Най-масовият хляб поскъпва с 30 стотинки

С около 20-30 стотинки се очаква да поскъпне най-масовият заводски хляб, което означава, че той ще струва около 1.20-1.40 лв. за кг при сегашна цена от около 1.10 лв.

Обратно в новината

Коментари - Най-масовият хляб поскъпва с 30 стотинки | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Безсрамници !

Ако все още има работливи и честни БЪЛГАРИ!!!Бях в Париж преди месец.Ухаещи малки фурни,където се пече хляб,кроасани и сладкиши и то в центъра!!!В престижните квартали те са в подем!!!Точно малките магазинчета с истинско и доказано качество стоки!!!Веригите са витрина на ментетата,но понеже българина е мързелив и алчен-опасната комбинация е убийствена!За това сме на този хал.Градове с намаляващо население с часове-а десетки МОЛОВЕ,хипермаркети,мноооооооооого кучета и невероятна мръсотия............

КОЙ ИЗНЕСЕ ЗЪРНОТО И КОЙ МУ ПОЗВОЛИ???

Абе не ни обяснявайте, че няма никой отровен от хляб! Обяснете от какво и как го правите! И не ни показвайте немски хляб, защото той е доста по-качествен.

Ей тия вече се уляха.То бива лакомия и желание за трупане на печалби ама тяхното надминава всякаква граница.Цената в други държави била по висока.Ами заплатите бе господа.Е затова нека да ФАЛИРАТ!Не стават така нещата.Накрая хората няма да издържат щом на хляба им посягат!

стом българина може да дава 5лв за цигари,трябва да може да дава и 5лв за хляб. а германски заплати сте поцнете да получавате когато започнете да работите като германци с една дума никога -!

Никой германец не работи повече - това са заблуди. Трябва да увеличат минималната заплата за да стигне поне наполовина средно европейската - 600лв, освен това трябва да има реално производство а не само молове и вериги магазини, но политиката е да сме по бедни за да може да сме по лесно управляеми

Ами айде де! Почвай реално да произвеждаш! На първо време можеш да отидеш в селското стопанство. Тъкмо няма да ти са скъпи храните.

па бугарино леб яде ли па йа знам дека они са офци.

като няма хляб, ще ядем сересета!

Точно!

Па мене у затворо ми арно за нищо се не секирам, тиа одвонка са по големи затворници.

Само така ще гласувате за нас гладен народ лесно се маниполира.

той реже салама. Заводите са в комунистите. Хлебозаводи, мандри, месокомбинати, зърно...И диктуват монополно по нареждане от "Позитано" цените на продуктите. Те генерират народното недоволство и АКО има избори обещават от БСП да смъснат цените. Защото са ОиФора...Демагогия. Само да излъжат още един път. Затова ГЕРБ до дупка. България ще стане най-доброто място за живеене ако ДПС и БСП останат вечно в опозиция!

Важното, че бирата и ракията са където трябва!

Малко е, повече трябва да се увеличи. Хлябът е вреден, от него се дебелее. Пук и като имате хляб почвате да мислите за глупости. По-малко хляб, повече бачкане, по-малко скимтене по форумите, че ми писна да ви чета глупостите тук в чужбина. Не ни оставяте да си живеем спокойно. Избягахме от вас, а вие ни тормозите ссъ смешни проблеми. Като нямате хляб, яжте торти!

Може и 5лв да го направят, но само докато Бойко се върне от Япония! После дупе да им е яко!

А,бе ТЪПаров,дано парите дето ще ги вземете от народа да ви заклекнат на гърлото!Не се ли наядохте най-после и каде е тая държава да спре тоя ГЕНОЦИД !

Разни клоуни и бръмчалки тръгнали да питат какво е общото между хляба и магистралите.Няма нищо общо при тях .Едните се правят с пари от ЕС и не може да се приравняват с хляба.А колкото до цената на насъщният да питат хлебопроизводителите дали плащат на работниците си европейски заплати за да правят сравнение с цените на хляба в Европа.

Онзи ден в Кауфланд имаше бял хляб от 650г за 19 стотинки.

Тези цени обявени от г-н Николай Тапаров са много точни,но цената на хляба е от касова бележка в ресторанта на 5 звезден хотел в Германия,Гърция,Румъния.Истината е че в България са най-високите цени на хранителните продукти и данъци.

