Русия гневна на САЩ и ЕС, че бранят Ходорковски

Опитите на САЩ и ЕС да оказват натиск върху съдебния процес по делото срещу Михаил Ходорковски са неприемливи, обяви министерството на външните работи на Русия.

Обратно в новината

Коментари - Русия гневна на САЩ и ЕС, че бранят Ходорковски | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Тия дни наш мастит и тежък политолог ( или социолог , не знам каква му е официалната табела) гневно пролая срещу Путинщината в Русия, която била на път да прати за втори път в затвора невинния Михаил Ходорковси. Същият този политолог постоянно критикува с буйна страст българския преход , който бил облагодетелствувал главно бившата номенклатура да си пълни криминално човката по време на приватизацията у нас. Но господинът хич не иска да си спомни, че приватизацията в България стана под егидата на хора от неговата черга. Нещо повече, г-н политологът невинно се прави , че не знае как в Русия 10-те най-богати хора, любопитно -почти всички евреи- знаещи къде зимуват раците ,както е казал наш бай Ганчо, които 10 - тина хитреци бастисали руската икономиката, са кадри на бившата, любима и единствена партия и ЦК на Комсомола. Точно такъв бивш активист впрочем е и самият Миша Ходорковски. Значи излиза : у нас бившата номенклатурата - на кръст разпъната , в Русия номеклатурата - чиста на като утринна роса и сакън , не и нарушавайте човешките права. Може би у някои хора такива факти за двоен аршин предизвикват наивни съмнения за квалификацията на г-н политолога, у други пък люде има други съмнения , например че доста хора , дори и у нас , цоцат от яслата на покровителите на Мишата.

Не ми се щеше да обяснявам очевидни неща на червено-кратунковците, но все пак "Комбайнера" кара комбайна. Съветския комбайн, най-великия комбайн в света. Хляба вади, значи. И понеже е месец декември, в почивката взел да пише. То, преди да пишеш е хубаво нещо и да прочетеш, ама нейсе - те в БСП-то са си такива - каквото им каже партийния секретар - това е. Истина от последна инстанция. В Русия се вихри див нео-болшевизъ, И това че КПСС е забранена от преди 20 години съвсем не е пречка там да се разпростарняват идеите на всякакви комундета. Бившите партийни функционери отново са си на власт, а за никого не е тайна че олигарсите са продукт на съветката система - КГБ, апарата ан КПСС и т.н. Но някои от тях са с властта, а други против. тези, които са с Путин никой не ги закача - даже са толерирани. Тези които са против него, обаче , жална им майка. В това е проблема. Ходорковски не е направил нищо по-различно от шефа на "Лукойл" , например или от собственика на "Челси". Или от разните губернатори. Но съдят само Ходорковски. Защо? отговорът е ясен - защото е против Путин. По никаква друга причина. Това е истината. В Русия правова държава никога не е имало, и както гледам скоро няма да има. Там азиатщината е на почит, и всякаква критика към бея се наказва. По времето на СССР с разстрел или лагер, сега с много години затвор. И когато някой на Запад нарече нещата с истинските им имена веднага от Кремъл надават вой: "А вие защо биете негрите?". Да, ама за 50 години в САЩ нещата са се променили дотолкова че си избраха негър за президент. Аз няма да коментирам доколко това е удачно и какъв ще бъде дъгосрочния ефект от една такава "показуха". Но самият факт е впечатляващ за демократичните настроения там. И когато в Русия президенстките избори бъдат спечелени от дисидент и нати-комунист, тогава можем да говорим за някакъв напоредък. Дотогава нещата са ясни - пълен тоталитаризъм, домниран от възраждащия се болшевизъм. И ако това нещо може да мине за демокрация в Сев. Корея, в нормалните страни си го наричат с истинското име - пост-съветски тоталитаризъм. Това е другарю "Комбайнер".

Абе ти в ред ли си с главата?

Русия и правова държава...жалки,но и наивници комунистически...

