Хр. Проданов, БСП: Бюджетът е "Взел Кольо, дал Кольо"

Ако има кворум в НС, ще влезем и ще защитим своите аргументи, смята политикът

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Като гледам и смятам повече е взел Кольо

Ние сме "твърдо" зад Кольо ......

А бе я го вижте тоз Кольо дали си а платил задълженията към нас .......

Взел Боко, купил избори Цвъко по мое мнение. Бюджет, в който има пари, но пак няма реформи. Наличието на повее пари е добър повод да се финансират реформи, а не избори. Агонията продължва. Все по-последни. Игри с инфлацията. Вдигане на данъци и осигуровки, очаквания за по-добри приходи от това, но основно от инфлация. Заиграване с инфлационни приходи - днес играчка, утре плачка. Все тая. Герб са вредни.

Взел Боко, купил избори Цвъко по мое мнение. Бюджет, в който има пари, но пак няма реформи. Наличието на повее пари е добър повод да се финансират реформи, а не избори. Агонията продължва. Все по-последни. Игри с инфлацията. Вдигане на данъци и осигуровки, очаквания за по-добри приходи от това, но основно от инфлация. Заиграване с инфлационни приходи - днес играчка, утре плачка. Все тая. Герб са вредни.

Взел Боко, купил избори Цвъко по мое мнение. Бюджет, в който има пари, но пак няма реформи. Наличието на повее пари е добър повод да се финансират реформи, а не избори. Агонията продължва. Все по-последни. Игри с инфлацията. Вдигане на данъци и осигуровки, очаквания за по-добри приходи от това, но основно от инфлация. Заиграване с инфлационни приходи - днес играчка, утре плачка. Все тая. Герб са вредни.

Алтернативният бюджет на БСП разчита на кожата на последните 47 000 останли специалисти в страната

Кой Колю , червен Колю ли ? Той само взема не дава ...пари де . А , грешка ...дава надежди на другарите .

Друго си е един бюджет на БСП. Там вибждаме: - Взел Кольо - 10 лева - Дал Кольо - 10 лева за пенсии - Дал Кольо - 10 лева на Доган - Дал Кольо - 10 лева на Делян - Дал Кольо - 10 лева на Бенчо - Дал Кольо - 10 лева на Гергов Ако има случайно недостиг - ще фалираме нЕкоя банка и готово!

Гроб купува избори с този бюджет/ Намажи си гъза с вазелин и се подложи на тиквуна си. Изрод.

И се консултирайте добре с адвокати относно ИП адресите. Какво пазите и за кого и как, защото може да се простите с 4% от оборота си покрай ГДПР!

Абе как може червените чугунени глави да избират за парламента такива малоумни парчета като този Проданов бе?! "Взел Кольо - дал Кольо" !!!! Този като му гледам "хоризонта" и сметка в селска бакалия не бива да му де дава да прави. "Взели от хората - дали на хората" !!! Ми от къде да вземат бе дървен философи? Питай Гечев да ти обясни значението на думата БЮДЖЕТ. Той преди 22 години доказа, че я разбира тази думичка. Че и студенти обучава за срам пред света.

Ооо гледача на "хоризонти" , и какво не си разбрал от това което ти казва? Къде ти е икономиката " бюджетът бил завишен" , не Мунчо той си е един и същ , и ако дойде нещо отгоре то е от мен и теб като завишат данъците ...м/у другото как си изкарахте на Шкорпиловци, питам защото тия кюфтета които ги маахте са и от нашите пари?

Проданов открил топлата вода. След толкова години вече разбрал, как се формира бюджет и как се използва. Браво на Проданов! По-добре късно отколкото никога!

Ти самият си дал :) Иде реч ОТКЪДЕ ще дойдат приходите в бюджета - от по-голяма заетост и от по-голяма производителност или от увеличаване на данъците и осигуровките. За информация - с 3.8 млрд. лв. се увеличава данъчно-осигурителната тежест. Число, записано в Проектобюджета.

