Хайко Маас: Решението на "Фолксваген" ще бъде взето от фирмата, а не от политиците

12-те членове на българската делегация в разговорите с германската са говорели перфектен немски, похвали се Екатерина Захариева

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Унизително колониално поведение - цялата нация трепери дали някаква фирма реши да си построи тук завода. Вместо да е обратното - VW да молят да си тропнат тук бизнеса. Докато е така, още ще има да обикаляме през пустинята.

Беше явно отдавна , че решението ще вземат WAG , а не някакви тъпи политици !!! Относно езика - ако не бях гледал репортажа щях да и повярвам , че знаят немски , но го спорещна Баце и около него кръжеше квачка която знаеше немски ! Не бих се учудил да остнала после и около очиларката да и превежда !!!

Най-голямата държава в ЕС е Франция. Външният ни министър да си върне дипломата в Университета на Калинките, а Н.в. Тиквата да назначи Цецо на овакантената длъжност, за да заздравяваме връзките с евро-атлантическите ни партнери.

Франция е най - голяма по площ, бе трол смотан!!! Германия е с най - голяма икономика!!! Аман от идиоти!!!

Хубаво е да се учите да четете на сбирките по възвеличаване на вожда, а не само да прелиствате Винету. Хайде виж какво е казала калинката и пак да си говорим.

Тоя хахо съвсем ни взе за балъци. Решението е политическо , като че ли ФВ не зависят от правителството - глобички, подкрепа за проблемите в на САЩ и т.н.. Направиха техни магазини на всяко къоше.... и продават скъпи боклуци , германското масло в Лондон е по-евтино.. И как става тази работа ???. Обешали са нещо и на Вучич, за да отстъпи за Косово.

Хората взимат решенията си на база икономическа ефективност. И им го казват в очите, т.е. няма как да стане ако не сте конкурентноспособни. Което ние си знаем, че не сме, дори с ниските заплати, за които управляващите непрекъснато ни "рекламират" на международни срещи. А нашите "политици" са свикнали да им спускат "решенията" по политически причини и те да подписват само и само да вземат някаква комисионна. И затова се чудят защо тук не им се получава схемата. Германците няма да инвестират в нещо, за което няма законова среда, работна ръка, стабилност и липса на корупция на всички нива. Се ла ви.

За да спомене изрично за фольксваген представяте ли си как нашите тъпири главата с глупости.

Да се чете компанията взима решение, не политиците т.е. няма да им бъде платено на тези най-корумпираните в ЕС!

Леко изхлузване с нахлузване за наще.

Захариева, защо не го млясна и после не му изтри червилото, взимай челен опит от първата дама!

Кой назначи това Тъпо Пазарджиско създание ! ГЕРБ намразиха Българите заради калинките , султанките , деските и цецкитие и лилитата , които всеки ден унищожаваха и лъжеха Българина ! Оставка , да си ходят всички и забрана да напускат България !

Мислила, мислила, удавила се в морето от простотия. Сто пъти и се каза, и на нея и на шефа и, "политиците не се месят в решенията на частни компании". Една добра инвестиция може да се провали заради министерските кифли и парашутисти. Бе какъв първи дипломат, какви 5 лв.? Задава неадекватни въпроси, хвали се, че някой си говорил перфектен немски. Борисов, каквото си посадил, такова ще жънеш.

Начи Боко се вози на Тойоти пък за нас народни коли.

Ама аз искам Тесли не искам нафтови печки. Ракети вече няма на брикети. Последните такива ракети бяха совалките. Руснаците някъде още към '90-те изхвърлиха твърдото гориво.

Просто една ГО -ВО-РИЛ-НЯ, хич не се стряскайте. Трябвало е да засвидетелстваме своите верноподанически чувства пред Германия, да се пишжем европейци, разбираш ли, че идат избори. А ГЕРБ толкова се омаза, че освен отвън, друга подкрепа не може да очаква. Перфектния немски й е поводът за гордост на патката, ууу!

"Приватизирахме" си индустрията по заповед на същите тези , на които им се молим сега да ни построят техен завод , за да им бачкаме за без пари.?!? Май има нещо много сбъркано в тия хора...

Каква индустрия крети.... Нашите боклуци се купуваха само в СИЕ и СССр. И двете извращения ги няма сега. Сега кой да строи модерни заводи държавата? Или както в белият свят инвеститори. Нооо нашите инвеститори са бивши комунсти и заводи не строят. Крети.

Горива, цимент, химия, електроди, електрожени, двигатели, компютри, велосипеди, гуми, обувки, дрехи....

Даже и в СССР се мръщеха на боклуците ни

Според някой, ако владееш изразът: "Мачкен припкен по керемидкен", значи владееш перфектен немски. Мадааа....

