Хипермаркети пращат храни с изтекъл срок за All inclusive

Получени са сигнали, че хотели са в контакт с големите хипермаркети и когато изтича срокът на годност на някои стоки, те поемат курс към морето и отиват за All inclusive.

Обратно в новината

Коментари - Хипермаркети пращат храни с изтекъл срок за All inclusive | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

какво по-точно искаш да кажеш?

абе к'во лъжете ората?

Кой по-точно лъже и за к'кво?

още един излъган..

абе какво лъжете хората

По-лошото е,че и децата в детските градини ги хранят с такива продукти.Целогодишно са на "ALL INCLUSIVE".

Пътувал съм по света и нещо съм видял-моряк... Като наближи срока на годност да изтече/остават още малко дни/ тогава намаляват цените А за дрехите- това е като задължение да става в края на сезона

Вие за цена от Е10 на ден какво искате? Вратни пържоли ли? Ша маате кренвирши от 2 лева, спирт за 2лева, а който му се иска нещо по-нежно, има сф_рки по 2 лева.

пуерто плата ,е фантастичен курорт.хотел ,,иберо стар,,надмина очакванията ми.морски деликатеси,директно от морето.персонала -усмихнат.изван хотела-пална мизерия и цигания,но всички са усмихнати.страната на усмивките.но не от лехар

Типична българска дискусия във форум .Те им дали пример конкретен за ,,наше село" - те правят сравнения за инклузиви в мексико,,, а едни тук се изпокарали кой плаж е по -хубав. В маями или патагония. Абе ..патагонска работа.. Факт е че много народ се посира по родното черноморие. Факт е че много хора не си признават. Ама повечето хотели и ресторанти са претъпкани . Някой си тук писал че по народа в ресторанта ще познаете че е добър. Алоооо - -говорим за инклузив,а не за ресторант на свободна консумация. тип ала карт. Така че представете си един ресторант който изхранва 1000 човека. Сутрин -обед-вечер. Три пъти по 1000 изхранвания на ден. А сега го сметнете и се замислете как тази кухня ще направи всичко вкусно и приятно. Добър апетит в инклузива. Половината ресторанти в албена изхранват от 600 - до 1200 човека ... Как ммислите? Дали ядат вкусно?!?

е..тва ме кефи:))) По-рано днес се разбра, че двама инспектори от Областната дирекция по безопасността на храните в София са задържани с подкуп. да ви ба и държавата смотана..добре че не съм там отдавна

Пълни глупости! Недейте да стресирате хората с подобни статии. Работя в Ол инклузив хотел и продуктите, които се купуват са в срок. Кой нормален хотелиер ще рискува да отрови сума ти народ. Да не говорим, че туризмът е може би единствения сектор, който върви в тази държава и съответно и проверките са почти ежеседмични...държавата няма пари и обикалят да смучат пари от хотелиерите с тъпите си глоби за щяло и нещяло!

eve,работиш в хотел ок,но ти ли закупуваш храните???срещу определена сума закупците взимат всичко което "трябва" така че моля те не давай такива мнения,собствениците може и да не знаят,но силно се съмнявам в това защото те плащат стоката закупена пре сезона чак в началото следващия.....само рушветите вървят.....

Вие май наистина не знаете къде живеете:))))Тук всяко нещо което не се проадде в срок му сменя етикте и хоп има нова годност (много често) удължена с една година :)))Спрете да лансирате фирми -производителки,защото те като не продадът нещо го връщат като суровина в производствово,всички останали прееетикират,от години съм в този бранш и това е нещоот с което не мога да примиря......молете се да отцелеем .....като хлебарките :)

ами ,аз няма как да Ви я докажа,дори да снимам ,пак едва ли ще ми повярватв.единственият начин е да започнете работа в някоя (коя и да е ) от хран. вериги .ако има развалена храна в ,,ол инклузив,,програмите тя не е от ХВ,а и както едно момиче писа в началото ------ >меги ( нерегистриран ) 15.03.2011 15:37 не се лъжете по тези писания и ходете спокойно на море.Никой голям хотел по морето няма да си рискува имиджа по този начин ,,

Чета и ви се чудя....толкова ли не знаете едно много просто правило за посещение на ресторант.А то е :ако нямате предварителна информация за ресторанта просто погледнете дали вътре има много хора или не.Ако има, влизате , ако не -отминавате и толкова. А и толкова ли не можете да разберете кога една храна е некачествена?Странно!

Има жени и мъже, които не могат да се научат да готвят. Е, аз сега да разкарам майката на децата си, че не може да направи за 20 години една вкусна манджа?

