Военен единствен помогнал на блъснатата на зебра 8-годишна Марина

Капитанът от българската армия Виктор Якимов е човекът, който единствен се притекъл на помощ на 8-годишната Марина, която в четвъртък вечер бе блъсната на пешеходна пътека на столичния булевард "Г.М.Димитров", съобщи bTV. Лекарката от Бърза помощ пък отказала да докосне детето, защото била кардиолог.

Обратно в новината

Коментари - Военен единствен помогнал на блъснатата на зебра 8-годишна Марина | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

В някои страни не се допуска преместване на ударени при катастрофи хора, ако не са дошли екипи. Така един мой познат си отиде, защото при удара му беше скъсан гръбначния стълб.

ПЪРВА ПОМОЩ НЕ Е ПРЕМЕСТВАНЕ!

Тази лекарка за какво е отишла въобще- да се вози в линейката и да изтече работното и време ли...

На пръстите на едната ръка ми се броят случаите, в които съм видял на пешеходна пътека да спре дясната кола и до нея да спре и лявата. В България пешеходната пътека не значи нищо. В сила е и правилото лявата кола е с предимство пред пешеходеца на пешеходна пътека. Днес беше поредния случай, в който видях тази ситуация. Дясната кола спря, пешеходеца тръгна и пред носа му се изниза един бус от средната лента. Една крачка по-напред да беше и го отнасяше.

При подобен случай (един гад почти мина през краката на дъщеря ми и мен на десен завой на пешеходна пътека) тропнах с празна пласмасова бутилка от минерална вода по задния калник на колата...И познайте какво се случи. Най-невъзмутимо гадта спря, излезе, набръчка се от ярост, и ми налиташе, и се заканваше, и псуваше...Оттеглих се с детето, оставих го, нека друг да го претрепе. Има спирка там, хора, мъже, МЪЖАГИ......никой не се намеси... Ми ако не бях с малката и ми паднеше пердето и го бях проснал да съхне, к'во - самопразправа, а...

И добре, че е бил единствения, който е помагал, че детето можеше и да не стигне до болницата живо. Капиш, господа журналисти?

Спокойно,скоро в линейките няма да има и доктори!

Ами ходете на пазар с тях по моловете...

Там вместо пешеходна пътека можеше да има пешеходно мостче ако общината не къпеше бездомните кучета а само ги преспиваше!

А ако "приспиваме" и социално слабите, пенсионерите и клошарите, със спестените пари направо ще можем да направим още 1 - 2 магистрали! И само между другото - в случая е трябвало да напишеш "приспива", а не "преспива".

МОЯТА ГРЕШКА Е НЕВОЛНА,НО РАВНЕНИЕТО НА ХОРА И КУЧЕТА Е ЧУДОВИЩНО!

А стига с тези магистрали!

1chovek

Докога ще задавате въпроси кой бил виновен, от папата до не знам си кой, вместо да се попитате - Кой ще помогне? Това е правилния въпрос. Слава Богу, че в случая е имало такъв човек на място и дано детенцето се оправи.

Извинявай, но за катастрофа дали трябва да изпратят травматолог или кардиолог?! По-добре да бяха изпратили някой санитар, той вероятно можеше да е по-квалифициран!

За това бездушие на вечно мрънкащия българин сигурно са му виновни слънчевите протуберанси.

В Бърза помощ още малко и ренгенолози ще започнат да назначават...

А бе хора, нали не мислите, че пред Спешната има опашка от желаещи. При тези пари местата са многократно повече от желаещите.

Господ да дава сили на детето да се бори! Дано то и семейството му да имат шанса да са заедно още дълги години! Моля се за теб, Марина.

Така... лекарката като чета се е паникьосала. Следва няма място в спешна помощ. Защо изобщо е изпратен кардиолог вместо парамедик?

Значи в "Спешна помощ" работят лекари, които отказват да извършват спешна помощ. Нали за това са там, точно за да помагат на ранени и пострадали хора! А това правителство нали имаше идеята вместо лекари, в "Спешна помощ" да назначават "парамедици". Е, тогава да видите какво ще стане - направо ще казват - нищо не мога да направя, защото не съм лекар! А вината на шофьора е безспорна...освен за българския съд, който ще го оправдае. Точно заради съда и полицията идиоти като този си позволяват да не спират на пешеходните пътеки. Такава ситуация е масова - при две ленти едната кола спира, а другата тръгва да изпреварва и блъска човек. Трябва камери навсякъде и строги наказания, които да се изпълняват. Само че за това трябва и полиция, която да не мисли как да вземе нещо да се почерпи от престъпника. Аз съм сигурен, че идиотът, който е блъснал момичето, много пъти е "черпил" и затова се чувства безнаказан. Сега, ако бяхме нормална държава, за това, което е направил, трябва да му вземат книжката завинаги, и ако пак се качи в кола - затвор!

