Хавиер Милей забрани употребата на полово коректен език в правителствените учреждения

"Няма да бъдат използвани специални означения и ненужната употреба на женския род в документите следва да бъде избягвана", обяви говорителят на аржентинското правителство

Обратно в новината

Коментари - Хавиер Милей забрани употребата на полово коректен език в правителствените учреждения | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

ЕДИН путка с ДВАМА цици...

Ши са научиш, батко, да говориш кат нас в маалата

Става дума за новите правила, всички обозначения да са полово коректни. У нас например отношението към професията на другия пол си е от край време либерално. Докторка, аптекарка, учителка, спортистка, студентка и други са нормални и отдавна в употреба. Но политичка, заварчикчка, леярка, гмуркачка, и подобни политико-полово-коректни?? За такива става дума, за „ненужната употреба на женския род“. Това не е лишаване от права или дискриминация.

Милей забранява използването на "студентка", може да се каже само "студент" и "студенти" .... Жените са излишният и ненужен пол в свят на неопределени мъже Следващата стъпка е да се забрани достъпът до образование на жените, тъй като може да има само "студенти" от мъжки пол Да ви е честит този традиционен свят. В него жените не работят, мъжете трябва да могат да ги издържат изцяло....

Всъщност това, което описваш ще повиши раждаемостта - един от най-наболелите проблеми на развитите държави е отриацателния прираст.

Те наште мъже ни моат толкова да работят, чи чак цяло семейство само да изхранят. Глей в коментарите днеска хем ние работим и се издържаме, хем едно кафе да ти купят и вой до небесата, онеправдани и използвани са ако трябва една сметка да платят. Та жените ако спрат да работят, нашите мъже ши тряа да са скинат от работа.... остай, ни мож ги накара.... тоз мързел е планетарен

Да проверите колко много полови има в Аржентина. Защото в Бразилия например има най-много на глава от населението.

Забранява се съществуването на жени. И в спорта да бъдат заменени с мъже. Да не се чува никъде думи като "учителка", може да има само "учител"... само при спешни случаи да се разяснява, че може да бъде жена учител, защото не е нормално.... Светът изпуши тотално, а този не знае на коя планета се намира

За сметка на това пък замразените ембриони използвали за ин витро процедури са живи същества според такива като вас.

Омразата към жените не е присъща само на талибаните. Хем не им харесва жените да имат професии, хем не искат да плащат....

Половината хора не са разбрали какво става, но са възмутени. Другата половина са разбрали какво става и също са възмутени... Всички са доволни. :)))) Е, чудите ли се защо децата не могат да разберат прочетен текст? Защото и вкъщи не го разбират.

Либерални, либертариански... все е с Л. Значи трябва да е същото... :))))))

Добре де, искт равнопоставеност: В същото време за една камара неща викат “аааа тва не е женска работа”, на заведение - мъжа трябвало да плаща сметката, културно било да и отваряш вратата, да и даваш път и т.н. Нежния пол са само тогава, когато имат изгода?

Врата трябва да отваряш на всеки, ако ти си по-наблизо и ти е на път. А тия парцали дето ги гониш сам си ги избираш. :))) Искаш джуки, напомпани цици и екстнъжини - плащай си. :))

Най-вероятно става въпрос за ползване на новоговор като "латинх"

Учителка, докторка или даскалица, колежка и т.н. Точка.

В такива ситуации се гордея с българският език, че ни позволява да бъдем учителКИ, докторКИ и инженерКИ... щото в много други страни вече се забранява

България винаги е била равнопоставена страна. Още в древността има данни за женски конни легиони и жените са били наравно с мъжете на бойното поле. Напоследък се извъртат фактите, за да сме в един глас със западните страни, които са имали винаги дискриминация.

Я дай некъв линк към инфо за тия "женски конни легиони " , че ми стана интересно хе хе

Трудно ми е да обясня на хора, говорещи фнрески примерно, че в българският език думи като чувство, дете, министерство и т.н. са в среден род т.е. нямат женска или мъжка конотация. На тях им се струва, че живеем в хипер егалитарно общество, защото сме успели да стигнем до това ниво да мислим, че има неща и абстракни понятия, които включват жените.... Еволиция, брат!

Може и "докторица". Но "хлебар" трябва да е само в мъжки род.

Браво! Един да тръгне срещу цялата тази помия, с която ни заливат! Дано и други да последват примера му!

Той оттегли Аржентина от брикс и иска да въведе долара като национална валута.

Не можа да оттегли Аржентина от БРИКС защото никога не е била членка. Каза че няма да приеме поканата ако такава бъде отправена официално. За момента има само неофициални разговори. Като гледам може и да не се задържи повече от един мандат така че поканата може да почака докато освободи поста.

