Хенри Кисинджър в Давос: Украйна да отстъпи територии на Русия, за да спре войната

Продължаване на военните действия няма да означава свобода за Украйна, а нова война срещу самата Русия, заяви бившият американски държавен секретар

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

_stankow

По-скоро Русия ще отстъпи някои територии на Украйна, че да се запази нещо като държава. Която остатъчна държава - правоприемник да изплаща 200 г. заемите, в които западът набута Украйна. Лвовска област например може да ѝ отстъпи. То и без това вече и управлението и посолствата са вече там. Даже Русия ще даде гаранции на новата "Западна Украйна", че ще я защити от завладяване от Полша. А може и да не и даде гаранции ... :)

Коте, нали ще се обадиш преди прайда, да може да се намерим... p.s. Извинявай, но последният път не трябваше да ми се правиш на недостъпен, знаеш че от това ставам по корав …. Ивинявай за дупето, предполагам ти е минало …. Нода ти кажа, божествено духаш.... Обади се за по кафе, знаеш на кого!

Абе този изкукуригал дъртофелник защо не даде Аляска на Русия. Така ще са на един континент. Може пък тогава Русия да се откаже от Украйна. Защото не ви ли се струва странно, че САЩ граничи с Русия там, а руснаците не реват, че НАТО им е до гъза. А с Украйна голям проблем стана. Ама той проблемът не е, че Украйна иска в НАТО, а че Русия иска да експлоатира Украйна икономически.

_stankow

А той ЕС искаше да включи Украйна, за да я направи богата ? Както направи богата България, когато я прилапа ? :)

"_stankow", ама ти още ли се гърчиш в НАТО-вска България?! Защо още не си си бил камшика в необятната пРосия, предлагаща качество и стандарт на живот, добри доходи, щастливи и усмихнати любезни хора, защо все още киснеш подтиснат в НАТО-вска България и в част от "лошият" Запад?!

Все едно влиза някой в къщата ви и ви казва; Спалнята и кухнята са моите. И спи с жена ви и децата ги прави квото си иска. И вие кво му казвате: Вземи, не се притистискай, всичко е твое! Това ли му казвате бре лицемери????? Ако феса вземе Кърджали Варна и Бургас и вие кво ще му кажете: вземи и Пловдив ли????? Това ли казвате изроди български продажници??? Това ли е отговорът ви!!!!! И ще обявите ли Левски и Ботев за неонацисти, и всички загинали българи от 1912 ; 1913;1917;1944 ???? Това ли казвате бре нещастни черги такива????? Всичко що е българско е наше!!!!!! Наше!!!!! Нищо в България не се дава, да знаете!!!! Така и с Украйна трябва да е!!!! Тя е суверенна държава!!!!! Дъртия изкуфял малоумник

Бе то и Сърбия 1999г. беше суверенна държава, ама... западния цивилизован демократичне свят реши нещо друго..._)

Ако си клонинг намаш никакви права.

Стар ама разумен. Не е като Байдън.

По стила на изказване и лексиката му, Кисинджър е още в 1945г. Техеран или Ялта.

Филма е ,че и Путин е там.

Още по-назад, в Мюнхен е. С Деладие, чембърлейн и мусолини.

Россия не имеет права на существование «Нацисты и Фашисты - Вы Русские!» "Очевидно одно: "руZZкий мир" – это и есть современный нацизм, какими бы лозунгами и целями он ни прикрывались" - РуZZкий это диагноз. «Европейские страны на фоне беспрецедентного нападения России на Украину демонстрируют невиданную ранее солидарность и решимость дать отпор агрессору. Россия в ее нынешнем виде больше не имеет права на существование». Айдар Муждабаев - Руссофобия, это гигиена совести. - Русские это не национальность, а состояние души.

Радвам се, че все повече руски се чува из България.

_stankow

Преди само една руска думичка да вмъкнеш, един цитат само - какъв вой се вдигаше. Пък сега - нищо, четат ! ;)

Рашисти - руски империалистически,  нацистки шовинисти. Леле как са го налазили дир-а рашистите НЕчовеци путинисти. Поклонници на Принца на Мрака, Волдемор Саурон Путкин - Фюрера от Мордор. В ада да гори дано и той и семето му нечовешко. ПНХ сука-блядь! Путин -хуйло. Кремълски ПАПАГАЛИ - КЛАВИАТУРНИ ПРОСТИТУТКИ Русский военный корабль, иди нах@й! И про семечки в кармане не забывайте. Слава Украине! Героям Слава!

