Хонконг въстана против надвисналите екстрадиции в Китай, полицията отговори с гумени патрони

Бившата британска колония на практика е блокирана от масови протести. Фирми спряха работа

Обратно в новината

Коментари - Хонконг въстана против надвисналите екстрадиции в Китай, полицията отговори с гумени патрони | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Stan Stan

Тайван с акъла ли си е ? Да буни континентален Китай ?

Китай, русия, монголия, киргизия, казахстан азербайджан...по демокрацията им....равнис! Мирно!, за пооо..чест!

Скоро ще докарат и танковете от площада Тянънмън !

"Съгласно Основния закон, изпълняващ ролята на конституция на Специалния административен район Хонконг, местните власти запазват суверенитет над всички въпроси и дела на територията, с изключение на отбраната и външната политика". До 2047 статута на Хонг Конг не може да се променя и това е благодарение на британските "колонизатори". Китай няма нищо общо с просперитета на Хонг Конг, защото той и преди 1997 година беше световен финансов център (един от десетте) , най-голямото пристанище в този регион на света, с доходи на населението многократно превишаващи тези на околните държави в това число и Китай.

Гледах коментар на британец за Хонконг. Там някакъв правил каласция на милионери (май в долари) по времето когато бе към Великобритания. После същият по времето на Китай сменил класацията на такива имащи 100 милиона и въпреки това били пъти повече примерно 20-ина. Така че икономически дори може да им се е отразило добре.

Незаконните и корумпирани континентални куманяги от КНДР си пренасет мелионите в Хонг Конг за изпиране, и тфа излиза по хрониките и класациите. Аман от недоучени.

Сори КНР - Китайската Народна Република. Че КНДР май беше Корейската Народно-Демократична Република, пак същата куманиЗка мая.

Китайците са станали повече от Мравките на Земята. Изяли са дори тревата и са ОТРОВИЛИ въздуха в Китай и искат да отровят въздуха и в други държави.. Така че трябва да ги убиваме като разчистваме мравуняците. Китайците трябва да бягат ДАЛЕЧ от България или да ги убиваме още на границата с Турция.

Те си имаха закони за брой деца. Леко ги олекотили после - преди май едно. Китай е някъде 1.4 милиарда. Индия някъде 1.3 милиарда.

От 3 години имат право на 2 деца в семейство, но те самите признавът, че се измързеливили и имът същия проблем, че хората не искали да се главоболят с деца, точно както и вие. Това е куманизама - съсипва семейните отношения и нормалното семейно развитие. Наскоро гледах документални предавания за Китай - разрухата е видима, и е страшна. Руснаците се научиха да ходят в Китай, че им излиза еФтино. Дори учат китайски, щото им изглежда като рай, толкова е занемарено и ефтино. Има страшно много документалистика, аз гледам веки повеке от 6 месеца и не съм изгледала и полвината. Китай е огромен, как да му насмогнеш?

Също, имат огромен проблем със застаряващото население, точно както балХар. Над 50% от нумберите на китайците, са извън фертилна възраст. Имат и страшно замърсяване на природата. Родилките го носът на ръце. Сички искът да абортирът момичетата. Има и други извращения. Куманизама е страшен, съсипва човещината и нормалността, и създава ментални уроди. От китаец съм го чула - ако има ад на земята, той е в Китай.

Ако нашата тогава милиция бе станала то днес нямаше да има тази партия гроб и всички ОСТАНАЛИ!!! Бои на боклука с краварска демокрация!!! ФАЩ се заиграва там дето прошка няма!!!ще изгният всичкият БОКЛУК от НПО в ЗАТВОРА !!!!

Абе защо ми се струва, че китайците от Хонг Конг предпочитат да са британска колония, отколкото да са "специален административен район " на Китай? Просто хората виждат къде и кога са живели по-добре!

