Хипотези за падането на изтребителя МиГ-29 в Черно море

До последния си тренировъчен полет майор Терзиев изпълнява отговорно и професионално задачите по защита на неприкосновеността на въздушното пространство на България, заявиха президентът и МО

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

абе нали тука новите братушки, презокенаските, имаха най-добрите сателити за разунаване, нали бяха докарали до русия разунавателни самолети и всичко се вижда като на длан. защо тези всевиждащи очи се затвориха точно в този момент? защо го убихте, изроди? За да си тествате ракетите ли?

Колко си прост, уникален глупак

Нощни видеозаписи с инфрачервена камера са задължителни! Видимостта би била перфектна! Къде са записите да видим точно какво се е случило?

Американците са го свалили !!! Защо,за какво-няма никакво значение... Какво пише соросоидната сган-за това и се плаща... !!!

Голая киска хочет ласки - www.BG17.club

Ако някой се надява да излезе истината за случилото се с Мига, ще го разочаровам. На НАТО и на САЩ това не трябва. Иначе всичко се знае.

Самолетът пада в района на зенитния полигон "Шабла", където се провежда международно учение. От първия момент всички говорят, че черната кутия ще се повреди от морската вода. Това сигурно е вярно, но не и за часове и дни, най-много да свършат батериите на маяка. Военни кораби да не могат да намерят черна кутия с включен маяк, означава че кутията или е повредена, или информацията от нея не трябва да излезе. Започнахме със зенитния полигон, на който има учения и целта е паднала под 5000 метра, където изтребителят трябва да се откаже, но целта трябва да се порази....

Никви самолети за тая бедна държава, преди беше друго, даваха ни ги без пари. Единствената успешна атака на сърбите срещу натовски самолет беше с ракета от рамо, тогава? И идиот би се сетил как можем много по-успешно да се защитим, при война самолетите ни дори няма да излетят, ще бъдат унищожени на летищЕТО.

Мир на прахът Ви, майор Терзиев. Нека Бог даде сила на близките Ви да понесат раздялата. Един достоен живот, поклон!

И да го кажа по моя си начин на всички, които продължават, падала мишената по-бързо, ами еви и мамата, разходи се малко със самолета и се прибирай, свинята Шкембе да си я гони, при най-малко несъответствие прибирай самолета, или го хвърляй и се прибери жив при майка си и децата си.

Никакви международни учения, докато не пристигнат новите самолети и военните не полячат съответната тренировка. И наказание за виновните за лошото планиране и несъгласуване на задачите с възможностите ни. Какви са тези неравни условия , при положение че се стреля ? Какви са тези безмислени жертви и други недоразумения? Съболезнования насемейството на майора от ВВС.

Бадева го убиха гнусните кравари, нашите уж съюзници. САЩисаните свине го убиха!

+++++

Убиха го безхаберниците приятели на резидента Радев, които са ръководели учението по напълно малоумен начин - важното е било да се покажем колко сме велики пред чужденците. Тъпотията и мързела са го убили.

Те предварително уговарят, че черната кутия ще бъде унищожена от морската вода. НАТО го е взел за мишена, друг логичен отговор няма. За повече информация се обърнете към Волен Сидеров.

самолета е свален от руска ракета земя въздух това ми се струва най-правдоподобната версия

Абсурд. Виж, грешка от страна на нашите е много по-вероятно.

Закривайте, бедна нация сме и не можем да си позволим милиарди харчове за окастрена, нефукционираща и неразбираща армия. Намалете мъките ни и се концентрирайте в съживяването на икономиката. Ще се справим и без армия.

Сигурен съм, че ще се справим и без такива като тебе!

Са в президенството и щаба, както и да го увъртат. Оставка и съд, убиха добрия човек

За тиквата и каскета със сигурност!

Ако наистина искаха да разберат какво се е случило, просто трябваще да помолят руснаците да подадат информация от радарите на Крим. Тогава много бързо щяха да локализират и мястото, и да се озоват навреме в района, а не да кръстосват из морето. Жалко за човека! Вместо да плащат за показване по телевизиите на опиканите панталони на министъра и каубойските му изяви, шофьорските умения на началника му с държавната джипка, а колежката му да сърба таратор и фасул под Айфеловата кула, можеше момчетата да летят и поддържат имения...

Една страна, един народ, един льотчик-резидент И пет години да не се погрижи бойнте му другари да не мрат в мирно време. Вадете си изводите

Ами парите потънаха в търбусите на Бойко и Каракачанов. Пък и на продалите се на янките мекерета като теб трябваше нещо да се подхвърля.

