява драматично от трибуната на НС, че ГЕРБ крадат от храната на децата! На 02.10. - веднага след номинацията на ГЕРБ за президент, трябва да последва от още по-висока трибуна - ГЕРБ не само крадат храната на децата! Те крадат деца - или поне бъдещето им! На 05.11. - тук моето въображение се предаде, но съм напълно убедена, че Курнелчето няма да ме разочарова! Нещо от сорта на "ядат деца" ще е добра градация на драмата!;)

Не знам след 5-ти октомври, след гласуването в ООН, дали Корнелия още ще иска вот на недоверие за външна политика! Аз допускам,че ще се извини на Борисов :)))

Пипи , оправи си жартиерите , че ти са се смъкнали чорапчетата. Да не искаш да ме убедиш , че ГЕРБ недосъсипват и разграбват държавата?!

Ха! От 26г. насам аз държавата в подем не съм я видяла - факт! Но като почна да смятам мандатите и присъствието на Курнелчето по висшите етажи на властта през тях, не мога да се сетя за подем при "нейната" партия - нейната в ", защото по едно време беше от една друга;)) Та в този контекст сегашните ѝ вопли ми идват в повече...

Аха........ Давай им ти идеи,па после се чуди к`ви ги вършат като ти прочетат коментара и направят точно това....:):))))))))))

Не крадат,това е специална програма за подрастващите с цел наваляване и ограничаване на затлъстяването при тях.Представлява контролиран глад с от време на време диетична балансирана храна.Тази програма беше успешно приложена преди време в Сомалия и още няколко централно-африкански страни.За положителния ефект и повече инфорвация се обръщайте към главния диетолог Д-р Борисов!:)

Тъй като става въпрос за храни на деца - нещо за което хем обществото е чувствително,хем е най долно престъпление ако се краде от тях,има два варианта: 1) Ако от БСП са прави,най сурови и безмилостни наказания за виновните,независимо от позицията която заемат!! 2) Ако е предизборна "Фойерверка",най сурови наказания за Нинова и който друг от БСП е застанал до нея по този въпрос!! пс. В случая,не е неетично и долно само ако се краде от храните,но и ако се хвърли кал,точно по този въпрос!!

Балансирано предложение.

Гражданите трябва да са непреклонни на друго решение!! Време е,едни батковци освен да се научат да крадат по - умерено,също така да се научат да не правят гражданите на маймуни с фалшиви обвинения към противника,особено ако са по такива въпроси!! Така,че виновните в затвора - които и да се те!!

Такова сирене и прасетата не го ядат! Корнелио, от как ти се похвали, че си преборила монопола на големите хранителни вериги с ''онзи закон'' , киселото мляко се вдигна с 25 стотинки! Не знам кой прибира печалбата, но изкупната цена на млякото дори падна от тогава ! ВСИЧКАТА РАБОТА ТИ Е ТАКАВА! САМО ЛЪЖИ,ЛЪЖИ,ЛЪЖИ!

..де да беше само лъжи... ами то са измами, грабежи, кражби, предателства...

ПРАСЕТАТА НЕ , НО ГЯУРЧЕТАТА В МУТРИСТАНА ГО ЯДАТ :))) ПРИ ТОВА НА ДВОЙНА ЦЕНА :))

Добавям също, че от както ''стимулира родните производители'' да продават продукцията си във големите хипермаркети с ''онзи закон'', е почти невъзможно да видиш български плодове и зеленчуци!

К`во искаш ти бе а??:):))) Заради нейния закон,цените на местните зеленчуци и плодове се вдигнали и ги купуват Кралицата на Англия и Емирите от арабските държави,`дето са пълни с мангизи,та зат`ва ги няма тука,разбираш ли...:):))) Мдааааа.....:):))))))

Най-големите крадци са комуноидите от всички поколения, барабар с другарката корнелията, доказано е, не е необходимо да повтаряме......Гл. прокурор Филчев навремето каза 30 милиарда активи на България са откраднати - от кого? От комунистите, които станаха червени милионери, в т.число и кредитни милионери и никога не върнаха въпросните кредити.......такъв представител е и въпросната другарка!

"Не ви стигат големите далавери и кражби, но опряхте да крадете от храната на децата" Както в училищата така и в детските градини,нищо по различно и така от много отдавна. Не веднъж е имало такива проверки и не веднъж се коментират тези работи по медиите,но резултат няма,наказан също няма.Защо?Ами добри извинения: "Цените такива, каквито са, включват допълнителни разходи по измиване, пакетиране, те ще бъдат анализирани и коригирани още с приема за тази година. Доставките се правят на порции и трябва да отговарят на изискванията" Въпреки че гореспоменатите дейности си влизат и в цената на пазарните сергии,но с допълнителна работа за разопаковане и излагане,там цените са все още два пъти по ниски от тези в училищата и детските градини.

Каква е манипулацията всъщност: Става дума за сравняване на цените на 1 кг. продукт на пазара и 1 кг. продукт, който е направен на порции и транспортиран до всяко едно училище. Разликата е като между кило картофи на полето и кило пържени картофи в кръчма. При това цените са определени от БСП - т.е. ако им се вярва - честно и почтено.