Всъщност цените на хранителните продукти са съпоставими, а хляба на запад е малко по-скъп. Затова и хлебната мафия се сети, че може да вдигне малко цената и тук. Т'ва е положението: хранително-вкусовата ни промишленост е в много тежко положение, откакто мутрите се сетиха, къде е келепира (преди десетина години). За т'ва дано повече земеделски стопани се сетят да ползват грантовите схеми за селското стопанство, че да излезем от робството.

От камарата показаха внесен у нас германски хляб - от 2.79 лева за 400 грама. В Гърция той е 4 евро за килограм, а в съседна Румъния - традиционно с около 40 на сто по-висок. А какви са средните доходи на обикновените хора там?! И какви са заплатите на тези от камарата?! Явно ситият за гладния не мисли! Преди седмица участници в Консултативния съвет по зърното се оплакаха, че големите търговски вериги са ИЗКЛЮЧИТЕЛНО ВРЕДНИ за българските производители и им налагат абсурдни условия. Чрез тях освен това се унищожава цялата мрежа от малки търговски обекти в страната оплакаха се производителите. Причината е ясна - монопол значи произвол! Както и при ЕРП, а и другаде!... Явно ще трябва да се приемат строги антимонополни закони и също така строго да се следи за тяхното прилагане! Цените трябва да се равняват към доходите на обикновените хора и най-вече тези на социалните пенсионери, а не към заплатите на управляващите и депутатите!

По тази логика бензина трябва да струва 25 ст. но как ще купиш петрол на межд. пазари на тази цена. Кажи на арабите че ще купиш петрол не за 100 долара за барел а за 10 понеже заплатите са 10 пъти по-ниски

А когато барелът беше 170 долара колко беше бензинът? Пак толкова...

С около 20-30 стотинки се очаква да поскъпне най-масовият заводски хляб, което означава, че той ще струва около 1.20-1.40 лв. за кг при сегашна цена от около 1.10 лв. Това обяви заместник-председателят на Браншовата камара на индустриалните хлебопроизводители и сладкари в България Николай Тапаров, цитиран от БТА. А кой е най-масовият заводски хляб?! Белият! Ами нека да увеличат производството на типов, ръжено-пшеничен, ръжен и пълнозърнест хляб за сметка на белия, който е въздух под налягане! Те са и по-хранителни и по-здравословни! Доставната цена към търговската мрежа няма да достигне тези стойности и ще бъде с около 20-30 стотинки по-ниска. Мижи да те лажем! Хлябът вече поскъпна един път и второто увеличение предстои, като до края на месеца изтичат предизвестията към търговските вериги. Единна цена за цяла България не може да бъде обявена, тя ще варира плюс-минус 5-10%, казаха от браншовата камара. Според тях място за драми" няма, защото ядем най-евтиния хляб - с цена около 73% по-ниска от средноевропейската. Но доходите ни са в пъти по-ниски от средноевропейските!

С това циркаджийско управление, скоро ще гризкаме магистрали.Ще има магистрали, а по тях ще се разхождат чужденци, защото българите ще се преселят в отвъдното.А не е ли време всички да почнем да се учим в бойни изкуства и да поведем борба за завладяване на околосветското пространство.

Цената ще се вдига до около 1.5 евро и ще бъде по-изгодно да се храним с месо! това е перспективата, ИНФО за тези които не знаят какво ще стане!

Сега е момента земеделския везир да се разходи из хлебарниците и цените ще паднат :)))

Като сме глупави и търпим- така ни се пада. И още ще се вдигат цените. Докато могат ще ни изстискват.

Доходите ни надолу, цените нагоре, управляващите ни се хвалят, че строели магистрали ... Ще има ли кой да пътува по тия магистрали?

Всички които сме ходили занем какви са цените в европа жал ми е за българският народ.

От камарата показаха внесен у нас германски хляб - от 2.79 лева за 400 грама. Това е цена на вносителя. Хлябът 400 грама в Германия е по ок.1 лев за 400 грама, а след 18 часа го намаляват с 50%. Този хляб трае обаче седмица и повече, а българския 2-3 дни. Брашното е 0р50 лв, а олиото е 2,15 лв. Другото в БГ е БСП-натиск към електората за да бъде недоволен от ГЕРБ.

