Коментари - Новият хляб ”България” ще е без ГМО и консерванти | dnes.dir.bg
назад

Новият хляб ”България” ще е без ГМО и консерванти

Министър Мирослав Найденов ще обяви днес готовите вече стандарти за хляба. Той ще се казва хляб "България" и обхваща трите основни вида хляб - бял, Добруджа и типов.

Обратно в новината

Коментари - Новият хляб ”България” ще е без ГМО и консерванти | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

"КОМУНИСТИТЕ" ПАК СА СЕ РАЗПЕНИЛИ ОТ ЗЛОБА И ЗАВИСТ... ПЛЕЩЯТ ГЛУПОСТИ ПО ФОРУМИТЕ И СЕ ОПИТВАТ ДА НАМЕРЯТ ГОЛЯМ КУСУР НА ВСЯКО ДОБРО НАЧИНАНИЕ... И ПАК СТАВАТ ЗА СМЯХ И РЕЗИЛ.... МУУУ-ХА-ХА-ХАААА!

Ти му викаш Бачо Иване,то тича за к..а да те хване!

Няма спасение за народа, освен да си произвежда сам, каквото му трябва. Държава няма! И БДС няма, всичко е разрешено, откак сме в демокраДция. По стандартите на ЕС. Честито и да сте живи и колкото може здрави! А имаме земя - злато. Не на ГМО!

Специално за комунисти ще има нов хляб. С косми от брадата на Ленин. Като свиршат....от мартениците на Гоце.

За герберастите - хляб "Боко" - от банкянски компири, замесен с банкянска водица и втасал под седалището на Фидоска.

Мирьо ! А баста, А !!! Писна ни на нас данъкоплатците бре, шашкънино ниеден ... А старопланинския н`нам-ко-си си го таковай еди-къде-си -- като ни ги плямпаш тез твойте шменти капели, да не си мислиш че не ги пробвахме тези `изделия`, А ?! ( Язък за парите ... ама хайде нейсе -- коликите стихнаха без лекарска намеса . ) /// И я леви-леви, малко десни ! и плътно до Тотето (Младеновия) на опашката чакащи в Бюрото по Труда, барабар и ти с другар(к)и министериански ! (Има време днес, ще ви обслужат всичките . )

Мирослав Найденов е ЗЛАТЕН български министър. До каквото се докосне - става златно - разбирай откъм цена. Пипна колбасите - сега са хем скъпи, хем боклуци. Сега идва ред на хляба ... ето така се справя нашето правителство с икономическата криза - всичко става скъпо и народа не купува ... ама нали знаете оня лаф "тъкмо научих коня си да не яде ... и взе че умря" ...

остава да ни кажат и състава на маята - дали е канцерогенна или не?

Колко му остава на този да е министър? Цялата му дейност е да застане до бързея и да бута водата да върви по бързо. Но прави и бели. Иска да ликвидира малките производители. ако само си спеше на стола щеше да е по полезен.

Български държавен стандарт - БДС се издава само от Българския институп по стадартизация. БДС не се пеше от администрацията на БИС, а от всички заинтерсовани и се приема с консенсус. Това е практиката в цяла Европа. Не бъркайте стандартите на Мирослав Найденов с БДС. А освен това понятието държавен несъществува от 10 г. -просто е запазена абревиатурата. Иначе има BS -британски стандарт.

Много моля някой от тия, които хълцат като видят колбас Стара планина да ми разясни следния текст: ""Да, основно ще се слага брашно, мая, вода и сол, но има години, в които качеството на зърното, респективно на брашното, не е достатъчно високо. Тогава ще се позволява влагането на няколко вещества от органичен произход, основно витамин C, оцетна или лимонена киселина, които в крайния продукт - в опечения хляб по стандарт, няма да се откриват лабораторно", обясни Кулински." Според моето скромно мнение - в хляба ще се слага всичко, което се слага и сега, но цената ще е по висока. А дали, другари и другарки, няма да се свормират и летящи отреди от песнионери доброволци, които да следят дали някой хляб няма да изкара повече от 48 часа без да се развали??? Предвижда ли се и разстрел на хлебопроизводители, чиято България случайно или нарочно изтрае повече от 48 часа без да мухляса като истинската България? Ох, ама какви изрази ще се пръкнат в магазините: "Ама не ми пробутвайте тази мухлясала България!", "Пуу, каква смачкана България!", "Който България не яде - голям неще да порасте" и т.н.

А КЪДЕ ЗА "ИСТИНСКИТЕ ЗАПЛАТИ"? КАТО ЩЕ ГОВОРИ ЗА ИСТИНСКА ХРАНА ДА КАЖЕ И ЗА ДОХОДИТЕ.

