Хиляди с дронове, кучета и термокамери търсят 12-годишния Алекс в гората над Перник

Момчето, което е с тежка форма на аутизъм, изчезнало, докато баща му паркирал колата

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Последно четох в нет-а, че майката на момчето щяла да се прибира от чужбина. Задайте си въпроса защо е забягнала а не е покрай детенцето си ? Дали бащата не я е малтретирал и тормозил и тя за да се спаси е побягнала въпреки , че детенцето има нужда от грижи.Проверете какви ги е вършил бащата , яъпреки , че се прави на света вода ненапита . А също и приятелския му кръг ,нямате си на престава какви далавери и измами е бършил бащата заедно с неговия приятел Радослав (https://www.youtube.com/watch?v=TA5siMSkQ3Q&ab_channel=%D0%A1%D1%8A%D0%B4%D0%B5%D0%B1%D0%B5%D0%BD%D1%81%D0%BF%D0%BE%D1%80. Това е линк ким една от далаверите на Александър Цветанов ,който помага на приятеля си Радослав да вземе имотс измама от жена с детенце и да я изхвърли на улицата.Направете си извод !!!

Само да кажа на тези, които нападат бащата: "Спрете се. Цялото семейство са сломени, таткото е в прединфарктно състояние. Повярвайте ми, че детето им Алекс е много обичан и се грижат за него. Когато го видях за първи път, не знаех, че момчето е аутист и дори не забелязах... Те му говорят, галят го, глезят го, постоянно го преобличат, детето е задоволено с всичко. Днес е ден на ДОБРОТАТА. БЪДЕТЕ ДОБРИ!"

Алекс обича да е навън и почти всеки ден бащата го води на разходка. Даже го пита: "Къде искаш да отидем?" Бащата и детето са абсолютен синхрон, разбират се, обичат се.

Трябва да се успокои топката и хората да се изтеглят. Имам чувството , че от цялат тази дандания, и мнгочислена тълпа която го търси, Сашко може да се се чувства като ловуван дивеч и да се крие нарочно от страх. Мисля, че намеренията на хората са добри и браво за проявата на гражданско съзнанинее, но в момента това повече пречи. Според мен детето трябва да се успокои и само ще се покаже или ще намери пътя към къщи. Но това постоянно кръжене на дронове, хеликоптери и дърсещи и дебнещи хора, кучета та чак и спец части може да го стресира повече.

Не коментирайте хора, които не познавате. Бащата на момчето е свестен човек. Бъдете ДОБРИ!

Бъди силен татко.Проклетс да е майката.Как ти се това дете да го оставиш.Проклетс да си.Миличко бъди силен.Бсщато не заслужава това. Моля те миличко дай знак

Прости хора, прости коментари. Намерило простото да проклина. Просто, тъпо, та вдлъбнато.

"Около 15.50 часа, докато родителят говори по телефона и се качил в колата, за да направи маневра, Александър изчезва. По думите на кмета на Перник Станислав Владимиров за съжаление бащата не е видял накъде отива детето му. " Булгаристанските родители в две изречения.

съмнително е, че са отишли на такова пусто място, а детето изчезва толкова бързо, че бащата не успява даже да види на къде е тръгнало....брех, да му се не види, не вярвам на тази версия!!!

До разбирачите, които говорят така за бащата. Той е самотен родител с двигателни проблеми. Може и да няма пари за дж пи ес. Знаем, в България има хиляди центрове за аутисти и условия за помощ. Знаем, и обществото е едно широкоскроено. Бог да е на помощ на това семейство.

да се коментира кой какво защо, случката вече е станала. Важното е да се намери детето , всички да се поучат от грешките си и да се помисли в посока да се направи всичко възможно да не се повтори този инцидент. Иначе по инфорация в пернишките групи бащата е добре образован и професионално успешен човек - нотариус е.