Не ми ползвай героя бе.

я умен американец!

Не като теб

Не бе евреин.

Za какво са им на руснаците украинските територии? Русия няма да се откаже от денацификацията на Украйна заради някакво парче земя.

На тази възраст /99г./ човек може да си позволи да говори истината без да се съобразява с последиците. Още през 1999г. той публично по телевизията каза, че населението в Македония е българско. Не виждате ли приликата между Македония и Украйна. В тях има население от съседната държава което е мачкано и унижавано без да е виновно. Отделно пропагандата в Македония съзнателно вече повече от 70 години изтрива и то доста успешно българското самосъзнание. В Украйна годините на тази пропаганда са по-малко и те са доста успешни. Значи за македонците може да казваме, че са българи а руснаците в Украйна не са руснаци и тях може да ги палят и избиват? Нито съм русофил нито русофоб но истината явно може да се каже на глас само от такива хора които са на 100 години.

Къде руснаците ги палят и убиват, бе съсел недоубит. Стига кремълска пропаганда. В Харков ли където са почти 100% рускоговорящи или в Херсон или в Киев и Чернигов където са 50/50%? Погромите започнаха с нахлуването на руSSесовците и то срещу украинците. ЧВК "Вагнер", спецназ ГРУ, "Ихтамнет", "зелени човечета", "отпускники", "Уволенные" с танкове Т-72Б3М, БТР, МТЛБ, 120мм артилерия, 80мм и 120мм миномети, РСЗО.

Чичо Хенри , колко процента от територията си трябва да даде Украйна ? 9 % или 99,9 % ?

Вариантите са три: 1. Дават Крим + автономия на Донбас и сключват мир. Може да договорят и газ като компенсация за Крим и войната. 2. Русия си взима Донбас.. и каквото си иска, слага си военни бази и отбрана и войната свършва след 1 година. Украйна е разрушена, младите и са избягали в Европа и т.н. 3. Войната излиза извън контрол и започва Трета световна. Следваща война, като казва Айнщайн ще е с прашки.

Оптимист :) И'кво - санкциите падат, патоците тръгват към Европа и Путя пак пАбидител, а ? НЕ И ВЪВ ТАЗИ ВСЕЛЕНА, драги!

..ха...ха...Айде второто!...ха...ха...

Съсипа Украйна и Европа.

одеве забравих - А САЩ готови ли са да отстъпят Аляска? Щото руснаците твърдят, че договорът им не е бил за продажба, а за наем за 100 години.

Какви отстъпки? На постсъветското многонационално пространство или трябваше да не се делят на велики и невелики нации или трябваше да се разпадне на съставните си части скърпената от революцията УССР, която никога не е била самостоятелна държава извън рамките на СССР.

Още преди 24февруари,но нямаше държавници да преговарят с Русия. Бай дън е в старчески немощ и слабоумие.

Явно производителите на оръжие му дърпат конците в момента, не че няма и не е имал и личен бизнес интерес.

Старият Хенри винаги е бил човек на разума и компромиса, но сега едва ли ще успее и не заради годините които не са малко а защото в момента в щатите и света кръговете на разумът и компромисът са в немилост.

Чифут. Тоя е изперкал. Украйна ще победи. Да живее Украйна

Не е проблем дали е "Чифут" или не е …. Човекът иска възможно по-бърза нормализация на живота на земята, разбъркан от налудничавите амбиции на някакъв си Путан … Време за осмисляне на случилото се, време за осъзнаване на руснаците и време за резултати от санкциите ….

правилният момент да се направи. Путин си качи цената на Рублата, сега ще си вземе каквото искат от Украйна. Актьорчето Зеленски ще се прави на интересен, САЩ ще правят кинти от оръжие и демократичен газ и т.н.

Явно не схващаш, че пРосия утре няма да я има, защото няма как да функционира държава в изолация от целият свят. Има само една такава и това е Северна Корея, но не мисля че пРосия ще избере този път на развитие

Ти си по голям ненормалник от Зеления бре!

Един разумен глас в цялата тая лудница

той може да е разумен, но не решава проблема, а само го измества за бъдещето.

