Тайното досие на КГБ за смъртта на Хитлер

След две години на преговори френският режисьор-документалист Жан-Кристоф Бризар получил достъп до секретни материали на КГБ за смъртта на Хитлер.

Обратно в новината

Коментари - Тайното досие на КГБ за смъртта на Хитлер | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

хубава статия, направо чудесна.

Що ли ми прилича на едни други "сценарии". Само ще съпоставя. Без претенции, че знам кой знае колко. Христос - тяло липсва; Хитлер - тяло липсва; Бин Ладен - тяло липсва. За тия се сещам в момента. Някак си една много тъъъънка връзка му тримата ;)

Липсват телата и на всички апостоли и на доста хора от Хирошима но това какво значи? Тънкаж ,а?

Е в случая с Христос точно липсата на тяло доказва, че не е сценарий.

Нищо по-просто от това да се изфалшифицира един зъболекарски картон. По Дискавъри от маса време тече сериал в който изследват бягството на Хитлер в Южна Америка

Discovery е правено за такива като теб

Хитлер и Ева Браун живеят дълги години в Аржентина заедно с елита от Гестапо и СС......Хитлер умира на 86г,а Ева около 15г след него.... затова никога не са открити телата им.Хитлер дава на Сталин несметни съкровища,а на Американците схемите за реактивният двигател(стелт) и атомната бомба.И КГБ,ЦРУ,иФБР(да тогава е имало ФБР) са знаели много добре къде се намира,но прикриват умело всичко.Но аз си мисля,че Хитлер не е трябвало да напада Сталин и да си спечели войната в Европа....сега дали ония зеленичките щяха да обират домовете на бабите и дядовците ни...или просто щяхме да си мием ръцете с тях?

Не стават за миене на ръце, само на крака, а вече и да са свършили поне от двадесетина години.

Че американците не са кацали на луната, а гледаме студийна постановка. Да, обаче, НАСА въобще не се притеснява и не прави нищо, за да опровергае обвинителите си. Истината е съвсем друга и тя звучи за обикновения човек кaто фантастика. Защото, ако му се каже, че всичко, което прирма за дадено (му е внушавано) цели само да скрива истината за нещата, той ще ви се изсмее. Същата работа е и с Хитлер. Кукловодите нямат интерес да се знае истината. Хитлер е проект на господарите, така че всякакви спекулации са излишни относно битието му и присъствието му на св. сцена. Жокер: Защо Хитлер остави обкръжена 300 хил. англ. армия при Дюнкерк да се изтегли безпрепятствено през Ламанша в Англия, след като можеше да я удави в него?! Някъде да сте чули коментар по въпроса!

Не знаех, че реактивния двигател се нарича още стелт...явно по-тъп съм и трябва внимателно да чета какво пишеш. Да се науча де.

технологията тръгва от там....а пък може и да си тъп...не зная това.

Добро утро за новината. Отдавна е известно, че Хитлер се е самоубил заедно с Ева Браун и руснаците крият останките. Освен това крият плячкосаните съкровища на цар Приам от Троя, златото и архивите на България, погребалното съкровище от Малая Перещепина (Украйна) на хан Кубрат, както и разровената погребална могила на хан Аспарух и бетонираната столица на Стара Велика България - Фанагория на брега на Азовско море

ЗА Антики си прав Едно от НАИ-вацните неша за назистите еда ЗАГРАБЯТ богатствата на древните царе и крале Този които има ЦАРските антки на1народ дефакто е 1правен владетел на даден народ и наследниците са му РОБИ Стара Окултна истина разкрита и в вьв Библията гласи ;ДУШАТА И СЬРЦЕТО са там кьдето е БОФГАТСТВОТО /тоес ДУХовете на царете се вцртят и с,едват местоположението на богатството си- ЗЛАТО реликви сттатуи тронове жезли мечове /Аков наши времена имаш владетелски артефакти ти имаш СКРИТА ВЛАСТ над много хора наследници на робите на сьшия цар Затова и БасилБожков-Черепа притежаващ наи-много бг антики е и 1от НАИ-богатите хора на Балканите а Делян ПЕЕЕВСКИ -му е креатура имено Божков ПОМАГА на младия Пеевски да захлеби с капитал от Грьцкия Милиардер -Сократис Кокалис

Евала, грамотно е!