На тебе още ли ти се привиждат комунисти - 20 години след тяхната забрана в Русия?! Пий си хапчетата,явно много си наплашен от тях в миналото...

Бъдете малко по-справедливи и отдайте заслуженото и на Председателят на Европарламента Йежи Бузек, на Върховният представител на ЕС за външната политика Катрин Аштън, на германският външен министър Гидо Вестервеле и на дипломатите от британското външно министерство. Много ви е избирателно възмущението и от цялата работа излиза, че не ви пука толкова кой какво е казал и направил, а че има още един повод да се плюе срещу САЩ. Не че не го правите и без повод, де...

".. Върховният представител на ЕС за външната политика Катрин Аштън...". Не е излишно тук да поясня на съфорумците,че въпросната персона е английският аналог на нашата Румяна Желева,представила се също толкова "успешно" на препитването по повод избирането й за "външен министър" на Европейския съюз. Но тя беше кандидатура на пудела на САЩ в Европа и беше утвърдена без проблеми - в случая важното беше не какви професионални качества и умения има, а това да е послушна...

Задокеанското еврейско ООД и неговите послушници- Евр(оп)ейският съюз няма начин да не защитават тоз истински "руснак" както си личи от снимчицата...и без френология всичко е ясно...))))

когато крадеше, сащ и някои страни от ес не се опитваха да оказват натиск върху русия да се спрат кражбите и прането на пари, а сега са много загрижени дали русия е правова държава или не е... и леят крокодилски сълзи

Не само крокодилски сълзи - на САЩ и Англия им се иска да зареват с пълно гърло,защото Ходорковски беше арестуван съвсем малко преди да финализира сделката по продажбата на безценица на руските петролни активи в полза на американските и английски петролни гиганти..

По принцип, за тия 20 години се научих нищо да не приемам насериозно. САЩ бяха от най-добрите ми учители - на никого за нищо да не вярвам. Правилно колега от форума посочва следния парадокс: нас ни критикуват, че няма осъдени, а Русия - затуй, че съди аферист. Американската логика е по-заплетена и от женската такава. С две думи - няма логика. Има лицемерие. Самите Щати не си виждат мръсните гащи, които Асандж извади на показ, па тръгнали да изискват от другите. Американец, критикувал Обама, в момента е в затвора - поне така съобщиха вновините, не в Дир, тука има средновековна цензура... ЕС не си гледат терористите, които още малко и ще им опушкат брюкселските гъзове, а се обаждат кое е право и кое е криво вън от ЕС. ЕС в момента удивително прилича на един американец-герой на новините от Флорида: между двете бузи на задника му били намерени кокаин и марихуана. Но човекът казал на полицията, че наркотиците не са негови и хабер си няма откъде са дошли.

И ние четем новини от Америка, така че не говори глупости. Като си започнал да критикуваш кажи нещо за европейците, които не харесват ставащото в Русия. Америка я знаем - нея и сульо и пульо я обвиняват за каквото им скимне. От времето на Студената война е така.

на полирани с пуканки , кола и бургери мозъци нищо не казвам ...няма сми....))))

В Русия, както и да се нарича тази част от Азия (така е, Русия никога не е била една истинска европейска държава. И причината за това не е че по-голямата й част е разположена в Азия. Абе нещо като Турция), никога не е имало демокрация под никава форма. Там винаги се е разпореждал батюшка Царь, както и да се е именувал през годините - Сталин, Хрушчов, Брежнев, Елцин, Путин. Правова държава в тази част на глобуса никога не е имало. И което е по-лошото няма и да има. Там, всички които не са с властта биват обявявани за престъпници - това е традиция още от времето на СССР. Съд и затвор - виновен, невинен няма значение. Ходорковски не е света вода ненапита - в ниакъв случай. Но само той лие? Другите олигарсси да не са по-цвете? Тези, свързани с властта правят същите безобразия. само преди няколко месеца свалиха Лужков. Докато им играеше по свиркаат беше най-добрия. после изведнаж сатна най-лошия. Знаем ги тези неща - ако не друго в СССР има традиции в това отношение. Основният проблем не е дали тези двамата са вършили злоупотреби. тях не ги съдят затова, ако беше така да бяха вкарали в завора всички олигарси. С Вовата Путин начело. Ама тук данните за злоупотреби се използват за политическа разправа. Ето в това е проблема. И американците искат еднакъв аршин за всички - нищо повече. Те самите знаят че в Русия това е невъзможно, там демокрациоята от западно-европейски тип е нещо непознато. Така че САЩ ги устройва в Русия да се разпорежда един предвидим лидер, който да поддържа ред в кочината. Те друго не искат - отвренме на време пускат такива неща за вътрешна консумация - че в САЩ гражданите са чуствителни на тема "демокрация".