А бе що като са такива тарикати хамериканците не върнат Аляска на руснаците,ами ще разпарчатосват Украйна...на чужда путка и хиляда хуя са малко

Ами, вероятно защото са предложили едни пари и Русия се е съгласила....

Рашистите харесват Кисинжър леле преди 20г. щяха да ги пратят вСибир

Кисинджър е на много високо, глобално ниво. Той не дава съвети, той казва какво ще се случи.

Може да е бил някога! Сега е изкуфял старец. Дори и да иска не може да възприеме и анализира правилно заливащата ни информация. Такива са законите на природата. Дори и Хери не може да надскочи себеси.

Бъркаш го с Байдън.

Може но Байдън е президент на САЩ а Кисинджър е просто изкуфял старец.

Точно защото за такива като теб единственият авторитет са НПО-тата, никога и при никакви обстоятелства не желаете да чуете нечие различно мнение. Кисинджър просто измива очите на Америка, защото доказва, че там има хора, които могат да мислят и да правят изводи. Всички останали са яростни мейнстриймаджии на хранилка на различни лобита. А нашите умнокрасиви просто са на опашката за грантове. Истина тук не е и минавала.

хаха А ако беше Тръмпи??? ден първи - декларации, заявления. Ден втори - продажба на оръжия за украйна за 200+ милиарда долара, ден трети - мирно споразумение като украйна си дава целият юг и целият изток на русия.... Това е мокрият сън на всички русороби, ама не мина (за сега).

Под съветско иго летяхме в космоса , имахме първа армия на балканите , построихме забоди , училища и детски градини и изнасяхме храна... бяхме над 9 милиона ! - След освобождението ( от руския ботуш ) Разтурихме армията , разоръжихме се , съборихме заводите , внасяме храна , закриваме детски заведения ... клоним към 5 милиона . А да , за космоса ... абе земята била плоска !

Вие сте истински късметлия! "Златните" ви времена се завръщат в Русия. Заминавайте за там в СССР отново! Тук на никой няма да липсвате, може да сте сигурен.

Разплаках се :))))))

така беше, но не беше лъскаво, нямаше банани, опаковки, с които пълним контейнерите всеки божи ден - те са повече от съдържанието им, трябваше все пак да се работи и .... учи, не се джиткаше по целия свят, за да се фукаш после къде си бил, като съсипваш кислорода на земята, въобще трябваше сам да си измисляш удоволствията, а сега - развода Амбър и Деп, електронни игри до припадък, ученето е досада, в книжарниците - ефбет, в кината - билла , по телевизията - простотии, разни полуголи актриси пуснали своя марка бельо - е, това е, за повечето е добре.

никога не сме били над 9 милиона, нещо повече населението намалява още от средата на 80-те. "летенето" в космоса включва едва 2 полета, от които единият неуспешен. Армията ходеше гола, боса и гладна, най-вече гладна и съкращаването ѝ започна също от средата на 80-те. Почти всички заводи "построени" през комунизъма бяха нежизнеспособни предприятия и в последствие бяха съборени от техните бивши (соц.) директори, които ги приватизираха с неясни средства. За селското стопанство да казвам ли как го ликвидирахте с колективизацията и се стигна до там 40 години след като малка България изхранваше цяла Германия едва ли не, да не може да изнесе за СССР 1 тон зарзават, който не е развален????????????????????????? След това Фил Димитров ви бил виновен, пусти да опустеете! (щото в русийката още помнят за какви зеленчуци са се редили на опашка по съветски времена!)

Ами то с отстъпването на територии ще почне и закриване на държавата Украйна. Вече освен Русия и Полша предявява териториални претенции, ще я последват най скоро и други държави, така, че на зеления хич няма да му е лесно в бъдеще, ако изобщо го оставят на власт още дълго.

Предлагам от нас Бургас да дадем и Камчия... Белким лудия вожд на сибирските орки се укроти...

После да дадем и Кърджали и Разград на другия водж, да успокоим и него.

Така де! По-важното е да "има мир"! Е няма да я има България (Украина) но ще има мир и окупация.

по-добре Варна, че там от 10 "човека" 9 са русороби. По същата причина може да се пробваме с Кърджали и Лудогорието, ама за съжаление Доган ага няма да разреши подобно своеволие.

