Анкара пак плаши да развали сделката с ЕС за мигрантите

Време е Турция да преразгледа споразумението с ЕС за мигрантите, заяви турският министър за ЕС Йомер Челик.

Обратно в новината

Коментари - Анкара пак плаши да развали сделката с ЕС за мигрантите | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Затваря се границата и армия и полиция на нея да я ПАЗАТ. ПАЗАТ значи както трябва с употреба на сила и оръжие ако е нижно. Една Македония ги спря преди година, нали!!! Та ние да не можем... Е ..., ще пострада бизнеса на каналджйите, ама.. или едното или другото...

"Частният сектор, бизнесът, туристите и хората от Холандия не са част от тази криза." Така е, но пусне ли Реджеп ордите, тъкмо тия изброените ще го отнесат. А най-яко - ние в България...

Време е да извадим картечниците по границата и да салютираме промъкващите се извън определените КПП! Време е, ЕС да ни изпрати символични граничарски части! Например от Холандия, Германия, Австрия, Чехия, Унгария, Словакия, Полша, а защо не и от Сърбия, Словения, Хърватска! Всичките са заинтересовани да се запечата границата ни с Турция!

Шило

Символични части, казваш.... по 10-20 човека...Ей така, за символично присъствие?

Върви бе, Весо! Никой не те е спрял. Вземай "свинските опашки" и заминавай.

Тези бежанци са нужни на туракия. Нужни са и на гер мания.

Турция ще млъкне ако и се обясни че на 1 пропуснат мигрант ще и се връщат 2 турски граждани намиращи се в ЕС.

Шило

Ако ще разваля сделката, да връща парите. И, ако ще прани нещо да го прави, а не само да лае.

а турцuя какво ще прави с тези беjaнци ... ще ги храни ли ? лека полека ще ги пуснат , а после да видим кои и как ще ги върне обратно там ... на времето пиле не можеше да префръкне ни натам ни насам

Незнам дали си давате сметка, че ако анкара предприеме реализация на заплахата си сама ще попадне на в задънена и икономически враждебна за нея ситуация : България веднага ще затвори границите си с Турция ( ако сме достойни) и ще прекъснем товаропотока й към Европа !! Ще се лишим от зеленчуците и плодовете й, но ще ги намерим другаде и няма да гладуваме !!

Шило

Първо- няма как и никой няма да затвори границите. Второ, затварят се ГКПП, а оградната мрежа без това вече е паднала, трето- да живей контрабандата, четвърто- от къде ще се комвпенсира зарзавата?

ялко ...някога ние сме показвали на европа градинарство ... изнасяхме много агнешко за либuя ,тунис ...много плодове и зеленчуци за русuя не е ли срамно ние да внасяме и да зависим от турските боклуци ...

Шило

срамно е..."Учи, баби, да работиш на бюро!". Често срещан съвет сред нас.

Нищо няма да затворят тия плазмодии, които управляват у нас, независимо дали ще са червени или пембени. Докато няма убити чалми на браздата оправия няма да има и тъй като това няма да се случи ще трябва да се съобразяваме с тези утайки.

сега видите ли турците били лошите (те че са си гадняри и диваци спор няма ) ами европолитиците които се прегръщаха с ердоган обещаваики му милиарди евра , асоциация с ес , безвизов режим и куп други благинки които щедро обещаваха на турците и после се отметнаха ? за тях нещо няма ли да кажем ? те не носят ли отговорност за създалото се напрежение ?

Всичките тези благинки бяха под условия! Кои от тях са изпълнени?

Комшиите в прав текст го казват: Не ви щем демокрацията, искаме само изгодата от вас.

Уф, не ви ли писна от тези простотии, бе г-жи и г-да от Анкара?! Това вашето си е чиста проба провокация за вътрешнополитически нужди. За да направите от президента халиф и султан. Да не пък "случайно" в Турция също да е забранена агитацията за избори в други страни? Ми да - забранена е. Същото се отнася и за Холандия, а също и за Германия и Франция. Това, че са си затваряли очите и са го допускали си е тяхна грешка.

те да не плашат, че в ЕС, вкл. и Бг има над 3.5 млн турци, които много лесно ще станат и те бежанци... в обратна посока... да му видя тогава икономическата и социалната политика на феса!

За съжаление нашите дипломати нямат много избор. Има разлика между реакцията на Холандия и нашата държава. Ние сме слаба държава - с много чужди агенти в политическия ,икономически елит. Стоим между ЕС,Турция и Русия и всеки иска парче от нас. Не сме в добри отношения с Русия , ЕС няма да ни защити - само ще плямпат високопарни чиновнически фрази. За да се защитим от нарастващите апетити на Ердоган за турска империя ,трябва да се опитаме да се сближим с Русия (колкото и да не ни е приятно ) и да се въведат вътрешни механизми за шунтиране на вота от Турция (с цялото ми уважение към всички наши съграждани от турски произход,които не се връзват на Реджеп). Такъв механизъм е забрана за гласуване на всички с двойно гражданство-Това важи и за българи живеещи в Канада,САЩ ,Русия и т.н.

