Австрия конфискува родния дом на Хитлер

Правителството на Австрия реши да конфискува родната къща на Адолф Хитлер от частния й собственик, за да не се превърне в притегателен център за неонацисти.

Обратно в новината

Коментари - Австрия конфискува родния дом на Хитлер | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

а аз се чудя: ЗАЩО тази стара новина периодично се пуска в медиите? Последно я имаше през месец май, преди това през 2013 г. през 2014, 2015 и т.н.

още се чудя: Защо токова ги е страх от неонацизма, а нехаят за радикалните терористи-ислямисти и ги канят в Европа? Нима религиозните фундаменталисти са по-малко зло от нацизма?

Ако Хитлер е лош, защо преговарят с Ердоган, кото избива кюрдите в собствената си страна в една жестока гражданска война?

тъй като не може да бъде разрушена, тя ще бъде използвана за някаква образователна цел Виенската консерватория ли ще местят

Хитлер е бил почти неизвестен и вкаран в затвора с дълга присъда когато индустриялеца Круп решава да го използва за да потуши борбата на профсъюзите и комунистите за подобряване жизнените условия на работниците, но работата излиза извън контрол когато фюрера става любимец на народа и повежда война за световна домнация... не са му достигнали няколко седмици до направата на атомната бомба за да победи, иначе сега някой германец щеше да ми крещи команди на главата. Така е то.

затова 45 години ти набиваха в тъпата глава болшевишки команди.

Баварската съветска република е квазидържавно образувание, прогласено от съвет на работници и войници депутати на 13 април 1919 година в Мюнхен. Просъществува до 1 май 1919 година. Председател на народното събрание на Баварската съветска република е Ернст Толер, немски писател, член на Германска социалдемократическа партия. Председател на републиката е Евгений Левине.

Хитлер е осъден на 5 години затвор - това не е дълга присъда. Дълга е над 15

Каквото и да правят съвременните нещастни политици, точно те са виновни, че заради своето безгръбначие и псевдотолерантност се роди новото крайно дясно. То е родено вече, то е развито вече.

ама защо само къщата ,по добре целия град да се разруши

да, така е. Най-добре да дойдат американците ... и да пуснат 1 атомна бомба... като в Япония. Може и две - едната обаче трябва да е над Брюксел - хахахаха ))))

Е как ще я конфискуват бе нали е демокрация?

ами питаи дирчовците! в австрииските медии никъде не се говори за конфискуване, а за одържавяване с обещетение по пазарна цена. думата е "Enteignung", а не "Konfiskation"

М дааа, "демокрацията" в цялата и прелест :).

Мойте уважения към редакторите, но това стара преповторена новина, поне на два месеца.

Русия конфискува родния дом на Путин

България конфискува къщата на Бойко?

Що не я направят филиал на музеите в Аушвиц, Гулак и Белене?

Абе "вале", колко ти платиха жидовете за да избълваш тези фекалий, или си най-обикновена комунистическа гнида с едноклетъчно мозъче и следваш стриктно спуснатите ти опорни точки!!!

Защо само къщата, ми да изгорят книгите които може и да е чел, да разрушат родилния дом и да унищожат фамилните гробове... Значи искат да разрушат къщата, където бил живял една година, на един от етажите, младият ефрейтор? Тъй като се изложиха, излагат се и ще продължат да се излагат либерално-толерантските власти са напълни гащите от страх, че със своите действия всъщност помогнаха на неонацизма отново да спечели поддръжници в Европа, и ги очаква деня за разплащане при това скоро...

Напълно верен коментар...

Хитлер определено е бил диктатор и тиранин...Обаче си спомням, че същите тия австрийци дето са толкова верни на евроепдалските ценности днес..Същите тия хора, по точно техните деди, през 1938 подскачаха с вдигната в нациски поздрав ръка,в подкрепата на аншлуса на Австрия от Германия..А? Историята е такава, каквато е..Това да си затваряш очите..Не е добра идея..Който не помни собствената си история, е длъжен да я повтори.....