Корнелий

При БСП, като вдигнат данъците на хората и данъчно-осигурителната тежест ще падне с 10 милиарда! Това го знаем от Койчев по времето на Виденов, който обясяваше два часа по Панорама, как, докато долара става от 200 на 2000 лв, ние ставаме все по богати и по-богати!

Скъпа, данъчно - осигурителната тежест се увеличава защото се увеличава прихода под формата на заплати. Трудно ли е за схващане?

Скъпи, кажи го на безработните :)) Преди Баце плащаха по 8 лв. здр. осигуровки, сега над 20 лв... На босия цървулите ще вземе, но ще си увеличи приходите :(...

Скъпа , безработните да си намерят работа , такава има в излишък , та не ми ги давай за пример . Друго ще те помоля . Като се обръщаш към мен предпочитам да го правиш със завалената форма Павле а не Павеле . Не друго ами по вторият начин към мен са се обръщали основно една моя бифша счетоводителка , много свестен човек който почина и прословутият Пламен Хранков , който от своя страна беше силно не свестен човек та се кофти асоциации ми навяваш с това обръщение .

Проданов, и твойто изказване е на политик от опозицията. Нищо повече

tonk11

Ами точно това всъщност е един бюджет. Взел 10 лева и похарчел 10 лева. Ако похарчи 9 лева 1 лев ти е спестен. Дали са 10 лева или 10 милярда- принципа е същия. А държавата взема с данъци. С печалба от тото не става!

А от белот става ли , Бацето мноо го лющи , ако го е понаучил да изкара некой лев за бюджета.

Всички каши, които ни забъркват комунистите остават за сметка на нас ДАНЪКОПЛАТЦИТЕ!!! Забъркаха сагата с преименуването на турците, насилственото им изселване от България - Турция получи образовани, работливи, квалифицирани кадри (не като "скакалците" от Африка и Азия сега), станишевци забъркаха несправедливата изначално система за облагане, сега искат да я направят "по-справедлива"???!!! ВСИЧКО ДО КОЕТО СА СЕ ДОКОСНАЛИ КОМУНИСТИ (И В НАЦИОНАЛЕН И В СВЕТОВЕН МАЩАБ) СЕ ОКАЗВА ЕДНО ГОЛЯМО НИЩО (истинската дума е друга, но е неприлично да я използвам!!)!!!

Исках да ти кажа какъв си, но е неприлично и ще ме изтрият.

Питам се : ако не си се регистрирал, имаш ли право на изказвания?

Ами попитайте герберасите те все нерегистрирани кога трябва да отговарят плючт от трибуната..

Не пич! Бюджета е 1 работи, а 10 лентяйстват и го крадат.

за сведение на другаря: за направа на отсечката Русе -Бяла, наричана отсечката на смъртта -са нужни 150 млн. лв. Всеки ден чуваме за катастрофи по този път и много често за съжаление със загинали хора.И сего да ми каже народния избраник, дали тези 150 млн , които се отпускат в повече за "смелите майки" нямаше да бъдат в пъти по-добре да се вложат в изграждане на тази /например/ отсечка , за да се намали всекидневния кошмар от новините по пътищата.И каква е вината на неговата партия в това -според мен- неефективно изразходване на нашите пари.И за сведение не съм от региона на Русе нито дори от Северна България , но мисля че трябва да се работи за всички региони и хора , ане само за викащи и подстрекавани групи.

Каква връзка намирате между иронично наречените "смели майки" и лошия път?! Нима едното изключва другото?! Върнете се в края на мин. година и вижте КОЛКО МИЛИАРДА раздадоха БЕЗ САНКЦИЯТА на парламента и следете докрая та т. год. колко още милиарда ще раздадат! Ако искате, се върнете още по-назад и вижте 2-та млрд. лв., които откраднаха от НЗОК! Къде отидоха 2-та милиарда от парите за здраве, та половин година разиграват майките за 150 млн. лв. за здравето на децата им?!

