В Гърция обявиха бойкот на скъпотията

Гърция е най-скъпата страна в сравнение с останалите от ЕС, твърди Атинската търговско-промишлена палата в свое изследване, публикувано на страниците на гръцките вестници, на което се позова БТА.

Обратно в новината

Коментари - В Гърция обявиха бойкот на скъпотията | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Българите трябва да се поучат от гърците.Ние сме на светлинни години от тях.Затова сме и на това дередже.

Ирини що не се върнеш в булгаристан. Заповядай да си купиш кофичка от 500 грама, ха ха ха. Може би още живееш в тошково време, 500 грама отдавна няма. Поне пишете истини, стига комуноидни манипулации. Върни се за да не работиш, за да имаш жилище и да хапваш 500 гр кисело мляко, а виж добре кофичките на данон

Радостна новина Русия спира вноса на домати патладжани картофи грозде и лимони от Турция защото са опасни за здравето на гражданите След по-евтиното олио от Украйна можем да разчитаме и на гореизброените зеленчуци на дъмпингови цени

Евала на гърците!Те имат гражданско общество-т.е. пазят и си отстояват интересите!А ние се оплакваме по форумите и това е!!!.....За това сме на това дередже!!!!

Преди приблизително 90 години ръководителят на една СИЛА нарежда да се построят 2 кокошкарника като кокошките в единия се хранят обилно а в другия осъдно След време завежда другарите с които гради нова държава и виждат нахранените кокошки да се разхождат спокойно а другите след като им се хвърля малко храна започват да се бият помежду си в стремеж за оцеляване Така трябва да бъде и с народа са думите на вожда Като чета написаното преди мен се убеждавам за пореден път в гениалността на Л----

Tuk s 250 EUR. moje6 da iskara6 i mesec s hrana. Az imam goliamo semeistvo no nikoga ne sam nadvi6ava 900 cad za hrana na mesec. Vie me pal6ite s teia ceni....

tolkova li e trudno da se razbere tze Gr. bese dobre daze- super 80-90 g.SegaGr.e strana samo za holidei.10-15d. ne povece.balgarite koito rabotiat v Gr.samo se matsat.Nisto povetse.

НЕКОЙ СИ - наистина си такъв. Кой знае в кое село си бил в Гърция и колко малко контакт си имал с местните хора. Женена съм тук за местен не особено заможен човек. И двамата работим като луди и все не се смогва. На същото дередже са ни всички приятелски и роднински семейства. Не зная как си извадил заключение, но е много грешно. Тук се работи много - ако искаш да оживееш и не разчиташ на доходите на баща си. Аз жилище мое нямам - ти си имаш предполагам.

Какво говориш, бе Гошко!!! И аз живея в Атина. Млякото, което купувам струва две евро и един цент - малко пообогатено с калции, защото съм жена и ми е необходимо. Кажи ми в кой супермаркет пазаруваш, за да отида и аз. Знаете ли, че киселото мляко Данон Активия, който вие в България купувате за левче кофичка от половин кило тук колко струва - 1,45 200 грама.

hora jivel sym 5 godini v greece,osnovniq problem e myrzela batko ,nemoje po cel den kafeta s cigari i da chakash nz drugiq te sa obrecheni otkakto sa pochnali

Moga samo da kaga 4e 1,38 euro e nai skupoto mljako tuka v Atina , a kato sravnja cenite s bulgarskite, napravo si e ebasi evtiniata v Gurcia ! A osven tova tuka v Atina i v cjala Gurcia takova ne6to ne sme 4uvali . Tova se pi6e s cel da se zamazvat o4ite na horata , ta da ne si misljt 4e v Balgaria e mnogo skupo.

Разликата между горните две потребителски кошници: 215,7 eвро минус 162,7 евро 53 евро, това не е ли минималната българска пенсийка? Поправете ме ако греша...

Цената на млякото по магазините в България и Македония е почти еднаква, обаче там имат закон млякото да се изкупува по 1 лев от производителите. Пр положение че тука го изкупуват на 30 ст. значи се получава разлика от 70 ст. допълнителна печалба!

Радват ме подобни мнения Мнение (06.06.2008 г. 19:34ч.) Останалото е битов емоционален негативизъм. Трябва да има отпор срещу алчността и гаврата с хората, но градивен отпор на разбиращи проблема хора. Най страшното е че в България алчността е заложена в манталитета на всички - и бедни и богати. Проблемът е в нивото на цивилизованост и културни традиции. Жалко за истински доблестните и честни хора.