Единственият водач до днес който е успял да обедини и поведе масите в една обща кауза. От начало идеята му е била да оправи Европа но гьоринг и гьбелс го подвеждат да нападне русия.

Не е точно така, култа към личноста го е имало и в Сталинския СССР и в Мао Дзе Дун в Китай, и дори днес с Ким Чен Ун в Северна Корея.... А Хитлер е обединил масите в Германия и в Австрия,,Но останалите страни, просто са били окупирани!!

в Австрия май управляват типични "демократи" - искали да разрушат къща, само защото там е живял неудобен човек. Спомних си как "фашистите" са палели и разрушавали къщите на партизаните. Добре че има закон за защита на старините и старата архитектура в Австрия.

а не помниш ли враговете на народа и какво са правили руските болшевики тук след войната?

Срамота! А родната къща на др. Сталин в Гори, Грузия е музей.

Как така ще конфискуват частна собственост? Това ми било правова държава. Да заведе дело в Страстбург.

ами демокрация, бе! Частната собственост е неприкосновена, нали така.

Само не разбрах, като конфискуват сградата, как тя ще спре да бъде притегателен център за неонацистите, които се събират пред нея?

Като я подарят на евреи и ще бъде осквернена!!!

d4

те наште цял мавзолей бутнаха с голям зор, та...сега австрийците им в очите. ще се оправят някак си. а нацитата винаги ще намерят къде да се събират.

демокрацията в действие!

Демокрация, демокрация ,ама с мярка.Когато на демокрацията нещо не и е изгодно тя си действува ,като застойния тоталитаризъм ,само ,че облича действията в някаква по-приемлива и обтегателна форма.Както се вижда котфискацията на частна собственост, която е издигната от неолибералите в ранг на свещенна ,също може да бъде конфискувана .Тава трябва да бъде взето на въоражение и у нас.Я в софия колко опасни и изоставени построики има и вмасто да се оплакват ,че няма как да ги ремонтират защото са частни ,просто да ги конфискуват.Същото се отнася и за земите през ,които минават или ще минават магистрали и т.н.

абсолютно вярно. Всяка държавна власт е "насилствена" по своята същност - само че ползва различни форми. Народът обаче вярва на "облеклото", а не се интересува от "съдържанието". Затова идиотите вярват в "демокрацията" и я славословят като папагали

Каде се скри, булчето ли оправя, или дигна кръвно, и е в болница?

...Австрия конфискува родния дом на Хитлер.... --- кога бг-то ще конфискува цялото движимо и недвижимо имущество на чудовищата организирали геноцида над българите и разграбването на страната през последните 27 години? и екстрадирането им на запада? и особено на германските австрийските, швейцарските и италианските агенти, а?

Ходи да пазиш къщата на Болното в Ямбол, че ББ е решил да я конфискува.

Пропуснал си предходните 45 ! Страхотиите, които описваш, бяха тогава. Положителното у теб е никът ти: две нули.

баце, предходните 45 години ни управляваха едни сиромаси, дето са се раждали в колиби и никога не са изработили нищо. След 9-и избиха собствениците на имоти дето им харестват и ги присвоиха. Те нямат нищо собствено за вземане.