Отсечката Русе -Бяла взима толкова жертви най-вече заради джигити за които ограниченията на скоростта не важат и са хванали господ за шлифера , според тях си . Там каквото и да се направи ефекта ще е същият . Скъпа , щом дават значи има и не е откраднато както при червените кабинети когато просто се казваше "ами паре нема" . Та те така .

Скъпи, я се върни 2008-а год. и виж ТК колко МИЛИАРДА раздаде! Пак ще цитирам Данчо Ментата - толкова много пари били събрали, че се чудели как да ги изхарчат. Жокер - изхарчили 30% от ФР и завещаха 8.2 млрд. лв. на ГЕРБ. Ако не ги бяха изхарчили, Дянков нямаше да вземе 4 млрд. лв. нов дълг. / Изхарчи 4 млрд. лв. и от ФР /. ББ дори се изцепи, че ако е имал парите на ТК, е щял да асфалтира Лунната пътека :) Между другото, против безумното харчене съм, но въпреки него за 1 мандат Орешарски УДВОИ ФР и НАМАЛИ предсрочно НАПОЛОВИНА държ. дълг. И България беше на ВТОРО място по нисък държ. дълг след Естония. Баце ни нареди на ТРЕТО след Естония и Люксембург, но СЕ ХВАЛИ :((( Толкова за имането и нямането...

Скъпа, баш относно тоя фейк написах, че не иде реч за наследен излишък а за дефицит!!! Явно мода който ме три е поддръжник на тая заблуда! Това, че за червените излишък и дефицит е едно и също, означава единствено, че никога не трябва отново да се връщат на власт!!!

Павеле, всяка година завършва с БЮДЖЕТНО САЛДО. И ти ли като Банкянския финансист на сключените договори казваш дефицит?! Неспасяеми сте... ЕК перна Дянков по ръчичките, който се опита да излъже Евростат за бюджетния дефицит - вместо 3.9% РЕАЛЕН дефицит подаде 0.7%от БВП... Но вас няма кой да ви перне и ми губите времето...

Скъпа , под "сключени договори" визираш АЕЦ Белене и подобни по които има само плащания без реална възвръщаемост ли ? Добре , че не се занимаваш със собствен бизнес , щеше много отдавна да си фалирала !

Нормален бюджет се прави при работеща икономика каквато нямаме..съвестни работодатели които си плащат данаци акцизи и т.н и тях ги нямаме имаме едни безкрупулни мутри които ще продат и маика си заради пари..така и тук удряме на камък..работещи институции и тях не сме виждали ..така че няма за какво да се чудим защо сме на тоя хал..