Нотариус? А свекърът на ЕВгения беше от ДАНС, ако си спомняте случая .... Ужас, дано не е подобен сценарий :(

като огладнее ще се яви самичко

Малко да поразпитат бащата,нещо не му вярвам.

Малко е съмнително такова дете да се заведе точно на такова място и да се остави без надзор. Защо е било извън колата, а бащата - вътре? Нещо нередно има. ???

аве хиляди милиони ве милиарди ве с куета хеликоптери дронове космически спътници.. аве яко търсят. мноо тъпо племе ей

Единоюислещи във форума. Поне вървете търсете. Само с писане не става.

Нямаше аутисти. Що тъй?

Им викаха олигофрени и бавноразвиващи се, и ги пращаха в “помощно” училище. Учеха ни да страним от тях.

Абсолютно вярно! Сега ги водят аутости, а те чисти и.диоти. И ги натрапват на останалите деца, които трябва да им търпят изцепките в час. Мучат, мятат предмети, нападат... Реашно другите деца са дискриминирани и са в постоянна опасност едно такова да ги ритне в гръб по стълбите (имаше в София такъв случай, ритнатото дете почина) или да им завре химикалка в окото

да пишеш така. Ако беше твое дете щях да те видя. И ти ще възпитаваш децата ти, четейки теб мога да си представя какви идиоти и гамени ще възпиташ.

Но и аз мисля така. Аз също съм на спектъра, но от продуктивната част. Ако имам дете от тази част като това дете ще го евтаназирам.

Защото не ги диагностицираха така ,бяха с различна степен на олигофрения и бяха в помощни училища.Сега стана модерно всички отклонения да минават в глава аутизъм.

Мило детенце, толкова хора те мислят и се тревожат са теб… Толкова много! На малкото, озлобени и комплексирани индивиди-недейте, просто се спрете.

Не мило детенце, а животинче

Аз вече съм го отписал. Може да е замръзнало на някоя пеика.

откакто си роден си отписан от човешкият род.

За мен истинската новина е, че хиляди души са състрадателни и доброволно са се включили в издирването и само шепа от коментиращите са несретници и комплексари изливащи злобата и невежеството си под статията. Елементарни душици. Има надежда в тази България!

Новина е добре че хиляди са съпричастни но хиляди са немислещи. За дете с тежка форма на аутизъм тип липса на висши мисловни процеси е неоправдано да се използват ограничените ресурси на планетата - предимно гориво защото този индивид никога няма да може да направи нищо обществено полезно. За дете с лека форма - такава която ти помага да учиш и мислиш но си леко социално дръпнат обаче е оправдано. Нама лошо хората да го търсят на крак, но да се вкарват хиляди автомобили и прочее точно в този случай е грешка, особено при положение че бащата не му е сложил ГПС тракер. И повярвай, ако е толкова зле детето бащата със сигурност би сложил или би го водил на каишка. Влязъл в колата да я премести не се връзва. Ако той е можел да влезе, то и детето е можело да влезе на задната седалка. По-скоро (и силно се надявам да не е така) бащата е изгубил самообладание и е крещял/бил детето и го е пъдил, после му е минало и се е усетил каква тъпотия е свършил.

Пълни простаци пишат в тоя сайт. Вместо да се молите за детето, вие пишете абсолютни глупости и гнусотии... жалка работа

тези по оборудвани от граничарите на границата с турция

Как може да има коментари от рода "какво ме интересува този ненормалния"??? Хора,дете на 12 г. с проблеми е изчезнало,каква е тази злоба? Все повече се убеждавам,че една част от моите сънародници не познават значението на думи като "емпатия" и "състрадание"... много, много жалко...

Защо се учудваш? Ами 50% от българите не приемат за голям проблем че русия избива в безмислена война стотици хиляди украинци и руснаци... Та ти искаш състрадание от тези лумпени....

