Коментари - Хората, а не правителствата, да понесат тежестта от по-високите цени. Съгласни ли сте? | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

От анкетата виждаме и реалния брой ваксинирани в България - към 11 процента. Откъде знам ли - ами те са едни и същи малоумници - ваксинираните тъпаци, проукраинските дебили и неолибералните дебили, които си мислят, че Путин идва да ги изяде и ако стоят на студено и гладни ще го преборят.

За високите цени са виновни правителствата. Кой сложи 200 лева такса СО2 емисии на тон емисии? Кой принуди руснаците да нахлуят в Украйна? Кой точи на хората парите, за да субсидира разни "зелени" проекти, които само повишиха горенето на въглища и нафта? Кой отпечата трилиони долари и евро 2020 - 2021-ва? Кой блокира световната икономика заради Короната?

Аде стига с тези путлераски опорки. Амариканците били опрели пистолет в главата на путлер за да нападне Украйна. Мераците за империя на путлер ще съсишпят Русия, както Хитлер съсипа Германия с мечни за хилядолетен райх. Покрай това ще страда разбира се Европа, а САЩ и Китай ще спечелят.

Хахах поредния олигофрен, който си мисли, че Украйна печели войната въпреки тоталния и разгром и 200 хиляди умрели техни военни. А разпада на Русия, откога го чакате лумпене - от поне 20 години.

че трябва да се стои далеко от дупката на мечката. А украинците освен това я дразнеха. Сега да се оправят сами с мечката.

Ще ограбим първо народите, после държавите, а след това ще ги заробим с вируси и болести.... ФЕД

А правителството от къде ще вземе парите за да понесе евентуално по-високите цени? Ами пак от хората!!!! В Германия въвеждат такса за потребителите на газ! ТАКСА ЗА ТОВА, ЧЕ ПОТРЕБЯВАШ ГАЗ!!!!!!

Може ли някой да ме светне, кои са тия 11% , които са гласували "За" и на предстоящите избори за кого ще гласуват. Благодаря!

Прочети коментарите по долу и ще се светнеш какво всъщност означава “правителството” да поеме нещо. Ти си на минимална и не ти дреме дали ще ти вдигнат данъка с 5%, ама на някои бизнеса им е на светло.

Кирчо-тъпото, което предстои да извадят от някой килер. Разбира се ще бъде поставен на пеедестал по примера на Кирчо-тъпото. Чудя се само колко такива профана са подготвили!

Как, за кого щели да гласуват? "Мадуровките" ще гласуват за Курчо и Кокорчо.

Свършва се с 300 хилядното годишно робство. Благодарен съм на Господ българина, че съм очевидец на агонията на робовладелците. (МВФ - сталинка.)

Бах ти идиотския въпрос!

Гледам текущите резултати от анкетата - 89% отговарят с не и 11% с да. Интересно съвпадение на процентите с едно дрого разделение. Към края на 2021 г. в банките е имало около 102 млрд. лева депозити. 90% от тях са били на около 10% от вложителите. Така е то - богатият иска да богатее за сметка на бедния. Унищожихте почти изцяло средната класа. Сега иде ред на бедните. Геноцид.

Богатия не иска постоянно да му се трупат на гърба нови и нови помощи за бедните

Както е тръгнало, до една две години цената на тока, газта, парното ще се вдигнат около 4-5 пъти. Ако сега сметката ви за отопление е 200 лв на месец - ще стане 1000 лв на месец

То винаги хората плащат, нали правителствата харчат пак парите събрани жт хората! Въпросът е безсмислен.

Въпросът в дали хората поединично да понесат последствията - демек според консумацията или солидарно - демек чрез данъците, по богатите ще дават повече. Какво значи правителството да понесе цените? Значи да се теглят нови заеми и да се дават компенсации или да се вдигнат данъците за да има пари за компенсации.

Каквото си надробиш, това ще сърбаш! Кой сра по улици и площади цяло лято?

Европедалите разбира се.....

На мен ми е по-интересно тези отговорили с ДА, да си обосноват решението. Защото аз смислено обяснение не намирам, нормален човек не може да изгаря от желание да плаща за чуждите грешки.

Ето ти обяснението. Какво означава правителството да понесе високите цени? Значи да дава компенсации на бизнеса за газ и ток. А от къде ще се вземат парите? Ами от данъци и заеми. Т.е тези с по високи заплати и по голяма консумация хем ще плащат повече в магазина, заради инфлацията, хем ще покриват от данъците си “понесената от правителството” тежест.

И в двата случая плащат хората - единия път директно, втория път пари, които вече са платили като данъци, т.е. общи пари. Какво означава правителството? Та това пак сме ние, нашите пари. Да плащат лично политиците отговорни за това. До стотинка.

Оctavius

Безсмислен въпрос... Винаги хората го понасят, въпроса е дали пряко, чрез цени, или непряко, чрез данъци... Правителствата не генерират приходи, какво ще понесат те???

Ужасен край, на "безкрайният" 300 хиляди годишен робски ужас.

Като прочетох въпроса и ми хрумна нещо, кажете как да направим, че правителството, което надроби тази попара да си поеме отговорността? И не говоря като досега, просто да си отидат някъде и да си започнат бизнеси, а наистина да платят за това, което натвориха?