Гърците по отделно може да са всякакви, но ако някой ги ощети стават като един и се защитават (Думата синкретизъм говори достатъчно на запознатите). Това е осъзнато потребителско поведение, от което наглите корпорации и търговски вериги се страхуват. Я да бойкотираме всички за една седмица олиото, което се продава на цена над 2 лв в България, пък да видим дали няма да им се отрази на онези от картела. Преди време синдикатите заплашиха, че ще организират бойкот на маргарина Калиакра, но до никъде не стигнаха, защото собствениците сравниха идеята с атака срещу фабриката и заплашиха със съд. Потребителските организации обаче са друга бира. Те са неформални групи за натиск. Организират се, действат и постигат резултати. Така се прави.

Само проблема е че не знаят точно защо стачкуват. Има си пазарни механизми и ако държавата се намеси да намали цените, стават пазарни изкривявания, които след време още по негативно се отразяват на икономиката. Икономистите са единодушни на тази тема и това беше причината по комунизма нищо да не работи както хората - нито производство, нито разпределение на продукти и услуги. Бих приел да има стачки, за това да се подобри конкурентността на пазара - обаче това не е в главите на стачкуващите .

гърците няма какво да ги мислим,те знаят какво и как да го направят.

Min zaplata 7e/4as.Zahar 1kg/0,85e;pryasno mlyako 1l/0.70e;svinsko file marinovano 5-6e/1kg;0,5lnemska bira/1e;bra6no 2kg/1,20e;olio 1l/1,50;banani 1kg/1,30e......

Да, в България наистина се оцелява.

хаха и как сега шопите ще ходат да пазарят там???? хахахахах

Някой пише, че бойкотът е за примитивните мозъци. Не съм съгласна. И аз живея в Гърция, и аз вече участвам в бойкота. Когато държавата се управлява от нагли, безкруполни едри капиталисти, които не вземат никакви мерки за да ограничат ламтежа на шепа търговци на едро за огромни печалби на гърба на дребни производители и клиенти, тогава единственият изход е БОЙКОТАЖ. Що се отнася до фразата Виновни са комунистите, в Гърция нещата са следните - партията, която защитава интересите на бедните, онеправданите и нямащите е Гръцката комунистическа партия, с изборен резултат 8,00% и отчасти СИНАСПИЗМОС, която по нещо напомня на някогашното АСП в България - преди да се развали. Това е положението в Гърция. Тук поне хората реагират по някъкъв начин. В България и това не правят. Наложиха ви ПЛОСЪК ДАНЪК, увеличиха ви цените, а вие просто си траете и се чудите как да изсвирясате далеч от България, вместо да се организирате и да си решите проблемите - точно тази черта на българина никога не ми е харесвала, иначе си има и много добри качества, които гърците например не притежават

sireneto v gurcia e 5-8evro. hliaba e 1,5 za 0,7klg. kiselo mliako, 0,200grama e 1,2e.

Трябва да взимаме урок от гърците. Много са единни, когато трябва да се решават важни неща. А ние българите всеки много знае и разбира и си държи на своето, и никога неможем да се убединим като тяп. Преди година може би се бяха убединили за да искат високи пенсии и постигнаха резултат. А пък ние винаги се разделяме на няколко лагера и затова не сме силни. Никога не сме били единни в нищо. Трябва да вземем урок от тях.

Не са прави гърците. Скъпотията идва от това, че китайските комунисти започнаха много да ядат, а те са 1.5 млд. И ядат месо, а на нас ни продават чесъна си, защото той не вирее в България. А в Гърция на всичко отгоре има истинска комунистическа партия - значи ясно кой е виновен.

Гърците не ги мислете,те са на светлинни години пред нас!Тази кочина тук не ми е ясно как ще се оправи!?Най-лесно е да доиш спящи овце!

Не можеш да си представиш колко си прав!

За всичко са виновни комунистите!

Айде Бойко, вдигай ни, какво чакаш?! Чашата преля отдавна! Да ги изпроводим с камъни и тояги тия лайна нещастни крадливи!!!

Бойкот срещу високите цени изобщо, е крайно малоумно нещо, но много се харесва на примитивно мислещите. Всеки втори в България получава заплата от тези цени и едновременно иска цените да падат, а заплатите да се вдигат. Е как да стане? Страшното е не в цените, а в следпродажбеното разпределение на печалбите, една част от които се разпределят в полузаконни сделки, за джипове и курви (БГ собственици) и голяма част тихомълком излизат от България (чуждите фирми). Лошото е че от това няма спасение. Първото е манталитет, а второто цената на инвестицията.