Какво общо има Русия с изчезването на това дете? А ти как мислиш, дали ако беше войната у нас бедните и едва свързващи двата края украинци щяха да се разтапят от умиление? Или наглите Поляци? От 2014-та се подготва тази война, и вече не бих де учудил на определени европейски политически кръгове да имат и договореност с руснаците.. Огромна държава с ресурси, място където ще стъпят европейски строителни фирми да "оправят". Евтина млада работна ръка за европа.. Само заради едните мигранти и построяване или ремонтиране на общежития за тях донесаха милиард евра печалба на шепа предприемачи.. Също, много известен е факта че точно украинската мафия държеше бизнеса с проститутките в западна европа както и част и каналите за крадени автомобили.. Но това предполагам не те притеснява.. Колкото до момчето, дано не се окаже че роднина го е претрепал и да го намерят живо и здраво! И като каза,че българите не били състрадателни.. кажи нормално ли е за ковьози да събираме капачки а парламента да си обновява автопарка със скъпи лимузини!?!? Нормално ли е на украински "бежанци" да не им бъде осигурен подслон , храна и условия в северозападната част на страната им където няма военни действия, а по европа, докато у нас след вскяко бедствие засегнало 50-60 човека да не можем да осигурим подслон, храна, и оцеляване докато им се възстановят къщи или условия за живот..

Говорим за една шепа озлобени тъпанари, провалени в живота, въобще не им се връзвайте.

от собственият ти живот, толкова повече се озлобяваш към другите. Но говорим за хора с нисък почти несъществуваш интелект, които даже не си дават сметка за душевното си състояние. Един интелигентен човек от неуспехите или се депресира или се стреми всячески да промени хода нещата, не самоизяжда от злоба към другите.

До Внимавай: Дай си телефона да те уговорим къде ще ги е удобно да ми затвориш устата.

Едно, едно, две!

От коментарите виждам едно. Българинът таи много злоба. Обаче вместо да я насочи в правилна посока я излива върху беззащитни деца и нещастните им родители.

оттам идва и злобата. Може би е генетично заложена в българина като народ а, може би лошият и мизерен живот не му позволяват психически да еволюира и облагороди душевно. Такава лошотия като българската не съм видяла на Запад.

Не си влизала в някой черен квартал след 9 вечерта затова не си видяла

Българинът е злобен защото е беден. Беден, във всеки аспект на думата. Българинът не таи злоба. Той я показва към всички. Вижте отношението на пътищата, в градския транспорт, в магазините, между съседите.

има народи в които генетично е заложена жестокостта и лошотията. Едни от тези са албанците и румънците. Преди 22г имаше една силна имигрантска вълна от албанци и после румънци в Италия. Толкова поразии направиха, обири и убийства по много жесток начин. Един нормален човек няма начин да не се запита защо тази жестокост в едни а в други съвременни народи не. Така че мисля че и,в българина е генетично заложена тази лошотия и жестокост.

Ако Грета Тумберг е аутист знаци аутистите са съвършените хора

Грета е от “щастливите” които могат да говорят. Невербалните аутисти никога не могат да ти кажат “мамо” или “тате”.

Грета за мен е религия

Грета е от щастливците, които могат да водят нормален живот и просто е малко по-особена. 99% от семействата с дете аутист могат само да си мечтаят за аутист - Аспергер като нея. Всички те не могат спокойно да отидат на кафе, да водят социален живот и живеят съща в аутизъм заради децата си.

Греда е разглезена пикла.. И няма нищо общо с аутизма, а с болно общество което вече е тотално неадекватно.. На политическо и ръководно ниво вече е очеизвадно. От 35г боксуваме на едно място и единствените цели са обществото да бъде смачкано и натъпкато в кошара в която да го даят, стрежат и да му вменяват вина за да го управляват по-качествено. Тя е медийно-политически мутант, чиято цел бе да "омае" стадото.. И явно успяха..