когато това което работиш почне да има цена от която да ти платят заплатата. колкото по-добро е това което поризвеждаш и цената му ще расте, от там и заплатата ти. няма вече социализъм, има пазарна икономика. заплатите не се плащат от даржавата

Хайде бе! БДС има и за живота в България - социален, икономически, политически и т.н. и т. н. Нарича се Конституция на РБ. Само че и тя, като стандартите на Найденов вече има привкус на нещо забравено и неизползваемо. Но за неспазване на този стандарт основна вина носят политиците, а не производителите!!!!!!!!!!!!!!!!

Очакваме Мазния Мирко да измисли и порода прасета, които да са по специален стандарт и ще струват малко по-скъпо от обикновените свине. Само дано да не кръсти породата "Васил Левски" или "Христо Ботев"

Купете си домашни хлебопекарни! Не с скъпи, но хляба, който правят няма нищо общо с този по магазините!!! А, и най важното - стои по цяла седмица без да мухлясва, само изсъхва. Не ги знам какво слагат в този по магазините, но много бързо мухлясва. А сега по новия стандарт щял да е още по-нетраен!!!

Признавам, че това май е единствения изход в Боковата кочина . Каквото можеш да си направиш сам, не чакай да ти го свършат чакалите...

слагат всичко освен нормално брашноо..защото вече брашното не е нормално с разни коректори още в мелниците ги палнят с химикали даса бели и с подобри показатели несе лажете всичко е лаяа..няма контрол никаде... *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Ейййй таман му свикнах на този и пак нови концепциии. Накрая да не стане, като оня виц - я ми сипи от онова дето, като пикам режа ламарина !!!

Поредният панаир!Колбасите СТАРА ПЛАНИНА са ужасни,може да нямат соя,но толкова много сланина,индийско орехче и черен пипер имат!И в супермаркетите няма вече голямо предлагане ,защото и търсенето им намаля явно.Хлябът до сега е с трайност 3 дни,а сега ще е с 2!!!Голяма работа.Киселото мляко по БДС също няма разлика от другото.Няма как да се получат вкусни храни,когато месото и млякото са от животни,хранени със хормони и какво ли не,стояло с дни и месеци по фризерите!Да не говорим и за това ,че старите рецепти не се спазват,не се слагат тези подправки,които са се слагали.А подправката прави специфичния вкус за даден колбас.А министърът да наблегне на певческата си кариера и да напусне министерството!!

Хляб произвеждан по стандарт май е само добра идея и добър пиар, както за млякото и колбасите. Навсякъде по магазините на млечните продукти пише, че са от краве мляко, но в действителност не е така, защото вкусът на млякото е по- различен от това което се предлага. С млечните продукти май беше всяко чудо за три дни защото сега никой вече не контролира търговците. След като няма да се влагат подобрители и консерванти, които са доста скъпи следва цената на стандартизирания хляб да се понижи.

Продуктите по стандарт не могат да бъдат по-евтини, защото са по-нетрайни, съответно има голяма фира. За да ги продаваш успешно се иска отлично планиране, иначе си назад. Съответно производителите и търговците се застраховат и продават скъпо.

Има ли някой да вярва на Миро-мазното,вносителя на разваленото ирландско месо?

КОЙ ИДИОТ РЕШИ ДА КРЪСТИ СТАНДАРТА "БЪЛГАРИЯ"? НЕ СЪМ ЧУВАЛ ЗА СПАГЕТИ "ИТАЛИЯ" ИЛИ МАСЛИНИ "ГЪРЦИЯ" НАПРИМЕР. ЗАЩО НЯКОИ ОТ САМОЗАБРАВИЛИТЕ СЕ ХОРА ВЪВ ВЛАСТА НЕ ПАЗЯТ ИМЕТО НА РОДИНАТА СИ ЗА СТОЙНОСТНИ НЕЩА. ОПРЕДЕЛЕНО ПО-ПОДХОДЯЩО БИ БИЛО СТАНДАРТА ДА Е "БАЛКАН" ДА РЕЧЕМ И ЩЕ СЕ ВРЪЗВА И С ДРУГИТЕ ИНИЦИАТИВИ ПО СТАНДАРТА "СТАРА ПЛАНИНА".

Странно как хората масово одобряват този явен популист. Кукувица ли им е изпила акъла или що? Хора, отворете си очите - единственото, което Миро е направил, е написването на няколко рецепти. Тези рецепти са ПОЖЕЛАТЕЛНИ! Никой не е длъжен да ги спазва. Това не е грижа за здравето на народа, това е празни приказки и безсмислена активност. Министерството е министерство, защото може да налага контрол над качеството и да санкционира злоупотребите. Досега контрол на качеството не е наложен, качеството зависи единствено от благоволението на производителите на хранителни продукти. Българският държавен стандарт, отнасящ се за съдържанието и качеството на хранителните продукти, беше умишлено отменен в началото на 90-те години, единствено за да се защитят интересите на производители и вносители.

Ей, не ми резили ника, да си го смениш! И стига си писал глупости! Аз пък харесвам, че вкараха стандартите. Така поне хората имат избор, а не като преди всякакви боклуци кръстени краве сирене, кисело мляко, а всъщност продават боклуци. Сега се сетих за едно рекламирано датско сирене преди да се заговори за стандарти, 9 лв. килото, а то се оказа бучка палмово масло.

