Пътната агенция пестяла от химикали против заледяване

За да пести пари, пътната агенция ще използва само в краен случай скъпи химикали против заледяване, подчертават днес "Сега" и "Труд".

Обратно в новината

Коментари - Пътната агенция пестяла от химикали против заледяване | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Как пък не спестихте от скъпи служебни автомобили, компютри и т.н., а това, което ви е основна дейност, ей така, ако може без пари.

Дебелата Лила тази сутрин: "Няма такова нещо, ъъъъъъъъъ да не правим от мухата слон,ъъъъъъъъ.......

Служители в кметствата със съмнителни дипломи най-вече от една ЮгоЗап ковачница срещат трудност при идентифицирането на препарата Магнезиев хлорид.При запитване , От По-горе им е наредено да се счита за МАНГИЗИев хлорид- дарение по Европейска програма. Мангизиевият хлорид при употреба подобрява финансовия статус на ползвателите и укрепва колектива..

Живеем в някакъв абсурд. Винетките ги увеличиха, а половината от пътната мрежа в България е затворена от снега. Та, Защо трябваше да вдигат цените?

В кметствата на щат има за химик-менделеевци, които са открили формулата за превръщане на Калцивия дву-хлорид в Калциев пара-хлорид. При реакцията се отделя голяма топлина, като хлоридът се изпарява, а парата се натрупва в нечии джобове и банкови депозити.

Дават ги, на Свинетчето Павлова, лятото да си маже гърбъ и гъза, като тръгнат с Бойко да си режат лентите и ластиците на гащите

АПИ изкара от Военно бременния запас Дабъл Ротор Зил 157 "Имини Хрусчова". От зелен са го боядисали на ориндж, но това един от 2-та РОТОРА които чистеха снега към хижа Яворов от Предела и Станкето-Клисура-Самоков за Ракетните дивизиони, Разлог Р-60 И Самоков Р-300. Още когато снегът е пухкав роторите се справяха отлично и се откриваше асфалтът ала "Нека да е лято". Много е чудно как Каскет Зил-овете са оцелели след толкова продажби и унищожения? Значи някой българин е проявил малко разум и е скрил прекрасните машинки от демократична сеч.За което Браво! Не е чул песента "Олигофрен" припявана на БГ от чужди уста. Не съм музикант, но имамс сстрахотна идея за музикален хит, Тука някъде около Сънтръл Парк- Крайбрежна живее лейди Гага. рефренът"" Ооо'лиго-лиго-лиго френ'д, лиго френ, лиго френ'д"" няма как да не и оправи депресията, даже и някоя Грами или Оскар може да получи.

В едни минали години на върлото при Клисура -Самоков заловихме група околно-живущи с предположително индийски корени, които умишлено заливаха асфалта с вода в студа да замръзва. Бяха във връзка с влекач, кото вземаше пари да изтегля коли камиони по замръзналото нагорнище. За успокоение може да се каже, че и в НЙ крадат от сол и препарати, но има разследвания и докаже ли се -тежко на дееца. Граждани сключват сделки с общината и като има сняг слагат на собствени джипове и пикапи прикачно гребло и почистват сняг срещу добро заплащане. Има малки персонални роторчета колкото прахосмукачка и с нея изхвърлят снега около къщите настрани.

"Регионалният министър Лиляна Павлова обяви, че макар и по-скъпи, тези материали ще се използват. Според нея те се полагат главно по мостове." - в превод : "ако искате да се пребиете на друго място, застраховката ще го покрие ...мостовете обаче са по-скъпи .. дори и от вашия живот"

Крадат и от солта, и от пясъка. Послентия го смесват със земя за да укрият отклонение към частници и бетонови центрове количества. Затова столицата 365 дни в годината и особено напролет е като кочина - като изсъхне калта остава по улиците, независимо че са асфалтирани. Затова след 2 дни престой на открито колите стават кафяви или тъмно-сиви. Тогава обче не може да се открие какво, колко и кога е ползвано за снего"почистване".

който е бивш депутат от БСП. На 99% политическия ни елит е гнус.

Тази нощ, малко преди 00 часа по маршрут Княжево - околовръстен - Младост - летище и обратно, видях 2 снегорина един след друг. Единия ръсеше със сол ( може би), а другия по него чистеше. Колко трябва да си малоумен, за да изчистиш току що пуснатата сол. В повежето участъци си имаше доста сняг.

Тъжното е че го прави човек ,който после се оплаква от лошото управление.Важи за всички ни.Хората на машините не са политици нали.

