Заподозряха картел за хляба и олиото

Няма достатъчно фактори, които да оправдаят поскъпването на хляба и на олиото, каза министърът на земеделието Мирослав Найденов след заседанието на правителството.

Обратно в новината

Коментари - Заподозряха картел за хляба и олиото | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Как може в неделя да купиш олио на 2.20 лв/литър и в понеделник в същия магазин същото олио да струва 2.65 лв.?! Сигурно докато са спали, са правили олио!!! Като сме овце и рая покорна, така ни се пада! Защо всяка година тировете със зърно блокират пристанища Варна и Бургас?! Защо изнасят зърното, което е с толкова лоши" показатели?! Дали не получават по-добри цени навън?! Когато го изнесат, тогава се сещат за някакви завери! Тази година въпреки дъждовете има добра, дори доста добра реколта, напук на тези, които тръбяха, че няма да има жито!...

не трябва са мо да подозират за картел, трябва да са сигурни и това се случва всяка есен, защото българинът не може да зимува без буркани и така ни удрят по джоба най-редовно, е и какво от това като е картел, каква санкция ще има, ще върнат ли парите на хората, ще застрашат ли лиценза - чушки, диви чушки бих казал, известна е приказката за кервана и кучето.....

ДОБРЮТРЮ! - Само да не "заподозрят" картел за нефтопродуктите!!!!

В периода 2005-2006 г. изпълнява длъжността главен секретар на Националната ветеринарно-медицинска служба в София. След уволнението си от държавната администрация поради скандал с внесено старо ирландско месо той се мести в общинската администрация. От 2006 до 2009 г. е директор на общинското предприятие Екоравновесие на Столична община. На изборите за 41-во Народно събрание на 5 юли 2009 г. е избран за депутат от Врачански избирателен район с пропорционалната листа на ГЕРБ. Кандидатурата му за министър на земеделието и храните е предложена след отказа на Десислава Танева да заеме този пост.

Няма достатъчно фактори, които да оправдаят поскъпването на хляба и на олиото, каза министърът на земеделието Мирослав Найденов след заседанието на правителството. Колко трябва да са факторите за да бъдат достатъчни?

Защо всички картели изведнъж се активизираха и здружиха при управлението на ГЕРБ? Банките си вдигнаха таксите, мобилните операторите не си свалят цените, храните в криза поскъпват. Нещо много гнила работа

Отговора е ясен ако се знае около коя политическа сила гравитират почти всички крупни фирми и кой би имал полза от провала на това правителство.

Домашно печене на хляб-в електрическа хлебопекарна.По-евтините са по 90 лв.Готвене-само зехтин,студенопресован.Сбогом, монополисти!

Само че като се купят 20000 хлебопекарни и цените им ще скочат до небето. За зехтина е същото. Още повече че той е все пак по-скъп от олиото, пък и не всеки е свикнал с вкуса му. Така че съвета е неприложим.

Ми печи си в обикновенна печка. Пак става.

Министърът констатира и го казва на всеослушание. Народът се паникьосва. Излизи Бойко по телевизията и казва: "Забранявам да се вдигат цените!" А Цецо прави акция "Хлебарите". Така се гради имидж.

бРАВО,ХАРЕСВА МИ!!!

Найденов пак се изака. Точно той обслужва монополистите. Добре ще е да му се види биографията и имуществото. От какво е натрупал?

Бойкот! Не купувам пшеничен хляб. Готвим със зехтин.

Тихичко, трай си да не разбере някой да завиди! Боцката се е разбрал с Путин - намалява газта!

И хлябът, и олиото, и петрола, както между другото и телефоните - всичко това са картели, но както обичам да казвам - в тази Държава закони има, няма стриктен контрол по прилагането им...

Е,и,г-н министър? Това го знае всеки.Защо направихте България село без кучета.Или ще се провикнете "За бога,братя,не купувайте!" Едва ли има европейска държава,в която спекулантите да се чувствуват така конфортно,без срам от господа,без страх от дявола.

Тоя мошеник ще се провикне: "За бога братя, купувайте само продуктите на фирма ... или на фирма ...!"

Е, г-н Тенев, не е лесно! То ако има кучета в селото, пък викаме "полицейска държава, тормоз!". Няма угодия, да знаете! Май най-добре да сме в тоталитарен режим - тогава поне недоволни няма. Може и да има, но не им стиска да го кажат...

Не е работа на някой министър, особено такъв леко понакан в съвсем близкото българско и ирландско минало да ходи да обявява цени и да казва кои цени ще се качат или намалят!!! Мазен Мирко дотука с бръщолеевеници и празни приказки вдигна цените на: сирене, месо, хляб, олио. Мдааам и, както са казали хората: "Кой яде и среее!" Направо си е за страх! А утре, ако Мазньо рече, че българската тоалетна хартия не е истинска... И не е подходяща за забърсването на крайния продукт от новите истински продукти... Жаална ни майка! Ще си бършем задниците с петолевки! Хммм... А всъщност, Българино, замислял ли си се коооолко химия и какви отпадъци има в тоалетната хартия??? И кво? На входа - чистота и "Стара планина" - а на изхода - пак изрезки, разкашквани, лепени и... Спаси ни Мирооооооооооооооо! Ще ти сложим кичур от косицата до мощите на созополския светия, ще им се кланяме и на тях!!!!

Пароле,пароле,пароле. И кое от казаното ще повлияе на растящите цени

TlNlT

+ ПОРЕДНАТА СПЕКУЛА!

Ас тръгвам за АНГЛИЯ които иска да седи тук и да го д....ха.