Наскоро ВП-Вашингтон Пост излезе с разсекреретени снимки на ЦРУ Адолф Хитлер и един ССофицер от белгииски прозход снимани 1945 год в КОЛУНБИСКИЯ гранд ТУНЖА окрьг Букараманга близо до границата с Венецуела там са били от 1945-1950 след това заминават за АРЖЕНТИНА кьдето ЦРУ му губи следите

Новото е добре забравено старо, а тази "новина" е стара, че дрънка. Доста много филмчета има по viasat hystory.

СТАЛИН Е ЗНАЕЛ ЧЕ ГЕРМАНСКИ ПОДВОДНИЦИ РАЗТОВАРВАТ ЗЛАТО ВЪВ ЕВРЕЙСКИТЕ БАНКИ В НЮ ЙОРК , ОБАЧЕ НЕ Е МОЖЕЛ ДА НАПРАВИ НИЩО :)) ... 1956 ГОДИНА ЗАПАДНА ГЕРМАИЯ ОБЯВЯВА 4000 ТОНА ЗЛАТНИ РЕЗЕРВИ .. НАТРУПАНИ ЗА 10 СЛЕДВОЕННИ ГОДИНИ :)) .. ОТДЕЛНО , АМЕРИКАНЦИТЕ НАМИРАТ НАПРИМЕР САМО В ЕДНО СКРИВАЛИЩЕ НАЦИСТКО ЗЛАТО ЗА 8 МИЛИАРДА ДОЛАРА ТОГАВАШНИ ПАРИ И РАШКИТЕ НЕ ПОЛУАВАТ И ЦЕНТ ОТ НЕГО :)

Имаше филм със Захари Бахаров - точно кагебееца играеше дето го изпързаляха американците и му отмъкнахапод носа един склад с ценности и картини и т.н. от руската зона. Днес се знае, че през Испания фашагите са купували нефт от САЩ през ВСВ. САЩ за фашистки марки едва ли са разменяли петрол, само за златце.

Рашките ограбиха българските златни резерви. Били ни освободили от братски чувства, дрън дрън та пляс. Само заблудени селяни русофили вярват още на това.

бе Балон ! Не знаеш ли старата еврейска поговорка , че Живот се (от)купува със Злато , а Земя с Кръв !! Помисли малко и ще разбереш, че са прави. Отново .

но духът му е обладал Путин.

В Чичко Сталин -ГРЕШКА НЯМА!

Пратени за зелен хайвер. Те обичат да душкат.

Да направят чаша от черепа. КаТо Хан Крум.

Удачно е да го дадат на...бандеровците!?

Въпреки това, на съюзническата конференция през юли-август 1945 година в Потсдам, Сталин е намекнал на Чърчил и Труман, че не е изключено Хитлер да е избягал в Южна Америка или Япония. След това британски и американски агенти търсят Хитлер по целия свят, а само Сталин е знаел истината. Вероятно още тогава е усещал задаващата се Студена война с бившите си съюзници, за да си позволи такава гавра над тях... ========== Как няма да е предусещал предстоящата Студена война, като този може би най-голям изрод и масов убиец в световната история, от когото и Хитлер се е учил, я е планирал, търсил и подготвял!

...пръц!

Хитлер е избягал в Аржентина. Дъщеря му е изкукалата Меркел! Те са като 2 капки вода!

Хитлер е като ангел небесен в сравнение с изкукалата бабичка Меркел! Хитлер е избивал всички паразити,докато Меркел напълни Европа с тях! Европа изнемогва, социалните системи на държавите от Е.С.са сринати,не могат да изхранват милионите азиатци и африканци!

,, втория фронт се открива с десанта в Нормандия на 06.06.1994г''. ЛЪЖЕШ много,ама ТВЪРДЕ МНОГО. Или се водиш по максимата- ЧУКЧА писател, не читател.РАЗЛИКАТА е огромна....

защо пак ни връщат към прадядото на хитлер ?

абе дира нас каkво ни интересува това че хитлер и откит от незнамси кои !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ами и нас не ни интересува, че теб не те интересува - ама продължаваш да пишеш.

един ден, като намерят бункера на путин .........

На нищо излязло от тайните служби не вярвам камо ли пък на кгб- фсб

този знак и изображение са под забрана за публично излагане в ЕС, по-специално в Германия. Ето примери: Хитлер живее в... България Прилича на шега, но не е. Съвсем насериозно в България се продават всички онези нацистки символи, които в Германия са абсолютно забранени. Можеш дори да се предрешиш като Хитлер, пише един германски журналист. "УЕФА наложи второ тежко наказание на "Левски" заради издигнати знамена със свастики и други нацистки символи от привържениците на "сините" по време на реванша от втория квалификационен кръг на Лига Европа срещу словенския "Марибор" на 21 юли - 1:1."

