Заподозряха сценарий с истерията за цените на хляба

Създава се някаква истерия и мисля, че това е начин да се пробва пазарът. Няма обективни причини, които да налагат поскъпване на хляба със 17, 20% или повече.

Обратно в новината

Коментари - Заподозряха сценарий с истерията за цените на хляба | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Абе тоя М. Найденов добре ли е? Те вече започнаха да вдигат цените, той още подозира нещо.

Заподозряха ли го най-накрая-колко са ми мнителни!То никой не знае чии висши кадри са зърнопроизводителите,не се знае че криминално го изнесаха още есента и по всяка вероятност е на реид наоколо и чака космични цени(както всички знаем,че се случи 96 г.).Малко бавно загрява правителството,дано поне реагира подобяващо.И да разследват престъпните комунисти в зърнодобива!!!

Cтига с тия комунисти бре .манталитета на булгарите е робски или крадлив е тва E истината.

Като го изнесоха комунистите как тогава демократите ликвидираха кризата за 10 дена? Може би с американската и полска пшеница, които се оказаха негодни за направата на хляб? Или заиграването с долара, който за отрицателно време достигна 3000 лв, но след блокадите и стачките, и после се върна на по нормални нива, но не и на тези, от които започна възхода му. .Всичко беше политика на гърба на обикновения човек за сметка на шепа политици без цвят и морал.

То да е само до цената на пшеницата! А бензина и газта? А цените на вносните подобрители? А вносната мая? А цената на водата? А на тока? А нашите заплати кога, а?

Само чакам да се вдигне цената на хляба и на това министърче ще му разкажа играта - ще му извадя всички кирливи ризи, за игрите му с ДПС и със зърнените босове.Иначе изглежда като херувимче, ама е 24 карата престъпник!Но искам на изборите да ударите всички вие, потърпевшите, едно ГОЛЯМО рамо на РЗС!

Манипулира се истината.Кризата я предизвика правителството на Виденов.Министър на земеделието бе Васил Чичибаба-чл.кореспондент към СА,член на казионния БЗНС.Но преди него 1990 г имаше едно комунистче, професор Пандов, който е член на БСП и въртеше яки далавери с Държавния резерв в качеството си на министър за няколко месеца.Сега Найденов,въпреки, че е от правителството на Герб,обслужва шефовете си от ДПС,играейки си с огъня/хляба/.

Какво чака опозицията, да се иска оставката на този престъпник.Цената на хляба не трябва да е над 1.20 лв./ кг.Другото е спекула.Близки до Министъра фирми изкупиха пшеницата по 150 лв./тон, сега ще ни дерат кожата,за да станат милиардери.ОСТАВКА!ОСТАВКА!

И без това нацията ни затлъстява,значи ще ядем по-малко хляб.А непродадения боклук хлебопроизводителите да си го правят каквото искат.Всяко семейство изхвърля хляб/или почти всяко/,поради това че е изсъхнал или мухлясал.Е ,вече ще купуваме талкова,колкото можем да изядем.Всички булки да хващат готварските книги,раздел месене на погачи.Практично и вкусно.

Ама ха вземете та работете това, за което ви плащаме бре !(разни-ми-ти Найденов, Кукушева, Данев и-иии ... един-господ знае колко други ! ) Като не можете -- нищо лошо няма да си го кажете сами, нали ?! Щото има и други начини, знаете !

"Заподозряха сценарий" - май така каза и за олиото преди година,но то скочи повече от 100%,каква е ползата на хората от това съобщение и как олиото в Европа продължава да е 90 евроцента,а у нас гони вече 2 евро???????.Мутренска държава

Е като го констатира това, какво правиш бе така наречен министър Найденов. Някой друг е виновен.

Н е е виновен ГЕРБ- всички хлебозаводи са на комунистите. Защо управителчетата са с джипове и то скъпи . А пък реват за цените.?

"Н е е виновен ГЕРБ- всички хлебозаводи са на комунистите" (цитат) на mu4o (по-точно muN4o) Нещо си се объркал муНчо! Много ти е къса паметта, а може и да си ходил тогава прав под масата, за да не знаеш кой направи преди години зърнената и хлебната криза. Направиха я насраните СЕДЕСАРИ (ДЕСЕБАРИ), за да съборят правителството на Жан Виденов. Жито и брашно имаше в изобилие, но те го скриха или изнесоха и така лишиха народа от насъщния. Сега сценарият се повтаря, дирижиран отново от главният диригент Иван Костов. Като не можа да се докопа до властта, той не може и да играе ролята на опозиция заедно с БСП и се чуди как да събори сегашното правителство! Не ги защитавам сегашните некадърници и плямпачи, но тези от сегашната опозиция са още по-гадни! Тяхното мото е "Колкото по-зле за народа, толкова по-добре за нас"! Те държат монопола на производството на хляб и тестени произведения (заедно с недолюбваните от теб комунисти). Така, че комунисти и седесари (десебари) от един дол дренки, от една крава л..на!