Това е дървена логика. Ако ресторантът е празен има две причини - кофти храна или високи цени. Един ресторант може да е пълен основно заради евтината храна, но това не значи че е качествена или вкусна. Отделно масовият българин предпочита кръчмите, че най му пасват на душевността. За това те са най-пълни. Ще ти дам пример, че ти е грешна лгоката: С/у блокът ми има ресторант и винаги е пълен. Храната е безвкусна и необосновано скъпа. Но пък в квартала няма много ресторанти и за това всеки ходи там.

Не си ме разбрал добре, юнак.Аз не говоря за ситуации при които няма избор.

Е, дружко си е Миро Мършата да вземе да ги снабдява с прясно месце ....

комерсиалните курорти в бг ,гърция, и т.н. са капани за наивни шарани и трябва да се избягват на всяка цена.......ако искате да ви одрусат едно хубаво без кои знае какво качество на услугата и да ви късат нервите всякакви навлеци руски, англииски и т.н. , да.......

Ами Теди къде да отидат??? В Маями където е по-зле и от тук? Не всеки има пари за крузове по Карибите или 5 звездни хотели на екзотични места. Ти всяко лято ли ходиш по такива места, или веднъж на 10 години надигаш глава от малката си кутийка и си позволяваш нещо повече от неделното барбекю??? Добре в USA си, много се радваме на теб, но моля те, като си решила да ни лишиш от твоето присъствие тялом, молим те, направи го и мисловно и ни остави да си живеем живота.

трябва да ти кажа ,че всяка пролет ходим във флорида-защото лятото е малко топло и влажно там-и има стотици прекрасни,чисти курорти..........със зеленина, прекрасни безбрежни плажове,ресторанти и т.н........флорида не е само маями..............ако някога успееш да доидеш в америка,пожелавам ти го, ти препоръчвам деитона шоурс и джъпитер....а бе където и да отидеш във флорида , е един раи....за бг е ясно, туризмът е каквато е и държавата, обирджииска история......

да си ги ядат!

По същия начин преетикират и лекарствата!Господ да ни е на помощ!

Глобите трябва да са такива ,че и през ум да не им минава тази възможност...инак няма спасение-ще осерат малкото което е останало в нашите курорти.Ако е останало нещо.

За такова, "на градус" изказване, този мушморок следва да бъде немедлено преназначен за управител на екарисаж. Междувременно,ако има туристическа асоциация, едно дело за клевета и наненесени материални щети трябва да му се повдигне. Началника му, галено наричан Миро "мършата", трябва да бъде преназначен за възпитател в Софийския кучкарник.

В Гърция това е масова практика. Фалшиви напитки, безбожни цени, нулево качество. Казвам го от личен опит.

Пазарен принцип - няма лошо, но защо се пречи ? Нали рябваше да е самоконтрол, защо сега се създават контролни органи, които премахнахме преди десетина години, защо се дават парите на данъкоплатеца за отречени официялно от власта неща ?Нали пазара сам щеше да контролира нелоялните търговци, какво стана, защо се месят в същоста на пазарната икономика, това връщане към социализма ли е ???

Съшата картина се наблюдава и в балнеосанаториуми - хотел "Роза" в Стрелча. санаториум в "Павел Баня" , които работят по линията на НОИ. Всички боклуци изкупуват и хранят с тях болни хора!

Ако предположим, че правителството трябва да е национално отговорно, а не министрите и чиновниците да дрънкат неподготвени от сутрин до вечер, кажете ми сегашните какви са след като: 1. Министър каза, че по зимните български курорти храните са скапани и залежали. 2. Стар боен другар на същия министър каза, че в българските летни курорти се яде "втора употреба" храна. Не искам да изброявам, защото НИКОГА няма да ми стигне мястото, но за мен това СА НАЦИОНАЛНИ ПРЕДАТЕЛИ!!! Проверките и накзанията са задължителни и ВИНАГИ, но не трябва да им се дава гластност, ЗАЩОТО УРОНВАТ АВТОРИТЕТА И ПРЕСТИЖА НА БЪЛГАРИЯ!!! И, защото, когато утре британската жълта преса гръмне, че в България може да хванете какви ли не болести заради мършата, с която хранели - какъв туризъм и приходи ще искате, а дами и господа? Прочетете туристически форуми - от България оплакват се най-вече за строителни площадки в съседство на хотела, шум, пиянски изпълнения (те си ги правят сами!) И МНОГО РЯДКО - някой казва нещо лошо за храната! Даже я хвалят понеже е в изобилие и им е УЛТРА евтина! А вие си викайте: "Муууу!"

И - ЗАБЕЛЕЖИ - дори водещият коментар е за диариите на някаква леля, която псува всичко и всички наред и определено се нуждае от нещо!!! Красиво, нали? Очакваме я да обясни как, когато ходи в Гърция или Турция, се запича от кеф - тъкмо да има и някакво положително мнение!