Само като говориш за тези неща и изпитваш мазо-оргазъм? В САЩ повсеместно се провеждат нацистки сборища. Нацистките флагове се развяват пред самия Бял дом. Потърси в Гугъл. Риторичен мъпрос: защо там може да си развяват и маршируват а в Европа ефективно съдят? Кога в Европа ще съдят и за символика с петолъчки и шестолъчки?

някой да те спира? иначе за петолъчката и шестолъчката - историята се пренаписва, имай търпение - скоро ще обявят, че Германия е победила, защото е позволила да бъде надвита в името на светлото бъдеще и демокрацията.

"усещал задаващата се Студена война с бившите си съюзници, за да си позволи такава гавра над тях" това цепи мрака.

Ако искаш да прочетеш още такива пасквили поглеждаш към името на автора виждаш Красимир Тодоров и вече ще ти е ясно каква ще бъде статията.

анти, името си пишеш със синьо, но задникът ти е червен като примат.

ЦРУ разполага с 3 черепа на фюрера, когато той е бил на 10 годинки (тогава той е бил детски фюрер), когато той е бил на 50 години, и последния е аржентински, когато миналата година фюрера умира в Аржентина.

вярвате ли, че убиха Осама бен Ладен? Същата работа.

не вярвам да го убиха. ликвидираха го.

Скоро може пък ЦРУ да разполага с черепа на Путлер.....като гледам, натам отиват нещата. Поне няма да им се налага да го чистят, че отвън е плешив, вътре е кух.....общо взето и сега си е един череп на мъртвец !!!

пак са препикали паметника на аватара ти

Много ли искаш да ти викаме канадеца? Нищо, че си тъмнокож плевенски бастун. Я разкажи как се ожени за мексиканка?!

Я педералисимуса е пак е на линия и дрънка глупости като за световно.

Това е част от черепа на Хитлер когато е бил малко Хитлерче.

на тролове във форума е посегателство над свободата на словото, както и цензурата

За какво ние Хитлер, като си имаме Путлер?!? Аз бях фен на Хитлер, но отдавна съм фен на Путлер-същата идеология, съчетана с повече пропаганда!! В България е пълно с Путлеровци-дори в Народното събрание, министерствата и Президенството!!

Ами прав си, в България не останаха българофили - преди са се мазнили на Хитлер, после на Сталин, после на Хрушчов, на Брежнев и Андропов, сега вече на Путин, на Меркел и на Тръмп дори, НО НИКОЙ не поставя Българския национален интерес на първо място, защото първата му работа е да го ПРОДАДЕ на някой от изброените за няколко сребърника...

Само КГБ ще имат черепа на Хитлер....няма кой друг да е. Те имат и слиповете на Гай-Юлий Цезар, самобръсначката на Нерон, петата на Ахил.......всичко имат но е засекретено. Има ли някой, който да не знае руските лъжи и дезинформация с която ни заливат ?!?!?. Точно Запада се играври със СССР-то, а не обратното !!!

Не и по време на Сталин, когато западът просто реагираше на неговите ходове.

vasil

Един диктатор не се съобразява с избирателите и може да действува по-бързо от избран лидер.И накрая Сталин го уморяват тия около него -директно или с фатслно забавяне на медицинската помощ.

Ако Западът не беше отворил втория фронт през Втората световна война толкова рано, то Сталин щеше да реагира някъде в Японско море или по Владивосток. Но когато войната те налази и народът ти те притиска да я спреш, то винаги правиш избори, правиш компромиси и така се даде въздух на последвалата Империя на злото. Но поне една част от бандите бяха изчистени. Сега Германия (бившото ФРГ, а покрай него и ГДР) и Япония са развити демокрации и страни с пазарна икономика.

внуче циганче и дъщеря курва и зетьове ебящи си тъста покрай люлинските кофи

Мдааа, запазили са и на майка ти амджика, като образец на бактериологично оръжие.

Какво значение има какво е станало с Хитлер ... никакво. Милионите Неонацисти сега са доказателство, че Хитлер е още Жив. Какво още?

сигурно още дирят хитлер да му се извинят че му се предадоха без бой и се покриха с вечен позор

А защо не извадят Досието на Щатския Посланик Кенеди - Баща в Кралството, по времето на Хитлер - е това ще бъде страшно интересно, по интересно от черепа на Ли Осуалд...

а аз вярвам в дядо коледа

Светът е ОГЛУПЯЛ ...

в тубата има много интересни филми за живота на хитлер.

