Ранното пенсиониране беше отхвърлено

Парламентът отхвърли предложението на БСП за ранно пенсиониране на хора, на които не им достигат възраст или осигурителен стаж. Окончателно бяха замразени за една година възрастта и стажът за пенсиониране.

Обратно в новината

Коментари - Ранното пенсиониране беше отхвърлено | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

500 години турско робство не ни ли стига.Докога ще траем да ни управляват турците.Докога.... БСП,СДС,ГЕРБ или която и да е друга пратия но не и ДПС.Трябва да се сложи край на това подтисничество.

ТРЯБВА ДА ПРИЕМАТ ПРЕДЛОЖЕНИЕТО НА БСП

Всъщност простичко - вместо да въздигнат икономиката и да се генерира по-голям брутен вътрешен продукт, БСП произвежда все повече социално слаба и зависима маса - пенсиите не идват от осигуровките, а са част от бюджета. Повече пенсионери - повече натоварване на бюджета. Разпределението става от вихрушката на върха. И масата става още по-послушна...

(ЕС) след 2004 г. - България, Хърватия, Чешката република, Естония, Унгария, Латвия, Литва, Полша, Румъния, Словашката република Всички във възход и най вече Прибалтийските Ь ние с тия кряжби - два пъти повече безработни зя 2013 година! Вместо 250000 работни места

защо да не може човек да се пенсионира след като има стаж

шото си гласувал за неправилния човек

До къде я докарахме,някакъв си комунистически фес да определя пенсиите на Българските пенсионери,продажна нация излязохме.Да живее комунизма другари.

и наи-лошия балгарин е по-добре от един турчин или украинез,изредиха се испанзи,американзи и коили не, но не и балгарин,стигнахме и до зиганите .но балгарина остана прост

ДПС по традиция доказа, че е антибългарска партия и ненадежна коалиция. ГЕРБ е разбираемо защо са против. Те са си десна партия.Всеки един от нас раноили късно ще стигне яенсия о тогава когато проблемите са на наша глава, ще мислите по друг начин. След като искат да прокарат такъв закон, първо да помислят как да вдигнат доходите на хората и заетоста. Ако примерно безработицата е 3% аз не виждам проблем да има възможност по рано да се излиза в пенсия. Крайно време е и да спрем да издуржаме циганите. Зради това да подкрепят някоя партия, да е за наша сметка. Пак стигаме до извода ,че преди да се творят каквито и да е закони, трябва тотални реформи преди това. Иначе си играем да преправяме закони и никаква ефективност. Ще дам един пример, колата ако не е мощна , неможе да влачи ремарке нали?

Планът на БСП е да вдигнат вноските. Заеми няма да ни дават безкрай - това е единствения изход. Все по-малко работещи да хранят все повече цигани и маргинали.

Докога? ДокоГа? Докога? Няма ли край това робство? 500 години не стигат ли?!!!

Докато има говеда ще има и касапи!

Гнойта в действие?250 000 РАБОТНВИ МЕСТА-КЪДАСА БЕ??

Версията,че ако има ранно пенсиониране за трета категория,няма да има пари за на тези работни места ще влязат пенсии е меко казано наивна,защото на тези места ще постъпят други по-млади хора.Това е философията на олигархията да плашат младите и използуват хората от тази възраст на ниски заплати,заради което пък те трябва и да доволни на така наречените работодатели.На хората от трета категория се увеличи възрастта с 5 години и 8 месеца от прехода. С колко се вдигна на първа и втора категория.Продажните синдикати се продадоха и при Костов,след това ги купи и Б.Б.

Пенсионната реформа е единствено за тези ,на които бе променен тавана за получаване на пенсии.

Докоган ще ни лъжат тези "въже-лъже-играчи", алчни за власт?