Аутизмът не е болест, а вродено психическо отклонение в поведението, при което за човека е по-важен вътрешният свят, отколкото външният. Това състояние не се лекува, но се поддава на корекции, особено в ранен стадий. Аутистични признаци в различна степен се наблюдават у едно от 70 деца, като при момчетата това се случва два пъти по-често, отколкото при момичетата. Някои странности се забелязват от самото начало - детето се развива, но има някои задръжки. При други след нормалното развитие до 1,5 – 2-годишна възраст настъпва обрат и някои умения се губят. При 70% от наблюдаваните деца аутизмът е наследствено нарушение, според учени. Проявленията са различни: детето не отговаря на усмивката ви, речта му се забавя, докосването му е неприятно… В някои случаи то успява да се адаптира и да води нормален живот, в други – не, но е факт, че колкото по-рано започнат корекциите и обучението на детето на различни навици, толкова по-лесно е по-нататък, пише detstrana.ru. Ето 9 ранни признака, които могат да ви подскажат, че става дума за това състояние: 1. Детето не отговаря на усмивката и не реагира при вида на майка си: Бебетата на 2–3 месеца вече би трябвало да познават майка си, да ѝ се усмихват и да издават радостни звуци. Някои деца се усмихват дори на непознати хора, но тези с аутистични черти се отличават с по-слаби изрази на емоции. Не установяват зрителен контакт. Обикновено, когато бебетата започнат да фокусират погледа си, се стремят да гледат в очите хората, които общуват с тях. Децата, страдащи от аутизъм, не установяват зрителен контакт дори когато разговарят с тях. 2. Не се интересува от хората: Да огледат новия човек, да го проследят с поглед, да отвърнат на неговите мимики и жестове, да се вслушат в думите му – това е нормално поведение за малките деца, но един от ранните симптоми на аутизма е детето изобщо да не реагира на хората, които общуват с него. Не се нуждае да бъде забелязано, прегърнато и да поиграят с него. За аутизма е характерна и липса на стремеж да подражават на възрастните и да копират поведението им. 3. Не обича да го докосват: Повечето деца обожават нежните прегръдки, целувки, докосвания, не искат да слязат от ръцете на баба си и други близки на семейството. Децата с аутистични черти обаче не обичат никакви нежности, те не изпитват потребност да бъдат погалени, не искат да ги държат на ръце и дори се отблъскват от майка си. 4. Забавя се речта: Отсъствието на навици за общуване е сред главните признаци, които говорят за аутизъм. Такива деца не произнасят нито дума даже когато станат на годинка, не сочат предметите, не реагират на името си, когато някой го произнася. Речта им се състои от няколко основни фрази, които са чули, или са им повтаряли едно и също нещо много пъти. Понякога, когато им зададете въпрос, вместо отговор те просто го възпроизвеждат. 5. Има емоционални проблеми: Аутистите не разбират чуждите емоции и не могат да изразяват адекватно своите чувства. Тяхната мимика и жестове често не съответстват на казаното, не могат да различат иронията, сарказма, не разбират шегата. Понякога просто мислят децата с аутистични черти за тихи, спокойни и затворени личности. Докато обикновено децата са склонни да се държат разкрепостено, дори когато се стесняват от някой непознат, аутистите са абсолютно равнодушни към всички. 6. Не участва в игрите: Към 3 години децата започват да играят с другите и с възрастните, стремят се да бъдат в компания, да са в отбор. Ако странят от възрастните, от връстниците си, ако не разбират правилата на игрите и не искат да участват в тях, предпочитайи да бъдат сами, може би е време да говорите с лекар. 7. Прави повтарящи се инстинктивни движения: Аутистте се успокояват с монотонни и повтарящи се движения – тревожен признак е, ако детето може да се върти много дълго на едно място, даа се люлее, да тропа с крак дълго или да удря главата си, ушите си и т.н. 8. Увлича се по странни предмети: Малкият аутист може въобще да не се заинтригува от играчките и игрите си, но да наблюдава с часове как мига светлината, как колелата се завъртат, как ластикът се разтяга и свива. Също така за аутизма е характерно подреждането на обектите в равни редици. 9. Склонно е да си създава ритуали и е консервативно: Аутистите приемат тежко всяка промяна, затова се стремят към максимален ред в живота си. Например, избират само един-единствен път към детската градина и отказват да вървят по друг. Смяната на местата на мебелите или нещо друго в обичайния им режим предизвиква истерия. Сега съществуват различни методи на работа с аутисти и някои от тях са доста ефективни. Главната задача на родителите е да разпознаят тревожните симптоми колкото се може по-рано.