Само дето този човек дето го прави изпълнява нареждания на стоящия по високо от него защото е наемен работник а не властвяащ управленец

Няма проблем важното е че Боко ще се появи довечера по ТВ-то и ще каже - всички се справиха чудесно нямаше проблеми. Съответно всички овце си му вярваме и всичко си продължава.

Снегорините във Източна България ( Търговище и Варна) масово се движат с вдигнати гребла и не почистват. Въртят километри, колкото да регистрират дейност, защото някъде ги следят с жп-си и спътници. Къде е контролът? Хората си рискуват живота и здравето, докато банда престъпници се ояжда

Тъжното е че го прави човек ,който после се оплаква от лошото управление.Важи за всички ни.Хората на машините не са политици нали.

Що за глупава статия. АПИ не чисти, чистят фирмите, а какво ще слагат си е техен проблем. Важно е да са изпълнили поетите ангажименти за степен на изчистване за да си получат парите

Честит се защото иначе няма да останат пари за крадене. Какво си мислите

АПИ, колко милиарда ви трябват? Да ги теглим и да се приключва с мрънкането. Тази зима сте чистили общо няма и 12 часа сняг.

АПИ Спестява и от сайт НЕ РАБОТИ, след като цяла седмица обяснява как трябва да проверяваме там, преди да тръгнем на път!!!

И 1000лв. да станат винетките пак ще е същото дередже. Само на Дебелана Свинеткова ще и порасте още повече гъ....

Пестят, като ги изписват и не ги влагат, както и фосфорициращ материал в боята за маркировка! Обърнете внимание на маркировката в Гърция и нашата и ще ви стане ясно!

Снегът е нещо нормално за България и не ни плаши. Най-страхливи, ако им се вярва де, са журналята. Ама нали все с екслузив си изкарват хляба. То ако няма ексклузив не е интересно. Тази година и конкретно този снеговалеж в София е преборен наистина професионално. За първи път основни и важни улици дори и в кварталите са разринати още в 6.30-7.00 часа. Браво на Фандъкова!

Явно не си се движил снощи към 10 когато на Цариградско шосе и Ал.Малинов имаше 10см сняг и отдолу лед. Пък ти квартални улици сънуваш.

Глупости. В 10 часа и двата булеварда бяха изчистени до асфалт. Имаше повече снегорини от коли. Друг е въпроса че един експерт дори и в този момент беше успял да се забие в светофара пред МакДоналдс

да отрече тая новина?

Айде сега познайте кой организира това бедствие! Топете си вафлата в лютеницата и гледайте шоуто как държавата затвори не само за тирове.

В момента оплескването на нещата се върши от "колоните" на Боко, в частност Пухчето! Прехвърлянето на "вината" е най-малкото неуместно, ако изобщо познаваш думата!?

С чисто нови зимни гуми съм-на 3 месеца имам и годишна винетка. Та да попитам? Аз съм изряден към държавата, каквото е поискала съм го направил. Защо държавата не е изрядна към мен? Забравих да спомена, че имам платено каско, данък и гр.отговорност и вериги в багажника, но е адски тъпо да ги слагам за да се придвижвам по кварталните софийски улици...

творческия напън...Трябва да си се изприщил...

На ясла от Москва!...

Плюнките!...

Стига с тия пътища, радвайте се на банкялииското магаре, що цвили като за последно

ТЪПИ БЕЛГИЙСКИ РОБИ СТЕ - ЗАТОВА НЯМА КАЛЦИЕВ ХЛОРИД :))) СОЛВЕЙ БЪЛГАРИЯ ЕАД е акционерно дружество, регистрирано на 13 ноември 1997 г. Мажоритарен акционер в дружеството е австрийската компания SOLVAY ÖSTERREICH GmbH, притежаваща 100% от капитала. SOLVAY БЪЛГАРИЯ отговаря за маркетинга и продажбите на калцинирана сода, сода бикарбонат и калциев хлорид в Югоизточна Европа и Близкия Изток.

КРАДАТ КРАДАТКРАДАТКРАДАТКРАДАТКРАДАТКРАДАТКРАДАТКРАДАТКРАДАТКРАДАТКРАДАТКРАДАТКРАДАТКРАДАТКРАДАТКРАДАТКРАДАТКРАДАТКРАДАТКРАДАТКРАДАТКРАДАТКРАДАТКРАДАТКРАДАТ И ПАК КРАДАТ!!!! ВСЯКА ГОДИНА АБЕ ХОРА ВИЕ ТОЛКОВА ЛИ СТЕ ГЛУПАВИ, СЛЕПИ ЛИ СТЕ ДОКОГА НЯМА ДА ВИ ПУКА!!!????????????????!!!?!?!?!!?!?