Руснаците ще си върнат подарената от Ленин Новорусия, без частта станала Молдова. Дали още, е неясно, но ще искат и контрол во ставаща Украйна, ако не захапят цялата. Ще им остане от СССР получените западни части след ВСВ при Сталин. Само сега руснаците изобщо няма какво да мислят за преговори, а ще си гонят своето и считано за историческа неправда. Украйна която без Русия сигурно нямаше да съществува. Като самостоятелна държава само 1917-1921г. и то там 4 държави от които 3 се обединяват. А Русия произлиза от Киевска Русь/Русия. Запада не трябваше да се набърква, а да ги остави като буфер. И да се сещат са права, не само когато им е изгодно. Вместо да политиканстват и налагат езика на омразата по националност (руска), нещо като расизъм, но по нация, да бяха се изправили срещу бандеровците нацисти, когато още можеше. Бяха прекалено глупави разни политици на запад.

абе и ти си никой, като русията ти.

Кисинджър е много прав, но нищо ново не казва. 1. Все някой във Вашингтон, Лондон и Париж (а навярно и в Берлин) си е дал сметка, че отлюспване на про-руските райони на Украйна ще решат проблемите и ще поуспокоят нервите на Кремъл 2. Ако изключим Крим, където може да има някакъв компромис Украйна няма да пусне "гювеч" на Русия, щото там живеят освен руснаци и украинци, които не са чак толкова индоктринирани в "руският свят". При това украинците са повече. 3. За русийката не съществува такова нещо като "непозорна" загуба. Да припомня думите на Путин за разпада на СССР. Накратко - "западът" няма полезен ход срещу русия в момента.

По преброявания 1/5 са се определяли за руснаци. В Одеса имало май 102 малцинства. Там дори не са руснаците най-много, а украинците дори още по-малко, а някакви като българи, румънци и така нататък.

бой до дупка, с руснаците само така става.

Финалът къде ще е - Париж, Берлин, Варшава?

Кисинджър-най-голямото живо зло на планетата!

На това руско мекере вече съвсем му е изсъхнал мозакът. Дали ще е навит САЩ да даде Тексас на Мексико за да спре емигрантите!?!?!?

То Тексас си е мексикански. Узурпиран от САЩ, през 19 век. Заради петрола.

С каква валута се заплащат стоките и услугите в Тексас? А?

Ако не си бил в Тексас иди и провери. Там първо като влезеш в магазин (или където и да е) ти задават въпрос на испански и ако (като) погледнеш неразбиращо повтарят на английски (не много добър btw - наричат го "тексан"). И в 80% от магазините предпочитат долари, но приемат и песос.

Като мъдър и стабилен политик от онези времена, Хенри Кисинджър предлага най-разумното и реално нещо в момента! Въпросът е ще има ли кой да се вслуша в съвета му, защото Западът се управлява в момента от абсолютно посредтвени, случайни и сбъркани люде!

Е как стана мъдър Кисинджър сега, като обслужва руския интерес... ще ви ба в триликите лопати.

Путин се провали. Русия е колос на глинени крака. Европа ще се освободи от влиянието на САЩ и ще се изправи сама срещу изостаналата в 18 век Русия и ще се отърве веднъж завинаги от това недоразумение а народите, поробени от руските императори ще бъдат отново свободни и независими. Ако трябва, и Китай ще помага :–)

И да го изрека направо всъщност основното подлежащо нещо, основният фактор и причина, който обаче нито Хенри Кисинджър, нито почти всички политици и управници не назовават и старателно избягват -е СТРАХЪТ!!! Онзи страх, на който се крепят диктатурите и империите, нецивилизованите общества! Несвободните! Не “демократичните”! Значи ние трябва да правим компромиси и отстъпки, защото трябва да ни е СТПАХ!!!, просто защото можел да ни набие, убие, избие… и ако не го “уважим” сме щели да го унижим?!? А къде всъщност е нашето достойнство при такава логика? А къде е например не достойнството, а дори животът дори и на едно от абсолютно ненинните украински деца, убити от бомбите на Хутин! Господин Кисинджър, животът и достойнството на Путин не струва дори и смъртта на едно от убитите от Путин деца, и цинизчът ви, представен за мерика мъдрост е просто потресаващ!

