ИД взриви 3 от прочутите кули-гробници в Палмира

Джихадисти на групировката ”Ислямска държава” са взривили три от прочутите кули-гробници в античния град Палмира в сирийската пустиня.

Обратно в новината

Коментари - ИД взриви 3 от прочутите кули-гробници в Палмира | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

След време ,някъде в Европа: Днес властите събориха езическа катедрала на 1000г. . Слава на Аллах.

Правилно, катедралата в Кьолн. Защото германците без бой ги превзеха преди 400 години и ги превърнаха от католици в протестанти, методисти, амиши и вся остолноя сволочь. Обаче за Света София в Цариград не ти дреме. Тя не е ереопейска...

На Земята има само едно племе, което създава непрекъснато проблеми на останалите племена.Хората от това племе са се разселили по цял свят и управляват почти всички държави. Само от тях зависи каква политика, какви кризи и какви войни ще се водят по света във всеки един момент. Те са правили многократни опити да унищожават други племена и култури и в последните 100 години особено усилено действат. ИД е последното им творческо създание, което им служи за тези цели. Жестокостите извършвани от ИД не са по-малки от тези извършвани по преме на 2СВ. Освен унищожението на човеци и държави унищожават и историческото наследство на другите племена. Явно това са цели, които трябва да се постигнат за установяване на НСР.

Ами на ви сега арабска пролет и демокрация!!! Да Ви е честита!!!

Спокойно, всичко е по план: регионът е съсипан и "едни хора" си измиха ръцете с басмачите.

Руините не са "гръко-римски" а трако-асирийски. Бела (КиБела) И Бел (Бал-Бял) са Божата Майка и Бог Отец до днес в Българските народни обичаи и вярвания. На гръцки и другите семитски езици се произнася Ваал. Защото нямат "Б". В "Именникът на българските князе" накрая пише, че преди да управляват 550 години "оттатък Дунава (след Траяновите нашествия на Балканите ) българските князе извеждат потеклото си от асирийските царе. Целта е да не остане спомен за Асирийците - собствениците на тази земя. Днес там няма нито един асириец и българин. Всички са изклани или прогонени от младотурските масонски кланета. Арменците имат повече късмет. Арабите и гърците (данайците от Етиопия) са бежанци в тези земи. Както днес в ЕС. Заради отказа на Мел Гибсън да режисира "Макавеите" ....беше отстранен от всякакво международно и медийно участие.

Ами като не останат исторически паметници, нищо вече няма да попречи на САЩ да пуснат бомбичката и да останат само хлебарките!

Хайде де, докога ще рушат тези варвари ?

АААА не е така ще останат полезни суровини и унищожена държава да плаща за помощта която ще получи за възстановяването си!!! ХИХИХИ

Къде е НАТО ? Къде е ООН? Нали САЩ победиха в Ирак ? Нали се бориха за демокрация в Ирак, Либия и Сирия. Явно, западната цивилизация няма нужда от чужда история.

Нато и Сащ борят най-големия техен враг - Русия, като създават хлебарки като идил!

Мюсулманите много държат да унищожат всичко, създадено преди да се появи Мохамед. С идеята след време да изкарват, че преди него е нямало цивилизация. Същата работа като във филма Планетата на маймуните - който го е гледал.

базираната в САЩ неправителствена организация, бореща се за опазване на сирийското културно наследство. Ако искаха, досега да са премазали ИД. Днес взривяват в Палмира, утре, като се настанят в Европа, може да искат и Колизеума или Айфеловата кула да взривят. Нека да продължават да ги обгрижват скапаните организации. Утре може и на тях да им резнат главите, докато им подават вода - та нали се бяха възмущавали, че жените са сами и много разголени!

БРЦК

На агресията и варварството може да се отговори само по 1 начин. Иначе загиваш. Религиозните фанатици да бъдат наказани с унищожаване на тяхните ценности - джамии , коран , пророци. За всеки обезглавен пленник - по 2 разрушени джамии. За всеки културен паметник по 5. Друг начин няма. Вината на САЩ , Англия и Франция също не е малка ! Те разрушиха мира и са виновни за ИДИЛ - въоръжават ги и ги подопмагат.

Интересно как биха се почувствали мюсюлманите, ако някой взриви например Мека? А за Палмира решението го казах отдавна. ООН да разреши използването на химическо оръжие там. Така без да разрушават сградите, поне да ги изтикат навън и извън града, където да са им лесни мишени. Това е ако има заложници там. Иначе направо с химикал тип трепане на хлебарки.

Трябва да сме толерантни към културните различия на т. нар. джихадисти. Трябва да разбираме потребностите им и да ги оставим да си живеят, както им харесва. Не на агресията на САЩ и загниващите западни държави!

объркал си се. преди агресията на сащ ислямисти нямаше нито в Ирак, нито в Либия, нито в Сирия. тия които ги имаше бяха навряни коий в миша дупка, кой в кучи г*з. ама откакто се намесиха демократичните евроатлантици, ислямистите надигнаха глава

Какво чакат наглите американци, та не влязат със сухопътна армия и да ги приключат за 24 h. Когато имаха далавера, стовариха 100 000 войници на границата с Ирак, сега пасуват . Явно нямат нищо против случващото се .....

На ФАЩ не им пука за световното културно наследство, тъй като предстои глобална термоядрена война.

Направо немога да повярвам,че няколко хиляди талибани могат да завземат цяла страна пред очите на целия свят.

Голяма пара се върти около тях. Затова си разиграват коня както си искат. Хвърчат едни пари за оръжие - легални. И още едни - нелегални... Направо манна небесна на фона на кризата. А културните ценности? Бе на кой му пука, нали сега има молове. Там каква култура се вихри...