И килограм круши, направен на порции, става на двойна цена!

ИМА ОФИЦИАЛНО ПИСМО ОТ КИМ ЧЕН УН , С ПОКАНА КЪМ НИНОВА ДА МУ СТАНЕ ЗАМЕСТНИК! !!!!!!!!!!!!!!!! ТЯ МОЖЕ ДА ВЗЕМЕ СЪС СЕБЕ СИ 20 - тина от най - крадливите комунисти !!!!!!

ГЕРБ КРАДАТ НАЙ - ВЕЧЕ ОТ НЕРОДЕНИТЕ КАТО ТЕГЛЯТ ЗАЕМИ , ПЪК ВИЕ ПИЩИТЕ ЗА ДЕЦАТА , ТЕ СА ДЛЪЖНИ ВЕЧЕ ДА СИ ПЛАЩАТ ЧЕ НЯКОЙ ГИ УПРАВЛЯВА И ТО НЕКАДЪРНО

Даже не чета КРАДЦИТЕ, когато крещят ДРЪЖТЕ КРАДЕЦА...

Викащ или овикван крадеца си е крадец.

По стара традиция представителите на БСП сравняват различни неща. Някои от примерите са очевидни. Ябълки по 98 стотинки сигурно могат да бъдат намерени само през лятото, при цени на едро и с лошо качество. Сиренето по 5,30 беше сирене преди 5 години, а сега е млечен продукт с растителни мазнини.

Искам Боци и компания в райе.

Интересни,меко казано,са цените,изнесени от др.Нинова.А защо ли пък се чуди,че се краде от всичко!? Че такава "традиция"отдавна се е наложила в таз китна Територия.А най-лошото е,че краденето е без цвят и мирис,без виновни и наказани.Различен е само размерът и замахът на ограбването.Според това,какъв % от Властта,е докопала дадена Партия.В момента,ГЕРБ е навсякъде във Властта-значи се краде мащабно и от всичко. Утре....може би ще дойде др."гладен".....

ДОКАТО НЕ СЕ НАУЧИТЕ ДА РАЗЛИЧАВАТЕ ПОЧТЕНИЯ ЧОВЕК ОТ КРАДЕЦА, ВСЕ ЩЕ СТЕ ГЛАДНИ И ОГРАБЕНИ...

Злата фея на герберската мафия се нарича Нинова , за това ще я подкрепям докато ги тъпче.

Ако баба Корнелия е феята на БСП, как ли ще им изглежда вещицата:)))?

Като Цецка Цачева . На нея партийната принадлежност не и е проблем - менка ги по често от гащите си.

Феите са едни такива красиви, ефирни ....Не по 80 кила живо тегло с муцуни лъщящи от мазнина..Та, искам да кажа, че само извратен кебапчия, може на нарече Нинова ''фея''...А и зла не е, просто е много тъпа и нагла

Злобата убива .Всъщност за теб не се отнася , ти си убит по рождение - мозъчно.

РУСИЯ ГОЛЯМА ДЪРЖАВА - МОГАТ ДА ГИ ПРАЩАТ ВРАГОВЕТЕ В НАРОДА В СИБИР .... ДОКАТО В БЪЛГАРИЯ ПО-ИКОНОМИЧНО Е МУТРИТЕ НА ГАРНИЗОННО СТРЕЛБИЩЕ , КРЕМАТОРИУМА И С ПЕПЕЛТА СЕ ТОРЯТ РОЗИТЕ ПРЕД НДК :))

Да бе, никакво торене! Да не искате след това и розите да ни завличат?

И по ваше време беше същото. Всеки плюе по закона за обществените поръчки, но като вземе властта не се хваща да го промени. Как ще си отрежат една от хранилките за партиите.

Шилo

Ненавиждам БКП и производните й, но в случая другарката е права. Не стига, че не стават за ядене, ами и са на космически цени тези "закуски". И още нещо: обяснете ми как детето ще изяде киви на крак в училището, без да ползва прибори и/или нож?

Вместо да кажете "мерси", че не им сервират кокосови орехи, вие кусури намирате ;))

Шилo

Амчи тъй де! :-)

Ами да тренира с кивито, че като порасне ще има толкова арабески че ще трабва да им яде яйцата отзад. По време на рамадана само през нощта. Герб са способни крадци. И е ясно че единствания начин да са намали цена при капитализма е да има конкуренция. Е това е нещо, което не обичат.

Много грозна тази другарка бе ! Махнете и снимката ще изкара акъла на децата, които влизат в сайта !! ТАЗИ КРАДЛА - НИНОВА НЕ БЕШЕ ЛИ ОТ СДС?

Бойко Борисов , Цецка Цачева , Цветан Цветанов , Десислава Атанасова , Даниелчо Митон и т.н.

...ти любовница ли си търсиш ...сбъркал си сайта ..