Така е, тука 2 дена пишат за 20 деца убити в САЩ (да почиват в мир) но само в Донецка област досега са убити от руски бомби над 150 деца за това обаче дир мълчи...??

Браво! Абсолютно съм съгласен с написаното.

И какво предлагате - да бъдат избити още много деца и жени, и мъже... години наред да се избиват...

Не го предлагаме ние, а "некрологът" от снимката. Мир с Русия сега означва окупация. А окупацията я видяхме, мародерства, изнасилвания, престъпления. От началото на войната руснаците са отвлеки, интернирали, разделили от семействата им над 200 000 деца. С това ли предлагате да се примирят украинците и да сложат оръжие. За да не се смачка фасона на джуджето! Така ли?

е да ама явно Кисинджър има какво да губи от руските ядрени ракети. А на там сме се запътили, въпреки, че никой не го споменава от "западните".

Страхува се само разумният човек, защото вижда цялата ситуация и разбира последствията. Глупакът е безстрашен.

Русия трябва да спазва световния ред. Кой ред? Англосаксонския? Ами то сблъсъка в Украйна е точно заради така наречения световен ред. Комуто изнасят сегашните условия трябва да се пребори с така наречените ревизионисти. Не знам какъв трябва да си за да не проумееш, че времето тече и няма нищо вечно на този свят.

50 договора който е подписала в ООН .....никой не е държал англосаксонски пистолет опрян в главата ...от спазването на договорите е спечелила повече отколкото е загубила .....иначе откъде толкова пари за яхри ,дворци и оръжие ...като е 2 % от световната икономика

Още ли е жив този доста стар човек? Забъркал е доста конфликти по света като беше на власт. Явно още дърпа конците на разни марионетки.

Колкото се бави Зеленски ,толкова нови области ще загуби.Ако се съгласят руснаците само на три от шест Области да вземат,Зеленски ще трябва да черпи.А това са Донецк,Луганск и Херсон,но като гледам може да остане Украйна и без Запорожка,Одеска и Днепропетровска област.

те американците да не се правят на ощипан - и моми, още на 30.03. в американски сайт публикуваха бъдещата Украйна - лъвския пай за Русия, другия голям дял за Полша , на всички наоколопо едно парче, Киев остава столица и Украйна малко по-голяма от България.

В американски сайт? Какво общо има това с американския президент? Кисинджър? Той какъв е? Какви неща чета в български сайтове.... А в коментарите отдолу... Абе кога ще се научите бре????

Стар бил. Това е изхода, факт. Настроенията започнаха да се обръщат. Кранчето за укра сега ще пресъхне

Тепърва ще бият камъни по каските на агресорите

Би трябвало да го знаеш, колкото повече мърдаш толкова повече ти влиза

“Хенри Кисинджър в Давос: Украйна да отстъпи територии на Русия, за да спре войната” Аз искам някой тежко въоръжен да влезне в къщата на Кисинджър и да му каже, че трябва да му отстъпи маст от имота си, да да спре по-нататъшно кръвополитие!” И да видя Кисинджър какво ще направи!

а ако този тежко въоражен е истинският собственик на имота, а Кисинджър го псувал , заплашвал и подливал вода и накрая на оня му писнало?

А ако тежко въоръженият не е собственик на имота, а плаща на такива като теб, да твърдят че е бил собственик.

КОЙ Е КИСИНДЖЪР?! ТОЙ Е БАЩАТА НА ГЛОБАЛИЗМА, НА ИДЕЯТА ЗА НОВ СВЕТОВЕН РЕД, РУПОРА НА ГЛОБАЛИСТИТЕ И ПР.! КОМЕНТАРЪТ ТИ ИЗДАВА КРАЙНА ПРОСТОТИЯ Е НЕВЕЖЕСТВО! ВРЕМЕ Е ДА ПРОУМЕЕТЕ КОЙ УПРАВЛЯВА СВЕТА В КОЙТО ЖИВУРКАТЕ КАТО СКОТОВЕ!

Този мач е свирен отдавна. Още в Женева. От главните рефери. Другото са парлами. А който си мисли, че Путин е нахлул на сама глава в Украйна, без "санкцията" на Байдън, мега мега прост.

Е мега мега прост.

Урсула може и да узрее, но Зеленски ще си остане зелен.