хранителните продукти с изтичащ днес срок на годност се продават с 50% намаление или се продават прдният ден с з0%намаление.след което се предоставят на пунктовете за раздаване на безплатни хранителни продукти като саответно се сахраняват според изискванията!принципно всички такива продукти могат да се консумират още 2 дни след изтичане срока на годност! *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

А защо не помислете, че никой не може да осигури нонстоп качествена храна на Андрешковците, които се подрискват от плюскане, за да не се прекарат.Жалка гледка са шкембаците, които по цял ден стоят до масата, за да не се прекарат.Няма нищо случайно в тази държава, и не ни сравнявайте с други народи, защото там са наядени отдавна, ама Ганьо няма наяждане.Ако трябва ще пукне от преяждане...

А ти замисляш ли се каква е причината да сме Андрешковци? Цяла година си бъхтил за скръндзав шеф, същият като собствениците на хотелите. Цяла година си заделял стотинки, за да заведеш семейството на море. Е, ми ще се наядеш до посиране. Да, грозно е, но такава е нашата действителност. Ако хладилникът ни е вечно пълен с какво ли не ще ни е писнало от ядене и няма се тъпчем като невидели прасета на ол инклузив масите. И в крайна сметка собствениците на хотели пак са на кяр

Да вземат да стегнат и стотиците измислени капанчета тип "последен грош", кебапчийниците и разните "low cost" заведения. Там се трови народа и му пробутват мърша и вимета вместо кайма. Особено около Ц.гара в Сф. "Купи шест кебапчета - сглоби кученце"! :)

Хе-хе, какво знаете вие! Аз като бях в казармата (1998г.) съм ял консервирани домати от Държавния резерв, произведени (по етикет) през 1968 г...

Добро утро, открихте америка, евала ашколсум, новината не е новина, поне за тези в бранша !!!

писна ми вече от тази "свенливост", когато става въпрос за подобни неща. Не се ли назовават имената на нарушителите, няма да се оправят нещата. Публичността е по-сурово наказание и от еднократната санкция, защото води до отлив на балъци...

То на всички ни писна, но тази сутрин по bTV, водещия в прав текст си каза, че имало голям натиск от рекламодатели и затова не се споменават имена.

Войнов, не плаши хотелите с кренвирши. Твоите продажни проверяващи чиновници ще си осигурят приятна и безплатна почивка с посещения на нощни клубове, голи баджаци и чалга, всичко безплатно. Така е било, така и ще бъде. Само ако се посере някой хотел, тогава ще цъфне далаверата. Докато за администрацията не бъдат въведени драконовски закони, който сгреши да се одира жив, няма да се оправи тая пасмина.

Работя в хотел (малък) в известен бг курорт. Гарантирам, че всяко нещо, което влиза и излиза в/от хладилниците и кухнята е "в срок". Проверките на РИОКОЗ са толкова жестоки, че не бихме си позволили да рискуваме по такъв начин. Много по-скъпо би ни излязло накрая. Но може би някои хотелиери имат здрави връзки някъде... и не се свенят да ги използват. Но разбира се, на Ол Инклузива храната е с най-ниско качество. Така е по-цял свят. Дори и да е "в срок" тя просто е с по-лоши параметри, т.е. най-евтината на пазара. Моят съвет към почиващите е да избягват ол инклузива. След като си теглите чертата на края на почивката, ще разберете, че дори сте похарчили повече. Вече има множество сайтове, където може да се направи реална справка от мнения на потребители. Четете и избирайте наложили се и доказали се хотели и ресторанти! Дори и в най-баташкия курорт има качествени места! Успех и весела почивка, където и да решите да отмаряте!

ха-хаа, прятелче, недеи бурза с изводите че видите ли, то навсякуде било така, за алл инцлусиве-а де! ... да, ама не. ти може да вярваш или да ти се иска да е "така", но фактите са сувсем различни! дано ти даде господ да отидеш до мехицо, на тяхната ривиера мая, та там да видиш какво се казва и обслужване, и качество, и цена, и вуобще цялостна почивка! храната е фантастична като качество, невероиятно разнообразна и изобилна, носят те направо на руце и това важи не само за 5-звездните хотели, а и за 4 и 3-звездни сущо. хората бачкат та се кусат - уваяват си клиентите, независимо какви са и от куде са и си пазят работата и репутацята. благодарни са ти за бакшиш от $ 1 (или 10-20 техни песос) и се стараят да го заслуят честно. на теб пук (на мен тоест) суответно ми е приятно да им го дам не веднуж, макар че в алл инцлусиве не си длужен нищо да даваш "отгоре". забавленията нощем са на супер ниво, изпулнени от професионални артисти и групи. има активностии спортове от всякакув вид и трудност - всичко за което можеш, и не можеш да се сетиш, сущо в алл инцлусиве-а. ресторанти, барове, басеини, еко-паркове - чистота, красота, простор и комфорт! мечтаеш да се вурнеш пак там и не ти се тругва, това е истинска почивка! да не споменавам пук за екзотичната и страшно опазвана приророда и огромната исторя и култура на тази страна ... само даже туи дето ходих до пърамидите на чичен ица ми стига за тял живот! туи че ти недеи пуска шикалки за идиоти тук ... а ако се интересуваш мога да ти напиша и цената на всичко това, за 7 нощувки, с платен чартерен полет, просто за да могат да преценят хората сами? *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Американецо, научи се да пишеш на Кирилица като за начало. ол инклузив в Мексико - едно изключение. Отиди някъде другаде, виж свят, виж ол инклузив. Човекът работещ в хотел е прав. А ти, като ходи в Мексико, защо не излезе извън хотела си да видиш как е ? или те беше страх да не те отвлекат за откуп?