За вземането ясно . Ама щом е дал , значи не е от нашите тоя Кольо

Хр. Пр.: "...бюджет нещо като "Взел Кольо, дал Кольо" - взел малко повече, дал малко повече." Да не бъдем голословни - с Бюджет 2019 год. Кольо ще вземе 5,6 млрд. лв. повече и Кольо ще даде 5,1 млрд. лв. Кольо ЩЕ ОДЕРЕ овцете С ПОЛОВИН МИЛИАРД лв. ПП: Като се има предвид, че герберските правителства силно ПОДЦЕНЯВАТ приходната част и СПЕСТЯВАТ милиарди от разходната, ДРАНЕТО ще бъде по-голямо и, съответно, с разликата ще напълнят партийната касичка. През 2020-2021 год. ДРАНЕТО продължава: Кольо ще вземе 3 725.3 млн. лв. повече; Кольо ще даде 3 125.3 млн. лв. повече. Кольо ЩЕ ОДЕРЕ материала с още 600 млн. лв. Проектобюджет 2019 "През 2019 г. номиналният РЪСТ в ПРИХОДНАТА ЧАСТ приходната част на бюджета спрямо очакваното изпълнение за 2018 г. е от около 5,6 млрд. лв., като ръстът на данъчно-осигурителните приходи е над 3,4 млрд. лв., което е в резултат както от положителната динамика на макроикономическите показатели, така и от предприетите мерки от страна на приходните агенции за борба с данъчните измами и повишаване на събираемостта. Увеличението в неданъчните приходи за 2019 г. от 1,9 млрд. лв. е вследствие основно на планираните приходи на Фонд „Сигурност на електроенергийната система“, на приходите от въвеждането на ТОЛ такса и електронна винетка, както и от очаквания допълнителен приход от заплащане на първоначално концесионно възнаграждение при сключване на договор за възлагане на концесия за строителство за обект „Гражданско летище за обществено ползване София“ – публична държавна собственост, от страна на участника, определен за концесионер. През 2020-2021 г. ръстовете в приходната част на бюджета спрямо предходната година са съответно около 1,7 и 2,1 млрд. лв., от които ръстовете на данъчно-осигурителните приходи са около 1,8-2,0 млрд. лв. В прогнозата за разходите за 2019 г. са разчетени необходимите средства за реализиране на нови приоритетни разходни политики в социалната сфера, политиката по доходите и приоритетни сектори, като в резултат на това се отчита ръст на разходите спрямо ревизираната оценка за 2018 г. от 5,1 млрд. лв. или 1,8% от БВП. Спрямо очакваното изпълнение ръстът е по-голям и се дължи на изместване на разходи, нереализирани през 2018 г. В номинален размер разходите се увеличават, като от 44 457,0 млн. лв. за 2019 г. се очаква да достигнат 47 582,3 млн. лв. през 2021 г. "Изразени като процент от БВП при приходите за периода 2019-2021 г. се наблюдава тенденция за спад от 37,7% до 35,8%, а в номинален размер се увеличават, като от 43 857,0 млн. лв. за 2019 г. се очаква да достигнат 47 582,3 млн. лв. през 2021 г. Разходите, изразени като процент от БВП за периода 2019-2021 г., също бележат спад от 38,2% до 35,8%..." Толкоз за "Взел Кольо, дал Кольо". Който е грамотен, ще разбере. Функционално неграмотните да ръкопляскат за дрането...

Скъпа, според теб от къде идват парите за бюджета? Праща ги дед Мароз по Снегурачка в червено куфарче по Нова година ли? Ептен си се разпуснала, вземи се в ръце ;-)

Не бе, Киро куфара ги носи!

Павеле, все повече ме разочароваш. Ти си жив хейтър. В копираното от проектобюджета е записано черно на бяло, че ДАНЪЧНО-ОСИГУРИТЕЛНИТЕ ще се увеличат с над 3,4 млрд. лв. ГЕРБ данъци не вдига, нали?! Осигуровките също са данъци. Като прибавиш и ТОЛ такси, винетки, концесии на летища... От още разяснения ли се нуждаеш?!

Чак пък хейтър?!? Имам непоносимост към доводи за слабоумни просто. Ето в последния си пост съвсем лаишки включваш даже и концесиите, приравняваш ги към мечки които плашат неумната прослойка избиратели а те всъщност са един сигурен доход не подлежащ на приватизиране.

Павеле, щом на числата от бюджета казваш доводи за слабоумни, не знам какво да мисля за умственото ти развитие. Нищо лично. Иска ми се да напиша, че заради слепите Едноокият е цар, но, за съжаление, и ТОЙ е напълно сляп.

Скъпа , какво им е на числата от бюджета ? Всичко е на плюс основно на база събираемост , както и трябва да бъде а не просто преливане на пусто в празно . Е , примерно на мен като работодател ми е малко терсене , че в момента минималната заплата става 560лв. , а не 160лв. как при Станишев примерно , но пък няма вечна радост .

"какво им е на числата от бюджета ? Всичко е на плюс основно на база събираемост" Мне, не е така - отвори Проектобюджет 2019 на страницата на МФ и обърни внимание на приходите по пера. Приходи има, когато има работеща икономика. Ако, например, 10 души произведат по-голямо количество продукция или пък назначат още 5 души и се увеличи производителността, съответно и приходите в хазната ще се увеличат; Ако 10-те души не увеличат производителността си или не назначат нови работници, производителността ще се запази и прходите ще са НУЛА. Когато се увеличават приходите в хазната за сметка на вдигането на данъчно-осигурителното бреме или за сметка на еднократните продажби на печеливши дружества, бюджетът ще бъде на ПЛЮС за сметка на смъкването на още 1 риза от гърба на данъкоплатците. Производителност ПЛЮС увеличаването на трудовата заетост са единствените печеливши ходове за подобряване на дереджето на България...