Гладни ли сте? Включете телевизора! Гледайте телевизия редовно - Боки, Цецко, Дянков и компания ще се погрижат да ви нахранят със зрелища...Голяма работа, че всички цени хвърчат нагоре, а доходите и жизнения стандарт се сгромолясват, Слугинските медии ще ви напълнят тумбака, нямайте грижи! ГЕРБ мисли за вас...

Найденов, за тея картели вече се знае......

Дупетата са виновни :)

е то е ясно ТИМ-аджии са зад тези неща, дялнахтеги по дискотеките , издялкайте ги и тук, че за много големи се мислят, да си плащат данаците ТРЕБВА да се научат

Я питай кои дискотеки по морето "дялнаха"??? Дали случайно точно не бяха конкуренти на ТИМ-аджиите?

Ясно е че всичко е спекула. В началото на лятото някои големи хлебопроизводители заявиха че поради очаквана добра реколта те понижават цената на хляба. Само че как понижаваш като все още ползваш брашно от старата?! Преди жътвата пък ни проглушиха ушите колко е лоша реколтата от хлебна пшеница и как хляба ще се прави от фуражна и как ще поскъпва. Мелничарите реагираха светкавично и наистина вдигнаха цената на брашното.Нищо че още не мелеха от новата реколта! Е като се вдигна цената на брашното то е ясно че и хляба ще се вдигне.Особено при малките фурни които имат запаси от брашно за максимум 1 месец. Сега обаче министъра казва че реколтата е много добра! Е кое е истина бе м..а му стара! Всичко е спекула както при бензина и както при почти всички стоки. Най лошото обаче е че държавни служители обслужват тази спекула вместо държавата да използва лостовете които има за да се стопират резките , спекулативни увеличения. Ама това е то България. Може да има спад в цената на хляба (или друго) ако фирма като "Симид" отново източи държавния зърнен резерв безплатно и без връщане като преди години.

Няма и да има такива фактори , още малко икономическа миграция и всичко ще си дойде на мястото . А пък тези производители и търговци ,гадни чорбаджий езедници , да отговарят пред специализирания съд за организирана група с цел дестабилизацията на благоденствието на нацията .

е така е. българина е рекетьор като руските и украинските си съседи. лекарите изнудват държавата и хората в крайна сметка, съдебната система - също, всеки, ако може да се качи на гърба на другия, ще е щаслив. то едни таксиджии стачкуваха в софия и разни градове, не стига че си правят каквото искат. който се е качил на стола не иска да слиза.

Как може в неделя да купиш олио на 2,20лв/кг и в понеделник от същият магазин същото олио да бъде на 2,65лв. Сигурно докато са спали са правели олио!!!! Този х.. за нас, така ни се пада!

ПРОИЗВОДИТЕЛИТЕ ВДИГАТ ПОСТОЯННО ЦЕНИТЕ С ПО НЯКОЛКО СТОТИНКИ. ИМАШЕ И СЪБОТНО УВЕЛИЧЕНИЕ НА ОЛИОТО. ТАКА, ЧЕ СКЛАДА НА ЕДРО ВДИГА ЦЕНАТА СЪЩО. ОТ ТАМ ИДВА И УВЕЛИЧЕНИЕТО ПРИ ТЪРГОВЕЦА НА ДРЕБНО. А, ЧЕ Е КАРТЕЛНО СПОРАЗУМЕНИЕ СИ ЛИЧИ. ПРОПОРЦИЯТА В ЦЕНИТЕ НА ОТДЕЛНИТЕ МАРКИ ОЛИЯ Е СПАЗЕНА. ЛОШОТО Е, ЧЕ НИ ПРЕДУПРЕЖДАВАТ ЗА УВЕЛИЧЕНИЯ /ПРЕЗ ДЕН-ДВА/ ДО М.ОКТОМВРИ.

e като е казал какво ще стане. Или само ще си остане с констатацията

"Министърът прогнозира rеколтата на царевица дa бъде най-силна от пет години." Мааамицата им комунистическа - ПЕТ години да ни цакат със слаба реколта!!!

То и реколтата на пшеница и слънчоглед уж много силни, само дето хляба и олиото поскъпват - жалко за децата , че по тая логика ще поскъпнат и пуканките!?

Това , което господинът подозира , всички ние го знаем отдавна.И не касае само олиото и хляба. Мафията държи икономиката /или това , което е останало от нея / и ни ограбва като за световно. Затова сме най-бедната страна в Европа.

Топлата вода се откри отново :) Защо всяка година тировете със зърно блокират пристанища Варна и Бургас :) Защо изнасят зърното, което с толкова "лоши" показатели? Дали по-добри цени навън :):) Когато го изнесат и се сещат за някакви завери :) П.П. Тази година въпреки дъждовете има добра, дори доста добра реколта, напук на тези, които тръбяха ,че няма да има жито :)

Пшеницата с добро качество се изнася, а тази с лошо се пуска на вътрешния пазар, защото тук няма контрол и е по-евтино ;)

Я, дайте да вдигнем всички цени - отдавна не са вдигани горивата, цигарите, ракията и т.н., пък да намалим заплатите наполовина - нещо много пори взима народа, пък и не си плаща данъците. А да не забравяме да намалим и пенсиите - на пансионерите им стигат и 20 лв на месец, и без това от това здравеопазване им остава само да мрат като пилци... Въобще тжтолнж намаление но всички взимания и тотално увеличение на данъците... Пък да видим какво ще стане...

Важното е, че зрелищата още са безплатни....!!