Естествено че хората трябва да понесат тежеста. Каквото си сготвиш това ще ядеш!

И да допълня--това е част от възпитанието

Този филм сме го гледали вече във варианта: Хора, за бога , не купувайте! И какво стана после? Измитане. Еврогейците изостават с идеите и развитието

Много тъп въпрос. Хората по-надолу са обяснили защо. Присъединявам се към тях.

Хората трябва да са наясно до какво видят либерастките и джендърските политики за които гласуват. Особено уоук идиотите.

Така зададен въпроса е взаимноизключващ се! Какво означава правителството да понесе последствията :) . Правителството не изкарва пари, то само харчи и прави разходи и кризи. Ние сме тези, които плащаме всяка грешка на управляващите! ДА ЖИВЕЕ БЪЛГАРИЯ!

да поработят десетина години при бай Ставри и ще върнат поне малко от парите.

Наложиха тези глупави санкции по заповед на САЩ.Допитаха ли се до хората преди това?Кой на кого служи- правителствата на хората или обратното? Естествено некадърниците наложени от фондацийте на Шорош не само трябва да си ходят,но и да бъдат осъдени за измяна на народа.

Как да го разбирам този въпрос? Дали да си траем, да стегнем коланите и да понесем глупостите на Боко и Кирето (първия прецака тока, втория унищожи газта), или да се вдигнем с вили и лопати и да ги изметем всичките тунеядци от парламента (и като казвам всички, имам предвид всичките)?

Спряха ти газта, не осигуриха алтернатива, вкараха те във военен конфликт и накрая ти треснаха данък отгоре за техните решения. Другият път пак евроатлантически ценности, прЕатели и т.н джендъри

ИЗБЕРИ БЪЛГАРСКОТО!

Извън наглостта на МВФ - въпросът е смешно зададен: нима някога правителствата са изнесли нещо?! Те са шепа хора, които боравят и управляват изработеното от народа. Така че потърпевшите са винаги масата от хора, техните пари под формата на данъци и пряка заработка биват "издоени" под най-различни предлози.

Ами то е все тая бе малоумници. Ако правителството поеме тежестите, те пак се прехвърлят към народа под една или друга форма.

Трябва да свиете потреблението бе, ядете и с задниците вече, не слизате от колите, плаж, Гърция, Турция, баба ви само на плаж е ходила.

Ми да започнем от теб- връщай се на село при баба ти.

10 процента избиратели на ристе Ивановски и куролацията в анкетата. Клаус Шваб харесва тези предложения, а имам и по-тежки. Мама ви да ... глобалистка да е....

Естествено, че не съм съгласна, ама то все така става. Правителствата няма как да поемат те тежестта, защото за да раздават пари на бедните, това няма да е от собствения им джоб, а ще ги вземат от нас, не чак толкова бедните, дето също сме орязали всички разходи с изключение на храна, сметки и лекарства. Разбирам, че има хора, които нямат средства дори и за храна, сметки и лекарства - то не е казано, че скоро и ние няма да влезем у тази категория, да не чуе дяволът, де. :(

Искате да плащаме за БОГ ДА ПРОСТИ ЕДНОПОЛЮСНИЯ МОДЕЛ? АБСУРД !!! Всички сме свидетели как "Еднополюсния" модел на Америка си отива - бавно, мъчително, но категорично. Войната в Украина всъщност е война между Америка и Русия, в която е впрегнат и целия покорен Европейски съюз. Всички виждаме, че както на терен, така и в световен мащаб Америка губи тази война и сега тя ни съветва чрез МВФ да понесем нейните тежести. Но този гърч е последен, всички видяха, че санкциите на Америка спрямо Русия не сработват по желания начин и се връщат като бумеранг върху тях. САЩ разбраха, че се набълбукаха яко и че от това китайците стават печеливши. Ето затова Старата чанта мачкан лак отиде в Тайван за да провокира Китай - има ли някой, който да не е разбрал това ? Но всички чухме дращенето на зъбите на американската акула по непотопяемия кораб, наречен Китай!!!! Ще трябва да свикват - живият живот го налага. Нима Великобритания е искала да слезе от пиедестала на световен колонизатор, нима Рим е искал да се прости с хегемонията си над средиземноморието, която е имала при император Траян, или Елада да е искала да стане от културен център на света в красива туристическа дестинация? Ето за това е ИСТОРИЯТА - да прибира в своя чувал отломкте от минали величия!!!!

А правителствата,които са виновни за кризата,които изкуствено я предизвикаха,какво,да продължат с глупостите ли?!? Тези,които стоят зад МВФ са за уволнение и съд!

Категорично НЕ.. аз няма да го отнасям заради некадърността и глупоста на политици..

Реално, ти винаги го отнасяш, заради собствената си и народната политическа неграмотност.

знаеш за какво говоря тъпак не ми вкарвай тия общи размисли и страсти... Разбира се че всички духаме супате винаги и това заради нескопосания ни избор..

