Цената на хляба тръгна нагоре

Хлябът вече поскъпна в Добричко и Кюстендил с 10-15% заради вдигането на цената на брашното.

Обратно в новината

Коментари - Цената на хляба тръгна нагоре | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Само преди 2 седмици Мирослав Найдеов се кълнеше, че хлябът няма да поскъпне. Оставка!!! Повишавайте бе, направете го по 5 лева! При социализма имаше заведения, където хлябът се даваше безплатно, ама няма вече, дивият капитализъм ни разнищи фамилиите!... Типичното за България спекулантско вдигане на цените - сделки с новата пшеница още практически няма, но цените на хляба (който, впрочем още месеци наред ще се прави от миналогодишното зърно) вече ги вдигнаха!... Нищо, че цените на пшеницата по световните борси спаднаха рязко през последните няколко дни!... Е как няма да поскъпне, нали сам министърът определя минималните цени: сирене - минимална цена 8 лв. салами от месо - 10 лв. хляб от пшеница - 2 лв!... Добруджа била житницата на България - смях в залата! Като е житница, защо именно от Добруджа започва поскъпването на хляба, не е ли пазарно" при производителя тази стока да е най-евтина?! Ако някой ни обясни тази икономическа логика, ще му бъдем много благодарни!... Според мен, поскъпването на хляба и изкуственото повишаване цените на месните и млечни продукти чрез тъй наречения Български държавен стандарт трябва да се компенсира чрез увеличение на заплатите на работещите в държавната сфера и пенсиите! В противен случай наесен ще има масово недоволство от гражданите - работещи и пенсионери!... Точно по време на криза, ашколсун на производителите! Защо се съобразявате с външните борси?! Да продават навън по-скъпо, но не и на вътрешния пазар! Къде Ви е качествения хляб за такава цена, бе тъпанари! Ядем боклуци, пък и цената ще вдигат! Я, разследването да не скучае! Сегашната цена е съобразена с качествено брашно, което не присъствува в хляба! Да не говорим за канцерогенните консерванти и подобрители, забранени в ЕС! Ще печелите от оборот, а не от високи цени, иначе няма да има кой да Ви купи хляба! Я стига с тази лакомия, къде се намирате!

Точно по време на криза,ашкосун на производителите.Защо се съобразявате със външните борси.Да изнасят по скъпо,но не и висока за вътрешния пазар.Къде Ви е качествения хляб,за такава цена,бе тъпанари.Ядем боклуци,пък и цена ще вдигат.Я,разследването да не скучае!Сегашната цена е съобразена с качествено брашно,което не присъства в хляба.Да не говорим за канцерогенни консерванти и подобрители ,забранени в ЕС.Ще печелите от оборот ,не от високи цени,иначе няма кой да Ви купи хляба.Я,стига с тази лакомия,къде се намирате!

Смешни наивници,които все още вярват,че пазарната икономика и капитализма са нещо добро.

Хайде бе! Нали намаше да има проблем с хляба? Те затова се бият в гърдите и гърмят колко внасят в хазната /разбирай включително джоба/. Само събират и обират. Нещо друго да правят? Там обаче трябва да се потрудят.

"до гларус" Ами то затова сега сме на това дередже !

Да е честито на глупаците които гласуваха за тендема Борисов-Костов.Жалко за останалите.Скоро ще си спомним Р. Ралин:"Сурва ,сурва година и храната през витрина."

Според мен,поскъпването на хляба и изкуственото повишаване цените на месните и млечни продукти,чрез тъй наречения Български държавен стандарт,трябва да се компенсира чрез увеличение на заплатите на работещите в държавната сфера и пенсиите.В противен случай,на есен ще има недоволство от гражданите - работещи и пенсионери.

А в "частната" сфера няма да бъдат засегнати от повишаването на цените и поради това там не трябва да има повишаване на заплатите, да?;о) Не прави малоумни коментари, моля.

Наложително е подходът `Тука има, тука няма` да се архивира ; Незабавно . А ценообразуването да отлепи от лепкаво-вонящия модел като за страна от т.нар. Трети Свят ; Още по-незабавно .

Какъвкоментар,Добруджа била житницата на България-смехория. Като е житница,защо от Добруджа започва поскъпването на хляба,не е ли "пазарно" при производителя тази стока да е най-евтина. Ако някой ми обясни тази икономическа логика ще му бъда много благодарна

Е как няма да поскъпне, нали сам министъра определя минималните цени: сирене мин цена 8 лв. салами от месо 10 лв. хлаб от пшеница 2 лв. колко му трябва на човек за да е подготвен колко му струва насъщния?

