Пред bTV военният разказа, че от всички събрали се шофьори на мястото на инцидента само той се е опитал да помогне на момиченцето. Якимов е шофирал по булеварда, когато пред него 27-годишният Йордан Стойчев помита Марина на пешеходната пътека.

"Спряхме и хората от колата преди мен излязоха да видят какво става. Връщайки се, чух, че казват, че е убито дете на пешеходната пътека. Аз излязох от колата и видях момиченцето. То лежеше само и около него нямаше никой. Когато се приближих, видях че детето е живо, агонизира, но се опитва да диша. Но не можеше, защото кръвта в устата й се стичаше в гърлото и тя се давеше", връща се към ужасяващия спомен Якимов.

Той обърнал главата на Марина настрани, за да изтече кръвта и да може да диша. По думите му това успокоило детето.
"И тогава времето спря. Нямаше помощ, не идва линейка", разказва военният. По думите му никой от останалите шофьори не се е притекъл на помощ на малката Марина. "Всички ми викаха - не го пипай, не го пипай", допълва мъжът.

Виктор Якимов разказа още, че когато пристигнала линейката на Бърза помощ, лекарката отказала да докосне раненото дете, защото била кардиолог, а не травматолог. "Според мен детето бе много сериозно ранено и лекарката просто не искаше да поеме отговорност. Освен чисто професионалните познания, човек трябва да има и други качества, за да работи тази работа", заяви военният.

Момиченцето бе прието в "Пирогов" с множество фрактури на черепа, счупен крак и в кома. Тази сутрин началникът на клиниката по неврохирургия доц. Николай Габровски съобщи, че състоянието на Марина е относително стабилно, но тя все още е в кома.
"Контролните й скенери са задоволителни", допълни лекарят.