САЩ ги подкрепят много яко, като не правят нищо да ги спрат.

Ето това е исляма - палежи, грабежи, убийства, унищожение. ИДИЛ го показва в чист, синтезиран вид, унищожение на всичко, което не е мюсюлманско. Приказките за интегриране на исляма в европейската цивилизация и мултикултурно общество са пълни глупости. Крайната цел на исляма е световен халифат по законите на шериата. Всичко останало са толерастки приказки за наивници. Продължавайте да им показвате солидарност и да ги приемате с отворени обятия. Въпрос на време е Европа да пламне. Ислямското нашествие вече започна - в медиите го наричат "бежанска вълна".

Видели ги изоставени без надзор ... отцепили района ... и произвели контролирани взривове

Путин да им продаде атомна бомба на тия!

Стига си отклонявал вниманието от господарите ти. В кое НПО работиш?

Ало, боза в главата! Прочете ли кой ни вкара в 3 национални катастрофи? Нали много обясняваше вчера, че русофили министър председатели били най-вредни за България? Ако не си прочел, да ти кажа- тия които са учили в Германия и са били русофоби са тези които ни вкараха в три национални катастрофи. Изброявам поименно: Васил Радославов- учил в Германия, виден русофоб. Министър председател по време на първата и втората национални катастрофи. Неговото правителство става синоним за корупция и тотално подчинение на германските интереси. Бофдан Филов- учил в Германия и виден русофоб. Министър председател по време на третата национална катастрофа. Известен с тоталната си про-германска политика. Немецът фердинанд сакс- не знам кой си. За него всичко е ясно. За четвъртата национална катастрофа няма да говорим- за нейното успешно приключване се грижат такива русофоби като плевнелиев, митов, шаламанов, соломон паси и хиляди знайни и незнайни соросоиди евроатлантици!

хехе :) Знайни и незнайни :) +

Крайно време армията на ИД да се подложи на няколко сеанса "Солнцепек", само не знам, дали това ще харесват US.

Ванга някога предрече, че мюсюлманите ще залеят Европа...дори аз не вярвах, но в момента това реално се случва..

не бе, за китайците беше.

Да не е било китайски мюсюлмани?

Ванга каза, че мюсюлманите ще опустошат Европа, САЩ, изпаднали в дълбока криза ще се изтеглят от света, и Китай ще остане единствената суперсила.

Докато се занимаваме с "пророчествата" на Ванга вместо да си гледаме работата ще ни управляват такива, като Боко,, а алтернатива ще бъдат Бареков,Слави, БСП или пази Боже Сидеров. Живеем в такава държава, в която няма нужда да се внасят екстремисти. Тук "духовните талибани са на почит. Божидар Димитров е голям учен, детската Евровизия е културно събитие 1, а министърът на културата е сякаш избиран с конкурс за селски идиот! Помните ли ги Нина Чилова, Абрашев, Вежди, дори и Ламбо не блести с интелект." Що се отнася до ислямска държава те унищожават всякакви културни паметници, който не могат да продадат, в това число множество мюсюлмански светини предимно шайтски, но също така и калиграфска украса на сунитски джамии, но за това не се говори или по-точно се правим, че не ни засяга.

В древния град годишно идваха около 150 000 туристи годишно, преди да избухне сирийската гражданска война. Преди американците да вкарат демокрацията си!!!

Чудя се, ако аз ида и се изходя на площада, а изпражнението ми оживее и започене да залива цели градове и държави с какво око ще погледнат на мен съседите ми. Носителите на демокрация по света, веднагически не само да престанат да въоръжават и спонсорират извращението си, но и да идат физически да го премахнат.

За сухопътна операция ..

И кой ще я изпълни тази задача? Американците ги е страх, само от далеко мятат, иначе ИДИЛ режат глави.

Напротив, страх нямат, чакат положението да ескалира достатъчно, че да оправдаят това, че марашът им ще завърши в Дамаск, където в името на мира ще сложат своя марионетка. На тях какво им пука, че чалмарите се трепят, те си контролират петрола в Ирак, бежанците не стигат до тях...

Проблема си е сирийски, да се оправят.

С любезното съдействие на САЩ...

Я, да взривят статуята на свободата да видим ко ше стане..

Може и това да стане.

И вий двамцата да сте вътре!

Това е трейлърът и показва какво ще се случи в близко бъдеще с културнато наследство на стара Европа.... Вълната от "бежанци", а всъщност - завоеватели, скоро ще почерни стария континент...

"скоро" - ?

отидоха руснаците там и се почна с разрушаването на храмовете. за това ли им пратиха тези Миг 31 там?

И ко... умен си като кокошка, кокай си още!

Верно бе. Не се бях сетил, че и за това може да обвиниш Путин.

По-правилно е да се каже ИД с любезното съдействие на САЩ унищажава културни паметници и не само.

а сега боковата веднагически да обясни на света какво чувства! ако системата не изискваше най-простите да са на най-важните места, не би могла да съществува.....

Ето реална заплаха за цялата цивилизация. Къде е НАТО? Защо цялата тая мощ търпи тия жалки алахбари да разказват играта на Африка, Близкия Изток и Европа!

Натото е насочило поглед към суровините на Русия.Какво да търсят между каманаците на Палмира. Камъните не стават за ядене. Както и магистралите .......

НАТО е Америка! А Америка си гони интересите:)

Армиите на съвременните държави са се извратили и са се насочили към собственото население да го държат в робство и страх, да пазят властимащите от народите, отколкото да се борят с реален враг!

Не, не са СЕ извратили - извратили са ГИ.