Правова държава е РБ. Първо бият, после питат. А ти си тоалетна хартия, гробарска.

КГБ,ако ти живееш в България, от къде знаеш какво е правова държава?А пък ако живееш някъде в чужбина,от къде знаеш как е в България?И уверен ли си,че руснаците спазват законите на природата по-малко от теб?

Поради каква причина смяташ, че сме длъжни вечно да се съобразяваме с това какво ги устройвали онези от върхушката на САЩ и техния "предвидим" лидер. Кои са тези, че трябвало цял свят тях да слушал какво да се прави. На света му дойде до гуша от пиндоски малоумия. Данните били използвани за политическа разправа. При маккартизма обаче - не е било така. Ами данните за несъществуващи ОМП не бяха ли използвани за петролна война с Ирак, а данните за "изнасилване" не се използват за политическа разправа с Асандж и т.нт... Хайде холан! Искали били един аршин за всички, ама не друг, а да е техния аршин.

Приятел, успокой малко топката, защото говориш глупости. Първо, откъде знаеш какво мисли светът и кой те е упълномощавал да говориш от негово име? Второ, ако ще говорим за маккартизъм, да говорим и за сталинизъм. трето, откъде я измъдри тази петролна война с Ирак? Четвърто, какво общо имат САЩ с Швеция и с това, че някой си не знае кога и къде да си държи онази работа в гащите? Нали обвинителките са именно сътруднички на австралийското хакерче, а не американски туристки. Хайде холан, и ти пишеш колкото да регистрираш участие и за да си в крак с модата да се плюе срещу САЩ.

Ей KGB включиха ли те, помислих си че си в базата за смяна на софтуера с по-нова версия.Жела я ти 2011г да имаш същото такова вдъхновение и сили да ни забавляваш с компетентните и изчерпателни мнения. И обясни ни както пита и по-надолу к.к. Как Хилари е убедена че тия хубавци за невинни. Чакам с трепет отговара ти.

А бре, КГБ, а бре, ти си като навита пружина. Щом дойде реч за някой янки или чифут, скачаш, та се киниш. А бре, нема ли да се кротнеш поне малци, та и ние да се куртулясаме и да не четем повеки тъпите ти повторения. Казват, че у онклиник лекуват таквиз, кат тебе, та пробвай там. Надали ще ти помогнат, понеже болестта ти е генетична, ама опитай все пак. Току виж след лечението си станал от КГБ на ЦРУ.

Ако беше в Лондон на Борсата това нямаше да се случи. Тук при нас всичко е уредено - крадеш си по закон Божи и никой не те закача, даже те дават по телевизията като обереш някоя бедна африканска държава ..... Ама кой да ме слуша ! .... ... Поздрави! Ще че видим след 14 Нови години !... Чичо ти Боря Березовски

Русия да не се гневи,а да се радва!Защото САЩ и Европейският съюз искат да източват Русия с помоща на изкуствено създаденият от тях милиардер.Те така източват и нас,но Бойко покорно си трае.

Пуснете Ходорковски той съвсем честно придоби нефтен гигант за няколко стотина милиона долара напълно чиста зделка .

Тоя Ходорковски е явно американска подлога, щом толкова реват зад океана. Смущаващото е, че и ЕС пее същата песен. Сега очаквам и нашите политически цървули да се изкажат компетентно, например Гаргамел,а топевропейнката Неинска да блесне с перото си в някое проамериканско издание

Сега ли ставаш от сън? Наистина ли не знаеш какъв е тоя? Интересувай се повечко...

