”Моята борба” на Хитлер - бестселър в Германия

Книгата на Адолф Хитлер „Моята борба” стана бестселър в книжарниците в Германия за последната година.

Обратно в новината

Коментари - ”Моята борба” на Хитлер - бестселър в Германия | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

МАЛКО ИЛИ МНОГО Е КЪСНО ВЕЧЕ , В БИБЛИЯТА Е КАЗАНО - СКАКАЛЦИТЕ ВЕЧЕ СА ТУК

Дори тази книга да съдържа верни неща, нацистите доказаха на практика че мога единтвено да правят конфликти и войни. Само погубиха напълно бесмилено шест милиона еврей без да постигнат нищо като резултат и осветова съсипаха освен своята не малко други страни.

Pesh0

И аз искам да е прочета . Искам да знам как от ограбена и гладна страна се прави държава , която какари и да не е права , може да воюва 8 години със целия свят . и не спечелва по гео политически причини . Или ако казват че съм луд и хитлер е луд , изведете ми един Хитлер от лудницата и моля за 5 бодини България пак да е велика

А ТЪМНИТЕ СИЛИ ГИ ЧАКА СМЪРТ :)

Pesh0

то ясно ам акои са тъмните ??????????????/

Благодарение на идиотската политика в ЕС.

Що така бе дойчовци Пак ще ни плащате милярди.Аха.Не се научихте че на тоя свят има само един богоизбран народ

Що за идиотски предрасъдък, че ако прочетеш нещо, това ти нанася поражения в главния мозък? Ето, аз съм чел Маркс (по много и принудително), комунист не станах, чел съм "Моята борба", фашист не станах, чел съм и Корана, ако е въпросът - със същия резултат. Ако има нещо, което е опасно, това е липсата на мозък, няма такава книга, която сама по себе си да е опасна за мислещия човек.

БИ ТИ ВИ -ТО,да ни обясни,какво е симитски,щом има анти симитски!:-)

Прочетох тоя пасквил с голям зор. Още от самото начало на читателя му става ясно, че чете обърканите мисли на някой писател - не особено в ред ментално. Мислите са пълни с противоречия, обвинения и измишльотини. Ако едрият германски капитал не беше направил фаталната грешка да издигне до райхсфюрер тоя ненормалник, нямаше да се намери и един, който да прояви интерес към тая написана глупост.

Ахаааа....Подготвят се пак да палят пещите!!! Вундабааа!!!

Опиум за народа и началото на третата световна война, която или ще реши всички проблеми на човечеството или ще доведе до пълното му изтребление. Което и да се случи все е по приемливо от тази агония в момента.

Отивай на тази война да си решаваш проблемите и недей да говориш от името на другите като национал социалист . И най-лошия мир е по-добър от най-добрата война . Не въвличай и нас ! !

Това какво ще има и какво не, не е в твоите или моите правомощия да го решим. Трета световна ще има. Помни ми думите момче. И изхода от нея ще е или унищожение на планетата или решаване на всички проблеми на хората. Лошия мир е просто удължаване на агонията в очакване на неизбежното.

Моля пишещите братя да не бъркат национал-социализма с фашизма. Обидно е!

НОВИЯ ЧОВЕК С МУСТАЧКИТЕ СЕ Е РОДИЛ И ЧАКА СВОЯ ЗВЕЗДЕН ЧАС,МЕРКЕЛ НАПРАВИ МНОГО ЗА РАЖДАНЕТО МУ ,ТЯ МУ Е АКУШЕРКА

Всеки човек, който се интересува от история, особено от периода между двете световни войни, трябва да прочете тази книга. Ще разбере защо Германия е била принудена да действа по този начин след Версайския договор. Ще разбере, че и през ум не и минавало да напада СССР, още по-малко "вероломно". Между другото "Майн Кампф" за първи път е преведена на руски в ограничени екземпляри по лична заповед на Сталин. Естествено без съгласието на автора. Хонорара го е получил няколко години по-късно, всички знаем как.