На края ще стане това, което казва Кисинджър, но преди това ще похарчат пари, оръжия и най-лошото е, че ще умрат много невинни хора. Но това последното, тези в Давос не ги интересува.

ДРУГО ВАЖНО, КОЕТО Е КАЗАЛ КИСИНДЖЪР Е, ЧЕ РУСИЯ Е НЕЗАОБИКОЛИМ ФАКТОР В МЕЖДУНАРОДНИТЕ ОТНОШЕНИЯ! ДИРА УДОБНО ГО ПРОПУСНА! ТОВА Е НАЧАЛОТО НА КРАЯ НА НОВИЯ СВЕТОВЕН ГЛОБАЛИСТИЧЕН РЕД, ТАКЪВ КАКЪВТО ГО ИСКАХА ПСИХОПАТИТЕ ОТ ДАВОС! СВЕТЪТ СЕ ПРОМЕНЯ КЪМ ПО-ДОБРИ ВРЕМЕНА, БЛАГОДАРЕНИЕ НА РУСИЯ! ДОБРЕ Е ТУКАШНИТЕ МУШМОРОЦИ ДА ГО ОСЪЗНАЯТ И ДА СИ ПРОМЕНЯТ ПОВЕДЕНИЕТО!

А след това руснаците да си вземат малко и от Полша. Пък после от и Литва, Латвия, Естония? А защо не и от Румъния? Нашата Варна си е практически руска - и нея да вземат. Хенри е прав - най-добре всички да си дадат страните на Русия за да настъпи глобален мир? Не знам за Байдън, но Кисинджър определено е в някаква деменция. Той е просто неадекватен.

Той си е неудачник като политик ....във нищо не е успял като държавен секретар .....геополитичския провал с Иран .....и отказването дасе приключи успешно войната във Виетнам (практически спечелена от Американската армия и генерал Уестморланд ) ....успешен е в продаването на дебели и скъпи книги пълни с глупости

А защо дз не си вземат щом тези държави вместо да си гледат работата влязоха във директна война с Русия и всичко руско. Правилно ще направи, за урок на останалите.

И кои държави са "влезли" във война с Русия? Моля избройте ги? Те ли я нападнаха? И в момента убиват руснаци и разрушават домове на нейна територия? Извинете, вие идиот ли сте?

За мен Кисинджър е един огромен капацитет и не случайно много от бившите американски президенти са се вслушвали в това, което е казвал. И според мен го е казал направо- не може да се опитвате да поставите Русия на колене- това е недопустимо и неприемливо! Само ще създаде още по-свирепи военни отношения в Европа, а не се знае дали няма да се стигне и до ядрена война. Ако се бяха вслушали още в началото то до сега щеше да има решение, но в никакъв случай да не се опитват да мамят или прецакват Русия както иска Зеления идиот! Дано наистина се вслушат в думите на по-мъдрите!

ако Рейгън се беше вслушал още да копаме картофи в някое ТЗКС .....няма как демократ да съветва за външна политика републиканци ...а и този е претенциозен тъпак

Много неща каза престарелият Кисинджър, не го описвайте толкова елементарно. Посланието му беше: Престанете да се дърляте с Русия, тя е незаобиколим световен фактор. Приключете с военната подкрепа за Украйна и преговаряйте с Путин. А Кисинджър ги е измислили тия неща и тоя световен ред. Той е идеолога и строителя му.

та загуби Иран през 70 -те ...този не е упещен политик ..студената война я спечелиха други : Александър Хейг ,Джордж Шулц ,Джеймс Бейкър ..всичките от администрацията на Рейгън ...с Педрашка не се преговаря а се мачка

Американска Украина е заплаха за населението си, заплаха е за Русия и за света като цяло. В този си вид тя не може да съществува.

Украйна да натовари две влакови композиции с бандеровски садисти накъм Сибир и няма да има нужда да отстъпва територии.

Изкукуригал старец.