В обсега на "преводните езици" влизат още "конграчулейшънс", "парлевуфрансе" и "пунта мара"!;)

Много жалки сме да се молим като просяци на германците за инвестиции, вместо да строим хотели, къщи за гости, апартаменти, магистрали и кръчми, трябваше да строим заводи, фабрики, да развиваме селското стопанство, вместо да купуваме плодове и зеленчуци от съседите и храни втора употреба от Кауфланд и Лидл..никой не обича жалките хора, прошляците-паразити, в каквито сме се превърнали...

Ей, вярно бе ! Как не се сетихме?! Абе, нали строихте заводи, без магистрали, що станА с тях ? Или да питам Банев и Курнела, нали са приватизатори, може да знаят

Много тъпо, Поре, знаеш много добре какво стана, ама друго си е да спамиш. Магистрали за джиткане на простаците с барутарниците, а ТИРовете само транзит профучават, до Русе и Видин няма магистрали, а там е най-печелившия трафик.

Боли ма фара къде ще иде vw, по-важно е да изпердашим комунягите на евроизборите.

Веееелик си, бате. Дерзай. Шъ се докараш мнооо яко пред съпартииците ти.

Да ти припомним вожда ти къде е кадрувал има снимки в интернет преди да кажеш комунягите погледни тези снимки на вожда с тогавашното полит бюро зле сте и прости ще си останете.

Единствената дейност на Захариева до сега е била да се стреми да бъде абсолютно угодна на която и да било прищевка на господарите. Никога и по никакъв начин не е рискувала да се опъне поне малко за нещо. Тоест абсолютно куха фигура без каквато и да било стойност. А след като решението за Фолксваген ще се взима от фирмата, тези двамарта за какво се разхождат тук? И освен това толкова подлагане за един чужд завод за автомобили, който ще осигури някаква работа, но колко по-добре би било да имаме наши заводи! И ние ги имахме. Балканкар беше 2ра в СВЕТА! фирма в своята област и имаше пазари по целия свят, както и заводи по цялата страна. Това можеше да се запази и развие, без значение каква собственост би имало. Но нашите "приватизатори" предпочетоха да нарежат всичко на скраб, да го продадат на безценица и да го съсипят, след което да се мотаят по казината в Монако, и да купуват луксозни имоти и коли.

ще идат у сърбия....на ви ес....при нас само турчуля да не обмитяват продукция за ес и да ревът за турски език....те ТАВА Е

Мноу ма радват ората кат кажат, че знаят чужд език ПЕРФЕКТНО!!! Ей, голяма раота ша знаш! Аз български не знам перфектно, та чужт език ли? Или някой има дефиниция за перкетно владеене на език? А иначе и аз знам немски, що ма не поканихте, джанъм???....

Явно и ЕНП-то е притеснена от евроизборите у нас.. Та на пожар прати патерици за ПП ГРОБ.. Що и Веберчото чак докара.. Дето го гласели за мястото на ИШИАСЧОТО.. Пък Сталинката можело да сменя Веберчото..

Верно сме стратегически съюзник на Германия! Вече три национални катастрофи и все стратегически съюзник.

Бе я по-добре ни пратете дизелите, дето ги нещете.

То само с плямпането на перфектен немски ще си останете.

ЕП, ЕС, ЕК и т.н. вредни Е-та щели да приемат ЕДИННА МИНИМАЛНА СТАВКА за работно място в ЕС-а.. Което автоматично вади България и Румъния от съревнованието.. А като се вземе предвид, че в България ДЪРЖАВАТА взема 47% от заработката от всяко работно място... След като НЕ ПОЛИТИЦИ, калемчето на фирмата щяло да избира.. То явно сме куция кон в залаганията.. П.П. - Ето една проста и нагледна сметка: Работодател може да си позволи разход за работно място от 3,570 лева (и 60 стотинки). Работодателят плаща: 3570,60 лева. 570,60 са за държавата Работникът с бруто от 3000 лв. (след като си е платил директните данъци и ДДС) остава със: 1862,96 лева В държавния бюджет влизат: 1708,24 лева. Ефективният данък на всяка брутна заплата до 3000 лева в България е 47,8%.

Абсолютно вярно!

Точно така! И поради непрекъснато увеличаващата се данъчна тежест, денят на т.нар. ни "данъчна свобода" ( когато спираме да работим за правителството и почваме да работим за себе си, образно казано) все повече се отдалечава! А Баце си бъби как "данъците в БГ са най-ниските" - преките може и да са, но косвените...?;)

Да издигнем лозунгът: "Давай, Бацеееее! Все по велик си! Ама и се огледай за Поросенко, какво го чака, тъ и тебе, щъ знайш!"

Направи справка за дните на данъчна свобода през годините и после ела да си приказваме! Ако обаче анализаторските ти способности приключват до мантрата "имаме най-ниските данъци", не се хаби!

