Коментари - Ол инклузив ще се предлага само в хотели с 4 и 5 звезди? | dnes.dir.bg
назад

Ол инклузив ще се предлага само в хотели с 4 и 5 звезди?

Ръководството на Агенцията по безопасност на храните предлага изхранването на почиващи туристи на база ол инклузив да се предлага само в хотелите с 4 и 5 звезди.

Обратно в новината

Коментари - Ол инклузив ще се предлага само в хотели с 4 и 5 звезди? | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

...при които хотел с капацитет от 1000 легла има място за изхранване за 30 човека. "Това е абсолютно недопустимо"... Това чиче явно не е чувало за ресторанти.

Естествено продължение на разчистването на терена за наши хора! Естествено продължение на съсипването на малкия и среден бизнес! Естествено продължение на създаване на монополи! Естествено продължение на политиката за обогатяване на олигарсите! ГАРАНТИРАНО ОТ ГЕРБ!

защо пак герб виновен бе драскачи когато герб доиде на власт всички тези хотели бяха построени кои на плажа кои за без пари ама то е хубаво някоималоумни постоянно да негодуват срешу герб защото истината боли

"...инспектори на агенцията са открили "аномалии", при които хотел с капацитет от 1000 легла има място за изхранване за 30 човека." Че колко звезди са му дали на тоя хотел от Агенцията по туризма?! - при такава аномалия не трябав повече от 1 звезда!

Тия не са в част. Едно време в нашия стол се хранеха 200човека и никога не е имало проблеми с храната . Сега няма контрол. Толкова много хотелите дори не се знаят и собствениците .Имаше една търговия и един склад .

И какво общо между звездичките на хотела и манджата? Уловията за нощувка може да не 4 и 5 звезди, но храната да е читава.

Прав си!

Така е! Прав си!

в хотел се спи, в ресторант се яде.Защо смятате че всички клиенти на хотела са и клиенти на ресторанта? Качеството на храната няма нищо общо с броя зведи. Например олинклузив в хотел 'фларимонт" в банско /четири звезди/:да си обърнеш червата от мръсотия и стара храна.за напитките да не говорим пак менте. пази боже в тоз хотел

Няма никаква връзка между звездите и качеството (би трябвало да има, ама кой ли контролира това). Ял съм ПЕРФЕКТНА храна в 2 звезди и отврат в 4 звезди (то не го и ядох де). Освен това рядко ям в хотела, в който спя. А за олинклузива - това, което трябва да се случи е инспекторите от ХЕИ и подобните му организации да си вършат работата. В еднаква степен трябва да се контролира и количката за хот-дог, и 5-звездния ресторант. Та не разбрах, какво пречи на малкозвездния хотел да предлага олинклузив? Просто в 2-звездния получаваш маргарин, кашкавалче и салам кучешка радост (пресни, не опасни за здравето), кафенцето е нова Бразилия (директно от Виетнам). В 5-звезния можеш да претендираш за истинско масло, черен хайвер, 12 вида сирене и т.н. Че иначе по тяхната логика дайте да затворим всички училищни столове, всички закусвални, ще останат само скъпите гурме ресторанти, ако нямат френски готвач (7 поколения назад придворен готвач), нямат право да работят?

"Хотелите с три и по-малко звезди трябва да имат капацитет за изхранване на почиващите според легловата база. Ако легловата база например е 100 места, капацитетът на ресторанта трябва да бъде за 60 души" Въпросът ми е към редакторите на Дир-а - вашият цитат как кореспондира с вашето заглавие? Нещо да не е в ред?

И аз това се запитах? Големи тикви работят в медиите.

А спомняте ли си как миналата година ресторантьорите "плачеха", че туристите се хранят в хотелите и нямат клиенти в ресторантите. Прдполагам, че лобито на ресторантьорите се е задействало, а не че някой е много загрижен за качеството на храната в хотелите.