времето докара книгата а след нея и необходимия човек

Моята борба на Адолф, щом се чете и е актуална, скоро ще станат актуални и тезисите за Възродителния процес и начина за избавяне с последователите на Мохамед.

Нали знаете, че забраненият плод е най- сладък. След като прочетох книгата в нецензурирана версия, определено за себе си изведох изводи, които не са в полза на национал- социализма. Останах с известна изненада от самонадеяността и самохвалството на Хитлер. От друга страна не може да се говори предубедено за неговия талант да увлича народа след себе си и да му внуши собствено самочувствие. Определено евреите не са точно акцента на тази книга, което пропагандата погрешно внушава. Това не е антисемитска книга, а книга за социалните причини за лошото положение на работническата класа. Неправилното обсъждане на тази книга може да повтори явлението Хитлер, което е много лошо и опасно. Който я прочете не става Хитлерист непременно. Затова страхът от книгата е по- опасен от самата книга.

А в Русия тази книга е по-опасна от динамит - само за четенето й може да те вкарат в затвора, а притежанието е още по-тежко криминално деяние. Веднъж щях да си изям боя от едни руснаци като ги призавах да прочетат "Моята борба", за да сравнят идеите на Хитлер с тези на Сталин.

Извадил си невероятен късмет за това че си попаднал на неправилните руснаци . . . АМА МНОГО ГОЛЯМ КЪСМЕТ ! ! !

всяко себеуважавящо се издателство прилага към книгата кратък предговор за качеството на текста, тъй като, противно на очакваното, е невероятно зле написана. спомням си, че към изданието на български има и история с редакциите, които опитват да подобрят четивността на текста. съдейки от прочита, тези опити остават безуспешни. стилът на текста може да се сравни с начина на писане на 7-годишно дете.

Тегаво четиво, което въпреки истините, които засяга, не грабва. Не е необходимо швабите да стигат до крайности, достатъчно е да изселят всички пришълци от нееврапейски произход, появили се след 1960 година. Това се отнася до всички страни от континента. След това трябва да се възстанови социалната държава поседством високи корпоративни данъци и мита, напук на международните споразумения.

Докато има узаконено материално материално неравенство и едра частна собственост, социалната държава винаги ще пада жертва на олигарсите, банкерите, аристократите. Пример- "Too big to fail" 2008 Макар че, като се замисля номенклатурата успешно капична социалистическа България и без да има частна собственост. Върхушката винаги е враг на народа.

А като се замисля още повече го направи и с безценната помощ на някои финансови кръгове в чужбина...( Последното интервю на Жевков - Всяка неделя)

jingiby

Ами как иначе? Вие да не очаквате трудовете на ГДР-манката баба Меркел да се купуват...

Е, как да не я купуват горките, нали лудата бабичка им натресе толкова много черни примати. Тия са по-зле и от нашите мангали сто пъти.

"Лудата бабичка" не е действала без инструкциите на измекяри като Обонго и кукловодите му, мумии като Шорош, парички от краварника и от мастър-резняците от Саудитска арабия... Така че бабишкерът е само върха на айсберга. Много са виновните, които заслужават бой, ебанье, стриганье, кастрация и избиване на наследниците до 10-о коляно...

Ако властите в Бг. продължават да толерират циганите, то фашизъмът ще намери много благодатна почва и в България. А след това покрай сухото ще гори и мокрото. Да не кажете после, че не съм ви предупредил!

Фашизмът нищо няма да им направи на циганите - е ..ще прати жандармерия да ги понабива периодично..Виж, национал-социализма обаче е друга работа.

Чичо Ади, пак ще ви изклати!

Гледам коментиращите ама те 99,8% не са я чели пък коментират. Тази книга е издадена в цял свят. Имало е във всяка къща в Германия и Австрия. Отпечатана е и в Англия, Франция, USA. Враговете са искали да знаят как разсъждава, за да могат да спечелят войната. Издадена е в един екземпляр в СССР. Екземпляра бил за Сталин, обаче преводача го е адаптирал за вожда така, че да не го ядоса и да го прати в Гулаг. До колкото ми е известно все още не е издадена там. Ако я бяхте чели щяхте да разберете защо евреите токова са го ядосали, и защо толкова е набрал на французи и англичани има и други работи които се случват в момента. Явно и затова я преиздават.