Скъпа, едно по - простичко сравнение : - Когато 10 души взимат по 560 лв и осигурителната тежест е 30% в бюджета влизат 1680 лв. - Когато 10 души взимат по 160 лв, при същата осигурителна тежест, в бюджета влизат 480 лв. Нещо друго неясно?

Ами то всеки бюджет е така. Даже и вашият личен - получавате си заплатата, после я харчите и други хора взимат парите ви. Или може би не?

Малко суха статистика от БНБ и Евростат за тролчетата по-долу. Държавен дълг: 2009, Станишев - 7.88 млрд евро (19.7% от БВП); 2017 Борисов - 33 млрд евро (64% от БВП), и допълнително през 2018 взети още 3.3 млрд евро нови заеми. Преки чужди инвестиции - 8.9 млрд евро (2009), и 0,072 млрд евро (2018). Изтеглени са обаче от страната ПЧИ на стойност 714 млн евро (2017), плюс 388 млн евро (2018). Отделно - неизвестно къде пропаднали 8 млрд лева бюджетен излишък (2009, Станишев), и 1.4 млрд лева от НЗОК (2011, Борисов), 184 млн лева от оперативния резерв на АЕЦ (2015, Борисов). Да, червените (истинските) не са ми на сърцето, но като гледам цифрите на статистиката, май бандата от Позитано е по-добра в управлението на държавата!? Докато менте червените от втория ешелон на БКП (герб) за девет години така и не се научиха!

А стига фейкове!!! Сложи един линк към данните които звездите ти ги говорят!

Леле-мале, Павел още не се е научил къде да прави справки... И чака с лъжичка да му ги поднесат...

Писали сте за БВД. Ще добавя за държавния: Държ. дълг към края на юли 2009 год. - 4 757.0 млн. евро / 14.0% от БВП /; Държ. дълг към края на септември 2018 г. -12 312.8 млн. евро / 22.3% от БВП /. ... Задачка-закачка: Кое е това, което колкото повече ББ го намалява, толкова повече расте?! :)))

1 200 000 000 за реактори / ръждясващи / .... 4 000 000 000 за КТБ / обрана / Повече ме мързи да пиша ...другари !

БирникЪ, "Ъ"-то в края на името издава и в кой времеви период е мозъчното ти развитие. Само не ни пускай "партенките" за данните от статистиката. Тази наука борави с неоспорими числови характеристики и те нямат нищо общо с изнесените от теб данни. Да не си заимствал от някои сметки на жената оставени на кухненската маса?

Проданов коментира и изказването на Цветанов, че БСП се храни от скандали..... .... Какво казва Цецо Цървула няма никакво значение. Той е пропагандна машина и се крепи на лъжи, лозунги и манипулации.. Цецо Цървулът е вреден за обикновените хора, гласуващи доверие на ГЕРБ! ..... ......поздрав от ГорнаОряховица и Страстбург!:)))))))))))

само взел Кольо...

Е една голяма популистка лъжа и демагогия.Има само даване и раздаване на пори и блага.Няма източници от къде ще дойдат парите макар,че по метода на КОЙ и Орешарски и БСП и ДПС винаги могат да си вземат още десетина милиарда заеми и да се ,,инвестирот “ в перспектшвни руски енергийни проекти и понишаване на пенсиите и помощите за социално слаби .Все БСП изборатели

Когато спечелят изборите и направят кабинет тогава да ги видим ??? Защото още помня и Лукановата и Виденовата зима и катастрофите от управлението им!!!! Да върнат червените куфари , че да има повече пари в бюджета !!

Ама боко така ги ''спечели'' вече втори пореден път че се чуди с кого да се спазари за да е във властта че без нея са едно голямо нищо....

