”Ислямска държава” разруши храм от римската епоха

Екстремисти от джихадистката групировка "Ислямска държава" разрушиха отново част от древен храм в сирийския град Палмира.

Обратно в новината

Коментари - ”Ислямска държава” разруши храм от римската епоха | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

на кои ли аукциони ще се появят след време антиките от разрушените градове?

сещам се и за една друга страна която има само артефакти,не и културно наследство.Така ,че какъв е проблема че са го разрушили не само този град,нали пак ще има останали парчета(:

ДО КОГА СВЕТЪТ ЩЕ ГЛЕДА БЕЗУЧАСТНО КАК СЕ РУШИ ИСТОРИЯТА МУ? КАКВО ПРАВИ ООН И ЮНЕСКО??????

това идва от америка, а защо не изпращаме бежанците в америка, нека те да се занимават с тях

Руските тролове нагнетяват омраза срещу русия и така работят срещу интереса на госодаря си!

една държава, дето от 70 години има адета да праща военни корпуси по комшиите си, сещате ли се? КАк се казва? кой ми с.. в гащите, а?

НЕ МИ ПУКА, ЧЕ ОБИЧАТЕ ДА ВРЪТКАТЕ СВИРКИ НА МОСКВА, НО ТАЗИ ОМРАЗА НЕ ПЕЧЕЛИ ПРИВЪРЖЕНИЦИ НА СТРАНАТА НА ПУТИН !РАЗБЕРЕТЕ ГО! НОРМАЛНИТЕ ХОРА ОЧАКВАТ ЧОВЕШКИ ПОСЛАНИЯ, А НЕ ВНУШЕНИЯ! ПРИМЕРНО, КАЖЕТЕ - В РУСИЯ Е НАЙ-ВИСОКИЯ СТАНДАРТ В ЕВРОПА, РУСКИТЕ КОМПЮТРИ СА НАЙ -ДОБРИТЕ И ПР...

Средната работна заплата в Москва е 2100лв - просто за инф. Като не сте стъпвали там не говорете простотии!

КРЕМЪЛСКИ СВИРКАДЖИИ, НАЙ- ОБИЧАМ ДА ВИ ОБОРВАМ, ЩОТО СТЕ ЛЕСНИИИИИИ!

МОЛЯ ОТКРИЙТЕ ПРИЛИКИТЕ МЕЖДУ КОМУНИСТИТЕ И ИД !!!! На 16 април 1925 г. група крайнолеви дейци на Военната организация на Българската комунистическа партия взривява покрива на църквата "Света Неделя" в София. При атентата в "Света Неделя" загиват 134 души, други умират по-късно от раните си, и така общият брой на жертвите е 213. Ранените са 500.

БРЦК

Същата работа. Само ,че Сирийците се бият срещу боклуците , повечето от които са чувденци. Тия от света неделя са си наши боклуци и наще деди не са се били масово срещу тях. Повечето дори тайно са им помагали. Преди комунистите сме били ТРЕТА икономика в Европа. Към 1960 сме 10та , сега сме ПОСЛЕДНА.

Не беше ли толерантна тази религия, какво стана? Така е, толерантна е, когато трябва да оцеляват като малцинство, после рогата изникват над чалмите и сатанинската същтност излиза наяве.

нали хамериканците имат дронове бре да ги изпратят да ликвидират тия свещенници и без туй те им бутнаха фитила

МНОГО СИ ЗЛЕ ЧОВЕЧЕ, С ТАЯ ЧЕРНА ПРОПАГАНДА ЗА НИКЪДЕ НЕ СИ! СДС- ТО ГО РАЗБРА ТОВА ОЩЕ ПРЕЗ 1990! ЕЗИКА НА ОМРАЗАТЕ НЯМА ДА ТИ ДОВЕДЕ ПОДДРЪЖНИЦИ, НАПРОТИВ! ЗА ТВА СИ ИЗОЛИРАН!