Докато има глупаци гласуващи за герб,ндсв,сдс и др. псевдо-десни,но в действителност комуноидни партии.Останалите партии в парламента имат твърд електорат,а и са единствените които са "за" реформи и правят макар и недостатъчни някои промени.Гореспоменатите партии просто крепят статуквото и са против каквито и да било реформи,после върви и вярвай,че са десни.Затова и казвам,че гласуващите за тях са глупаци,щото избирателите на бсп гласуват за 5лв. в повече пенсия,на дпс за повече соц.плащания,а на тези псевдо-десни партии гласуват за едни обещани лъжи които никога не се случват.

ЧУК

С памперса на гъзъ и на бач!Ще ви дам една пенсия!

Много е просто - на БСП не им пука за пенсиите, важното е да не оберат негативите от вдигането на възрастта. А пенсионната система се срива и се крепи на заемите на Орешарски. А "Доверие" е собственост на офшорка с отнет лиценз. Честито да ви е!

А на теб мозъка ти се срива и се крепи единствено на мисленето(доколкото има такова)на боко борисов боклуков!

че програмата на БСП не се изпълнявам. Призовавам другарите да снемат доверие от правителството на ДПС и да отиват на избори. Победата ще бъде гарантирана с не по - малко от 99%.

pompai

Тези, които смучат от държавата нямат нищо общо с ранното пенсиониране.Просто е имаш работено 30 години във 2-а катигория и се пенсионираш.Имаш ли 20 -1-ва и се пенсионираш. Хората които ви тежат е тези ващедето бяха на бюро 20-години и идваха за 10 в рудника и взимат пенсия също катоколегата дето се е родил тук.

Обявявам промяна в опорните точки. 1.БСП НИКОГА НЕ Е ИСКАЛО НАМАЛЯВАНЕ НА ВЪЗРАСТТА ЗА ПЕНСИОНИРАНЕ. 2. ГЕРБ ГО ИСКАШЕ И ПРЕДИ И СЕГА, ВОДЕНИ ОТ ДИВ ПОПУЛИЗЪМ И ДЯНКОВЩИНА. 3. ИЗСЛЕДВАНИЯТА НА НАШИТЕ АГЕНЦИИ ПОКАЗВАТ, ЧЕ КОМУНИСТИТЕ ЖИВЕЯТ ПО-ДЪЛГО ОТ ДРУГИТЕ И ТАКА ЩЕ МОЖЕ САМО ВЕРНИТЕ НА ПАРТИЯТА ПЕНСИОНЕРИ ДА ПОЛУЧАВАТ ПЕНСИЯ.

прав си,че БСП не ги е еня за ранното пенсиониране, иначи депутатите им щяха да са в пленарна зала. За справка със "за" са гласували 50 души от БСП и Атака

Намерете ми работа с осигиров,и, Иначе сме против вас

Гледам там едни Глупости за Баджанака. Тъпотии. Всички ще изпукаме преди Пенсия. Това не Ви ли е Ясно или сте решили да живеете вечно. И на Тарикати да се правите, все едно. Ако не си Богат преди Пенсия, то си жив Контернаджия. То защото, сте толкова оправни, за това даже и едно парно не може да си платите или откачите.

Ако пукнеш застрановката се изплаща на този,който си посочил в полицата.

Аз работя за себе си!Нищо не плащам на държавата .Имам засраховка живот в ING-пo 1200лв на месец вече 2 год.Ще внасям още 15 год. С разните му там ренти ще ми изплатят към 135 000 евро.Да го духат Станишев и Доган/Местан,Бадемов.../

Не искам да те разочаровам, но нито Станишев, нито Доган, още по-малко ING ще ти платят тази сума!

Типичен глупав българин,радва се на това,че се е набутал яко щото не може да сметне две и две,после ще реве,че го били измамили.

А мислил ли си за 16-та година и след нея. Ами ако те гепи нещо от рода раче. Сигурно няма да има пари с кво да те погребат. Не ти желая злото, ама малко мисли не толкова розово.

Sled 15 leta 6te ti izplatqt suma ravna na edna mese4na zaplata. Badi jiv i zdrav no................