''Бюджетите''от бая години са типичен халваджийски тефтер... Пишат се някакви милиарди и започват да си ги разпределят както им е удобно за да има някакъв ''излишък'' който послке боко ''всемогъщи'' да си раздава според интереса.. Няма как без парламентарно решение в парламентарна страна да се раздават от един назначен премиер милиони безотчетно.. Хвалят че ''давали'' тук и там повече ама премълчават там където трябва да се знае колко повече ''дават''.. Освен това е много елементарно да се проумее че ''даваш'' повече защото си взел МНОГО повече от тия дето плащат разходите ви..

Браво на Ицо, изведнъж всичките герберски тролове, са ги мобилизирали в неделя да плюят.

PEYTSCH

Защо си в БСП, Проданов ? Ако беше честен и кадърен щеше да си най/малкото човек...

когато peytsch те плюе, това значи, че си свестен, а не боклук като него.

Бюджет когато управлява БСП- взел Колю, откраднал ги Колю.

правителства на БСП/ДПС беше "Взел Червен Кольо,НЕ дал Червен Кольо"

Не е Кольо , а е Бойко.

иска пак да пуснем печатницата за пари като при Виденов? Би ли бил така любезен да обясни откъде се вземат парите за бюджета?

Не са се отвори печатницата , а да спре кражбата и да се правят истински реформи. Колко е числеността на държавната администрация и каква е ефективността и , освен по време на избори , тогава е много ефективна.

Аз предлагам да вземем от марсианците, и да дадем на хората! Курни е за!!

ТОЖЕ!

ЧУДЯ СЕ НА БЕЗДАРИЕТО НА ТЕЗИ хорица !!!!! ТОЛКОВА ЛИ НЕЗНАЯТ КОЕ КАК СТАВА, И ПРАВЯТ КОМЕНТАР КАТО НАЙ НЕГРАМОТНИЯ ЦИГАНИН !!!!

Е да, другарите обичат бюджети от тип ''Ни дадоха, им взехме''.

За пореден път се убеждавам, че комунист от икономика не разбира. Ами да, точно това е бюджета. Събират се един данъци от едни хора и се разпределят така както е необходимо. Те в БСП откъде си мислят, че идват парите в бюджета? Падат от небето ли?

За събирането сте прав че всяка година все повече събират, ама за раходването сте в голяма грешка че се раходват ''като е необходимо''... Отворете някой учебник дори и от икономическия техникум за да се запознаете какво значи ''бюджет'' защото в него трябва да е описано по пера администрации за какво и колко седават, каквото в герберските ''бюджети'' липсва ...

Предполагам, сте така добре запознат какво пише в бюджета за следващата година, защото сте го прочел, или си говорите празни приказки???? Щом като при "плосък данък" всяка година събират все повече данъци, значи нещата вървят на добре.

Събират повече защото вдигат минималната от която дерът наравно с максималната:(((( Освен това цените бая бързо скачат и няма как да не се повишава и събраното ддс пак от нашия джоб:(((((( Истинска реална икономика с производство нямаме и всяко ''нарастване'' на приходите е основно от нашите гърбини за да има в тяхните джобове....

Тоз смотан комуняга не знае ли че бюджетът се пълни от данъци? Само, че когато управляват комунягите има само "взел Кольо". "Дал Кольо няма". Комуниста най-обича чуждото и не дава нищо.

Явно много добре знаят след като поиската прогресивно облагане понеже инвестициите вече са в трета глуха за поредна година при герберасите...Явно май боко предпочита да играе на вземане в % от този дето си го освободил от резонното плащане към хазната... В реалните икономики и страни прогресивния данък е в основата на бюджетите им и никой там не роптае че като взема повече трябва и да плаща повече..ама в хазната не на ръка на властващия

а бе ние може да протестираме с право,ама не искаме паразитите от бсп да се хранят с нас,не обичаме паразити,те са вредни

бюджета на бсп е взела курни,взела курни

изплюскала!