И в Испания киселото мляко е 0,95 до 1 евро/кг.

to v BG veche ima boikot!!!! nikoi ne hodi v supera!!! vsitski po krutsmite!!! ujash ti kazvam.......

az sum vinovna za skupoto mliako:)))

Правилно, аз добавям, че трябва да докарат и английски полицаи /бобита/, и съдии и прокурори от ЕС! И политици, и политици да не забравя...Ама, пусто, нали точно тия, последните трябва да я решат тази работа!!!

Много са ми смешни призивите за бойкот, стачки и критики как нищо не се прави. Ами миналата година нали учителите започнаха стачка?/ Колко от вас ги подкрепиха и колко се възмущаваха по форумите какава сган били и не заслужавали нищо, какви пари печелели от частни уроци, а не ги декларирали. Преди това с миньорите, с лекарите, колко корумпирани били- който започне стачка, простести, цялото общество се нахвърля върху тях и ги изкарва най-големите виновници за високите цени и мизерия. Ние сме си виновни, защото когато започне стачка, ние си стоим, чакаме , не ги подкрепяме, пречим и т.н. затова сме на този хал

Би било добре, ако в България също се приложи бойкот и не се купуват някои от стоките с изкуствено завишени цени.Поне ще бъде някакъв регулатор.На този етап, обаче, това е невъзможно, поради факта, че в Б-я примерно десет души имат 11 различни мнения, като задължително се чака някой друг да свърши работата.

na zapada vsitski sa bogati:)))

kvo se oplakvate.pazara raboti!!!!!

Ама едно е да сипенсионер в Гърция, друго е да си пенсионер в България.Тук не се живее, а оцелява

za boga bratia ne kupuvaite.....stoite gladni!!!!

Kakvo 4akash oshte nenormalni bulgarino,marzi te da hodish da protestirash,znaesh samo da psuvash ,piyanstvash i biesh gena si.Dokato niama masovi sta4ki sme obre4eni na galko sashtestvuvana

Кофичката е по 400 грама, какви две кофички - кило, те гонят. Пак глупости и глупости. А някои млека-натурални са 290 грама по 85 стотинки/43 евроцента т.е 2.93 лева/1.48 евро - за кило

АМИ ЩЕ СЕ ВДИГАТ ХОРАТА. ТЕ НЕ СА КАТО НАС ЗАГУБЕНИ. ТОК УВЕЛИЧАВАТ, ПАРНО УВЕЛИЧАВАТ, ТРАНСПОРТ УВЕЛИЧАВАТ И КАКВО ЛИ ОЩЕ НЕ УВЕЛИЧАВАТ. КРАЙНО ВРЕМЕ Е ДА СЕ ВДИГНЕМ И ДА ГИ СМАЧКАМЕ ТЕЗИ ДЕТО УЖ НИ УПРАВЛЯВАТ И КОВАТ ЗАКОНИ. БЪЛГАРИ КАКВО ЧАКАТЕ ОЩЕ!

брюксел да не се мота ами да назначи митничари от евросъюза по всички наши граници.българин митничар да няма !за месец в хазната ще влезат толкова пари колкото за една за една година не са влизали.

Положението у нас е още пострашно!Ниски доходи,високи цени! ПОвече солидарност и стачки-друг изход няма...

До неразбиращ Киселото мляко е в кофички от 400 грама. Евтиното (пример -фирменото на Билла) е 44 стотинки. Това са 1,10 лв за килограм или от 56 евроцента нагоре. За съотношениемежду заплатите - несравними величини!!!

Отдавна бойкотирам самосиндикално скъпите стоки, но не виждам другите да го правят. Изумявал съм се с какви пълни колички излизат от суперите и пълнят багажниците!

че не купувайте бе мухльвци кой яде млечни продукти днешно време пълна отрова, търсене предлагане

В БГ лекичко тихичко направиха киселото мляко от 500г кофичката на 400г. Цените естествено ги вдигнаха. Да не уточнявам, че това изобщо не е кисело мляко. Пишат най-нагло на опаковката без консерванти. Е как тогава киселото мляко издържа по 2-3 месеца. По татово време за три дни се надуваше, сега такова нещо няма. Прясното изобщо е извън всякакви коментари. Сухо мляко разбъркано с вода. И много ми е чудно как една крава дава мляко с масленост 3-4%, изважда се маслото и на пазара се пуска мляко с масленост 3,2 та и 4,5%. Като добавят лой, можеби. Че в колбасите няма месо го знае всеки, но продължава да купува и да се трови бавно. Кренвиршите се правят от кожи, кости, хрущяли и лой внесена от чужбина. Нека да ни е сладко.