за него казват че много е обичал да ловува с Брежнев ...заедно отстрелвали архари като нашия Първанов ...абе стареца не е наред ,на 100 години почти единствената му бистра мисъл е да не се напикае и насере в гащите

Г-н Кисинджър явно има къса памет и е забравил поуките от ВСВ. Напомням, че преди войната Англия и Франция правят постоянни отстъпки на Хитлер. А СССР фактически стават негов съюзник ( припомнам за секретния протол към пакта за ненападение, с който си разпределят Полша). Тогава, такива политици като Кисинджър разсъждават по сходен начин - да не дразним агресора, за да няма война. Ама въпреки отстъпките, апетитът на диктатора ( Хитлер) никак не намалява и като резултат - ВСВ. Странното е , че Хитлер не е криел какво смята да прави - ако някой си беше направил труда да анализира "Моята борба" щеше да му е кристално ясно. Днес, ако се анализира руската пропаганда и речите на Путин (Украйна е измислена държава и няма украински народ) също ще Ви стане ясно, че отстъпки пред Путинска Русия няма да решат проблема на войната - само ще я забавят. Паралелите минлото и днес са много, ама подобен форум не е подходящ за дълбоки анализи.........

По вярната аналогия би бил анексът на Австрия, не завалдяването на Полша.

първите отстъпки са Судетите и Чехия ...чак след това е Австрия

Ако имате предвид близките връзки между двата народа (австрийския и германския) - донякъде сте прав. Но на практика аналогия няма - при присъединяването на Австрия няма никаква съпротива. Напротив, австрийците в голямата си част са за присъединяването. Против са само част от интелигенцията и евреите (естествено). По-скоро аналогията е с Чехословакия - там освен судецките немци, никой друг не иска да се присъединява към Германия. Но никой не ги пита и не ги подкрепя. Ако Англия и Франция бяха подкрепили военно Чехословакия можеше и да няма ВСВ. Не знам дали знаете, че Чехослования е разполагла с около 30 добре въоръжени дивизии и с млко помощ е щяла да удържи на агресията на Германия.

Не е точно така, Англия и Сащ , по точно еврейската част финансираха, отгледаха и поставиха на власт неудачния художник хитлер, с една цел да нападне Русия вместо тях. Както винаги евреите действат чрез други държави., подмолно. Англия, сащ и франция никога не са били съюзници на ссср, присламчват се след сталинградската битка когато лъсва истината, че еврейските банкери, финансират Хитлер през цялото време. И в резултат на всв се създава държава израел, след ограбване земите на палестинците...

по тази логика и СССР е финансирал Хитлер ...износ на нефт,жито и стомана преключва на 23.06.1941 година ....обуението на гудериан е в Казнаското танково училище ...а на пилоти във всички лвтателни училища в СССР .....доста голяма част от истината за ВСВ я има във Ледоразбивача на Суворов ....и сега сме на подобен етап ......тогава първа беще Финандия ,сега е Украйна

Кисинджър мисли глобално и е прав. Само незабавни преговори НАТО - Русия ще осигурят мир.

абе на 100 години мозъка му е на пюре ,с какво мисли .....носталгията го треснал за времената със съветския съюз ..тога може и да е бил фактор ....ама сега нее ...а и не е бил в американската администрация която спечели Студената война .... бил е държавен секретар в най-калпавата администрация на Картър която загуби Иран като съюзник и предизвика кризата с горивата през 70-те ...иначе е сериозен графомана написал едни дебели книги в който на всеки 100 страници си противоречи (за тези който са ги чели внимателно )...този е дърт ,пръдлив палячо ...фалщиф пророк и мощи каквито бяха тези на Кирил и методи

Прав е Кисинджър, за това той е добър политик , а не Зеленски. Човешкото падение е огромно като се погледнат кои са управляващите в сащ-исаното, западнала европа и всички измислени икономически и военни съюзи като ес, нато, мвф и т.н. Всичките тези послушни давоски курви на концесия тласкат света към явна гибел или пълно подчинение. Само руския президент Путин който също е колосално добър политик се опълчи на тия давоски изчадия...Светът е дуален, има плюс и минус, има мъж и жена..Еднополовите бракове и едновластно управление тип диктатура не е възможно. Стремежа на давоските изроди към териториите, природните ресурси и духовността на Русия е от векове. До момента нямат успех пробваха с Наполеон, вътрешно с Ленин и Троцки, Хитлер и сега намамиха нелепия комик Зеленски...

Г-н Хенри вече е твърде късно руснаците ще си вземат Украйна и като приятелски жест ще предоставят на китайски строителни фирми да я възтановят за 10-15 г После е ясно......