нужна ни е работеща икономика и добро образование, инвестирайте в бъдещето, не ни въвличайте в милиарди задължения за армия и техника. Най-бедната нация в Европа сме, армията няма да ни измъкне от това положение.

Само един път щъ бръмна по кухата лейка! Само не знам дали шъ мойш да издрънчиш по-силно от цинковата кофа)))))

Талибаните от Америка са го свалили. Да сте чули информация от американска страна тези дни? След време ще кажат "грешка"

Не ставайте смешни,каква защита на неприкосновеността на въздушното пространство на България.Та ние сме домакини на турци,гърци,румънци и американци.Порят си в небето че не ви се и обаждат!От кого мислите че пазите от руснаците ли?Ех,ех!Иначе лека му пръст на пилота!

Си прекарват оръжие когато си поискат

То се знае!Руснаците не само могат да си прекарват когато и където си поискат,но могат да граничат и с когото си поискат,Само наивници си мислят че може някой да ги спре.Армията у нас е не да ни зашити от някого ,а за да ни смаже нас простолюдието заради някого!

Хипотези, не-хипотези ... има ли значение? Да почива мир момчето! Замина си в мирно време ... така е по-добре, отколкото да брани родината, за което е подготвен ... истината винаги е по средата - рискова, отговорна професия, съчетана с бедна държава, купуваща на гол тумбак чифте пищови, ама без да има джепане, липса на адекватна подготовка на момчетата и - най-просто казано - рисковете на професията. Такива инциденти се случват навсякъде по света. Дори и в най-подготвените армии ... да речем тази на Израел, миналата година ноември пада тренировъъчен самолет и двама загиват. Та ... рисковете на професията, съчетани с недоимък и липса на адекватна подготовка ... и нещо МНОГО важно ... навремето сме обменяли ОПИТ с руснаците относно оръжия ... сега само използваме на самотек. Няма обща база данни, в общи линии - нищо! Не, че със САЩ ще има ... По-добре да ги приземяват тия стари щайги и да направим като Унгария - всичките мигове за 10 милиона евро на някой, който не му пука дали пилота ще оцелее или не и да изчакаме три години, като междувременно използваме учебните самолети а бой само на симулатор. Знам, че не звучи адекватно, но какво друго да направим? На СЪЩИЯ ден преди няколко години падна и военен кугър и пак имаше загинал! Неприятно, но трябва да си го признаем - в момента да си във въздуха е прекалено рисково, а проблемите не са от вчера. Това са следствия, натрупани от 30 годишно безхаберие и липса на политическа воля! Да почива в мир загиналия, сили на семейството!

Алооо, какво стана с американските ни господари-съюзници!??? Нещо помощ май няма за издирването или с техника, за нашите нещастници, които на 70м дълбочина нищо не могат да направят вече няколко дни и дават някакви празноглави шапкари да обясняват на празно табло какви били сценариите!!! Пълен смях и пародия! Само могат да ползват без пари тея лайнари от американските си бази.

2 СУ 35 прекратиха учението в черно море.

Приятелския огън на ФАЩ.

Това се изтърка. Нали трябва да има отломки и т.н. Тъп си та дрънкаш.

Отломките са ламарини и падат на дъното.

Може и от Русия да е огъня, чадо.

Може!Вече сме врагове нали!?

Малко са прекалили с почерпката преди нощното учение. Алкохолът предразполага към загуба на ориентация и забавяне на реакциите.

Чисто предупреждение!

че да е... тия от натото са го свалиле кат не са знаяли ,че е наш ..кат са видели Миг и са решили,че руснаците пак ги налазват и те така

До 2030 година няма да има нито държава България,нито останали българи ! Едмънд дйо Ротшилд

Всичко върви по план!

2031 еВал съм го у барона и простотиите му..през -уро ми е.

Тоя Ротшилд едва ли е чувал за България. И от чий зор да затрива една посредствена и изостанала нация?

Булката е била от територията и му е изневери Ла като сегашните си наследноци

Не бъди такъв лицемерник. Съболезнования да изказва, я си признай защо затри човека. Че народът иска да знае Аре каун баджаначки.

Блокади от всякъде Несъм робот ПРОСТОТИЯ ДО ШИЯ

Избягал е на някъде! След полунощ никой нищо не е видял!