ЖИДОВЕТЕ- АМЕРИКАНСКИ МАСОНИ ДЕСТАБИЛИЗИРАТ ЧРЕЗ ИД ЕВРОПА З А ДА ДАДАТ ШАНСОВЕ НА НАЙ- ГОЛЕМИТЕ СИ ВРАГОВЕ- АРАБИТЕ ШАНС ДА ЗАВЛАДЕЯТ ЕВРОПА! С ПОДОБНИ РАЗСЪЖДЕНИЯ СТЕ ГОТОВИ ЗА КАРЛУКОВО! НЯМА ДА СПОРЯ ПОВЕЧЕ С МАЛОУМНИЦИ!

Случайно да виждаш очеизвадното? Вековната мечта на жидовете, араби да воюват с араби, е факт! Досега ИД една дума не е казала против Израел, дето би трябвало да им е големия противник?! Само Иран, големия противник на ИД, се изказва против Израел?!

А АТЕНТАТА В САРАФОВО СРЕЩУ КОГО БЕШЕ ВЕ, УМНИК? Я КАЖИ СЕГА ДР. ЛЕНИН КОЙ ГО ИНСТАЛИРА В РУСИЯ? ЖИДОВЕТЕ! ХАХА! И ПУТИН Е НЕГОВ ПРАВОПРИЕМНИК... ХАХАА ЖАЛКАРИИИИ.. НАДНИЧАРИ..СВИРКАДЖИИ!

А така! Нацупи се и се разкарай... И без това ни омръзна истеричното ти крякане!

Ислямска държава разруши храм от римската епоха Е всичко това е с "любезното" съдействие на т.н. велики сили. Да позволиш на шайка бандити да разрушат исторически паметници оцелели хиляди години, означава пълен политически и морален непукизъм.

БРЦК

Не си прав - великите сили не са позволили. Те АКТИВНО подпомагат ИДИЛ с оръжие и тренировки. Турция САЩ и Англия бяха хванати многократно да доставят оръжие на ИДИЛ. Обучени и въоръжени от същите 'умерени опозиционери' преминаха към ИДИЛ веднага след като влезнаха в Сирия от тренировъчните лагери в Йордания.

Само не разбирам - защо използват християнски оръжия? Защо не си купят ислямски автомати и камиони - по- са хубави. Умни и правоверни хора са ги правили и измисляли. А, чакай, те май не можеха чак толкова да мислят. Най-много рецепта за печено агне да съчинят.

Най странното е че ИДИЛ не прави нищо в Русия!!!! Да няма руски командири в редиците на ИДИЛ?

Няма, успокой се.

Тъпо парче си батка, но пък за сметка на това - упорито! БЕгай първо да си измиеш зъбките, че още миришеш на чесън от сутришното шкембе-чорба...

Що, със САЩ бият ли се ИДИЛ? На мен ми се струва, че са медийна звезда (ИД) и цялата им задача е да подгонят колкото може повече бежанци към Европа. Идиотите тук вместо да ги справ със стрелба, само се вайкат и мислят какво разпределение да направят. С други думи - и те насърчават преселението.

абе те го детонираха май миналата седмица.. освен ако не са го дигнали наново

ИДИЛ рушат, грабят и избиват цивилни граждани, просто ЗАЩОТО САЩ ИМ ГО ПОЗВОЛЯВАТ! А САЩ им го позволяват, защото все още им изнася! Точно ТЕ бяха тези, които отвориха "Кутията на Пандора", инициирайки т.нар. "Арабска пролет" и подпалвайки тази част на света! Лошото е, че последствията са най-вече за Европа... Направо имам чувството, че бежанската вълна е поредния "гениален план", как да се подпали отново чергата на Европа!... Предният беше "демократизирането на Украйна", а още по-предния - войната в бивша Югославия..., защото е важно да се отбележи, КОЙ всъщност е главният "доброжелател" във всички тези случаи и какви са последствията и за чия сметка...