Де да беше толкова просто

Не били болести. Ау великото откритие. Има и физически и психически болести. Всичко което пречи ма нормалното развитие е болест

Ако баба Ванга беше жива, щеше да каже къде точно да търсят детето. Дано добри хора го намерят и да го предадат живо и здраво на родителите му.

Щом аутистите СЕ СТРАХУВАТ от НЕПОЗНАТИ места, детето би трябвало да се е скрило на ПОЗНАТО за него място. Родителите на детето могат най-добре да насочат търсенето.

Не бива аутистите да се слагат под общ знаменател. Няма двама еднакви аутиста. Логичното за тях понякога е нелогично за теб и мен.

Да, аутистите живеят в собствен свят, неразбираем за нас. Но след като БОЛШИНСТВОТО аутисти НЕ ОБИЧАТ ПРОМЕНИТЕ, периметърът на търсене ЩЕ СЕ СТЕСНИ до ОБИЧАЙНИТЕ места за разходки на детето. Ниските температури утежняват положението и няма време за губене.

А Непознатите страхуват ои се от аутисти

Страхуват се, защото не знаят как да реагират и изобщо да се държат и общуват с аутисти.

Може и да съм пропуснала нещо в информацията за случая и за това питам : Защо решиха, че детето е точно в гората ? Ако наистина го стряскат хора и шум , може да се се свило някъде в града. Вярно, че града не е голям, но може и да не го забележат, ако се е скрило.

Да не се окаже ,че бащата доброволно е дал детето в сектата да правят оргии . Търсим в гората само и чакаме резултати. Няма да има , когато се работи така.

бащата енаправил нещо!

Какво става с полицията ????? Къде са следовите кучета ? Бащата защо не е задържан и разпитан на детектора ? Камерите не се преглеждат . Доказателства ,че детето е било в колата има ли или вярват на бащата . Майка има ли детето ,ако има да се разпита на детектора. Роднините също .

Айде да си изпиеш хапчетата първо!

Търсят навсякъде,но не и в Сектата.Там може би разфасоват детето в сатанинските си ритуали. Даже камерите не са проверили в района и кои хора са в района с помощта на мобилните оператори. Явно полицията отклонява вниманието,докато се прикриват следите.

Как изобщо го пишеш това?! Не ти ли хрумва, че близки на детето може би четат коментарите?

Четат ,но само чакат . Вместо да дават показания пред съдия.

Ами ако е вярно.? Не дай си боже. Необяснимо е, ако не търсят и там.

Коя е тая секта беселяндур

Със сигурност е в ред. Пълно е със секти в градовете. Не говоря за други клонове на религията , които са легални имат и църкви /храмове/, въпреки че и тях ги броят за секти. Тия другите , по-опасните не са на "светло" никой не говори официално за тях , все едно ,че ги няма, обаче съществуват и ги знаят.

За разбирачите питащи защо бащата не е взел гривна с GPS за детето ще поясня, че при тежките форми на аутизъм децата често имат сензорна нетърпимост: не търпят гривни, часовници, да ги подстригват, зъболекари да им бъркат в устата и т.в. В някои случаи и температура не можеш да им измериш с термометър под мишницата. Така че, моля не бъдете толкова резки в заключенията си когато не познавате аутизма.

Ебати примадоните с претенции

Ина, с тези ти приказки ти пожелавам да родиш поне две такива деца за да те видим!