На кой му пука за цената на хляба?Нали си имаме генерали за борба с организираната престъпност!Рейтинговото ни правителство се надява да стои на власт докато не изкорени престъпността!А лакомите граждани само за ядене мислят.

Типичното за България спекулантско вдигане на цените - сделки с новата пшеница още практически няма, но цените на хляба (който, впрочем още месеци наред ще се прави от миналогодишното зърно) вече ги вдигнаха...нищо, че цените на пшеницата по световните борси спаднаха рязко през последните няколко дни...

ВЕЛИК Е БОК НАШ И НАМЕСТНИКЪТ МУ МИРКО! Ето какво значи ЕВТИН популизъм и как се зашеметява с приказки герберлив електорат: "Няма да допуснем спекула със зърното и хляба, закани се министърът на земеделието и храните Мирослав Найденов... в Сатовча, където се срещна с тютюнопроизводители и представители на областните структури на аграрното министерство... По-рано днес от Националната асоциация на зърнопроизводителите казаха, че два пъти по-малко хлебна пшеница ще влезе в складовете на зърнопроизводителите тази година в сравнение с миналата. Цените на зърното ще бъдат доста по-високи, а качеството лошо. Нека да е ясно, ако някой се опитва да спекулира с хляба, с насъщния, няма да се получи, категоричен бе министърът. Според него има достатъчно пшеница, качеството й е задоволително, добро. "Така че признаци и тенденции за повишаване на цената на хляба или, както се пише, че ще скочи с 30, 50 или не знам колко процента, това е спекула", сигурен е министърът. Той съзря "спорадични прояви" на представители в бранша и се надява, че ще проявят разум, защото, "ако тръгнем по тази плоскост, то ще се обърне срещу тях". "Много бързо пазарът ще реагира, нека да е ясно, че не само в България се произвежда пшеница. Наистина Представителите на държавата в момента наблюдават нещата и ги знаем не по-зле от тях. Нека да бъдат внимателни", посочи министърът. По думите му, пшеницата се брои като влезе в хамбара, а не като е на полето. "Преброихме я - добре е. Видяха, че не мина номерът с наводненията, почнаха сега със световните борси, но на световните борси и нефтът поскъпна, движение има. Възможно е и тук да има движение, но аз съм го казвал - 25 стотинки приблизителна цена за хлебната пшеница, 50 стотинки по две - лев за килограм хляб. И ако има движение от тази цена, тя трябва да е в рамките на стотинки, но броящи се на едната ръка", каза Найденов...Номерът е, ако мине, коментира той." БАСИ НОМЕРА - ТОЙ ДАЖЕ МИНАВАА! В горното изказване, освен че се забелязва, в типично герберски стил, тотаааална загриженост към народа, а също леко махане с пръст и намеци за бой, иб*нье и српска музика на родните спекуланти и световните джамбази. Найденов, защо, пич, не си остана на щат в ДПС, кеф ти е мръвка от Ирландия да докараш, депутат щеше да си на 100%... Ама нее - пусто - министър искал пък!

Цената на пшеницата от 30 до 32 ст. с тенденция да се покачи с една или две стотинки това е заради Русия която спря износа в световен мащаб,а сега пак си направи сметката "умнико " преди да ръсиш мозък, поскъпването е навсякъде не само в България кумонуидна кратуно.

Нищо не върви нагоре, медиите го изопачават! Всичко е под контрол, правителството успява да пребори кризата и да приближи светлите бъднини!

И правилно - какво сте се разпищолевили вие, бе? дАЙ ИМ САМО ЛЕБЕЦ И ЗАЛЦИ ДА ТОПЯТ в мазнинката. Сега сигурно и месо някакво ще поискате, както е тръгнало. Ама да знаете, това вашето вече не се търпи, на нищо не прилича и го няма наистина никъде по света! Упс, какво ли казах?

Тамън повод дасе откажем от вредния навик дасе тъпчим с хляб.

Само преди 2 седмици Мирослав Найдеов се кълнеше, че няма да поскъпне. Оставка.

стом булгаристанеца може да дава 5лв за цигари,може да дава и 5лв за хляб

Хахаха, добре го каза.

наш Дебел Миро от Герб каза че няма даи тъй тъй че това са едни злобни инсинуации на Станишев и ко))))

за бога братя некупуваите - всеки да си вземе машина за домашно печене