Напротив,приятелю,знае! Нали посочва чия подлога е Ходорковски...

кофти работа в русiя и след 50 год няма да се разбере кои крал и кои срал.....не си ли е то село полуострова........не му завиждам на тоя дето ще пише историата..... бая хапчета ще трябва да изпие пак и ако остане жив докато я напишее.....

БРАВО!!! Жълтите да си опичат акъла!

ГЖО Клинтън:"признаването на бившия олигарх Михаил Ходорковски за виновен по второто дело срещу него се отразява негативно върху репутацията на Русия ". А КАК СЕ ОТРАЗЯВА НА ВАШАТА РЕПУТАЦИЯ??? И ОШЕ ГОВОРИТЕ СЯКАШ КРАДЕНИТЕ ПАРИ ГИ ПЕРЕТЕ ВИЕ И ВИ ПРЕДСТОИ ДА ГИ ВРЪЩАТЕ!!??

А те като си осъдиха Мадоф на 150 години, някой каза ли им, че не са демократи?! Нас ни критикуват, че няма ни един осъден, а Русия - че има двама осъдени за укриване на данъци и пране на пари! Американското лицемерие в действие!

никой няма право да се меси в съда ни. само аз и путин. - казал медведев. тези и те една боза газирана са.

Че кой им се меси, пък на тия руснаци във вътрешните работи? Правят си каквото си поискат. Тези кагебисти явно не разбират, че всеки има право да коментира събитията във всяка една страна. Демократичният свят КОМЕНТИРА процеса срещу Ходорковски. Нито САЩ, нито ЕС имат механизъм за оказване на натиск върху Русия - стига са ревали.

ихааааа и после ударете с г-на Уорлика по едно уиски ...смешник!!!!

Коментирай по темата, ако изобщо си в състояние, вместо да принизяваш форума до махленското си ниво. Защото и аз мога да те пратя да пиеш водка с Путин, но не мисля, че това е интересно на хората.

Хаха! Елцин го няма вече. Който се опита да ограби Русия ще яде бой по канчето здраво. Така ще му го отмаат на чоя чифут, че жална му майка. А другите - нека посмеят и те!

Да, Ходорковски е негодник, но е наш негодник, а за момчето от Уилкилийс ли....ами я не ни се бъркайте във вътрешните работи!!!

Какво правеше този Ходорковски.Кръга около Ротшилд му даваха пари, с които да закупи Руски национални петролни компании,а след туй да ги обяви на международният пазар за продан, и така те да попаднат в ръцете на онези, като вече частни. Само,че този трик не мина :):)

Ако това е така, трябва да признаем, че Путин (макар и самият той да е олигарх) здраво брани руските национални интереси ...

Едно немога да разбера как Хилари и другите са сигурни ,че този елемент е невинен!Нека извадят доказателства!Неможеш назидателно да размахваш пръст,само защото този престъпник е бил продажник и е спонсор на кого ли не по света

Може, може! Какви ги върши Уорлик у нас?

много си зле к.к. личат си разсажденята тиииии.....ама не си кристален/а

Като са гневни да пратят една новогодишна ракета към САЩ и да видите фоерверки новогодишни смях

Всички наопъки, само Русия на терсене...

Покажи ми защитниците си, за да ти кажа какви са.

Ей, друго си е като подкарат на казачок, обилно подправен със следзапойни звуцове, прастарата-им запазена марка `Крадецът вика : -- Дръжте крадеца !` . Молодцьi такие-то, галалактические !

Както и в България, олигарсите са наши и ваши...Октоподи и белуги, щом не слушат които трябва, пътуват за ...суши бара!

Престъпник да си в днешно време... Винаги ще се намери някой, който да те закриля и да реве че си демократ!!!

Смешния плач на олигарсите. До тук беше! Вече няма кого да излъжете "благородници"!