Познай от какво искът да избегът? От куманягите в Пекин, марксисти до дупка. Които и до ден днешен избивът китайци. Китайците масово бегът от куманиЗкото си правителство. Познай защо куманягите в пекин давът огромни заеми на хамериканското правителство и по-спецялно на Федералния Резерв, който нито е федерален, нит ое Резерв, ами е лична частна банка на Рокафеллер и Ротчайлдс? на Зиониситите демек? По каква логика мислите, че китайското куманиЗко правителство, дава безвъзмездно пари на Зионистите? еми по логиката, че еврейската идеология куманиЗам, беше създадена и служи на Зионистите, за поробването на света, и Китай е поробен от еврейските куманяги, и плащъ. И Русия им плащъ(ше), не знам как е сега, требе да се поинтересовам. И вие им плащъте. Ей тека, еврейските куманяги, поробиха света и го накаръха да плаща, поробването е страшно, и се осъществява през Централните Еврейски банки на Рокафеллер и Ротчайлдс. Имате ли некаде Централна Еврейска банка, то със сигурноЗ ше имате и куманяги в правителството, финансирани, и източване на националните ресурси, в джоба на еврейските ЗиониЗтите. Капише за връзката? Зионизам = куманизам = Централни еврейски банки. Те тека ви поробвът.

Китайците от Хонг Конг са на практика отделна икономика и нямат много общо с Китай. Спорният закон е твърде показателен. Все едно в Плевенско да гласуват възможност за екстрадиция към София.

Що не направят референдум като в Крим?

Първо трябва Си Дзи Пин да изпрати "учтиви" зелени човечета там, както направи Путин! То и сега не е лошо да се направи един референдум в Крим.

- а специален административен район на КНР.

По-правилният въпрос е, как така изобщо са били към Великобритания! И отцепен примерно покрай опиумните войни. Където британците са си искали опиума, забранен от Китай. И колкото и да е странно, сега са сигурно по-добре от преди към великобритания. Сега там милионерите и милиардерите са пъти повече.

Това е така, защото след 1997 година голям брой милионери и милиардери от Китай си пренесоха бизнеса в Хонг Конг! Всякой иска да живей там, където е по-хубаво!!!

Много тънко се опитват да предизвикат комунистическата върхушка на Китай. И после много ще страдат. На американските куратори на процеса не им е ясно, ЗА КОЙ ЛИ ПЪТ, че този сблъсък се гледа от цял Китай и че договорки няма и не може да има, защото те ще бъдат изтълкувани като слабост от населението. Преди да хвърлят децата на полицията трябваше обстойно да проверят практикува ли се този начин от полицията в останалите части на Китай. Да! Да! Да! Това е начин на открита асимилация на цели културни малцинства! Не е спирал да се практикува! Векове наред! Между другото с такова принудително разселване се е занимавала и профашистката клика в България след Деветнадесетомайския преврат. По-късно комунистите също са си служили с този приом. Не оставят американците поле за отстъпление на китайските власти и се опитват да ги предизвикат да пролеят кръв. Да видим докъде ще стигнат протестите. Няма да се очудя да затворят Хонк Конг за външни посещения.

малки извадки за Хонконг: Хонгконг е специален административен район на Китайската народна република. Хонконг също участва в някои международни събития чрез включването на свой делегат в групата от представители на Китай. бившата британска колония е под юрисдикцията на Китай. което означчава и че въпросите за екстрадицията са в юрисдикцията на Китай. да не би пак да са станали британска колония?

Дали Хонг Конг щеше да е толкова богат "специален административен район" ако не беше "мачкан" толкова години от британските империалисти? Защо ли сега китайците от Хонг Конг не искат в родния им Китай! Дали не са били по-добре под британска окупация?

На 1 юли 1997 г. Хонконг е върнат на Китай в качеството си на свободен административен район. и кой тогава има заслуга за възхода му, от 1997 до 2019, че не се сещам?

Хонг Конг нема възход след връщането му на Китай. Нещо си се заблудил. Когато беше върнат, маса големи корпорации избегАха от там, и Хонг Конг масово започна да се оскъпева и затъва, вклучително и направи дългове и западна.

патроните не са гумени, куршумите (проектилите) са... идиотокрация....

Какво общо има Тайван с Хонгконг за да бъде цитиран в статията ?