1 - неизправен барометричен висотомер - тества се на предполетна подготовка 2 - неизправен радиовисотомер - тества се на преполетна подготовка 3 - неизправна система за предупреждение за пределно малка височина - задейства се преди навлизане в критична точка - пиота следва да катапултира Ако мишената е падала много бързо и я е поразил и самолетът е слязъл на пределно ниска визочина, реевият информатор ще го предупреди и ще катапултира 4 - самовзривена ракета по време на стрелба по мишената - другият самолет е видял мишената поразена 5 - поразен от зенирна ракета - пан бг писа че са "възкресили " C 75 -Волхов - дали при стрелба СРЗО то на МиГа се обозначава на архаичните комплекси? Намерили са "материал" , няма лодка от катапултната седалка, няма оцветена вода ( вещество се разпръсква около лодката автоматично за визуално опознаване на лодката при издирване), няма сигнал от радиомаяка. Имат "трудност" да локалзират самолета, зашото... е на части след взрива. За товалетеца не е катапултирал. Операторите на ЗРК са следили обстановката и са видели всичко. Бог да си го спомни с добро летеца.

и самото катапултиране си е опасна работа, все пак говорим за поредица от микро взривове... които поне нощно време може и да се видят от тези които са наблюдавали учението.

Разбира се , че е опасно. Ако фанара на кабината например не се отдели, катапулта ще те убие като ти размаже главата и ти счупи врата във фанара. Дори при успешно катапултиране се счита за нормално да има счупени крайници или други кости, случва се при около 50% от случаите.

Във ВВС на БГ сега май има повече генерали отколкото способни да летят самолети. По 2-3 генерала на самолет минимум, вероятно повече.

ааа, то си е тъй от времето на добри джуров!

Малко трудно. При Добри имахме около 350 бойни самолета и поне още 200 учебни и военно- транспортни.

Аненцефал!!!

Мунчо ???

Лека му пръст на човека. Но бас държа, че след месец Белингкет ще излезе с версия, че Путин и руснаците са виновни. Петров и Баширов.

100+

И майка ти - тези гъбички и тази миризма събарят озоновия слой направо.

Те Петров и Баширов ако не се занимават с взривяването на военни складове, се занимават с взимането на 100% аванс за ремот на МиГ29 и после ходи ги гони с години да си свършат работата ... и затова от 16 самолета летят 6, а майор с 23 години служба в бойна ескадрила има едва 710 часа нальот - има, няма 30 часа средно годишно за цялата кариера ... по две задачи в месеца средно. Като сложиш учения и паради, значи има поне 5-6 месеца в годината с по един полет в месеца. Как да не загубиш пространствена ориентация с 300м/с в черното мляко? Ходи сега още да им целуваш готическите пилони на Чепига и Мишкин! Кретен.

Карал съм много пъти МИГ 29 на играта MiG 29 Fulcrum. Да, по-маневрен е от F16, но много му се прецаквайа двигателите, Ф16 лети в права линия, много е стабилен и има по-готини бомби за и като цяло дава повече увереност. F22 сваля всякакви СУ-та още преди да са го надушили.

Просто почваш пак от пистата нали? Изключително реалиситчно е, да.

Когато американците още се правеха на харабии руски летци бяха на посещение в авиобазата край Ленгли... имаше показни въздушни боеве между американците и руснаците. След шоуто американците се оправдваха че много добре познават ТТД на руските самолети и самите те имат изключително добра летателна практика... само дето инструкторите им така и не са ги научили как да противостоят на руската тактика при въздушен бой.

Ся, след тоя инцидент...кучетата го яли пилота, ама я ми кажете - с колко МИГ-а останахме? 2 или 1?

Майната им на самолетите! Хората са по-важни! Щом са толкова опасни, по-добре да няма нито един летящ!

ми незнам колко , ама поне 10 генерала с по 15 секретарки на човек

Изтребителя падна заради американските ни окупатори и техните български подлоги, които не дадоха ремонта на изтребителите на производителя от Русия а на полска и беларуска фирма.

УНИЩОЖИТЕЛ НА БЪЛГАРСКОТО! КАК ШЕ ТИ ДАМ НАЩО ДА МИ РЕМОНТИРАШ !

o!o

ми то хипотезата си е само една! когато изтребител атакува чел се движи с 1000 + км ч! при тази скорост не се пада, а се размолекулва при досега със земята или водата

Другари американци, само да знаете какъв тил ще имате във войната с Русия, такъв и в Афганистан сте нямали.

Тъпак. Говорим за починал българин, пилот. Интелигентен мъж в разцвета на силите си, опит, финансова свобода, жена, деца, сигурен за утрешният ден. Какъвто ти никога няма да бъдеш. Мишкар, тролещ за стотинки, живеещ в опърдяната панелка с олющени тапети, с майка си в другата стая. Олигофрен.