Аржентина беше кандидат за брикс и такива като вас непрекъснато я даваха за пример. А това което гледате вие и реалността са две коренно различни неща.

човекът е икономист, даже преподавател, съответно не би вързал страната си към рублата при никакви условия. Освен ако не иска да спечели приз за "Най-неграмотен икономист!"

Милейчо не е "един", нито единствен, а е ПОРЕДНИЯТ, което е добра новина.

На Хайвер Милейчо, как да му викаме?

А какво да правят тези жени, които се припознават като такива? Да се обозначават като мъже ли? Аман вече от криворазбрана толерантност! Заради една шепа психични, които не могат да решат какъв пол са, тероризират всички останали. Ми лекувайте ги! И не тормозете другите!!!!

Не става въпрос за това. В латинските езици няма среден род. Всички думи имат или женски или мъжки род и граматическото правило е, че мъжкият род има предимство пред женския. Примерно в изречението "Един мъж и една жена стояха на улицата", ако заместим с "Те стояха на улицата" на френски и испански "стояха" ще се членува в мъжки род, т.е. ако не знаете контекста ще помислите, че само 2ма мъже стояха на улицата. В последните години има течение за промяна в граматиката, която би позволила да се каже, че двамата стоящи може да са мъж и жена.... Толкова години и още има мъже, които октрито мразят жените....

Аз по-скоро от прочетеното разбрах, че е отменил третия, четвъртия... 58-ия пол. Ако е мъж да не изисква в женски род и т.н. Забранил е и онези паразити, които се изхранват с измисляне на дискриминация, изваждайки я от контекста.

Ех, да можеше да разбираш прочетен текс, можеше и да има за какво да говорим...

Дали именно заради такива като тебе разните много полови са надигнали глава и настояват за какви ли не права??? Защото нали се сещаш че когато отричаш заплашваш и непрекъснато плюеш някого в един момент той отвръща.

"Милей, който встъпи в длъжност през декември, наскоро закри аржентинския Национален институт за борба с дискриминацията, ксенофобията и расизма. "Премахваме институции, които са безполезни", каза Адорни миналата седмица." предлагам да почерпим челен опит и да закрием БХК

Това значи, че вече нема ЛГБТ и дженндъри, а педерастти, лесббийки, херммафродити и т.н.

Половината вЕрно не са разбрали статията - Милей премахва джендър и лгбт простотиите, а не ги въвежда. Колкото до икономиката - Аржентина от десетилетия е в такова блато, че наистина трябват много строги мерки и това, което прави Милей според мен е правилно. Ето, че още една страна си намери свестни политици, а ние отиваме от зле към по-зле от избори на избори.

не бързай да го хвалиш

Напротив, още един горд женомразец...

Този е много уж е много либерален, много голем дИмократ... ...а в същност е фанатичен изпълнител на всички нареждания на УСА. Всички виждаме, че в последните 3-4 години всички "конспиративни" теории за това което подготвя дълбоката държава на уса и давосаджии се оказаха абсолютна реалност - масови епидемии от избирателно смъртоносни болести и "лекове" носещи милярди на биг фарма, унищожаване на селексото стоппанство в ивропата, унищожаване на промишленото производство в швабия и в ивропата, джендър технологии, биологични лаборатории в цял свят. Новата технология на уса е да назначава такива уж идиоти като този, които въобще не са идиоти, а са фашизирани маши в ръцете на злобните американски бабички, дедовци и развратните им синове които управляват фащ !

Въобще чете ли статията? Или копи-пействаш едно и също под всички новини...

човека явно черпи инфо не само от официални медии. а ти?

Аха, "свободен" дух и "критичен мислител", но не може да разбере прочетен текст. А ти? :)))

А бе, руска свиня такава, извади чечнският хуй от устата си и прочети статията.

Не виждам какво общо имат тия работи с икономическото блато в Аржентина. Човека си е просто луд. Дано скоро го махнат.

Още един избръмча. А няма ли вероятнсот жените да се обиждат, когато им се говори/пише/комуникира на "ТОЙ"? В природата от милиони години има мъжки и женски пол, плюс малките деца, разбира се. И отричането на това само ни прави да изглеждаме смешни.

Не си разбрал - Милей отменя "полово "коректния" език". Не го въвежда.

"Няма да бъдат използвани специални означения и ненужната употреба на женския род в документите следва да бъде избягвана"

Всеки с базови познания по испански или италиански би разбрал защо женския род е ненужен в много голяма част от случаите и това е въпрос на граматика, а не на биология!

имам отлични познания и по двата езика и това , което казваш не е вярно

Жените не сме НЕНУЖНИ, пл такъв!

"Полово коректен език", разбирай на жените да им викаме "колега", на този етап. А, по-нататък на мъжете в рокли - "колежке".