Доги много се натиска и той като Путин, абе иска санкции човека! Явно е далавера. Скоро ще го уредим и него...

Да организираме експресен канал за доставка на мигрантите директно от Капитан Андреево в Берлин !

ДО КОГА,тия агалари ще плашат Европа с прииждащи скакалци? ЗАЩО НЕ СЕ УДАРИ БЛОКАДА ПО ЕВРОГРАНИЦИТЕ,И ВСИЧКОТО ТАЛИБАН,ОБРАТНО В АГАЛАРИЯ!

Руски самолет се сваля по- лесно отколкото да развалиш сделка с ЕС или да си прецакаш немските инвестиции.

я питай посраните германци, да ти обяснят по въпроса.... дето са ги дупили в 2 световни войни!

Vinetou

Дупльо, като плюеш германците, плюеш и по България, защото сме били съюзници и в двете войни. Аман от фили,фоби, леви, десни, патриоти и ренегати. МИСЛЕТЕ ЗА БЪЛГАРИЯ !!!

Турчелята, всеки ден настъпват мотиката, а запада се усеща за приказката: Храни куче да те лае. Ще им скроят шапка.

Ха дано! Че и там цари същата бюрокрация и незаинтересованост. Нали не са н атяхната граница ... ние да му мислим

Тез резняци големи хитреци. Холандския бизнес и туристи не са застрашени ама ще си правим каквото си поискаме и ще плюем който намерим за добре. Сега е времето целия ЕС да си изтегли инвестициите за да ги видим турчолята кой накрая ще е банановата република. Без да съм лош пророк но си мисля, че скоро турските военни сами ще се разправят с Ердоган.

С фесове сделки не могат да се правят. Те разбират само от ритник.

Не ми се вярва комшиите да пуснат потока бежанци насам. Само с нас не са се скарали рязко. А си го търсят упорито. Може би другата седмица, че тая вече не са на себе си. Скоро Ердоган ще остане изолиран от всички европейци, ще си общува с господаря на Кремъл, ще си носят баклави и пельмени, и ще подсмърчат отстрани на ЕС. Толкова деликатно съюзче ще си спретнат, че само на родните русофилии им остава да се избръснат, където трябва, да са умият прилежно и чинно да застанат до мъдрите и способните наблюдатели.

Западът надушва дивите пилета безпогрешно- така турците ги залъгват с ЕС и с визите, ама дълбоко не им вярват и си очакваха султан и проблеми и така и стана. И нас ни надушват, че сме тихи води и чакаме да влезем в Шенегн и където се докопаме, а после айде полски и унгарски номера и досада. Така, че зор ще видим да стигнем вишеградската интеграция, ама пък сърболяците и другите балканци какво ще ги правят за да ги вземат ... не е за помисляне. Опитът с нашия регион ще затваря ЕС и нещата ще стават по- трудни.

А така, давай Ердогане отваряй вратите на широко и баба Меркел ще ти бъде благодарна )))))))))

"станало ясно, че съюзът няма да заеме честна позиция във връзка с обещанията за безвизово пътуване на турците"! Прав е министъра. Обещанието за отмяната на визи, при това разписано със срокове е подобно на обещанието за отпадането та канадските визи за нас! Ако това не се случи, ние как ще реагираме!

Ей комшу карайте се с ЕС и правете каквото искате само не се месете в нашите вътрешни работи и не пускайте "бежанците" на нашите граници на другите от ЕС може може и до Холандския бряг да им ги доставите.

Ердогановия турски султанат, определено и с бързи темпове се превръща в основна заплаха, както за Европа, така и за Близкия изток. Действията на Ердоган са светкавични и това е напълно оправдано от негова гледан точка - докато европейските чиновници са объркани и нямат адекватна стратегия на противопоставяне на тази нова ислямска заплаха и инвазия, този маниак и узурпатор си прави каквото поиска! ... Жалко, че ние ще сме първите потърпевши, защото докато идиотите, които ни управляват, осъзнат реалността, вече ще е късно...:-(

Давай Реджеп, надувай балона на фобиите. Ама знай, много са прави твоите учени сеизмолози, че всеки един момент може да стане земетресение в Истанбул. и това се приказва още от 12.12.2012 година. Ти вече си знаеш, че "пипнеш" ли Булгаристан в някой от пролетните месеци, ще порлечеш Турция към мястото от където пък България от КОЛОНИАЛНОТО БЛАТО ще започне да изплува. Давай! Господ българина е обещал на гяурите, че ако пуйките се надуят и тръгнат към Кърджали, чудеса ще направи, като за 30 часа се превзе "непревземаемата" крепост Одрин на 13.03.1913 година от обединената балканската армия.

Турците са се объркали. За разлика от Турция, в Холандия правителството представлява народа и в тази частност санкциите са насочени с/у народа. Хем искат да удрят, хем ги е страх от ответния удар...