Съгласен съм да им ЕПМ на тия костюмирени гейзери и педофили. Ама така да им ЕПМ, че след това да получат такива психически отклонения, че да не могат да се задържат и да си бият главите във всеки един стълб.

На Мунчо точно това прави.Ще намалят сега Тол таксите,после ще изсипват милиарди на строителите ,които те са получили предварително и са в чекмеджето,после ще намалят пенсиите , за да има пари за бизнеса.Но простият българин това заслужава.

Ма мола ви съ, що за безмислен въпрос? Вие искате ли ние да папкаме, а вие да плащате????

Да! Така и трябва да бъде. Да се подпомогнат само най-бедните домакинства. Всички, които държат държавата да им плаща тока и парното, май изобщо не разбират че тези пари държавата по един или друг начин ги взема от тях и ги раздава после на калпак. При недостиг на енергийни ресурси трябва да се ограничи вместо да се поощрява консумацията им, защото това вдига още повече цената им. Безплатен обяд няма.

Сиреч на циганите, а ние българите дето работим за нас мизерия, да ти изсъхнат пръстите малаумник

Тогава нека и обикновените хора в русия, в качеството си на данъкоплатци, които издържат диктаторския режим на путин понесат санкциите срещу русия по-осезателно на свой гръб. Има механизми за това.

Путин та Путин. България няма нищо общо с войните в Сирия, Либия, Афганистан, Украйна, Тайван или където и да било другаде. Фък ит, който иска да си играе на комунизъм да си ходи в Канада или Австралия

А европейците на понасят ли в момента простотията на брюкселските чиновници върху гърбовете си, включетелно и ние на нашите зелки?

Защо хората трябва да плащат за малоумията на правителствата си?

Барем проумеят, че няма ненаказан лош вот

Не разбирам какво означава "правителството да понесе тежестта" Имате предвид да се теглят нови и нови дългове, за да компенсират хора и фирми? Ако е така, превеждам въпроса "Сегашните поколения, а не следващите, да понесат тежестта на по-високите цени."

Корумпетата трява да са по затворите или ще висят на стълбовете.

Гледам и не вярвам на думите на този Мушморок Иван Иванов ! Трябва да сме солидарни с Еврогейския Съюз на една Акошерка ! Никога , ще им плащам по-скъпия газ и Храни на тези помияри !Ще има Бунтове , гаранция , Българина е Търпелив и Толерантен , но писне ли му ще режи и тикви !

ГЕРБ или ДБ? Само те са толкова ударени по главата и малоумни

Да се въведе строг визов режим за руснаците в целия ЕС, САЩ и Канада. Нека обикновения руснак понесе отговорноста за това, че търпят дикатора, който избива жени и деца в Украйна !

Путин не избива Хора Педалче ! Зеленски е убиеца на Деца и Възрастни Хора ! Еврея Зеленски е Военнен Престъпник и е втория след Хитлер еврей Убиец на Деца и Възрастни хора ДОКАЗАНО и ще бъде съден !

Все се налага да пояснявам, че не споря с идиоти, понеже не се сещат сами...

До Нормален, не от "Възраждане" !!!??? Идиотът си ти - казано просто и ясно.

Тъпите украинци когато избиваха жени и деца в Украйна как ти беше!?!

Отивай в Украйна! Ние нямаме проблеми нито с изтока, нито съд запада

Когато на хората им писне да се гаврят с тях, те взимат властта и определят правила, с които живеят по-добре. Заврете си тъпите манипулативни въпросчета някъде. Ние да не сме безгласни?

тия санкции срещу Русия са пълен абсурд. те са санкции срещу нас. По-голяма глупост не е имало в историята. тази ще се запише със златни букви като глупостта на хилядолетието

Беден си,!

Но въпреки това съм бесен на малоумни тролове

То и да не съм съгласен ков от тва ? Винаги хората го отнасят.

Най-идиотския въпрос който някога съм чувал.

Що? Въпросът е 1:1 с решението на Германия (зелените) и с МВФ. Формулировката е супер правилна. А ако търсиш къде е смисълът в това да спреш да купуваш газ при наличието на пълен газопровод, да не осигуриш алтернатива и накрая да сложиш 1000-4000€ отгоре данък на всяко домакинство по този повод.. е, има си доктори да се занимават с темата

Малоумна идея. С на практика намалелия ми поради поскъпването доход нали имам само един ход - да си свия потреблението и да спестявам. По-малко оборот, по-малко данък под формата на акциз, по-малко пари за всички.

и по-малко инфлация.

Не е просто малоумна - много малоумна е. Слагаме данък на нещо, което и без това сме направили скъпо и липсващо. Ама това ще дръпне и тока нагоре с над 100% като алтернативен продукт. И бензина (по-малко естествено)... И от там... 1917 и Аврора.. Може пък това да е целта, знам ли

Ебати малоумния въпрос. Тоя дето го е съставил що не поясни как точно правителствата понасят тежестта на цените - правителството ли ги плаща или кво.....

Правителствата, които не са заработили и една стотинка и тънат в разкош за сметката на общите пари могат да си правят само циркове платени пак със същите средства. Стадото ще поеме всичко, но му е малко стригането. Трябва още ,и още, и още...