От около вв2, реалното китайско правителство е в изгнание, и не се намира на територията на Китай. По спомен, май беше изнесено в Тайван. Може да греша, но е извън континентален Китай, и още съществува. Което незаконното и маоистко куманистическо правителство на континентален Китай отриче. Китай има две правителства, и континентално базираното, е куманистическото и под влияние на ЗиониЗтите. Реалното, законното, е извън континентален Китай. Това трудно ше го намериш по еврейските медии, които до една са зиониЗки и комуаниЗки. Търси по опозиционните медии. И е исторически факт. Куманизма в Китай победи с въшно финансиране, точно както в Русия. сешсе кой имаше толко ноо пари? само евреите имат толко ноо пари, да бутнът законното правителство и да сложат техно, което изби, за 1 година, изби 70-90 мелиона китайци, и провъзгласи Марксиста Мао за министер преТседател на (тогава) 600 мелионен Китай.

МИнисаджията, чети бе куманизино. http://www.chinaembassy.bg/bjly/zgzt/twwt/t172158.htm Защо тайван няма право на членство в ООН? 2004-11-26 Организацията на обединените нации (ООН) е международна организация на суверенните държави, в която Тайван, в качеството си на провинция на Китай, няма нужните квалификации да участва. Поради добре известни причини, тайванските власти незаконно узурпираха мястото на Китай в ООН в продължение на 22 години. През октомври 1971г., на 26-тата сесия на Общото събрание на ООН, бе приета резолюция № 2758, която много ясно заявява, че "представителят на правителството на Китайската народна република е единственият законен представител на Китай в ООН, и че Китайската народна република е една от петте постоянни страни-членки на Съвета за сигурност на ООН; и взема решение да се възобновят всички права на КНР, да се признаят нейните правителствени представители за единствените законни представители на Китай в ООН и незабавно да бъдат отстранени представителите на Чан Кайши от постовете, които незаконно заемат в ООН и във всички нейни структури". Тогава въпросът за членството на Китай в ООН бе окончателно решен в политическо, юридическо и процедурно отношение. Трябва да се отбележи, че през последните години ръководителите на тайванската местна власт шумно протестират за "връшане в ООН". Очевидно е, че това е опит, целящ разцепване на държавата, който е лишен от законно и практическо основание и е обречен на провал. http://bulgarian.cri.cn/chinaabc/chapter10/chapter100601.htm След Втората световна война, и от юридическа и от фактическа гледна точка, връщането на Тайван в Китай е факт. Възникването на тайванския въпрос е свързано с разпалената от Гуо Миндана гражданска война, но по-важната причина е намесата на чужди сили. Тайванския въпрос и гражданската война. По време на антияпонската война Гуо Миндан и ККП създадоха единен фронт в борбата с японските агресори. След победата в антияпонската война, Гуо Миндан, начело с Джиан Джиешъ и с подкрепата на САЩ започна гражданска война в цялата страна. Китайският народ, начело с ККП да води 3-годишна война и свали правителството на Гуо Миндана. На 1-ви октомври 1949 година се провъзгласява създаването на Китайската народна република, и единственото законно правителство на Китай. Част от членовете на Гуо Миндана избягват в Тайван и с подкрепата на американското правителство, разделят острова от континенталната част на страната. Тайванския въпрос и отговорността на САЩ След Втората световна война в обстановката на Студента война между Изток и Запад, а заради стратегическото си влияние в света и своите интереси, американското правителство напълно подкрепя Гуо Миндана да разпали гражданска война в Китай. Но най-накрая американското правителство не постига целта си. След създаването на Китайската народна република американското правителство остаряла и предпазлива политика към Китай, дори предприема въоръжена намеса в отношенията между двата бряга на Тайванския проток след започването на корейската война. През 1950 година Седми американски флот влиза незаконно в Тайванския проток, а 13-ият военновъздушен отряд се установява в Тайван. Пред декември 1954 година САЩ и тайванските власти подписват т.