Виж как знаеш! САЩ наредиха на Османската империя да нападнат Константинопол!!!! Така им изнасяло! Ако всичко беше така просто, защо Исляма нападна Испания през 720та година с.х???

..."САЩ наредиха на Османската империя"... Ти, ИЗОБЩО добре ли си?! Тичай на преглед и после, марш отово в 1-ви клас...

Скромни ми "Sergo", ако искаш се върни в каменната ера, но това няма да промени историческите факти, за които явно ти нищо не знаеш... Но мога да те уверя, че не е необходимо, НЕЩО глобално, като това което коментираме да е задължително сложно, напротив - "големите схеми", всъщност са концептуално прости, но за съжаление с непредвидими исторически последствия, както е доказала световната практика... Айде, остани си със здраве, че явно ти стана много сложно...;-)

Константинопол падна зарди евреите, както и Търново по-късно. А сега потомците на тези евреи управляват задкулисно САЩ, и се стремят към световно господство, чрез "новия световен ред".

ВНУШЕНИЯ, НЕДОМЛЪВКИ.... ОПОРНИ ТОЧКИ. АЗ ПЪК МОГА ДА КАЖА, ЧЕ ИМА ЕДИН, КОЙТО Е ЗАИНТЕРЕСОВАН ОТ ДЕСТАБИЛИЗАЦИЯТА НА ЕВРОПА, НАРУШАВА ГРАНИЦИТЕ, СТОИ В 1 ЧЕРВЕН ДВОРЕЦ, РЕКЕТИРА ИЗТОЧНА ЕВРОПА СЪС СКЪПА ЕНЕРГИЯ...

...ама вЕрно си ЕЛЕМЕНТАРЕН, спор няма!

Мисля че е крайно време ИД да се насочи към Русия.Там има доста за трепане

Всъщност, крайно време е ИДИЛ "да се насочат" към родителя си - САЩ, на принципа на поговорката "с твоите камъни, по твоята глава"!! Иначе си прав за едно - има много за "терпане" и това са всички олигофрени, като ТЕБ...

КАТО РУСИЯ ИМ Е СЪЗДАТЕЛЯ? ВЪОБЩЕ И ОТ 2- ТЕ СТРАНИ НА ТРОЛОВЕТЕ ТЪПИ ВНУШЕНИЯ!

ФАКТИТЕ, говорят друго, но теб и работодателите ти от САЩ, това не ви интересува, нали?!

someone

същото предстои да се случи и в европа с църквите и храмовете на не-ислямски религии. които е умен отсега планира накъде да се спасява от европа, като почнат да рушат вече ще е късно.

Ми ще руши ами... След като в САЩ нямат такива неща, и другите няма да имат.

Аз не разбирам какво още чака и защо въобще чака досега световната общност /НАТО например/ и не ги ликвидира тези олигофрени?!

НАТО са задружни само за някой кьорсофра или да изпеем "Ние сме света". Нито с бежанците, нито с ИДИЛ, нито с Афганистан,нито с Косово и с нищо никъде - това е тъжната равносметка от всичките операции. И причината е една безгранична АЛЧНОСТ към всичко по света.

ТАКА СЕ ПЪЛНИ КАСИЧКАТА НА ТЕЗИ ТАЛИБАНИ! ПРЕДИ ДА БЪДЕ РЪЗРУШЕН ХРАМЪТ ВСИЧКО ПО ЦЕННО Е ОПИСАНО, ЗАСНЕТО И ИЗПРАТЕНО ДО ГОЛЕМИТЕ ИГРАЧИ НА АНТИКИ! СЛЕДВА СДЕЛКА,ДОСТАВКА, ЗРИВ И ХОДИ ДОКАЗВАЙ КАКВО Е ИМАЛО ТАМ!АРХИВИТЕ СА УНИЩОЖЕНИ А ТЕЗИ КОИТО НЕ СЛУШАТ СТАВАТ НА ЗЕЛКИ!ВСИЧКИ СА ДОВОЛНИ!ЗАТОВА НИКОЙ ПО ВЕРИГАТА НЯМА ИНТЕРЕС ДА СЕ РАЗВАЛЯ ТОЗИ БИЗНЕС С ИЗКЛЮЧЕНИЕ НА ГОЛЕМИТЕ АУКЦИОНИ, ЗАЩОТО ГИ ПРЕСКАЧАТ КАТО ПОСРЕДНИК!