НА СПЕШНА ПОМОЩ Е ДА СЕ ЗАКАРА КЛИНИКАТА ДО ПОСТРАДАЛИЯ С ИЗПРАЩАНЕ НА КВАЛИФИЦИРАН ЛЕКАР,ОБОРУДВАНЕ ЗА ДИАГНОСТИКА И ДОРИ ЖИВОТО-СПАСЯВАЩИ ОПЕРАЦИИ ИЛИ ИНТЕРВЕНЦИИ ...Все пак,нека да споменем ,че извършването на някои операции в линейка в САЩ е престъпление от втора степен,така както ,пък е престъпление първа или втора степен злоупотребата и използването на Спешна помощ не за СПЕШНИ СЛУЧАИ

чудя се защо курса по първа помощ е все още задължителна за взимане на книжка? явно на никой от тези нищо не му е влязло в главата. "не я пипай!" викали. ей, на всеки не оказал първа помощ при инцидент- наказание- отнемане на книжка! бездействието си е престъпление само по себе си. тогава ще им дойде акъл в мозъка.

Предлагам ти да следиш сводките на полицията и бърза помощ и да тичаш на всяка злополука да оказваш първа помощ. Може и наметало да ти дадем с подходящ знак на него.

Преди много години ,в САЩ ,случайно минаващ лекар прави трахеостомия на постарадало момиче на улицата .Не става ясно,дали това е била единствената алтернатива ,или би могъл да освободи дихателния път с прийом ,като обдишване може да си прави с балон с клапа,ендотрахеална тръба ,или уста в уста ,и последното по въпроса за КПР е ,че е достатъчно да се правят сърдечни компресии като първо кпр,без обдишване уста в уста/може да хванете спин или папилома вирус/ ,но -последиците ...........този лекар е бил съден в продължение на няколко години от оживялото момиче ...Още нямаме професори по спешна медицина тук,които да разпространят оптималните алгоритми за различните случаи. Там,където ги има,не винаги са живото-спасяващи ,защото ,ако по тях тръгнат хора ,които нямат достатъчно компетентност ,за да ги пресекат ,може да се окажат фатални дори алгоритмите ,следвани напр от мед сестра или фелдшер ,дори лекар понякога,когато не могат напр да отхвърлят първопричината,или настъпили промени ,или значими различия за тръгване или прекъсване по такъв алгоритъм

Ама те не учат ли обща медицина, преди да специализират?Какъв лекар е като не може да окаже първа помощ?

Господа, общата култура и образованост, действеност и годност за съпротива на беди и обстоятелства, въоръжен ум - ето част от качествата, които този български офицер има за разлика от повечето граждани, та и от "професионалния" медик. Но от къде се взеха дивотиите, потвърдени и от пишещи тук - масовото оглупяване и неграмотност и негодност? От ниското и противонаучно образование, от масовата пропаганда на низмена нравственост, на безразличие и безучастие. От "дивак учител", по Ботев, господа!.

ПРЕВЕНЦИЯТА НА ПТП И ПРЕСТЪПНОСТ Е ВЪВ ВСИЧКИ СЛУЧАИ ПО-ДОБРОТО!!!!!!!! Има и фатални наранявания . Загубите на здраве,живот,пари за ремонт са огромни .Ние сме на челно място,НАРЕД С ТУРЦИЯ по птп,а на първо място е АФГАНИСТАН ...

Не говорете наизуст. В чл. 221, ал 3 от Закона за здравето е казано всичко точно и ясно.

Чета коментарите - тези "Избраните" и ми се свива сърцето! В какво ни превърнаха - едни добри и човечни до безкрайност, а други озверели и освирепели! Да, винаги е било така, и така ще и бъде, но лошото в хората беше по-малко в моменти на беда. Затова и харесвам този филм "Сблъсъци" - така от нищото стават конфликтните ситуации. Най-лошото е, че в България гнева ни е много погрешно насочен! Може би заради безсилие и обезвереност, но да не забравяме, че сме хора! Запомняйте имената на добрите хора в такива ситуации и нека за тях гласуваме, а не за дресирани или комплексари, за които сме пасмина гласоподаватели.