какво имаме?...една старинна сграда от 19 век, която е импозантна и красива. Паметник на културата. Сградата не е била на семейство Хитлер, а само един нает апартамент. Наистина, само заради факта, че там бебето Адолф е врещяло в продължение на година, не си заслужава да се събаря цяла сграда. На мен ми се струва, че австрийските власти са слаби и страхливи....не е проблемът в сградата, а в сборищата от нацита! Те трябва да се забранят! Щото,извинявайте, ако бутнат сградата, какво?? Ми на това място пак ще се събират разни откачалки с пречупени кръстове и ще крещят "Хайл".А иначе, да - би могло апартаментът, в който е живял малкия Хитлер да се превърне в музей - за да не се забравя къде се пръкнало това чудовище.Колкото повече се опитват да изтрият насила спомена, толкова повече последователи ще идеализират фюрера.Иначе съм съгласен с Мери по-долу - има съвсем не прекрити, "евроатлантически" нагласи да се реабилитира нацизма. Първо - никой не се кани да забрани нацистките сборища, второ, има идея, някои текстове от "Моята борба" да се изучават в училище.Трето - военната стратегическата доктрина на НАТО почти копира тази на Вермахта - "Изтокът" /Русия/ е враг номер едно!Така де, след време ще имаме цяло едно ново поколение, готово отново да марширува по улиците с факли в ръце, пеейки "Хорст Весел". А, да не забравя - имаме го и общия враг - бежанците.Те са новите "евреи" - удобни и виновни за всичко!!! Няма нищо случайно в гео-политиката, бежанците са пуснати нарочно, защото те са ключът към възраждане на всякакви националистични движения, а от там, и към национал-социализма! Те са оправдание за "патриотарските изстъпления".После обаче,знаете, кои следват след "евреите".....затова Парламентът в Австрия да не се ослушва в името на демокрацията, а да приеме закон, че за изповядване на фашистка и нацистка идеология се влиза в затвор.

Въртяхме, сукахме и пак стигнахме до темата за "евреите"!

Хитлер е велик, никога не му е минавало през ум за война, той проста искаше една ревизия от I световна. Но англия го забурка в тази каша.

Подгряваме стари манджи , всякакви!

Браво!

Конфискуването на дом , някаква нова евро-атлантическа "ценност" ли е?

И тук държавата взе партийния дом, ама файда - йок!

ДЕМОКРАЦИЯ КО ДА ПРАИШ! Ама кат гледам тепърва поклонниците ще се увеличават а австрийците ще ходят масово като на ХАДЖ там...

Австрийците са Кончита Вурст.

Доста странна реакция на Австрия!!Толкова много вина през тези години се опитаха да внушат на немци и австрийци и успяха!!Направиха ги амеби!! В Италия когато отиваш в родния град на Мусолини,Предапио Алта,окръг Форли табелките насочващи към"родната къща на Мусолини" са от километри. Училището в което е учил е много добре поддържано .Самата къща вече е на други собственици, но могат да се правят снимки на стълбите. Нямаше туристи(когато нещо не е забранено ,не е интересно!!Един дядо много ни се зарадва и ни показа къде са се снимали Гьоринг и Дучето.)В самият град има поне 3-4 магазина са сувенири от фашистката ера, но клиенти нямаше!!Щом може да си купиш Свободно някой сувенир с орела и кръстта няма да си счупиш краката на мига да го купиш. Само на 10 .октомври всяка година има поклонение на фашисти и черноризци на градското гробище в което е препогребан Мусолини. Това всичко показва ,че няма нищо страшно в дома на Хитлер или Гьоринг. Много по страшни са мавзолеите(по стара азиатска традиция) и задължителните опашки пред тях....направо си е филм на ужаса!!

Адски глупаво - не могат да я съборят и като са я взели от собствениците, вече неонацистите не могат да ходят там?!?! Отделно, неонацистите винаги ще намерят къде да се кланят.

Пред мавзолея на В.Ленин в Москва!!За там се чака ред от поклонниците:-)) Ходят и на поклонение в Пхенян на монумента на баща и син КИМ!! Някои ходят ,но вече много рядко на поклонения на казармите Монкада в Куба. В България пък се кланят на връх Бузлуджа 2 дена в годината. Както и на паметника на Тодор Христов Живков от село Правец. Аз си мисля, че това си е чист рекламен трик на Австрийската държава. Сега хиляди ще се впуснат да видят за последен път родния дом на Хитлер. И след време да се реши ,че нещо друго ще правят с дома.