Наистина жалко за тези антични храмове. Но от друга страна - така или иначе едва ли някой от нас е щял да се засили в Сирия да ги гледа. Дали ги има или няма за повечето хора по света е все тая. Това не е Кьолнската катедрала все пак. А тези варвари за пореден път доказаха че не са в ред. Съответно няма да ги бъде още дълго.

така е.... на времето комунистите разруши 80% от църквите в СССР и се разпадна след това

LeGrandTulup

Аха, а какво стана след избухването на Демокрацията? Мавзолеи, паметници, петолъчки. Сам си направи изводите ;)

"Бела съм Бела, юначе" е химн. Химни се пеят за богове. Бела е Божата Майка. Бел....е Бог Отец. Бел - Бела Ел- Елена Марко - Мара Либер- Либер Райко - Рая ...................... Той - Тя Дано сега се схване....

Бил в Палмира и съм посещавал тези храмове и мога да Ви кажа, че мястото е невероятно. Беше. Имаше уникална атмосфера. Това, което ИД прави е абсолютно кощунство. Това са безценни исторически паметници.

Простотията и неграмотността си казват думата. Всичко, което не разбират или не са чували за него и го обявяват за ненужно.... онзи ден са се пръкнали и вече мислят, че само те са на света и имат значение- точно като хлебарките....., но явно някое цивилизовано говедо им дърпа нишките и ги кара да вършат простотии. СЪщо както у нас Станишев и Даниел Вълчев оставиха образованието без каквато и да е подкрепа от държавата..... това е последващ резултат, и у нас си има достатъчно говеда.

какви са тия палмири , пирамиди и ... преди създаването на сащ е нямало нищо .. от там трябва да започва и летоброенето ...

Погледни към един ваш кумир и виж откъде започва летоброенето. Летоброенето започва от раждането на Ким Ир Сен. И е крайно време всички вкупом да отидете там. Руснаците няма да спасят света от тези варвари, които в момента рушат, това което не са създали...и никога нищо няма да създадат. Така по същия начин комунистите в Русия са разрушили църквите...Справка - историята. Единствената сила, която може да спре варварите ти се сещаш коя е.

Това е хумор доколкото схващам , тогава 100+

Всяка религия в началото си е правила същото... с 2 изключения - източното православие и будизма... Просто арабеските са с 500 години назад, от световното развитие, и се колят по същия начин по който са се клали католици и протестанти преди, 500 години.... Поради същата причина, ще рушнат всеки храм и всяка антика до която успеят да се докопат....

трудно може да се каже, че исляма е в началото си. създаден е преди 1300 години и повече. тези са аболютни варвари.... все пак Палмира е била владяна от много управници, включително и мюсюлмани и е оцеляла от варварщина поне до сега... жалко...

мани исляма кога е създаден, тия от ислямска държава, си го тълкуват по техен начин... не виждаш ли че и мюсолмани колят, че не били от правилният ислям

Иначе най-модерната, най-силната и т.н. армия + коалиция от други модерни и силни армии се бори срещу тях вече година. И ефекта е НУЛЕВ. Даже ислямистите набират все по-голяма сила и завземат все повече територии (вече и в Либия и Афганистан). Иначе същата тази армия щяла за 5 минути да победи Русия. Мхм.

Джихадистите няма на кого да се метнат горките. То верно не е хубаво да се разрушава ама това си е масова практика от хилядолетия. Всеки разрушава предишното и си пльосва неговите гащи на показ. Римляните първо са разрушили Палмира и след това са се изсрали на метеното. Нема що голема цивилизация. И така до днес.

А, ти за еволюция чувал ли си?