това за мексико е абсолютно вярно. все пак живея тук от 20 години. хората просто си знаят бизнеса. а за българия е жалко, че хората не са се научили да работят. то си е техен проблем.

Такива тр. да им се публикуват имената, та всеки да може да ги замери с развялена храна. Преди това - много тежка присъда! Този, който жертва здравето ан друг за печалби, е изрод и трябва да му се вземе лиценза и да му се пише в досието, за да остане до живот белязан.

пълни глупости!!!защо лъжат!работила съм в 2 голями хранителни вериги-,,Фантастико,, и ,,Билла,, и ВСИЧКАТА ХРАНА с изтекъл срок се ХВЪРЛЯ !!! дори на нас ни е абсолютно забранено да я ядем,уволнявали са хора само защото са яли бракуван банан или бракувано мляко!!! а ,,брак,, е храна с изтекъл срок на годност!!!

не стъпвам вече

Е то не може хем всичко поднесено на табличка, хем на бясна далавера, хем без измама. Няма такъв филм. Но нищо де - лятото идва. Балъците пак ще търсят Ол инклузив... Живи и здрави да са!

Яжте боклуци, за да почувставте тръпката на 7 милиона. Парите могат всичко, дори това. А защо не и меню в "Хилтън", включващо консерва-супа или "Корнфлейкс", изостанали още от "Пустинна буря"?

Че що не да правят така ? "Предприемчивост", "пазарна икономика", хаос,бездържавие.Тези палати как се вдигат- с честен демократичен труд?

В туристическите курорти на Гърция и Турция такива неща не вярвам да се случват. Не случайно народа отива там на почивка. Аз например последните 10 години ходя в Кушадасъ и съм повече от доволен.

ми нормално след като собстваника е един - дс и бандюхите комунисти да се връткат стоките за да върви бизнеса и да няма загуби щото напоследък претърпяха много удари та сегоа произведеното ще си го ядат

Не се учудвам. Никак.

Добър ден!! Вие от къде сте?!? Работя в гоялм северен морски курорт в бг. От 15 години. От както въведоха системета ,,ол инклузив" всичко се срина. Това не е система за беден и гладен човек. По време на неспирното ядене основно и на междинки има едно голямо наливане на манджа.И няма край.Чудиш се тия как все са гладни. Граби се >надпревара кой да вземе по хубавото. Болезнената истина е че българина варди основно масата. Да не се прекара. А до колбасите с изтекал срок.. Споко! не са само те. Много от храната е преработена. Това е филма. Ако скаш да си обслужен добре.Отиди като човек на ,,ала катр" поръчай и яж. Другото е както ние казваме. ,,Айде да нахраним прасетата с помия". Щото в ресторант където ядат 1000 човека- какъв ресторант е той !?!? Добър апетит - ха-ха

Мерси, че ме светна ама аз патката все по български курорти карам моя да ме води. От тази година ще го послушам. Тръгваме към Гръцко или Турско

Догато българските шефове са бай Ганьовци - така ще е. Лъжат, мажат, гледат от всичко да изкярат, да имат максимална печалба, а насреща нищо.

В България всичко е с изтекъл срок на годност!!!

Засмърдя на удар под кръста...

За това никакви почивки по българското черноморие нека да фалират тарикатите

сигурно е вярно. като се има предвид какви евтини паети предлагат понякога, като нищо избиват уж намалението с предлагане на такива храни. то иначе логика няма да е толкова евтино.

БЪРЗО ЕФТИНО И КАЧЕСТВЕНО, Петрова са три различни и взаймно несъвместими услуги

Alex Ginev

сувместими са (тези три неща) гошко, сувместими са и то как ... само за балканските неандерталци-лентяи и чок-тарикати са несувместими, че много им е убобно и лесно това обяснение, ама плочата се изтурка, та се спука даже! *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.