НЕ СТЕ ПРАВ ЗА ЛЕКАРКАТА ,ЗАЩОТО ОСНОВНИЯ СЪВЕТ Е ПРИ СЪМНЕНИЕ ЗА СЧУПЕН ИЛИ ИЗКЪЛЧЕН ШИЕН ПРЕШЛЕН,ДА НЕ СЕ ДВИЖИ ГЛАВАТА,ТРОЙНО ДА СЕ ОБЕЗДВИЖИ /АНГЛИЯ/, ДА СЕ АСПИРИРА / нужни са ефективни аспиратори и еднократни консумативи за целта/ И ЕВЕНТУАЛНО ДА СЕ ПРЕМЕСТИ ДОЛНАТА ЧЕЛЮСТ НАПРЕД,КОЕТО ОСВОБОЖДАВА ДИХАТЕЛНИЯ ПЪТ ...В СЛУЧАЯ ИМА СЪМНЕНИЕ ЗА СЧУПВАНЕ ИЛИ ИЗКЪЛЧВАНЕ НА ШИЕН ПРЕШЛЕН,ЗАЩОТО Е С ЧЕРЕПНО-МОЗЪЧНА ТРАВМА .....Прослуватата псевдо-загриженост за човещина ,в случая,се отнася до шофьора,който НЕ ЗАЧИТА ЧУЖДИЯ ЖИВОТ ,ИНАЧЕ ЩЕШЕ ДА Е ПРЕМИСЛИ/А ВСИЧКИ СИТУАЦИИ,В КОИТО БИ МОГЪЛ ДА НАВРЕДИ ИЛИ ОТНЕМЕ ЧУЖД ЖИВОТ . ....НЕКА ИНСТРУКТОРИТЕ НАУЧАТ БЪДЕЩИТЕ ШОФЬОРИ ДА ИМАТ ТОВА ПРЕДВИД !

И военния е постъпил правилно като е преместил внимателно главата настрани ,за да се задуши от кръв и секрети,а да излизат навън ПРЕДВИД ТОВА,ЧЕ НЯМА КЪК ДРУГОЯЧЕ ,ИНАЧЕ ТАКА ИЛИ ИНАЧЕ ЩЕ УВРЕ...ОБАЧЕ КЛЮЧОВОТО НЕЩО Е -ВНИМАТЕЛНО ДА ПРЕМЕСТИ,БЕЗ ДА РАЗМЕСТВА ЛИНИЯТА НА ГЛАВА-ШИЯ-ГРЪДЕН КОШ,ЗА ДА НЕ ПРЕКЪСНЕ ГРЪБНАЧНИЯ МОЗЪК ..Много хора не могат да дозират или внимават какво да не разместят,и се е случвало майка да сложи възглавничка под глава на детето си ,претърпяло птп,докато дойде линейка,и така да го парализира,явно защото не е искала да се притеснява със знания за трагични неща ,не се е замисляла за превенция на последици,и не е зачитала чуждия живот или опит ...

Защо тъпаците от КАТ и Общината не сложат сфетофари на пешеходите пътеки,които са рискови ?

аззз

то с такива калпави шофиори като българските и на тротоара вече си рисково да вървиш. откак на селячеството му беше разрешено да шофира стана страшно

Лично ми се е случвало да попадна на блъснат бешеходец. Беше тотално помлян, повръщаше кръв и не можеше да диша. Беше в положение, в което или вече беше аспирирал или на път да се удави в собствената си кръв. Пристигналата полиция каза да се отдръпна, аз обаче не ги послушах и завъртях пострадалия в странично стабилно положение за да може да диша. "Е сега жална ти майка" каза полицая, отиваш в ареста. Доре, че после настана суматоха и се измъкнах. Дошлите медици хванаха пострадалия през раменете и колената и буквално го метнаха на носилката. Кардиоложката обаче няма как да се измъкне по терлици.

E то добре, че само това са казали... можеше и бой да ти теглят... и нещо и на майка ти да пожелаят. Обичайно куките са много креативни словоплетци :)

В случая военният е рискувал и е действал правилно!Да, пострадалият не бива да се мести и докосва. Нито е желателно в тази случай да го заобикалят много хора в агонията му. Ако пострадалият е в съзнание, особено дете е добре някой да го успокои.Не се знае дали думите ще достигнат до съзнанието му ,но близост на човек има благоприятен ефект.Колкото бързо да дойде линейка, важни са хората които ще бъдат наоколо в този момент за да окажат помощ. Тънка е границата,тяхната помощ да не навреди на пострадалия!