н “Договор за обща отбрана”, според който Тайван е под “защитата” на САЩ. Грешната политика на САЩ на намеса във вътрешните работи на Китай довежда до дългосрочно напрегнато противопоставяне в района на тайванския проток. Тайванският въпрос и става важен спор между Китай и САЩ. С промяната в международната ситуация и засилването на КНР, САЩ започват да променят политиката си към Китай. Проявява се тенденция за възстановяване на двустранните отношения. През октомври 1971 година на 26-то Общо събрание на ООН е приета резолюция № 2758, в която се възстановяват всички законни права на Китайската народна република в ООН и се изгонват представителите на тайванските власти. През февруари 1972 година по време на посещението на американския президент Никсън в Китай двете страни подписват “Шанхайското съвместно комюнике”, в което се изтъква, че САЩ осъзнават, че всички китайци от двете страни на Тайванския проток са част от един Китай в света, Тайван е част от китайската територия. Американското правителство безапелационно подкрепя. През декември 1978 година американското правителство приема трите принципа на китайското правителство за установяване на дипломатически отношения между двете страни, т.е. прекъсване на официалните връзки с тайванските власти, ликвидиране на “Договора за обща отбрана” и изтегляне на американските войски от Тайван. На 1-ви януари 1979 година Китай и САЩ официално установяват дипломатически отношения. В съвместното комюнике по този повод се заявява, че САЩ признават, че Китайската народна република е единственото законно правителство на Китай. В тази рамка американският народ ще запази културни, търговски и други неофициални връзки с тайванския народ. САЩ признават позицията на Китай, т.е. че има само един Китай в света, Тайван е част от китайската територия. За съжаление само 3 месеца след установяването на дипломатическите отношения между Китай и САЩ, американският конгрес прие т.н. “Закон на връзките с Тайван”, който влиза в сила след подписа на президента. Много клауза в този закон са в разрез с Комюникето за установяване на дипломатически отношения между Китай и САЩ, и с Международните норми. Според този закон, американското правителство продължава да продава оръжия на Тайван и да се намесва във вътрешните работи на Китай, което създава пречки на обединението между Тайван и континенталната част на Китай. За разрешаване на въпроса за продажбата оръжия на Тайван, на 17-ми август 1982 година двете страни се споразумяват и обнародват трите съвместни комюникета, за китайско-американските отношения, т.е. Комюникето от 17-ти август. В комюникето американското правителство заявява, че САЩ няма да следват дългосрочна политика за продажба на оръжия на Тайван, а качеството и количеството на продадените на Тайван оръжия не могат да надвишат равнището на тези, продадени за няколкото години след създаването на официални отношения между Китай и САЩ. САЩ постепенно ще намалят продажбата оръжия за Тайван и след известно време ще я спрат, до окончателното разрешаване на въпроса. Но от дълго време насам, САЩ не изпълняват комюникето, и непрекъснато нарушават наредбите в комюникето. През септември 1992 година американското правителство дори решава да продаде 150 изтребитела еф-16, което създава нови препятствия за развитието на китайско-американските отношения и за разрешаването на Тайванския въпрос. Американското правителство трябва да поеме своята отговорност за неразрешаване на тайванския въпрос. АМАН ОТ НЕГРАМОТНИЦИ В ДИРНИКА. ДОКОГА НЕГРАМОТНИ И ТЪПИ, НАЛЕ СТЕ СЕ ГОЛЕМАТА ГРАМОТНА РАУТА, ГРАМОТНИ САМО В КУМАНИЗКАТА ПРОПАГАНДА, ИНАЧЕ ТЪПИ ГАЛОШИ.

През 11 век се образуват селища от китайци (около 3500 селяни и 2000 рибари), а през 1841 г. територията е завладяна от Великобритания, след което възниква британско селище. В периода 1856 – 1860 г., след англо-китайската война (Втора опиумна война), от Китай е отнет южният край на п-в Коулун и о-в Стоункатер. В хода на Втората световна война, през 1941 г. територията е окупирана от Япония. През 1945 г. Хонконг отново е зает от Великобритания. На 1 юли 1997 г. Хонконг е върнат на Китай в качеството си на свободен административен район. ---------------------- и в САЩ така - отиват при индианците и си прелапват терториите на заселниците.

Нещата май отиват към Тянанмън -2.