Искат да ползват Миг-29 като По-2 ли?

Защо не сте разгледали хипитезата и за приятелски огън. Или просто не ви стиска

Преди всичко защото не е имало други самолети в района

Откъде знаеш? Има ракети земя- въздух, море-въздух, въздух -въздух.

Или пък от извънземни? И за тях на никой не му стиска. Стрелбите на нашите пилоти с крайно остарели самолети наистина са следени от целия свят, че и от други светове. Няма как, ние сме най-голямата заплаха за галактическата доминация на марсианците.... Какъв приятелски огън, като стрелбите саединични и няма други сили наблизо, иначе мишената нямаше да бъде пусната.

Съветски огън е, това за вас е приятелско, нали

Не може да има други самолети наоколо. Дори този, който е пуснал мишената, веднага изчезва, защото ракетата вместо мишената по-лесно ще го прихване него...

Това да не е епизод от първите полети през Балканската война?

"Експерт" Събев, кой свали самолета ?

САМОЛЕТЪТ НА МАЙОР ТЕРЗИЕВ Е УНИЩОЖЕН ОТ АМЕРИКАНСКА РАКЕТА ЗЕМЯ ВЪЗДУХ! ТАКА НАРЕЧЕНИЯТ "ПРИЯТЕЛСКИ ОГЪН" ВСИЧКО ДРУГО Е ТОТАЛНА ИЗМАМА И ДЕЗИНФОРМАЦИЯ! СВЕТЛА МУ ПАМЕТ! ХАУ!

++++++

тези кръстчета си ги заври в гъза, омирисан педераст.

Рептилите от под земята със своите хипер-телекинетични оръжия. Аман от конспирации. Навсякъде по света падат самолети, поради най-различни причини, но само при нас има нещо извънредно (нали сме най-специалните на света).

АМА ТО ГОСПОД Е ПОПРЕКАЛИЛ СЪС РАЗМНОЖАВАНЕТО НА ЗОМБИТАТА НА ЗЕМЯТА!

Момчете щеше да е живо и машината цяла, ако фурашките от земята са му казали навреме да пропусне целта, защото мишената е нефелна (падаща без парашут). Той явно е имал голям опит, ама при стрелба по нормално сработили и падащи с паряшут такива цели и не е очаквал такава "изненада", поради което е направил всичко възможно за да я порази, "забивайки" собственоръчно самолета в морето.

Право мислиш, 681. Вината трябва да се търси в този, който е скатавал парашута. Никакви налетени часове нямаше да помогнат на пилота. Честта на пагона нямаше да му разреши да се върне без да порази целта. МИР НА ПРАХА МУ, НА ГОРКОТО МОМЧЕ! Съболезнавния на близките.

подробно за честота, обема и силата на въздействие върху кораби, летателни средства и живи твари на така наречените газови (сероводорни) мехури, които от дълбините излизат на повърхността на Черно море?!

Въздействие върху флота: могат яко да осмърдят екипажа. Оправя се с проветряване, къпане и пране. Въздействие върху авиацията: нула.

Жалко, че в БГ няма кадърни и нахъсани журналисти, които да разровят и разследват този толкова странен "инцидент"... но до края.

Може да се окаже, че той е бил мишената.

Без да съм специалист но. В друга статия се казва за скорост 900-950 км/ч. Не знам дали се изпълняват полети на няколкостотин метра височина с такава скорост. Нещо не ми се връзват данните.

изпълняват се, но преди това се провежда подготовка за полети над море.

хипотези.. колегата макар и с голям опит просто е 'предървил'. Както казаха 'мишената е започнала да се спуска с по-висока вертикална скорост' - Терзиев е заходил на пределно ниска височина (500-600 метра над земята т.е. морето), след като е поразил мишената друго не са видели от самолета спускащ мишената (освен че е поразена) , защото МиГ-а се е забил с 2000 км. в час в морето.. т.е. с около 550 метра в секунда. Няма повече какво да се коментира, Бог да го прости и сила на близките му !!

Дали обяснението е толкова просто?! Става вьпрос за опитен пилот на години, а не за начинаещ младок. Сьс сигурност е бил наясно с нещата и едва ли би поел просто така излишен риск. Ако е имало техн. проблем и е получил грешни данни за височина и т н. вече е друго!

По мишената само падналият изтребител ли е стрелял??? Само питам...

Какъв е тоя съюз "Атлантик"?! Къде е Атлантика, къде е България.. да ... вашата мама продажна!

е от пребоядисаните генералчета, унищожавал армията на времето