Човекът ми е бивш съсед, от няколко години живее в София със жена си - свястно момче. Жалко е, че такива като него са малко, а уродите са множество. В четвъртък вечерта пред цялата група колоездачи от нощната разходка една идиотка удари жена и кучето и на пешеходна пътека на бул. "Евлоги Георгиев". И нищо! Добре, че ударената беше добре, да отвори вратата и да пита ка може такова нещо. Оная отвътре как сама не излезе не знам. Нагла свиня!

Mедал за капитана, съд за лекарката и затвор за шофьора!

Видяхте ли до къде я докарахте с вашата жажда за мъст над лекарите. Действително, ако кардиоложката и с пръст беше докоснала детето можеха да я съдят. А сега сетете се за 600 лева заплата колко детски реаниматори има в Спешната. Лесно е да седиш отстрани и да викаш мъст, съд и бой, ама не си мислете, че на лекарката и е било лесно да гледа отстрани, разкъсвана от желанието да помогне и заплахата от затвор! Може би най-добрият вариант е бил да се обади на някой колега, който от скрит номер да диктува на военния какво да прави.

Ако тази джофра е от "бърза помощ" а не спешната на някоя болница, трябва да и се вземе тапията и да бъде уволнена дисциплинарно. Ако не разбираш разликата и какво говоря, по-добре млъкни.

За това, че спазва правилата, надали някой би уволнил дисциплинарно. Факт е, че ако кардиолог окаже първа помощ може да бъде съден.

До: Ikonomist ...Ако и от икономика разбираш толкова...Какви са тези глупости където си написал? Как е възможно лекар да стои безучастен при наличието на пострадал и нуждаещ се от помощ, дори и да е кардиолог? Преди да стане кардиолог, офталмолог, педиатър, хирург, травматолог и т.н, и т.н. всички учат обща медицина и са в състояние да дават първа помощ, още повече, че тази лекарка работи в бърза помощ и трябва да може да реагира адекватно във всякакви ситуации. Молбата ми е следващият път като решиш да правиш такива "мъдри" изказвания да се ограничиш в темите по икономика или и там си такъв "експерт".

Четете законите, не разсъждавайте кой какво може. Да можеш е едно, да е законно е съвсем друго.

'Единствен' т.е. другите хора не са искали ?... което е глупост... браво на военния все пак, но ако всеки се опитва да помогне може да стане паника и дори и фатални грешки..искам и мога са 2 различни неща. А ето къде аз виждам вината! 1. Пътна полиция( и корупцията там) 2. Правителство( и другите преди него), че съсипаха задравеопазването. 1/3 не плащат вноски хора! още 1/3 плащат по 16 лева на месец! ( кабелна интернет телефон, е повече). 3. И ние.. като си мислим че сме вечни и няма да ни дойде на главата, и се толерираме 1 и 2.

Никой кардиолог не получава под 4000 лв месечно. Едва ли лекарката е била такава.просто няма как да отиде в бърза помощ за 700 лв на месец. по скоро се е изплашила и и лъгала че е кардиолог.

Това ще се разбере до довечера със сигурност. Веднъж щом се е дало гласност по телевизията в момента предполагам кой е бил в линейката и т.н.

поклон пред този велик балгарски офицер.благодаря ти момко, господ незабравя добрините. детето ще се оправи , ти ще бадеш наи щастливя човек , за това че си постапил така. б р а в о

Пресен пример от днес.Отиваме да изнасяме 20 дни на съпругът ми,който бе убит от бясно каращ автомобил. Спира дъщерята на пешеходната пътека, пешеходците тръгват и покрай нас префучава с бясна скорост една кокошка ,не мога да я нарека жена, щеше да ги отнесе.

Между другото оставам с впечатление, че в България има изключително добри хора, които винаги биха помогнали с каквото могат. Винаги когато има някаква злополука или бедствие това си проличава. Просто от сивото ни ежедневие, безпаричие, безработица и куп други неща не можем да ги забележим. Браво на човека, че не е стоял в колата си и не е гледал само докато дойде линейката. Това всички сме го учили преди да вземем шофьорски книжки и всеки би трябвало да може да го направи !!!