Щом на АПИ не и стигат парите, значи е време пак да се вдигат цените на винетките! Предлагам Бойко и Лилето да ги умножат по 2 или по 3, като за последно ....

СТИГА МРЪНКАНЕ!ВСЕКИ ПРАВИ КАКВОТО ТРЯБВА ! МАЛКО РАБОТА НА ОТКРИТО С ЛОПАТИ И ПРАВЕНЕ НА ПЪРТИНИ действа добре на кръвоносната система ,обновява белите дробове и води до радост в душата!Красивата зимна картина , нито един художник не може да пресъздаде ,само нашите очи!!АКО общините организират състезание -на финала чашка, след финала две при почистване на снега и песен -Греяното винце ни топли най-добре!нямаше да има мрънкащи ,както и непочистени пътища!Е, НЕ МОГА ДА ПРЕВЪРНА ВОДАТА ВЪВ ВИНО ,НО МОГА ДА ПРЕВЪРНА ОТЧАЯНИЕТО В НАДЕЖДА!!!!

Излез и почисти шосетата с лопата !

СТИГА МРЪНКАНЕ!ВСЕКИ ПРАВИ КАКВОТО ТРЯБВА ! МАЛКО РАБОТА НА ОТКРИТО С ЛОПАТИ И ПРАВЕНЕ НА ПЪРТИНИ действа добре на кръвоносната система ,обновява белите дробове и води до радост в душата!Красивата зимна картина , нито един художник не може да пресъздаде ,само нашите очи!!АКО общините организират състезание -на финала чашка, след финала две при почистване на снега и песен -Греяното винце ни топли най-добре!нямаше да има мрънкащи ,както и непочистени пътища!Е, НЕ МОГА ДА ПРЕВЪРНА ВОДАТА ВЪВ ВИНО ,НО МОГА ДА ПРЕВЪРНА ОТЧАЯНИЕТО В НАДЕЖДА!!!!

Магистрали? Отивай да ринеш с лопата магистралата

НА НЕГРАМОТНИЯ ОТ БАНКЯ СЕ ВКЛЮЧИА. Айде, че се бало маата

трябва да се изпишат едни скъпи химикали за едни пари.....

Спестяват се химикалите,за да има БСП да си пълнят химикалките за направа на списъка с имената на кабинета на Радев!!!

Абе скъпи били. Просто няма кой да краде. Депутат от БСП само като се каже и е ясно за какво става дума.

СТИГА МРЪНКАНЕ!ВСЕКИ ПРАВИ КАКВОТО ТРЯБВА ! МАЛКО РАБОТА НА ОТКРИТО С ЛОПАТИ И ПРАВЕНЕ НА ПЪРТИНИ действа добре на кръвоносната система ,обновява белите дробове и води до радост в душата!Красивата зимна картина , нито един художник не може да пресъздаде ,само нашите очи!!АКО общините организират състезание -на финала чашка, след финала две при почистване на снега и песен -Греяното винце ни топли най-добре!нямаше да има мрънкащи ,както и непочистени пътища!Е, НЕ МОГА ДА ПРЕВЪРНА ВОДАТА ВЪВ ВИНО ,НО МОГА ДА ПРЕВЪРНА ОТЧАЯНИЕТО В НАДЕЖДА!!!!

В един друг сайт Лилито Павлова казва, кои проходи са отворени. Между тях са Прохода на републиката и Хаинбоаз. Това означава само едно: тя дава пари за почистването и на двата прохода.

отчитат се пари за почистване на два прохода-Проходът на Републиката се чисти със сол, а Хаинбоаз-със скъпите химикали....

Тази и издънка ме кара да се замисля, дали няма и по-фрапиращи случаи. Дали не плаща (на правилните фирми разбира се) както за поддържането на А1 (магистрала Тракия) така и за международен път Е773 (магистралата от София до Бургас).

Да ПОЛЗУВАТ УРИНАТА на Тиквата и Свинетка? НЕМА ЗАЛЕДЯВАНЕ ДА ИМА

Тя ще среже асфалта бре!

ЗАЩО ПЕСТИ, при плащане на ПЪТЕН ДАНЪК, СКЪПА ВИНЕТКА и АКЦИЗ НА ГОРИВАТА?

За да има за джоб-параса (крадене).