хахаха- това за единия екземпляр в СССР дето е само за Сталин е виц! Ти за Спецфондове чувал ли си?

Може и да е виц четох го в предговора към бълграската адаптация. Историята я пишат победителите.

Чели сме я. Не става.

Е като не става защо все се главозамайвате в немските автомобили с прехваленото задно и все не уцелили на задкормилно устройство и все не ви харесват китайските стоки.

книгата е издавана в СССР при Сталин!. В Советском Союзе "Майн кампф" выпускалась несколько раз: в 30-х годах лимитированным тиражом для партработников !!! А потом в 1992 г., после ещё четыре раза с 1998 года по 2003 год. Забранена е от 2002 г. по указа "О противодействии экстремистской деятельности", который запрещал производство и распространение экстремистских материалов.

Ами ето виждаш ли иззета е. Останал е само екземпляра за Сталин.

"..Антисемитски манифест на фюрера.." На какви наркотици сте ако обичате кажете ?

Това е показателен фаkт. Показва накъде отиват настроенията. Не към "отворено общества" на Сорос, а наопаки. И виновна е Mepkел! После ще има: "Кой ми * в гащите?"

"Людей не жалеть, женщини новых нарожают" -от книгата на великия маршал Жуков!

я ни светни какви наркотици вземаш и какво общо с темата имат драсканиците ти?

Чел съм откъси от книгата. Честно казано трудовте на Мусолини за циклите на империума по-чинят. Иначе - нормално е да я купуват немчоците, заради нагнетяването на всякякви пришълци при тях напоследък, много са смачкани горките. Важи и за българите в доста голяма степен. Не може да се отрече, че Хитлер е бил необикновен оратор - и немците наистина са вярвали в откачените му идеи. И е имало огромен подем в немската нация по оия времена преди войната.

Чел съм я още 2005. Нищо особенно. Главата за пропагандата обаче си струва да се прочете. Само страничка и половина, но си струва да се купи само заради тях!

за теб е нищо особено ....

щот съм неук пролетариат. ти немай грижи, американските танкове ще ги бия и без граматика

Всеки интелигентен човек е наясно, че ако не бяха основно САЩ, а след това Франция и Англия велика Русия щеше да бъде пометена от Хитлер за дни. Причината да бъдат пометени от Хитлер на бърза ръка е икономическата сталинова крепостническа мизерия, в каквато са и сега и че само с военна промишленост не се отива кой знае до къде. В действителност Америка помагаше на Сталин много преди войната. Вярно е, че Русия даде много жертви, защото тя беше изключително бедна и безсилна срещу интелигентната и мощна немска армия. Срещу хитлеровата армия можеше да се конкурира единствено богата Америка в съюз с другите интелигентни държави Англия и Франция, а Русия беше само инструмента.

Джудженце, не се ли усещаш колко промито ти е мозъчето и колко дълбоко грешиш впоследствие, не ти ли стигна работата да подготвяш подаръците на дядо Мраз и да се въртиш около Снежанка?

Ти пак прочети кога е Курската битка и кога е открит западния фронт. И стига с вашия пършив лендлиз. Воюват хора, не машини.

Това от новата история ли е или?

Ти си тая дето съди България че не ти признва транссексуалността, нали?

какво означава словосъчетанито интелигентна армия?

Какъв е резултата, и сега цяла Европа празнува 9-ти май.

Русия така са я помели германция, че джуджето Чърчил е искал да отвори фронт между Русия и Германия. Понякога съжалявам, че руснаците не са превзели цяла Европа... щеше да е комунизъм, но поне нямаше да чета простотиите на човекоподобни като теб и да гледам как земята за която са умирали дедите ни се превръща в арабски халифат.