Не, че има много добри, дори напротив има твърде малко! Всеки би трябвало да се притече на помощ в такъв случаи, а не да отвръща глава и да бяга да не го питат после като свидетел.

аззз

къде ги видя тия добри хора? градовете се напълниха със селяндури, а добрина от един селски човек не можеш да очакваш, те са зли по природа

На запад могат да те съдят, ако пипнеш пострадал и после недай си Боже пострадалия умре или му се усложни положението.

Така е, но в такива моменти едва ли спираш до пострадалия и си мислиш ами ако му помогна какво ли ще стане. Човека е видял блъснато дете и инстинктите са му подсказали какво трябва да направи. Мисля, че този човек е спасил детето. Първите минути след такава трагедия са едни от най-важните за оцеляването на пострадалия.

Ако беше умряло детето, друго щеше да говориш - А дали този не е направил нещо като го е пипал?

А на запад ако дойде парамедик и каже че няма да пипа детето щото не е травматолог а парамедик какво ще му се случи а? Мислиш ли, че там това може да стане?

Аук не можеш да вземеш книжка без да изкараш курс по първа помощ. И по закон си длъжен да го направиш! Затова съд за тези които са седели с ръце в джобовете!

на запад за твое сведение могат и да те садят за не оказване на помот! *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Не случайно има задължителен курс по оказване на първа помощ! При катастрофи и други подобни злополуки много важни са първите няколко минути...не е нужно да си лекар, за да помогнеш на човека, а просто трябва да знаеш няколко елементарни неща, които да помогнат на пострадалия да диша по-добре, евентуално да спреш кръвозагуба и най-важното - в такъв момент да си до някой, който има нужда от подкрепа!

Лекарката от Бърза помощ пък отказала да докосне детето, защото била кардиолог. ---- Боже, дано никога не ми се наложи да ползвам услуги на хора като тази. Ужас !! Да я изгонят веднага !!

И пак плюйте по Армията

Не мога да разбера защо шофьорите са против пешеходните пътеки.Нали здравето и живота на хората е по-важно.Във Вашингтон има много такива по шосета, които пресичат центъра на града, където скоростта е много висока. Не съм чула да има злополука на .Освен това има кошове на подходящи места от двете страни на шосето в които има двуметрови пръти с червени знаменца.Взимайки знамето можеш да пресечеш безпрепятсвено шосето. Моля се детето да оздравее напълно.

Предполагам, че и във Вашинктон ако пешеходеца не вземе знамето а побегне през платното ще се случи същото. Разликата е че там се гледа обективно на нещата и се преценява дали водача е можел да реагира в конкретната ситуация а не по принцип. Не казвам кой е виновен тук а говора по принцип защото има много случай когато пишиходеца е виновен. Всички сме виждали пешеходци да прескачат мантинели и да пресичат където не трябва. Отидете на позора на Иван Вазов в София и вижте какво става. Там има подлез - осветен, чист и подържан. Има и магазини в него. Ползват го само тези които искат да видят магазитите. Всички останали пресичат отгоре.

Много говориш. Сгазена е като е пресичала, един е бил спрял а този тузар я е премазал. Обичайна гледка - спира един, а пешеходеца предпазливо поглежда зад него да няма някой идиот, който да бърза да реализира изпреварване. ...някое плямпало..

За съжаление в България, най-лошото което може да ти се случи ако извършиш най-лошото т.е. да убиеш човек е 2 г. условно, практиката го доказва. Това дава изключително самочувствие на недобросъвестните шофьори. Изумен съм от наглостта на някои да изкарват пешеходеца виновен. Пешеходната пътека е обозначена с 3 знака и маркировка, преди нея има знак за ограничение 40, първият автомобил спира без проблем, обаче видиш ли момиченцето е виновно, че не пропуска втория джигит ...

Ако пък те осъдят ефективно, виж другата тема как се излиза от паднелата!

Не му прави чест на капитана от българската армия да оплюва така колежката от Бърза помощ. Точно тази жена доведе детето в "Пирогов" и си беше свършила перфектно работата по стабилизирането на детето по време на транспорта.

Млъкни, има и много добри в Бърза помощ, шапка им свалям. Но има и такива големи боклуци като тая лекарка ,че нямам думи. Такава умори баща ми.

Да бе- Ти го почни аз ще го довърша- Ако не е бил военния тази докторка какво щеше да докара? Като ти свърши някой трудната работа и те остави да довършиш всичко е лесно. И аз мога да я вържа на носилка и да я обдишвам в линейката. Сигурно ще се намери кой да ми каже по телефона каква ижекция да сложа и къде. Той и шофьора на линейката си е свършил перфектно работата - закарал е кардиоложката до мястото а после и до Пирогов.