Рекламирано датско сирене? От Дания, демек? Е, пич, това е защото в Дания няма министър като Мазен Миро - да се грижи за хората! А ти, навремето преди стандартите - ако искаш краве сирене от кое си си взимал? От това по 2-3 лева или от онова над 7 лева? Ако си вземал от това по 2-3 лева и си вярвал, че е от мляко - не си ли леееко глуповат? Ама сега - Мирко ти отвори очите, погрижи се да папкаш сиренце от млекце.

Можем да се разберем за ника - да пишем на четни и нечетни дати примерно. Относно стандарта - Всеки производител има продукти с различно качество. Както има и различни производители. Избор на пазара има поне от 10 години. И явно не четеш всичко написано - министерството има властта и инструментите да НАЛАГА норми и да следи тяхното спазване. Засега Миро единствено рекламира. Не въвел нови норми в която и да е подчинена нему сфера и още по-малко е наказал някого за неспазване на съществуващите норми.

Не одобрявам правителството на Боко-тиквата, но Миро добре си върши работата!

За своя полза! Отдавна е собственик на поне две десетки милиони и след време ще се разбере. Но засега си прави успешно пиара и мачка като булдозер всеки, който се опита да му се противопостави.

Искам само да попитам този човек на снимката дето пипа тестото има ли заверена здравна книжка от ХЕИ? Защото в противен случай трябва инспекцията да се самосезира, и да го глоби 500лв. съгласно законовите уредби!

Голямо будалкане ни правят с тези стандарти: дори производителите на сирене и кашкавал не смеят да го напишат ...единственото което отвоява с тази идея министъра е Увеличението на цените на фалшивите сирена и кашкавали, а колбасите нямат никакв вкус само много висока цена...и много показвания на министъра пред телевизиите....

Производителите пак си държат на своето, да има консерванти. Хората с алергии се увеличават, населението се започна да се издува и тежи по-вече от тези консерванти, но не, производителя си държи на своето. Добре си бяхме с малките пекарници по кварталите, да ги субсидират и открият отново. Там хлябът се продаваше чист и не се задържаше по лавиците. А сега купуваме хляб от смесени магазини и той мирише на перилни препарати, но не и на хляб!

Това с малките фурни май преди 1944 година е било ....

браво,това е нещо истинско ве4е,така трябва

Няколкото дежурни драскача,добре платени от "Позитано",които изливат злоба срещу ГЕРБ,както и няколкото оператора,които редовно не пускат коментари настроени положително към ГЕРБ,не могат да скрият един факт-ГЕРБ извърши огромна дейност,за подобряване храната на българина!

И какво конкрето се подобри ? Пенсии ? Заплати ? Производство? Админ. обслужване ? КОЕ ??? /Моля, без магистраааали, естакааади, за 2 часа до Солун и подобни мантри, просто защото такива неща НЯМА/

kgb777kgb

Човека ти го е написал ХРАНАТА , тебе къде те сърби ???

Они ке ми каат кво да маам у лебо! Щом жабета ручат, ке ручат и леб с две лопати тебешир за цвет!

Да, бе. Направо истински. Само дето няколко пъти по-скъпи, а колко са истински, оставям на съвестта на министърчето.

В момента имали Стара планина няма имали истински сирена кашкавали и млека поне аз не съм открил така ще е и с хляба.Всичко е пиар.

НЕ ПИАР, А ЯВНА ДАЛАВЕРА В СЪГЛАСИЕ С ПРОИДЗВОДИТЕЛИТЕ НА ХРАНИ С ПРОЗРАЧНАТА ЦЕЛ ДА СЕ ВДИГНАТ НЕОБОСНОВАНО ЦЕНИТЕ БЕЗ ИЗОБЩО ДА СЕ ПОДОБРИ КАЧЕСТВОТО, КОЕТО НЕ МОЖЕ ДА СЕ КОНТРОЛИРА ПРИ СЕГАШНАТА СИСТЕМА НА КОНТРОЛ.

Ами не сте търсили явно. Има и мляко и сирене и колбаси и хляб ще има. Наистина може би не във всеки магазин, но който иска да се храни с истински неща има възможност да потърси и да намери. Аз вече не купувам колбас, кайма и млечни продукти, които не са по стандарта. Хората като мен ще се увеличават . . .

В кои магазини ги има тия боклуци бе, овчи? Особено Стара планина? Един глупендер оня ден ме убеждаваше, че БИЛО ПО-ХУБАВО ДА СИ КУПУВАШ КАЙМА СТАРА ПЛАНИНА, А НЕ ДА СИ МЕЛИШ САМ МЕСО!!! Така и не можа да обясни защо - може би защото не е по герберски да мелиш месо, което не е кръстено от неграмотен министър?