фром германъ-2 ние не зимаме колкото вие в германя ние сме наи бедната дарява в европа.

Работят,работят и доста повече отколкото ти си сънувал иако трябва да ти плащат съобразно производителността за една вафла няна ма изкараш.

Напротив,получавате доста повече и то германците,това,че декларирате 500 лв.заплата не означава,че получавате толкова,фактически сумата е такава,нопросто пропускате една нула.

след като цените все скачат,вдигнете заплатите и пенсиите,защо това не се направи????!!!!!

Ще ядем пасти или 'ич няма да ядем :)) Кво толкова. Без туй от хляба само се дебелее. Пържолите и ракията да не качват, другото е без значение

От камарата показаха внесен у нас германски хляб - от 2.79 лева за 400 грама. Това е цена на вносителя. Хлябът 400 грама в Германия е по ок.1 лев за 400 грама, а след 18 часа го намаляват с 50%.

Миркоооооооо, ти бащице наш, защо ни остави и в таз пуста Япония за заглави! Мръсните хлебари докат те няма - хляба ни увеличиха, а като и Бог далеко, и той в Япония - луди ни направиха без вас!!! Идвайте сии, мноого ви моля, спасете ни!

Майка ви гламава,какви са тия обяснения ? Ядяли сем най евтиния хлябмзащо ни промивате мозъците с глъпости.С;ед,като ни сравняваш с тях дали народа взима техните пари..Яд ме да чета подобни глупави измишльотини.

Тапараов, защо не заявиш на хората, че като бивш политически офицер и син на член на Окръжен комитет на БКП стриктно прилагаш заученото- винаги с служиш за облага от властта, независимо каква е нейната идеология, кой я упражнява и на каква цена!

Които бара лебо и ракията да му вкисне туршията

бойко ще смъкне утре цената на 40ст. споко.....

Както газта, тока, парното... Качиха ги с по 25-30% и тогава се появи Божественият Врат, намали ги с 2-3 порцента и каза: "Ето народе, аз ви намалих и винаги ще намалявам цените за да се кефите!" И народът ревна от кеф и се захласна от радост, че най-накрая има ръководител, който се грижи за тях...

Като няма хляб Герб ще продължава да ни храни със зрелища ,заплахи и страх. И така докато ги изринем и захвърлим на торището на историята.

На много хора не им е ясно, че не сме "Планова икономика" и няма "Единни цени на едро и дребно". Това значи само едно: Никакъв Министър, който и да е той, НЕ МОЖЕ ДА ОПРЕДЕЛЯ ЦЕНИТЕ! ЕДНА СТОКА СТРУВА ТОЛКОВА, КОЛКОТО ПАРИ МОЖЕШ ДА ВЗЕМЕШ ЗА НЕЯ! Всичко друго е Цоциализъм!

Министъра го прави с финес и лобизъм.Просто дава знак по медиите че е време да се пробва пазара.Това се казва Мафия.

Сравнявате цените на хляба в България с цените в европейските страни, а сравнявате ли европейските заплати с българските?

Чакаме коментара и най-вече мерките на министър Миро и Пожарникаря! А дали ще има такива-едва ли?

Глупости са това за хляба в Германия. Аз си купувам 500 грама "пълнозърнест" за 50-60 цента от АЛДИ. Не ги пробутвайте тези че в ДЕ е по-скъпо. Ами заплатите баце. Минималната е 400 евро а в БГ 120 евро.

НЕ вдигайте цената на ХЛЯБА, ГОСПОД ще ви накаже... повярвай те!!!!

кои господ боико ли ?

Който е посегнал на Хляба ,като Министър Найденов,не е видял хубаво.Идеята да се вдигне цената спекулативно е на Г-н Конския Доктор.Себестойноста на Хляб изпечен и суперкачествен в домашна фурна е 0.80лв.и то за единична бройка.

Защо производителите не дават на работниците си такива заплати, каквито са в Германия, Гърция?Наглостта няма край

Заплатите в Гърция са около 1000 евро,а в Бг 5 пъти по толкова,а българите какви разходи имат,тока и водата евтини,данъците-жълти стотинки и затова трупате в банки,защото тези заплати просто няма за какво да ги похарчите.