Какъв германец е тоя хайко и каква българка е тая китарина, че да водят преговори/разговори между НЕМСКИ КОНЦЕРН и БЪЛГАРСКИ министър?!

"Германия винаги е била наш стратегически съюзник и важен търговски партньор". Не, ние сме донор по отношение на германците (Кауфлан, Лидъл) не сме стратегически съюзник. Когато се говори нека се говори коректно не политически. Един стратегически съюзник, щеше в началото на мандата (преди 10 г.) да инвестира в производство а не във вериги магазини. Германците ни продават по-скъпи хранителни стоки, при по-ниско качество, това е доказано и на ниво Е. П. Няма да има Фолксваген в Б-я, това е пияр ход на ГЕРБ в края на мандата им.

стратегически няколко национални катастрофи покрай немската дружба

За съжаление е така, Б-я печелеше на бойното поле докато Германия не загуби войната (П.С.В".. Във В.С.В. не участвахме, защото бяхме си научили урока, от П.С.В. а именно, че дори целият свят да победиш, ако съюзника ти не удържи, нищо не си направил.

пиАр....

Е поне за изтребителите, няма ли да е политическо решението?

Поредното плямпосване за пред хората, защото другото договарянето им си е само за тях... Сигурно не се бъркате във фирмите, ама нямате нищо против да си пращат печалбите във вашата страна нали??? И като има акова ''положително'' търговско салдо не си ли правите сметката че се изнася продукция изработена от нископлатени българи във вашата страна на ниски цени за да си правите печалбите на ваша територия...Пунта мара са ви тези срещи защото ако не се разхождате много ще скучаете ...

Така, така, Хайко - "решението ще бъде взето от фирмата, а не от политиците..." И Баце така прави - той като речИ, че "вади ДЖИПИ Груп от всички обществени поръчки" и... те си строят, бе;)) - няма той като политик да взема решенията, я, фирмата си го взема!;)

Не ви щем фолцвагените с токсичните евронорми и лъжлива икономия на гориво.

Хайко ли си, Зайко ли си.. ти не чу ли свалният пилот Радев какво ти е поръчал?! Тук ще строите! Точка! И заплатите по 5 хиляди евро, че ще ви дърпа ушите!

Хайде да не си говорим глупости, уважаеми г-н Маас!!!

Да разбираме ли че по заобиколен начин казва "Боко какво говориш като от теб нищо не зависи"

Боко не говори, Потника реши да дрънка глупости....Ама защо не ?! Ей ги на феновете му, колко са тъпи .

PEYTSCH

Когато вземат решението, тогава ела пак в България...без Меркел естествено....

Да бе, да! Хахахаха...

То пък квот вдигате шум с тоя фолксваген ше кажеш че големи велики неща ше направят - толкова много по-големи инвеститори пропуснахте прогонихте и не привлякохте че сега за 500работни места на заплата 800 -900 лв и някой друг леф данък за държавата а те идват тук за да плащат по-малко да не мислите че ше си развържат джобовете и за данъците към хазната пак ше правят гимнастики и работника ше е на смешна европейска заплата ...газопровод да бяхте пуснали вместо сега на турция и русия да се молите 2 ли 3 мандата герб никва не я свършихте и АЕЦ можехте да построите и гьола да отводните ся чакайте на фолксваген глупендери

PEYTSCH

Тъпо. Май нямаш диплома. 1 милиард ивестиция е значително повече от 154 ...Ами защо ли турци сърби ламтят за този завод ?

Ми ше я видиме тая мноо бомбастични лафове е имало през годините а народът си емигрира ли емигрира и провинцията се обезлюдява и циганизира

Наведено нищожество когато има официално посещение от страна на чужда държава преговорите винаги се водят на националните езици и има преводачи кой какъв език владее няма е кой знае какво значение.

Ахааа. Говорели перфектен немски. Лайнари, на Меркел и ближете кра а Ердоган като ви помоли да му пближете ташците му викатп “Ама аз не съм такава Долу!!!

Доста си приличат еврогеЮвете от по света и у нас. Виж ги и тези двете, на първата снимка. Като близнаци са.

Много шум за нищо ! Каниме се кумиме се , хвалиме се , в това време дойчовците си правят сметката до цент.

Само за сведение -за 2018 брутния върешен продукт на България е 60 милиарда евро ( рекорд!) , но за същата година от Фолксваген са произвели коли за 240( двеста и четиредесет ) МИЛИАРДА ЕВРО !!! Та само Фолксваген е ЧЕТРИ ПЪТИ ПО-ГОЛЯМ от цяла България !!!

Хайко Маас: Решението на "Фолксваген" ще бъде взето от фирмата - а сега с какво ще се хвалим още три дена ?

Ами питай на позитано какви са ти опорните точки по въпроса, че да няма санкции пак