Лъвчетата Терез и Масуд заминават за Холандия в неделя

Двете лъвчета Терез и Масуд, спасени от зоопарка в Разград, вече имат всички документи, за да могат да отпътуват за спасителния център „Фелида” в Холандия.

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Какви тези имена, бре? Мигрантски!!! читаците в Разград друго не знаят, я!!!

Най-сетне добра новина! Будно е нашето общество. Имаше ефект от протестите. Да бяха хора или пенсионери - да ги зарежеш, ами то - тигърчета, на кого да ги оставиш ... Омръзна ми да ме занимават с незначителни неща - проблеми в образованието, здравеопазването, ниските заплати. Да се концетрираме върху същественото - джендъри и тигри.

Кажете кога работната седмица ще става 4 дневна

Kalin

Вместо да се осигурят условия за тях тук се пращат някъде си!Всеки зоопарк по света се гордее че има малки лъвчета а у нас.......олелия да небето да ги пращаме някъде си

Което ме подсеща за съдбата на едно жирафче в тоя регион ;) Май публично го ... разфасоваха?!

Не разбирам, защо буквално изгонихме двете лъвчета от България?Тези наши природозащитници за интереса на лъвчетата ли се бореха или за чужди центрове?Това, което е описано като площ, която им се предоставя в Холандия май е доста по-малко от това, което щяха да имат в Пазарджик.Ако е до отоплителни лежанки и прочие... За Бога, та тези неща се купуват или правят!Не вярвам и толкова да нямаме специалисти, които да могат да консултират и да се грижат.Факт е, че бебетата бяха спасени след стъпкване и то у нас, а вече дръпнали в растежа не би трябвало да са по-сложни.Софийският зоопарк най-вероятно разполага със специалисти, които знаят каква грижа се полага за лъвове и винаги биха могли да консултират колегите си в Пазарджик.В случая държавата и самият Борисов поддадоха на натиска на тълпата, именувала себе си "природозащитници".На последните дай им да маАт гащи по площадите, ама за чий интерес го правят, може и те да не знаят.

Не сме ги изгонили, СПАСИХМЕ ги... Ех, ако всяка смислена кауза, изкарваща хората на улиците и площадите, се получава подобен смислен резултат... какво прекрасно място щеше да е България...

Изгониха ги, защото в България няма тия условия за лъвчетата които има в Холандия. А защо у нас ги няма, ами защото има голяма корупция у нас и парите се крадат и после се вика "ами няма пари". Нали даваха по телевизията корупционната схема за приютите за кучета. От приюта крадат парите, крият числото на умрелите кучета, вземат субсидии и финансови помощи но не подобряват базата а си прибират парите. И после казват ами няма пари за подобрение на базата. Е, с тая корупция навсякъде сме на това дередже. И никога няма да стане като в Холандия.

У нас няма тия условия за лъвчетата които има в Холандия. А защо у нас ги няма, ами защото има голяма корупция у нас и парите се крадат и после се вика "ами няма пари". Нали даваха по телевизията корупционната схема за приютите за кучета. От приюта крадат парите, крият числото на умрелите кучета, вземат субсидии и финансови помощи за по голяма бройка кучета (тъй като нарочна не вадят бройката на умрелите) така се изкарват че гледат уж повече кучета, повече за храна и т.н. а кучетата са доста по малко защото не вадят бройката на умрелите и не я съобщават, но прибират парите за тях си, и не подобряват с тях базата както е редно. За тях си прибират парите. И после казват "ами няма пари за подобрение на базата." Е, с тая корупция навсякъде сме на това дередже. И никога няма да стане добре като в Холандия. Особено за животни. Нужни са крумовите закони у нас за да се изкорени корупцията иначе няма да има оправия.

Да "спасихме ги" като емигрираха от България, защото България не става за нищо. Ние сме калпаво племе нали така и не може да постоим това което има в Запада. Така "спасихме" и два милиона българи които емигрираха от България по принуда. По тази логика нали така. Тежко и горко на останалите в България.

Зоопарк е едно - клока е друго. Видяли сме зоопаркове по света - да ти е кеф да живееш в тях. Ама българските концлагери за животни са подходящи само за кметове и общински съветници !

Защо има зоо парк в Разград?! На малка държава като България и стигат 2-3 зоопарка в най-големите градове, и въпросните зоо-паркове да са поне на средноевропейско ниво, а не животните да живеят в мизерия.

Не разбрах само с Кугера или Фалкона ще ги транспортират?

Ами такива,каквито са имената на основните играчи от ,,техният"...""Лудогорец"....

Изкарвайте ги докато не са ги изяли индианците от племето Зеленокожи

Ти пък, със Спартана, ясно е още от самото начала на драмата ...

Вие не разбрахте ли , че така наречените зеленокожи, живеят в пъти по-добре от вас и не са чак толкова гладни , колкото ви се иска.

От Разград, в спасителен център в Холандия. Като се съфирясят и поотраснат, за да заприличат на лъвове - в Южна Африка в резерват. Когато дойде чичко Паричко да стреля лъвове за кеф, ще му пробутат първо тези недъгавите, за да се почувства клиента велик стрелец а от друга страна, нали този спасителен център трябва от нищо да се издържа. С две думи лъвчетата ги очакват вълнуващи приключения.

В колко часа ще стане това жизненоважно за нацията събитие?

Вече нищо не може да оцелява в територията Булгаристан!! Гответе се за голямото преселение на старците от чужбинистан до 20 години!!!

А бе какво ни занимавате с тия мършляци. Хората едвам издържат вече от беднотия и простотия. Как не се намери някой да им играе по една мотика на тия недъгави котета и да се приключва с въпроса.