Сори, но тази "новина" е поне на 1 година. Англичаните не дават достъп до досието на Рудолф Хес вече 70 ГОДИНИ... и последно продължиха скоро с още 20-30. Така че не плюйте по руснаците и КГБ.Иначе челюстта на Хитлер са я показвали в док.филми (руски) поне преди 20 години. Но това франсе е искало да я пипне лично със собствените си ръце...

Че защо да го дават ... какво НОВО ще се научи от това "досие" - едно НИЩО...

Докато има комунисти ще има и фашисти и нацисти! Рецидивите на фашизма и нацизма се дължат на факта, че още има почитателина комунизма. Ако те изчезнат щуе изчезнат и фашистити и нацистите.

каже докато има евреи ще ги и двата вида паразити,и комунисти и нацисти

.... и ще останат само джендърите либерал-демократи, да лъжат, крадат и мамят на воля.

убия всичко детско в тебе. хитлер е известен с това, че цитат: "Режимът на Хитлер също така е отговорен за смъртта на милиони други жертви, смятани за по-низши или излишни, поради своята етническа принадлежност, политическите си убеждения, физически недъзи, психически увреждания, сексуална ориентация, криминални прояви и др." На думи е това. На дела също. Но само когато не става дума за него и приближените му. Да речем за Рудолф Хес. Ето читат от статия в Обзървър (САЩ) за книга по въпроса: "На днях увидит свет очередная биография Адольфа Гитлера (Adolf Hitler), в которой утверждается, что нацистский диктатор был гомосексуалистом. Воспоминания очевидцев, возлюбленных диктатора, исторические документы, которые впервые подтверждают слухи, циркулировавшие на протяжении более чем половины столетия, раскрываются в книге "Тайна Гитлера: Двойная жизнь Диктатора". Известный немецкий историк Лотар Махтан (Lothar Machtan), автор сенсационного творения, утверждает в своей книге, что Гитлер приказал расстрелять нескольких высокопоставленных нацистов только для того, чтобы предотвратить раскрытие тайны его сексуальной ориентации. В своей книге он обращается ко множеству исторических документов, чтобы доказать свою правоту. В 1915 молодой Гитлер был отправлен на французский фронт в составе конного отряда. Несколько лет спустя Гитлер был опозорен, когда один из его сослуживцев Ханс Менд (Hans Mend), написал в своих мемуарах: "Ночью, Гитлер ложился спать со Шмидтом, мужчиной шлюхой, полное имя которого Эрнст Шмидль (Ernst Schmidl). Махтан считает, что Гитлер и Шмидль были "неразлучными любовниками" в течение пяти лет. Кръвосмешение Това е друго предположение за личния живот на Фюрера. То също е свързано с по-ранните години на Хитлер, преди да стане водач на нацистка Германия. Ако това е вярно, то може би е семейна черта бащата на Хитлер се пада получичо на майка му. През целия си семеен живот госпожа Хитлер нарича съпруга си чичо...

На руснаци не може да се вярва, Още повече на КГБ. Хитлер не е толкова прост за да се остави да бъде разгадан от болшевишката пияндурска паплач.

Глупости на търкалета. Ще допуснат някакъв си френски журналист до подобна информация на куково лято. За смъртта на Хитлер ще научим толкова, колкото и за смъртта на Кенеди? Американците защо пазят тайната на убийството - в мирно време!! - на собствения си президент?!?

Очевидно си много тъпо парче. Та я обясни кое е скрито при убийството на Кенеди?

Последно, какво са погребали след като черепа и челюста са в Лубянка?

надежда да знаем истината за ВСВ

Ботушите може би ...

и е таен съветник на Путин. Държат го в хибернация. Той затова Путин изчезва от време на време за по десетина дни. Ходи да се съветва с Хитлер, след като го размразят. След всяка среща следва поредната мизерия, сътворена от Русия-

Има клонинг от ДНК материал :)))

Кой знае какво са и пробутали на човечеца. Кога ли тези са казвали истината?!

За парчето от череп стана ясно преди време, че е на жена. След това достъпа бе затворен от руските "капацитети", така че - пак руски кьорфишек.

дълготрайно квалификация - това, че "британски и американски агенти търсят Хитлер по целия свят" е факт. страничното занимание доста ги е занимавало, за да се докарат на днешното дередже. визирам фамозния случай С-л.