GPS тракери могат да са в джоб на дреха или в раничката. Не са големи. Няма нужда да е гривна.. Отделно, не можел да има гривна но е с мобилен телефон..ако разбрах правилно.. Вътре не е ли поставил програмата за проследяване? Вероятно полицията вече по информация на клетки е определила местоположението..или май нямат сметка да го правят.. Та начини бол, желание да има.. А то имаше преди време и за една майка и едни таксиджии в София история.. Дано не се повтори!!

Милото...Как ли е изкарало студената нощ?! Момченцето е много сладко и няма вид на аутист...

А как изглеждат аутистите?!

Аутистите изглеждат като Грета Тунберг - замръзнали лица ; блуждаещ поглед; не осъществяват зрителен контакт: не показват емоции... А момченцето е УСМИХНАТО и ЩАСТЛИВО на снимката - НОРМАЛНО изглеждащо дете.

Органи откуп блудство или грабеж

Тамън се събудих. Намерихте ли детето? Ако не от Сф до ПК не е много далеч, мога да събера още поне трима души и два джипа подготвени за кофти терени. Дайте знак, че трябват още хора за издирването и тръгваме.

Хай-важно е да се намери детето! Не бързайте да съдите родителите! Друг е въпросът, че до 2005 г. студентите по медицина за аутизма можеха да прочетат само 2-3 изречения в учебниците си. Родителите даваха за превод статии от чужди автори, които пишат за аутизма. Нищо повече. Сдружаваха се, обединяваха си усилията, за да гледат заедно децата си, наемаха помещения и т.н., защото в никое училище не приемаха децата им. Липсваше и каквато и да е помощ от страна на държавата. Дотогава "знанията" ни за това състояние идваха единствено от 1-2 филма. В същото време във Франция е имало 75 регионални центъра по аутизъм... Ама кой от управниците му е идвало на ума да потърси опит и помощ??? Днес - 12 години по-късно, на децата и родителите не им е станало по-леко.... Много е тъжно... Дано детето да се намери.

Всичко добре, но айде да не се делим на управляващи и неуправляващи. Никой не ти пречи да станещ управляващ.

А големите крадци-празнодумци с кухи глав, бездънни джобове , големи къщи .... , които разпиляха милиарди си ги гледаме отлично нахранени и отлично облечени и даже поохранени и в парламената и в медиите и никоей не смее да ги обвини, да не говорим да ги обеси, заради 3илиона прогонени и утрепани от тях!

Плащайте като си нямате работа.

АЗ НЕ ИСКАМ ДА СЪМ СЛЕДОВАТЕЛ, ПСИХОЛОГ , МИЛИЦИОНЕР , СЪДНИК ... СХВАЩАТЕ ...НА НИТО ЕДИН ЧОВЕК .... ЗА ТОВА СИ ИМА СВЕТА ТРОИЦА .... В ТОЯ ЖИВОТ , АЬ ИСКАМ ДА СЪМ САМО ЕЛЗЕКУТОРА НА ДОБИТЪЦИ КАТО ЦЪРЕН ВАНЬО , СЕРЕГЕЙ, МАДРИДСКИЯ КОМАРДЖИЯ, БАНКЯНСКИЯ РАПОН , ДРУНДАРСКИВ ЦИГАНИН ... И ТЕХНИТЕ БЛИЗКИ И ПОЗНАТИ ... П.С . ЗАБРАВИХ СВАТАНАКА НА ЧЕРЕПА - СОФИЯНСКИ

Думата не е цензурирана. Интересно.

Ахмед Доган е най-черния турчин в цялото ДПС,има защо.

Колко време е паркирвал тази кола и това дете толкова далеко ли е било от паркинга, че да изчезне безследно. Обикновено децата са в колите , когато родител паркира, поне аз те съм виждал дете на такава възраст само , отдалечено от колата, когато се паркирва колата.

Един Алекс често пише по форумите пише но по често нощем може да пише от Америка. Но може да е и от Перник

И нас тате ни остави в гората!Добре ,че баба Яга не ни оглозга.До там води немотията!Червената шапчшца и тя едвам отърва кожата!Вълчо първо трябваше да се облажи с бабата и тогава да се наслади на крехкото,но прокуратурата му разказа играта!! Трябва да се четат старите книги !Там са скрити много истини!