"Такива са цените от началото на прилагане на мерките. В този период е управлявало и сегашното правителство, и кабинетът "Орешарски. Фактурите в този период на правителството на сегашната опозиция бяха абсолютно същите, посочи министърът, цитирана от "Фокус".

Кашкавал за 10 и сирене за 5 лв., които да отговарят на БДС стандартите няма. Отделен е въпросът дали това, което доставят на тези цени в училищата е наистина качествено.

Нинова , не забравяй - следващата стъпка е подсъдима скамейка за герберската шайка.

ПО ГОЛЕМИ КРАДЦИ ОТ КОМУНИСТИТЕ И БКП / БСП НЯМА В ЕВРОПА !!!! СЪЩО ТОВА Е НАЙ - ГОЛЯМАТА ТЕРОРИСТИЧНА ОРГОНИЗАЦИЯ ,ПО СИЛНА И ОТ ИСЛЯМСКА ДЪРЖАВА !!!!! ЗА 120 г ИЗБИХА 40 000 БЪЛГАРИ !!!!!

Е да де , прав си .То и герберите са комунисти.

да, но от най-некадърните, дето не ставаха за нищо, само ламтяха за власт...

"Нинова отбеляза, че ябълки на пазара струват по 98 ст. /за килограм/, а в училище - 4.54 лв.; крушите са по 3.80 лв., а в училище - 6.46 лв.; киви на пазара е по 2 лв., в училище - 7.01 лв.; портокали - 1.10 лв., в училище - 4.26 лв.; моркови - 1 лв., в училище - 6.44 лв.; кашкавал - 10 лв., в училище - 16 лв.; сирене на пазара - 5.30, в училище - 12 лв. " Това е абсолютно вярно! Вивдал съм фактури с подобни цени от училища и детски градини (кметовете ги задължават от кого да купят). Но съм ги виждал при управлението на тройната коалиция (ламя), след това преминаха на кухни-майки и вече не знам, кое по колко го купуват. Та Нинова хубаво, че бие тревога, но да погледне и общините с техни кметове, дали не го правят. И да провери, когато те бяха на власт получавани ли са сигнали за такива цени и каква е била съдбата на тези сигнали. И още повече - каква е била съдбата на подалите сигналите.

БСП ако бяха истинска опозиция нямаше да се занимават само с такива дребни далаверки, а щяха да разнищят гербаджиите за аферите КТБ и "Белене". Само че и БСП имат активно участие там и затова се снишават толкова ниско, че не смеят за нищо сериозно да захапят уж противниковата управляваща партия герб!!!

И Белене и КТБ са корупционни схеми. ГЕРБ спряха и двете. Можеше да се одобри план за "оздравяване" на КТБ и золума да продължава. Можеше да се продължи договора за АЕЦ БЕЛЕНЕ и да се наливат пари за консултанти още 10 години. А иначе си прав, че ако корупцията на ниво училищни директори е най-значимото обвинение нещата не са толкова добре колкото крадливите номенклатурни изедници са свикнали.

Тогава ще цъфнат далаверите на нейните покровители. Един от тези е Станишко, но той се покри умело в Брюксел, заедно с неговата крадлива булка.

И ОТ ТИЯ ЗАВИШЕНИ ЦЕНИ ВСЕКИ МЕСЕЦ 10% ЗА СИК :))) ....

Идеята на престъпниците от БСП е да се говори в обществото, че ГЕРБ краде. Какво краде, как краде не ги интересува. Дори ако им слушаш подръжниците мелят едно и също - Борисов крадял от евро парите, от магистралите, от детските градини, от метрото, от канализациите, от пречиствателните станции, от депата за боклук, от спортните зали, които се правят. Това е идеята да се наслага в обществото за някакви кражби както беше за подслушванията и "голямата контрабанда" в миналия мандат на ГЕРБ!

Нинова от къде ги вадиш тези цени, на кой пазар ходиш, бе, изкукирагала тьотке?!?! Кви ябълки за стотинки и сирене за 5 лв. Ти изобщо човешка храна поемаш ли? На нас, че омръзна, това ясно, ама на себе си как не омръзна, не мога да разбера... Виж си медийните изяви! Това ли ти е политиката?! Доста долно поведение, доста!Не спря да клеветиш, дезинформираш и плюеш! Като някакво злобно квартално бабе си. А иначе доказани мръсници сте в него котило, призанвам ви го. Отдавна сте го доказали! С вашите приоми и начин на мислене обвинения по другите - запазената ви марка! И последният в тази държава ви научи номерата - щом сочите нещо с пръст, значи в основата сте вие или най-вероятно е поредният кьор фишек. Няма ли някой друг трик? Да изпъкнеш с нещо позотивно, с нещо свършено, нещо изградено, нещо което да покажеш и кажеш "Ето, така и така направих!" Специално ти, нямаш ли нещо различно в репертоара, освен това лаене на плоски лъжи и еднодневни интриги? М?

Да не забравиш да махнеш 20% ДДС.

Нинова ако ги държи така до края ГЕРБ-ерите ще повехнат.