Хората няма какво да ядат и вместо да се организираме да си подобрим живота - отклоняваме вниманието на хората от насъщните проблеми. Псевдо защитници на животни и природа ДОБРЕ ФИНАНСИРАНИ ОТ ВЪН и не сткъпвали в гората ще ни определят дневния ред. ДО КОГА. ДА СЕ СЪБУДИМ И ДА ГИ ИЗМЕТЕМ ОТ БЪЛГАРИЯ!

И защо в големите градове, а не в малките????

Кой е упълномощил султана да се разпорежда и с лъвчетата, кой ????

Страшен простак си, типичен селяндур. Ти и човек ще убиеш.

Вълчо да мълчиш ! Ей сега ще додат ловците и ще ти * мамата!

На марта в сряда !

Ако всевишният Бойко не се беше намесил, лъвчетата сигурно щяха да умрат.Той е на "всяко гърне меродия", защото се е заобиколил с абсолюни некадърници. Но пък по този начин той се изживява в ролята на "месия" за бълг.народ.

ако трябва да е наистина зоопарк разходите са големи. Съответно малките градове нямат възможност за такова финансиране. То не е само да направиш клетка 3Х3 и да завреш животно в нея! Сега разбра ли защо такава е практиката по света?

като него убиваха след 9-ти септември 1944 без съд и присъда. Този сигурно им е наследник на ония прости и злобни цървули и гащници.

Искам и аз в Нидерландия защото тук рискувам в най-скоро време да умра тъй като съм пенсионер и пенсията не ми стига. Помогнете хора ( не само на лъвовете)!

Абе колко време вече се карат за тия лъвчета,ако наще бяха неспособни досега да са ритнали камбаната!Тука става дума пак някой да си сложи в бъдеще тлъста сума от продажбата на тези лъвчета!

Да кажем, че това е добро решение за тези иначе обречени лъвчета. Но какво правим с другите, които ще се раждат занапред? Пак ли ще играем тия циркове?

Хубаво, но защо протестираха?! Ами защото и те като тия лъвчета са рожби на най-близкородствено кръвосмешение! Защо правителството промени решението си?! Защото ги е страх да не ги обвинят в нарушаване на Истанбулската конвенция!

Kalin

Цялата тая история показва колко закъсала нация и държава сме щом правителство народно събрани е и.....се занимават със съдбата на две лъвчета.Всеки зоопарк по света ще е горд да има малки питомници ние не сме в състояние да осигурим две лъвчета и ги пращаме в миграция!

Власта занимава лошият материал с лъвчета,кучета и други екземпляри.Щом и лъвчетата емигрират на запад значи сме много зле с демографията и стандарта на живот.Другата седмица ще занимават дебилите и бабите по медиите с някое мече или някой щъркел.

Закараха ги в Холандия защото скоро в България няма да останат хора които да ги гледат.

Бойко Акбар !!!

А центърът "Фелида" няма ли да приюти и спасителя им Бойко Борисов? Той също има нужда от специални грижи, които ги има само в Холандия, а от там могат да го прехвърлят с еднопосочен билет в Южна Африка или Намибия! Цяла България и "Четири лапи" ще се ангажираме с протестни маршове в негова защита! Обещано!

Ще съм любопитна каква ще бъде съдбата им от тук нататък. Нещо нямам вяра в холандските безкористни грижи. Надявам се "Четири лапи" да ни държат в течение.

А кога ще ги върнат ? Ако не ги върнат, колко ще ни платят ? Или просто поредният западен грабеж на българско имущество под измислен предлог ? Това са много скъпи животни, трябва да ни ги платят ! И дето не сме можели да сме грижим - че как са се родили, ако не са полагани грижи за родителите им ?

още едно доказателство, че всички НПО та работят срещу българският интерес, тези две лъвчета са радост и богатство за всяка зоологическа градина във всяка държава, скъсаха се от напъване само и само да ги изнесат от България, че какво ние не можем да се грижим за тях, това ли успяха да втълпят на "джендърите" от герб!

Тия животни- лъвчета, щом са в наша зоологичека градина, значи ще стоят в клетката ... А арабите и негрите, директно ги връщаме в Турция или убиваме... Кой Арабски Шпионин измисли тая ИЗМАМА да вземат животните от Разград, после да ги местят в Пазарджик, а някрая да ги занесат в Холандия.. Кой турчин или арабин- Трафикант на хора и животни ???

Със сигурност ще ни ги платят, но НЯКОЙ ДРУГ ще вземе парите. Всеки случай няма да си ти.

За ядене не знам, ама акъл нямаш грам.

Колко много шум за нищо и никакви лъвчета......а в същото време колко много деца имат нужда от много повече грижа!!!!Но така е като за децата не се дават пари,а пак от лъвчетата някой си напълни яко гушата, може би чак до земята...Но така е като в тази държава всичко е изкривено....а и за пари...

И от Холандия в Африка, където ги чака какво ... 'Canned hunting'. Пише си го дори на сайта на Четири лапи: Трофейното ловуване на лъвове все още е позволено в Южна Африка, тъй като ловните и развъждащите стопанства използват всякакви средства за да се предпазят от ограничителни действия. Южноафриканското правителство има воля да подобри ситуацията чрез списък на застрашени видове (TOPS Списък). Според списъка екземпляр трябва да живее независимо в естествената си среда в продължение на две години преди да бъде евентуално отстрелян. Лъвовете са били включени в TOPS списъка, но след натиск от страна на развъдчиците са премахнати отново през 2008 г.