Аман от тъпанари като теб!Какво хубаво видя от ГЕРБ,бе !Освен една тиква,дето постоянно е на екран!!!!

Хлебопроизводителите, както и всички други съсловни организации в България се държат като мафиотски организации. Заедно действат, като картел, налагат техните си правила в ущърб на останалите и се прикриват взаимно при нарушаването на законите и правилата. В случая цената на пшеницата се е увеличила с 6-7%, горивата с 2-3% и осигуровките 1.8%. Всеки от тези компоненти обаче не влие 100% на цената, а много по-малко. Така че сумарно, ако пресметнете ще видите, че реалното увеличение трябва да е в рамките на 5-6%! При това положение как така всичките им мафиотски организации искат 17-20%!?!?!?

Естествено. Всеки провал на нефелното правителство се обяснява със заговор на тъмни зловещи сили. Както всички кратуни от кабинета повтаряйки заклинанията на Тиквата, визираха БСП като основен враг и виновник за неудачите си в началото на управлението, така и сега вината за всяка криза и издънка отново се търси там, а не в собствената си неподготвеност и некадърност. Дано с този мандат да се свърши с мъката наречена ГЕРБ, защото държавата няма да издържи по-дълго от 4 години.

Приказката за тогавашния дълг е предназначена за непосветените икономически.... А в момента какъв дълг имаме, господине? Знаете ли? Поинтересувайте се! Та има ли държава без външен дълг? Той дори се поддържа изкуствено поради ред по-сложни икономически и финансови причини. Само САЩ на днешна дата имат около 14 000 милиарда външен дълг... Потърси и тогавашната статистика - колко дълг е имала живкова България, колко Унгария, колко Гърция, колко Аржентина например!

бе да не пуснат някой факс от неговия кабинет че пак ще е по бели гащи горкичкият той не, че не, е ама карай....))))

При това чифликчийско и подчинено на квотите на ЕС селско стопанство, такива чудесии ще бъдат ежедневие. Въпреки всичко, през 2010 година сме добили 3 700 000 тона пшеница, от които 1 300 000 тона годна за мелничарско производство на хлебно брашно. Напълно достатъчно за хлебния баланс на страната. Но какво искате от една пазарна ( разбирай спекулативна) икономика? Не беше много далеч времето когато България добиваше близо 10 милиона тона зърнени храни годишно, което ни поставяше на едно от първите места в света по производство на глава от населението.

Това си е чиста спекулация и пробване на потребителите.Една проста сметка показва че от 650грама брашно се произвежда 1 кг.хляб.В момента един кг.брашно струва около 60-70ст.Или за 42-43 ст е брашното.Още толкова да са разходите за мая подобрители енергия стават 90ст.И това е за един кг хляб а не 700грамовия които купуваме на 70-90ст.

Забравяш отстъпката на дистрибутор и магазинер, а също така като сложиш и 20% ДДС и нещата стават 1.20-1.30 за кг. - крайна цена за потребителя. Т.е. за един хляб 700гр е около 85-90ст продажната цена.

ЗАБРАВЯШ РАБ.ЗАПЛАТА,ОСИГУРОВКИ ,НАЕМИ ,И МНОГО ДРУГИ КОНСУМАТИВИ И ПОДРЪЖКА ,АМА ПОВТАРЯШ КАТО ОВЦА КАКВОТО КАЗВА МИНИСТЪРЧЕТО,ТОЙ ИСКА ДА РАБОТИМЕ БЕЗ ПЕЧАЛБАТА САМО ЗА БОГ ДА ПРОСТИ/ИНАЧЕ БИЛО СПЕКУЛАЦИЯ/, ЕГАТИ МИСЛЕНЕТО И ТО НА МИНИСТЪР.

Прехвърлят резултатите от собствената си некадърност на гърба на тези които изработват БВП - и това ако не е наглост

Ако си прочел внимателно поста ми нямаше да повтаряш и ти като овца.Защото аз слагам още толкова за труд осигуровки и още други както наричаш консумативи които се водят само по калкулации а не се влагат в производството.И ако произвеждаш по стотина хляба с пет човека персонал не те виждам като конкуренция.

ВЗИМАТ И ПОСЛЕДНОТО ОТ ЖИВОТА НА ГОЛЯМАТА ЧАСТ ОТ НАРОДА. ТОВАЕ " ХЛЯБЪТ !"

найнапред обявяват 20% увеличение, а след това някоя тиква ще разпореди то да бъде наполовина и народа да благодари и благоденства !

