Войната за хляба свали цената до 25 ст.

Конкуренцията между хлебопроизводители свали цената на насъщния във Велико Търново до рекордните 35 стотинки. В Кюстендилско пък продавали хляба дори за 25 ст.

Обратно в новината

Коментари - Войната за хляба свали цената до 25 ст. | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ама видяхте ли добре ? След коментари (..) пише Очаква се хлебна война у нас Както разбирам от това четиво войната в Бургас е започнала. Очакваме следващите битки!

Разликата между истинския хляб и това което ядеме , няма нищо общо, хляба мирише на нещо невероятно, дар от природата , това е хляба , който ние 60-80 г. ядохме на времето , чист, недоправен, който ни даваше сила и здраве , това беше българския хляб. В момента всички продукти , които се продават са менте, тогава навремето България произвеждаше всички продукти, жито и зеленчуци, не внасяхме , чужди боклуци , ядяхме чиста ЕКОЛОГИЧНА ХРАНА , КОЯТО БЪЛГАРСКАТА ЗЕМЯ РАЖДАШЕ- за съжаление , унищожиха селското стопанство и животновъдство, сега ни чакат само болести от тая храна. Млади хора върнете си селското стопанство, за да ядате чиста , екологична храна Вашите деца.

За мен цената никога не е била определяща, но за съжаление вече не може да се намери свестен хляб по магазините. Дори и прехвалените чужди марки мухлясват за един ден.

За нашите клиенти това трябва да звучи притеснително, защото трябва да се попитаме какво има в този хляб, на тази цена, - AMI KAKVOTO i pri starata cena- alhimici...

BB e vinoven!

само в СТАРА ЗАГОРА такава война няма а има картелно споразумние за цена на хляба от 1 до 1,20лева! Държавната агенция за картелните споразумения и потребителите им се пълни гушата и си мълчат!

Абе аре бе, до оня ден ни плашехте с 1,50лв хляб сега ревете - умирайте тва е.........някой от вас пита ли ме мене как изкарвам пари за да ви плащам хляб по 1,20 - до онзи ден!!!

Ти си хлебар колкото аз съм космонавт. Имаш ли представа изобщо как се калкулират разходи за определяне на цена/себестойност/ на продукт. брашно- мая сол и вода за 5 ст. Та тоя хляб се произвежда от хора и машини на хората им се плащат заплати и осигуровки, машините се амортизират и повреждат, хляба се транспортира - не отива сам при потребителите . Всичките тези пера определят цената му освен това трябва да има и рентабилнос /печалба/ никой няма да произвежда за това че на някого му се иска, ако може да е без пари. Сигурно има завишение на реалните цени на хляба,но цената на хляба е най-малкият проблем в момента в потребителската ни кошница. Никого не защитавам просто се опитвам да расъждавам нормално.

В един хляб има: 300гр брашно(по цени на едро 1кг брашно е 0,46лв) или 0.300по 0,46 лв13.8 ст за брашно в един хляб.Ако се прибавят още толкова за труд,енергия и всичко останало ще е под 30ст. 10% печалба 20% ДДС цената става 39.6ст за хляб. В тази цена влизат и транспортните разходи до момента на продажбата. Всичко над тази цена е спекула и в BG няма закон,който да я пребори нито има пазарна икономика да ре гулира цените.

каква ти конкуренция какво ти смъкване при нас хляба беше 0,50 ст от два дни е вече 0,70 ст и на какво основание го дигат не знам

На много места хлебния бизнес е управляван от мутрите-справка скорошните палежи в един областен град.

Ами така ще е докато МУТРЯГИ правят каквото си искат - пребит заради конкуренция през 21 век в държава член на ЕС. Дъмпинга не е на хубаво. Да се забрани със закон - щом имат пари за дъмпинг, по-добре е тези пари да отидат за заплати. И без това вземаме 10 пъти по-ниски заплати от нормалните държави.

23 стотинки струва само брашното, според хлебари. Та то друго има ли в хляба? Мая, сол, вода и ток- всичкото не повече от 5 стотинки...

Какво да има в хляба - камъни ли? Няма хляб в този бизнес, затова съм бивш. Не е регламентиран този пазар, никой не контролира производството, а това създава предпоставки за злоупотреби. Познавах хлебари, които направо крадяха брашното - обикновено, малки фурни, плащат половин цена на работещите хлебари по големите фурни да им носят по 3-4 чувала на ден. При производство над 10 хиляди хляба на ден трудно се хващат 200 кг, а за произвеждащ 1000 хляба това е 1/2 от небходимата му дневна суровина. И законът пази крадците. Ходи се конкурирай с такива, после. Много маймунки на клона, много от тях с изключително ниска икономическа грамотност, води до счупен клон. И всички - доле.

Защо да не смъкват цените? Да не би високите цени да означават качество? В ВГ няма такова нещо! Само печалбари!

ДЪМПИНГА Е ДОБЪР ЗА КЛИЕНТА ВРЕМЕННО . ПОБЕДИТЕЛЯ СТАВА МОНОПОЛИСТ И ПОСЛЕ ТРЯБВА СИ ВЪРНЕ ЗАГУБЕНОТО .

Това ,ако не е изнудване,рекет и насилие здраве му кажи.Веднага тези,които са си го позволили трябва да бъдат издирини и наказани със затвор и парични компенсации.

az si misleh 4e pitkata kato se ope4e tarkalq se po nivata i stiga do men.....a na sapundjieva i kazvam da namali6 turskiq sapun i hlqba 6te ti poevtinee