Млъкни госте!!! Слушах го сутринта. Човека каза САМО "БЕЗ КОМЕНТАР"!

тази кардиолог още ли е на работа ?? *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Дано детето да се възстанови и да живее за да могат близките да му се радват дълги години!

тази пешеходна пътека няма да я обезопасят със светофар, защото ще става тапа на целият булевард! ДА НАПРАВЯТ НАДЛЕЗИ ПО Г.М.ДИМИТРОВ!!!!

а знаеш ли колко ми пука за тапата ако ще престанат да убиват хора?

Браво на военния! Моля се детето да се оправи!

Не мога да разбера защо не се коментира ОБЕЗОПАСЯВАНЕТО на ПЕШЕХОДНАТА ПЪТЕКА със СФЕТОФАР, което си е работа на отдел Транспорт на съответното кметство. За този и други подобни инциденти са отговорни ТЕ! След като постоянно стават ПТТ на това място, да са взели мерки - ако няма как да се постави сфетофар, да изискват регулировчик от КАТ ежедневно да стои там. Това обаче е въпрос на професионализъм и адекватност, които липсват откакто съществува София!

Защото пешеходната пътека "ЗЕБРА", като тази на снимката, сама по себе си, е място, на което пешеходеца има 100% 24x7 предимство. Светофарът щеше само да бетонира извиненията на лекето. Останалото са плямпания за извинение на убиеца.

Коя е тази лекарка?няма ли съд за такива???????????!

Няма! Щеше да има ако е предприела нещо и после се окаже, че не е трябвало!

Моля се за теб, ангелче! Кураж на родителите. Дано Бог бъде с Вас!

Дано детето оздравее и продължи живота си напред. А този военен е герой, такива вече все по-рядко се срещат. За разлика от лекарката или сеирджиите в тази ситуация. И не става дума за добри и лоши професии, а за тип хора - за съжаление у нас са на изчезване хората, които имат етичен кодекс и могат да носят отговорност!

От лекар до лекар - разлики от земята до небето. При подобен случай с ударена жена на "Цариградско", цивилен лекар от случайно минаваща кола слезе и се захвана да спасява агонизиращата жена. Дойде Спешната помощ от Окръжна, лекарката погледна и отсече: "Какво я обдишвате? Тя си е заминала." Лекарят я изгледа невярващо и каза: "Жената е в шок и се мъча да я спася. Има задавяне с кръв и трябва да се направи трахеотомия, за да се облекчи дишането. Вие ли ще го направите или аз?" Оная стоеше безучастно и гледаше тъпо, като теле в железница. Лекарят пак: "Ако ви е страх, дайте ми инструментите, аз ще го направя за секунди." Пак нищо. И полицайте отстрани поклатиха невярващо глави. Единия даже промълви: "Е, това е доктор!" Тогава дойде втора, "истинска" Спешна помощ. Другата лекарка вътре скочи, съгласи се моментално с диагнозата на колегата си, направиха светкавично манипулацията, за минута я натовариха и изчезнаха. Та това са лекарите и лекарите в България.

ами, ясно е за какво е била назначена ...

И на мен ми се случи да стана свидетел на нечовешко отношение на околните.На улицата на една спирка лежеше припаднала жена на средна възраст,нормално облечена.Хората просто я прескачаха,а като се втурнах към нея,няколко души казаха:"Остави я,най-вроятно е пияна."?!Естествено,извиах линейка,жената си беше жива и трезва.Ако утре аз падна така,дали и мен ще ме прекачат?

Дано Марина бързо се възстанови, нека усмивката и се върне. Ужасното е че спомените остават. Много хора ще си кажат "да военния така ще каже,само аз бях там". Вярвам във всичко ,този човек е герой. А колкото до шофьора които не си е направил труда да помогне, нека лежи до живот. Книжка се дава,когато си минал курс за долекарска помощ.

Поздравявам военния, който е помогнал на детето, защото ако не е бил той, може би детето щеше да се задуши от кръвта си! А за лекарката го оставям без коментар - да върви да работи на полето, макар че и там се случва какво ли не ! Що за човек е тази лекарка !? Къде остана Хипократовата и клетва ?Такива хора в България всички ще ни погубят! Успех, дано скоро се възстанови детенцето !