КАК СЕ ПОЛУЧАВА ВЪПРОСНИЯ КАЛЦИЕВ ХЛОРИД КОЙТО БИЛ СКЪП? ... ГОТВАРСКА СОЛ + ВАРОВИК = КАЛЦИНИРАНА СОДА + КАЛЦИЕВ ХЛОРИД .... .. НАРИЧА СЕ СОЛВЕЙ ПРОЦЕС .... ЗАТОВААБСОЛЮТЕН ИДИОТИЗЪМ Е НАЙ-ГОЛЕМИЯ ЗАВОД ЗА КАЛЦИНИРАНА СОДА И КАЛЦИЕВ ХЛОРИД ДВ ЕВРОПА ДА Е ДЕВНЯ КРАЙ ВАРНА И ВИЕ ДА НЯМАТЕ ТАКЪВ ЗА ПОЛЗВАНЕ ИЛИ ДА БЪДЕ СКЪП .... МУТРА АГА УЖ БАШ МЪЖ , А НЕ МОЖЕ ДА ИЗНУДИ СОЛВЕЙ СОДИ ДА ДАВАТ КАЛЦИЕВ ХЛОРИД ??? ... ХХХХХ , ХХХХХ , ХХХХХ ... СЕЩАТЕ СЕ КАКВО ИМ МИСЛЯ :))

Според теб колко тона трябват и по колко пари ги даваш? Много е лесно да раздаваш така във форумите чужди пари.

НАХОДИЩАТА НА СОЛ СА БЪЛГАРСКИ, НА БЪЛГАРСКА ТЕРИТОРИЯ БЕЗРОДЕН ИДИОТ :)))) ....

На нас и отпадните продукти от производството си ще ни ги продават на завишени цени. Кво да правиш- колониализъм... Добре, че си отиде комунизЪма- тогава работа се вършеше, зимата не "изненадваше" никого и не се "пестеше" /разбирай- крадеше/.

ТВА СИ Е ПРОБЛЕМ НА .. БЪЛГАРСКО КОНГО :))

ВСИЧКИ В АПИ СА АРТИСТИ И СА ЗА СМЯНА ОТ ГОРЕ ПРЕЗ ОБЛАСТНИТЕ ИМ ДИРЕКТОРИ ДО НАЧАЛНИК РП СЛУЖБА. ПЪЛНИ МИШКАРИ СА.

Данъци, винетки, застраховки и какво ли още не и все няма пари. Къде са парите?????

Яжте лютеница и всичко ще е наред.

Икономията била майка на мизерията. Е, по-голяма мизерия няма! Пестеливостта е хубаво нещо, но от какво пестиш и за сметка на какво. От БСП да не се пънат, защото по тяхно време пътищата не бяха по-добри. А бе, вериги, лопата, 3, 4 торби пясък в багажника, кръстиш се три пъти и тръгваш на път в тази "сложна ситуация, в това бедствено положение". И се надяваш да стигнеш. Щото икономия. Ми дай да икономисаме тази година и от стойността на винетката. А? Или няма да стигнат парите за социални помощи. Който казва, че държава се управлява трудно, аз ще му отговоря - не е трудно, но трябва да спреш да икономисваш и да отклоняваш средства. Или казано иначе - да крадеш. Това последното си е трудно.

Оф понякога съжалявам че съм се родил в тая глупава държава. Как може всичко да е толкова пошло и сбъркано тук....? А като се замисля хората не искат нищо друго освен някаква нормалност, но тези празноглавци управляващите и това не могат да ни дадат...

Най-лесно се чисти докато вали. Само че, за да се икономисат средства се изчаква да натрупа повече сняг. В един момент обаче температурите падат и става невъзможно снегът да се рине. Това важи както за пътищата и магистралите, така и за улиците, а дори за тротоарите. В момента температурите са относително високи, но заради бездействието на общините непочистените улици тротоари още довечера ще замръзнат и ще станат "джам" /стъкло/. В резултат на тази немарливост стотици граждани на страната ще претърпят злополуки, които ще тежат на съвестта на управляващите. Ако тук сега чете някой кмет, нека слезе от колата си и излезе веднага пеша по улиците и тротоарите на града, селото или квартала и да се увери лично дали се чисти или не. Да излезе също пеша по галоши в събота и неделя, за да се увери има ли риск за здравето и безопасността. Специално за почистване на тротоарите, общините трябва да се оборудват с малки моторни снегорини, каквито имат дори семействата в северните страни, Канада и САЩ.

Преди малко се появи официална информация за 40 контузени само в София и за съжаление този брой ще расте.

А вдигате винетките маа..ви корумпирана сган!

Това са българските политици. Като не стига краденето се краде от всичко- армия, пътища, здравеопазване, образование, храни.... До кога ще търпим да се подиграват с нас като с малоумна сган? Явно политиците са заинтересовани от циганизацията на обществото, колкото по-тъпи, толкова по-лесни за лъгане!