ХИВ се разпространява у нас най-вече по сексуален път

През периода 1986 – 27.11.2017 г. в България са регистрирани общо 2 694 лица с ХИВ инфекция.

Обратно в новината

Коментари - ХИВ се разпространява у нас най-вече по сексуален път | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Тези цифри са само видимия връх на айсберга. Те сами посочват, че тая година са изследвани 260 000 души и от тях новозаразени са 220. Което значи, че ако изследват 4 милиона в полово активна възраст, новозаразени щяха да бъдат 30 000 човека. Това умножено по примерно 40 поредни години прави над 1 милион. ПАЗЕТЕ СЕ. ПРЕЗЕРВАТИВИТЕ НЕ ПРЕДПАЗВАТ ОТ СПИН. Потърсете информация в Гугъл, доказано е, че не предпазват и има държави като САЩ, които го пишат на автоматите за презервативи.

Така ли...? пък аз защо съм се объркал и си мислех, че се разпространява само по политически път?

не само у нас. Принципно така се разпространява навсякъде по света. Имам предвид като честота, иначе има и други начини, но бройката е незначителна.

Спинът е чумата за педерасите.

Цитат очевидно за мъжете: И тази година 88% от новорегистрираните с ХИВинфекция са се инфектирали по сексуален път (от тях 52% са мъже, съобщили за хомосексуален контакт, а 36% са инфорани при хетеросексуален контакт). Останалите 12% са инфектирани при инжекционна употреба на наркотици. При положение, че гейовете сигурно тук нямат 0.1% (и това е сигурно много преувеличено), това прави над 1000 пъти по-висока вероятност за зарязяване със СПИН. Не случайно нашето здравно министерство преди обяви хомосексуализма за опасност номер 1 за СПИН. Не случано едно от първите предлагани имена на СПИН е "гей-свързана имунна недостатъчност" (GRID - съкращението значи и таблици и при търсене да не се бъркате). Не случано на запад е забранено да даряват кръв гейовете. Опитали са се да съдят Франция в Европейският съд, но той ги е отрязал. Сега вместо защитниците им, да почнат да пропагандират за безопасен секс на техните прайдове, чуят ли мнение като подобното и на лекари, веднага ги обявяват за нетолерантни и искат да забранят да се казва истината! Това обаче е показателно, че тяхната цел не е доброто на обратните, а да провеждат пропагандата. Добре описана в "Прозорец на Овертон" методика как се налагат абсурдни идеи. Там примера е как да се изкара човекоядството нещо нормално, но реалният пример е с обратните. Нищо друго не се сещам да се налага така? При неизброимо много възможности, да налагаш точно това, е целенасочена пропаганда. После защо например преди за година изчезвали 8 милиона деца по света. И за това вина носят и част от политиците в ЕС.

От години СПИН у нас се разпространява ПРЕДИМНО по ХОМОсексуален път. Това се вижда и от горната статия, където е посочено че над 50 процента от серопозитивните съобщават за хомосексуални контакти. Следователно всички, които рекламират хомосексуализма като норма (?!?) косвено допринасят за разпространението на СПИН в България.

Призовавам всички да излезем на гей парад с призив за безопасен секс

Аз съм убеден че става най вече чрез фейсбук...

С други думи пдеасите са с ниска сексуална култура. Истината обидна ли е? Кой се обижда от собствената си принадлежност към тази група, че чак триете коментари.

Според мен предстои бум на hiv позитивни. Аз лично познавам такъв, установил го когато вече е развил СПИН. Уведомен е само последният партньор, а назад в миналото еднократни контакти, запознанства във фейсбук...И тези партньори имат други партньори..

В таз мъгла, при нулева видимост и на Нинова може да попаднеш! Всичко може да ти се случи! Който е нулева отрицателна, може да пие по едно за здраве.

Основният начин за разпространение е аналния секс! Не го правете с малко познати партньори в никакъв случай, щото риска е огромен!

Анджък. При анален секс естествената лубрикация е минимална, в следствие на което има много повече микро рани и от двете страни и шанса за прехвърляне на щамове, пренасяни от кръвта се повишава драстично. Това важи не само за СПИН, а за всички пренасяни по "кръвен и полов път" болести - хепатит В/С, проказа...

Има мнения, че HIV не причинява СПИН сам по себе си.