Сталин се бил гаврил с тях, ако не беше трагично, щеше да е ужасно смешно. Хитлер е марионетка на Запада, или по-точно - на хората, които управляват САЩ и Англия, сетихте се за кои става дума. Те знаят по-добре от Сталин какво е станало с него, защото те са му разрешили да остане жив, а Сталин го убиха през 1953 г. Така че, не се заблуждавайте кой се гаври с всички ни. Сталин искаше да се включи във ВСВ, нападайки Хитлер, и кой мислите, че накара Хитлер да изпревари? И това ако не е върховна гавра, от очевиден победител, Сталин се превърна в молещ за помощ. Сега ще кажете, че Западният фронт е отворен късно, но битките не играят толкова голяма роля, тайните преговори решават нещата, но понеже си ги пазят в тайна и до днес народите охкат и ахкат битката при Сталинград. Можеше изобщо да не се стигне до нея.

в твоя коментар личи че бит и ебан не признават

интересни учени от нацистка Германия работиха за САЩ и много допринесоха за следвоенния им възход. Това обаче е по-маловажно от това да знаеш дали Хитлер е жив, нали? Западът излезе на огромна печалба от ВСВ, а СССР-то беше в пълна разруха, ама уж знаели за Хитлер. Кой е битият или другото, или и двете?

Цялата история е защото разследването около смъртта на фюрера е станало крайно непрофесионално във военновременни условия след което се засекретява всичко ... и от тук тръгват всички конспиративни теории.

Hunting Hitler. Доказателства за бягството на Хитлер са категорично повече от тези за смъртта му на 30.04.45г. По-вероятно е заселването в Южна Аржентина. Артефактите в Райхс Канцеларията са две овъглени тела.В Аржентина са в пъти повече. Факт е,че само за 10г.,следвоенна Германия,стъпва на краката си.И става евро водеща сила. Планът "Маршал ""не е достатъчен за това.Да не говорим за липсата на достатъчен човешки потенциал след Войната.4-тият Райх се възражда с помощта на милиарди долари,скритиВойни от нацистите по Света.След 2 загубени Войни ,3 -тата,финансово-икономическата е спечелена през ЕС.

Когато си засипан с долари помощ и си под американския отбранителен чадър, тоест - не харчиш за отбрана, а в същото време американският пазар е широко отворен за възстановяващата ти се индустрия, няма нищо чудно, че за десет години Германия е вдиганата отново на крака. А , да - да не забравяме, че по насртояване на американците, по-голямата част от дълговете и репарациите на Германия са опростени през 1953

Гледайки това знаме зад него, винаги се питам защо някой държави си избраха почти идентично знаме, но попромениха някой цвят? Все пак добре ги разбирам, че са премахнали свастиката. Сталин е бил отличник по география та затова е споменал ,,заминалия за Америка Хитлер,,В днешно време единственото което се кутира е фалшификацията и лъжата от страна на западната ,,история,,, затова и никога няма да разберем всъщност какво е станало с Хитлер.

..... кОтира .....

по граматика съм зле, но виж....по математика съм супер! Гледай сега 1+3 = 13!!!

Тайно, тайно, колко да е тайно? Ами преди има няма 40-тина години беше публикувана една книга от съветска авторка, който като служащ в Червената армия и, мисля, е била военен лекар, е взела участие в издирването на Хитлер. Та в тази книга тя подробно описваше точно тези неща, които сега се представят като засекретени. И по абсолютно същия начин доказваше, че тези останки, които са намерили зад бункера му, в бомбена яма, са на Хитлер и Ева Браун. Даже бяха издирили личния му зъболекар, който недвусмислено казал, че това действително са зъбите на Хитлер, и че не може да греши, защото били в ужасно състояние...Та така. А всичко друго е "теория на конспирациите"...

Като се има предвид, че Сталин плътно е изпълнил договореностите си по ялтенската конференция и е оттеглил подкрепата си за гръцките партизани, малко е трудно да се повярва, че ще си прави кудош по такъв елементарен начин. Макар че Труман, със своята вродена тъпота, може да е предизвикал и такава реакция от Йосиф Висарионович.

Просто Сталин е бил крайно мнителен и се е съмнявал във всичко, обичал е да създава интриги. Примерно цели 2 седмици се е съмнявал че Германия е нападнала Съветският Съюз. Така, че това е напълно в негов стил а с Чърчил бързо късат отношенията.

Отношения с Чърчил никога не са имали, ако не броим общото им присъствие на разните техерански, ялтенски т.н. конференции, които са стрували кански усилия на Рузвелт. Не малка роля за това има и постоянното настояване на Чърчил западния фронт да се забави, което на практика и става - с поне година и половина и коства на съюза милиони жертви. Ма кво да правиш - на Чърчил са му били по-мили африканските територии.