ти си "джудже" в познаването на историята. Помощта на САЩ да СССР е малка - при оръжията - само 1%, при самолетите - 1%, при танковете - само 9%. Общата помощ е 9 млрд долара, което е 20% от общия обем ленд-лийз за 42 държави. Англия получава 30 млрд. долара - три пъти повече. Какви битки води Англия с Хитлер?

Паисий

при самолетите - 12% ...

Защо ли евреите в тогавашните времена ги сравняваме с бежанците от нашите времена....

Интересна книга. Всеки интелигентен човек трябва да я прочете и сам да си направи изводите. Цензурата обслужва само тъпанарите и диктататорите.

То и Волен Сидеров казва верни неща, но неможе да бъде алтернатива на никой политик. Спомнете си също как ходеше върожен в парламента, групата биячи около него и тн. Това което са добри тия е да създават само проблеми и конфликти, дори войни.

Колко ни е нужен такъв човек сега на нас

Еееее най-накрая започва епизод IV - "New Hope" :)

този бестселър трябва да бъде вкаран в главата на учениците в 8-9 клас ,но от умни преподаватели ,за да няма обществени вредители като меркел .

Явно германската икономика има проблеми щом са опряли до тази книга да им помогне. Нещо като западналото списание Шарли ебдо.

Шарлито е на комунистическата партия и няма нищо общо с каквото и да било

Дадо, от дълго време чета твоите коментари и май дори и да си прочел-а много книги вероятно не разбираш повече от 32 страници.

В светлината на необявеното ислямско нашествие, това е една добра новина. Съветвам всички фенове обаче, да прехвърлят и "Спомени и размисли" на Жуков.

кое издание на лекето Жуков, щото в различните варианти има големи разминавания и противоречия

Общата картина на пътя до Берлин е еднакво добре представена във всички издания. Чети, чети.

кое издание на лекето Жуков, щото в различните варианти има големи разминавания и противоречия

В България ганю каскета чете сборник руски народни приказки,,Приключенията на 3 омагюсани червени баби Яги на позитано и руменчо дурачок!,,

И как е станала тази книга бестселър след като в Германия няма вече германци?

Само германците ли четат книги?

След като онзи ден едни ПОЛЯЦИ скандираха едни лозунги след убийството на 21 годишен мъж от мароканец, като нищо може книгата да я купуват и евреите, които живеят в Германия. То като дойде мечката...

Книги чете всеки който е ходил на училище, но аз си представям какъв интерес имат новите германци да четат точно тази книга. Тези нови германци хич не са малко. И не на последно място, ако по навик започнат да я четат в обратен словоред.

Е ако някой си мисли, че махалото се движи само в една посока..."мулти култи и толерантност"...мноого, ама много се лъже, има природни закони и те не зависят от някои болни мозъци, така че ще има връщане и ВРЪЩАНЕТО ЩЕ БЪДЕ СТРАШНО!!!

Трябва да я дават ако не на всеки мигрант,влизащ в Германия,то на всеки 100 души в група по един екземпляр.Да се запознаят с особеностите на страната.

Абе 85 000 бройки за 82 милионна Германия си е нищо, така че споко иначе книгата се чете трудно,....не мога да кажа дали дава свестни отговори, но....да напишеш през 1924 год. че Франция ще стане НАЙ-ГОЛАМАТА АФРИКАНСКА ДЪРЖАВА в ЕВРОПА и е познал, така че всеки сам да прецени дали да я чете!!!

Мисля, че трябва да смяташ не 85 000 от 82 милиона, а от четящите от тези 82 милиона - и то не изобщо четящите (напр. Хари Потър), а четящите сериозни четива.

Шило

Що ли?

Прав си да питаш - то си е направо за чудене...

До 2-3 години и в България бестселър ще са трудовее на др. Т. Живков. А в САЩ - "Чичо Томовата колиба" в оригинал

"Книгата на Адолф Хитлер Моята борба стана бестселър в книжарниците в Германия за последната година. " Ооо...да, нищо чудно.