абсолютно си прав.саздава се паника чрез платени статии в медиите,примерно увеличение 20 -з0% и после се увеличава на половина и балгарина е щастлив че пак му се е разминало.е докога ?вземете пример от елините които наричате лицемерни и марзеливи византиици . само с мранкане не става

(01 август 2010), Мазен Миро: "Вече ние ще ядем скъпи качествени храни а западняците евтини качествени храни! (???? няма май мисъл, а)" "Два пъти по-скъпи кебапчета, но здрави хора...", май месец 2010: "Министър меси закуски и обещава качествен хляб... (и по-скъп явно!)". НОЕМВРИ производителите казват: "По 2 лв. и отгоре за килограм хляб трябва да плаща клиентът, ако към момента има въведен БДС..." И т.н. Кой направи истерията с цените? Някаква идея?

Добре е всички министри и зам.,от това правителство да минат един курс по "Разузнаване и шпионаж" в школата в Симеоново. Доста неща ще им се изяснят и в случай като този, ще реагират адекватно.

Ей, малоумник! Как така нямало причина за повишаване цената на пшеницата!? - Колко пъти през изтеклата година се повиши цената на горивото, консумативите (масла, филтри, гуми и т.н.),ами живота, пенсиони и здравни осигуровки !!???Ние производителите да мизерстваме и да мрем ли ??А вие министрите да ми обяснявате, че нямало причина, че живота едвали не е прекрасен в България - е това е наглост и дебелоочие... да не забравяме, че във вашето министерство ни отпускаха пари по професионална оценка "Наш човек - Ваш" с фалшива диплома.А вашето изказване показва, колко сте и вие компетентен като министър на земеделието.....честито на българите !!!!!!!!!!! Впрочем, аз се съмнявам в компетентноста и на доста други министри.

" По думите на Найденов в момента цената на пшеницата на международните борси е стабилна. "Тя варира нагоре или надолу в рамките на няколко процента, така че цената на пшеницата не е предпоставка за увеличение на цената на хляба. Освен това в България цената на пшениците на борсите е стабилна. В момента няма осъществяван нито износ, нито внос, така че не виждам какви са причините за увеличаване на цената на хляба и то с такива проценти, допълни министърът. " Ето това каза всъщност министърът.

Айде много добре знаем кои сте земеделците.Почти всички сте бившите хайдуци,които рекетирахте хората.Разграбихте бившите зем.стопанства.И лъжете тези по селата с рентата.Навзимахте пари по европейски програми,та да си накупувате лъскави джипчета.Да плашите хората с безумното си поведение на мутри.И сега сте ревнали .Само такова правителство ще ви вкара в релсите на нормалното земеделие.А помежду другото се съмнявам да си земеделец.Те отдавна бяха съсъпани от боклуците през 90 те години.

Ей, умник Нищо не си разбрал май от казаното, тия пари с еврофондовете си ги разпределиха догановци, костовци и измислени царе, а после ни довършиха високо квалифицирани калинки, а на нас само приказки какво били дали или направили.А ти сигурно си някое мазно гъзарче, което харчи паричките на татенцето - закулпил лъскав джип с пари за земеделие и сега ми викаш дръжте крадеца - лично аз имам стара алфа от 1985г. защото соц. возилото ми не издъжа на годинките и руха, та те питам ти какво караш?????

Глупости, това са хора които си залагат чергата да извадят реколта и накрая получават най-малко от всички. Т.е. това са хората, които ни осигуряват хляба

Абе селянин, това което изброяваш влиза в цената на житото, а тя варира слабо.

Тъп народ сме и това сие. Как може ниакой да гласува за ГЕРБ след всичките глупости и поразии които ввършат!!!!!!!!!!!!!!!!

Прав е Миро мръсните кумоняги го правят за да дразнят народа но народа е умен и знае кой се грижи за него. Тази година ще сложим края на кумонистите ще ги изринем като Цецо Цветанов го на правим президент и край с ветата тогава ще съборим всичко и ще направим даржавата от начало за да се гордеят следващите след хора и да сме пример за всички в светът. Идват избори и ще ви размажем кумонисти, ние сме много и ставаме още повече.

Много сме, аз пак ще гласувам за герб и всички мои приятели също. За информация на ид...тите по синхронно плюене - не членувам в партията а съм обикновен гражданин, работещ и изкарващ прехраната си с честен труд.

колко захаросани простотии изрече... иначе, мразим гейовете - и от бсп и гербери, защото мръсници има навсякъде.

Де си бре, Клиткоо!

българският народ е малък, но много прост!!!!

Не бе ГЕРБ ООД създава истерията, после излиза министъра и казва такова нещо не може да стане и то не става, на тав му викам PR. Май е време ГЕРБ ЕООД да си замине в небитието.

Първо се научи да пишеш думичката комунист правилно, а след това прави квалификации. Гласувай за когото си искаш , но разлика няма да има, защото хората сме кофти.

Вярно е, доста бяхте глупаците дето направихте от недоучено ченге премиер. Но понамаляхте