Иде време да се избира между идил и националсоциализъм.

Да пусни 2 атомни бомби, и, тези мрсни Хитлеристи, да ги приключи за винаги! Ний, мнного съ стръхувами, чесамо спари нямъда стани. Антифашиски от Павликени.

комедиант си разбери,но си и добър

Варвари. Ще откраднат къщата на собствениците. И то не защото се налага и да трябва да ги обезщетят с пари. Собствениците трябва да ги съдят.

АБ & В или ДТБ & ВГЗ! Кажи си бе, геврейско мазно дупе?

Моето момче,не ти ли каза мама,че главичката ти е бръсната,за да влиза въздух в празното пространство вътре,за да не смърди на мърша? Ти,хитлеристче ли си бе катилчо? Не,че се кося,защото такива безмозъчни животни като теб са от полза за чичкото,но пък нещо,покритие няма твоето самочувтствие...:):)))) Абревиатури ще ми пише тук мики маус...:):))))))) Айде шутчо да гледаш чичко Адолф как се пени на оня филм в Нюрберг когато забравили да го натъпчат с лекарствата...:):))))))

Шорош, да върнеш имота, на Хората, и когато се успокоиш, не с тая запенена уста, може да ми се обадиш, да ти премера имаш ли кръвно и да пукнеш! Новата булка, оправаш ли я ? Да фнимаваш!

Не само, че досега не са бутнали родната къща на Хитлер (?!?), но наскоро разрешиха да се издава и неговата знакова творба "Майн Кампф". Какво трябва да ни говори това? Че НЯКОИ се опитват да разпалват неонацизма в Европа, за да има сблъсъци с "бежанците", които същите НЯКОИ вкараха в Стария континент с цел - разсипията му. Тези НЯКОИ не е трудно да бъдат идентифицирани - държат банките и медиите, събират се в клубове - Билдербергски, Римски...

ПП. Да добавя, че същите НЯКОИ се опитват да насаждат малоумната идея, че нацизъм е идентично понятие с национализъм. Найс, а?!? Така националистите ще бъдат СЪЩО преследвани и скоро могат да бъдат обявени извън закона. Оттук до реализиране на безумната идея за отпадане на националните държави има само една крачка.

Ами то и трудовете на Маркс, Енгелс, Ленин и Сталин все още се издават, да не говорим, че комунистическите партии не са забранени, въпреки че жертвите на комунистическата идеология са много повече от тези на национал-социалистическата. Я стига писахте глупости, защото точно благодарение на такива "забранители на книги", като вас, човечеството е загубило хиляди и хиляди безценни книги и ръкописи!

Мавзолеят си стои на Красная площадь ,никой не се кани да го бута,зомбирани седат на опашка.И това е най-малкото.Канят се да го разширят и да освободят място за нова мумиия след време.Мумия на нисък и заслужил руснак!!

Правителството на Австрия реши да конфискува родната къща на Адолф Хитлер от частния й собственик, за да не се превърне в притегателен център за неонацисти. Аз си помислих , че музей на Хитлер ще правят. Ами то още две три бежански вълни и тогава и музей може да стане.

К`вото щеш направи,само не ги събирай с ИДИЛ,да не Земат взаимно да се изпотепат,че много пари сме дали и за едните и за другите.......

Налага се батковци,налага се.... Така ги предпазваме,защото,видиш ли,ако се превърне в неонацистки център тази къща,няма да имаме алиби за това,че не разбиваме групите на тези човекоподобни...Как да се правим,че не ги виждаме а? Та,ако не ги използвахме за плашило когато хората се надигат(стойте мирно,защото ония стават силни)щяхме да направим точно обратното... Да превърнем къщата в тяхно средище и да им пуснем вътре любимата им миризма на "ЦИКЛОН"!! Хем щеше да се изчисти светът от боклука,хем да има хубава тор за полетата.......