Това се превръща в някакъв цирк и този хаос трябва да се прекрати, да се заемат компетентнте органи и спеиалисти, че такива глупости се вихрят във фейса , че ме хваща страх за детето от "спасителите" му. Просто разни хора дават разни съвети, когато нямат ни най-малка представа какво става в съзнанието на хора от аутистичния спектър. Цялата тази дандания, шумотевица , коли , джипове , шум що го изплашат до смърт . Представете си , че сте дете със сензорни проблеми към светлина, шум, и непозната обстановка , непознати хора, само уплашено в тъмното на студено и стадото доброжелатели последват този съвет : "Кажете на всички да пускат песничката Gummy Bear,щом му е любима това ще го привлече,няма начин да не се приближи към мястото от където идва любимата му музика,деца с аутизъм оставят всичко,когато чуят любимата си песен и хукват на там" За сведение хората от аутистичния спектър не реагира като кучето на Павлов, не са болни, и не са бавноразвиващи се, просто възприемат и обработват информацията около тях по различен от нас начин. О и по-изтрещели има "Допитах се до приятелка със специални способности. Детето е живо и здраво, никой не му е направил нищо, само е в покрайнините на града, в някакъв парк на север, скрило се е в някаква сграда в този парк. Имало наблизо болница, няма жп линии. Някой сеща ли се къде може да е? Ще се намери до няколко часа. Проверете информацията! P. S. В парк УРСА, в западната част на парка. Телефона е с него, но го е изключил сам. Плюшената играчка е с него. Това е според моята приятелка."

"Артистичен спектър" ти добре ли си или си за преглед. Май също си от спасителите.

Въобще знаете ли какво е аутизъм? България е една от страните с най-малко случаи сред населението. Защо хората говорят без да са запознати с определена тема е непонятно за мен. Дано да намерят детето!

невежеството е потресаващо. Матряла масово си мисли че това е болест, че хората от спектъра са бавноразвиващи се и тн и тн. Според мен цялата тази дандания с неорганизираните доброволци повече вреди. Браво на хората , че са човеци, но в случая не помагат, особено като чета някои от съветите които си разменят във фейса

То е невербално и не разбира реч. Какво да е? Напълно смах нато е

Най малко с диагноза. За съжаление, родителите още страдат от предразсъдъци.

Бащата в карзера и да си признава!!!Тоя театър сме го гледали вече в Южния парк!!!Това ,та онова ,та овова!!!

Няма да си пия ракията, я бегай у лево

И друг път е изчезвал Сашко, но са го намирали овреме, така казаха. Но, тоя баща е още по-нефелен и от Сашко...като го знаеш, че е хипер активно дете, на каишка ще го водиш ! А не да блееш като си го знаеш какъв е. Ако съм на майката, убивам го тоя залупеняк бащата. Несериозно отношение към дете дето знаеш, че заглавието не може да си каже. И наистина, защо няма чаковник с GPS ??? Поне да се възползуват родителите от съвременните технологии в тяхна полза в случая. Нощем е такъв студ вече...в София пуснаха парното на 10 Окт., как ще оцелее това дете по горите в тая тъмница и студ ?!? Дано го намерят и тоя път. Дано има happy end. Prayers.

като Чета Новините от България се чудя - аз ли съм Лумпен или всички останали са се УмоПобъркали?!

И двете!

дана се намери детенцето

За една секунда се разсеял ??? Най-бързия човек на планетата за секунда може да избяга само 10 метра ,дете на 12 години не повече от 3 метра. Бащата луд ли е ? Знае нещо ,но си трае . Както брата на изчезналата 26 годишна софиянка .

Защо бащата не е взел гривна часовник с gps за детето аутист.

И ако Ботев беше с каск, а Левски с ботуши, щяха…