Братчет, ето ти елементарна сметка: 1200 лв = 615 евро. По 12 месеца = 7380 евро. Ако ги вложиш в която и да е банка при 6% лихва са 7823 евро. За 17 години са повече от това, което ще получиш от ING !

Всъщност много повече понеже в банка се трупа лихва върху лихва,а и банките дават преференциални лихви за големи суми.Относно застрахователя първо едва ли ще изплати тази сума и второ след като се обложи с данък ще вземе малко над 100хил. при над 200хил. ако ги влага в банка.

Пенсия = сън в лятна нощ. Никой няма да се пенсионира. Такива големи кризи е имало и преди и винаги са приключвали с големи кървави събития - революции и войни.

Кухите лейки в парламента пак показаха,че действително са кухи,някой пак им размаха пръст от Европа и те капитулираха,ами като ще е така,защо ни трябва такъв многоброен , не мислещ, не работещ парламент,защо да плащаме субсидии на партии,които не защитават интереса на народа,а само на олигарсите,да се нулират субсидиите,да се намали числеността на парламента и обслужващата я администрация и ето ти възможност пенсионерите,но за тези,които имат необходимия осигурителен стаж,възрастта може да е плаваща,защо не вземем нещо смислено от Запада.

Австрийска застрахователна,мисля международна ...името забравих,но мен искаше да ме засрахова техен представител /Иван Попов от Шабла/ още през 1992 год.-тогава беше мин.300 марки на месец...естествено има някакви годишни ренти и т.н.

Еххх, това са разни мЕЧТИ. Каква Пенсия , Какви пари. Нито ще има Пенсия, а преди Пенсията Няма да има и Пари. Получавам добра заплата, всичко ми е "Бяло, не в Сивото". Но да стигна до пенсия е малко вероятно. Както, казваше на Времето Баща ми - Не ме е Страх от Смъртта, а от Старостта. За к'ви Пенсии си говорим, когато всички ще сме там Някъде много На Бързо, което никой от нас не го знае къде е. Та , Баница, Баклава, Торта, Салата - Туршии, зеле, чушки, Ушаф, Ракия,Сирене, Суджук, фъстъци, Пържоли, като на бат Тодор Къскета, Картофи, Лук, Чесън и Гювеч. Червено и Бяло задължително. Резлива зелева за изтрезняване. Пенсия, Ха на Майка си. Да сте живи и здрави, колкото можете.

Човек живее с мечтите си! Шестица от тотото, пенсия 1000 лева! Мечтай и ще бъдеш щастлив!

Бат Стоянчо, Мечти, Мечти, тъй не разбрах, къде е Ващ'а Сладост. Това е рекъл, май Един Поет. Ама пускай фишове. Де да знам. Не губи вяра, докато твоят Фиш не го лепнат на някой Дърво. Така е с Лотарията на Живота.

Баджанака си реши проблема:Преди 15 год.баджанака го осигуряваха на минимална работна заплата,другото под масата. Посъветвах го да си направи Засраховка живот в една западна компания...След 2 год му излиза застраховката към 85 000 евро.Ако работодателят му го беше осигурявал нормално всичко щеше да потъне в пенсоната система и за баджанака среден пръст...Баджанака през септември излезе на пенсия /Решението е около 190 лв/.Смята и по 250 евро на месец от застраховката да ползва...ТАКА ПРАВЯТ УМНИТЕ...Глупавите вярват на комунягите...

Внасял е по 500 евро месечно..? Ами браво.

Е такива са и българските протести. Тоталитарни. Не слушат никой само себе си. Няма диалог.

Логично и това обещание падна като зряла круша. Освен 5 лева на пенсионерите и да размотава ЦЦ по съдилища друго серГея не успя да направи.

Абсолютно безпринципно решение. Логиката на сегашните управляващи е: Хайде да отложим с една година този въпрос, за да не дразним сега хората, пък после ще видим. Ако не сме на власт ще го оставим за следващото правителство да си бие главата, как да го реши.

И как ще си направите стажа от 40 години при тази безработица?! А децата, които тепърва излизат на борсата?!!! Всъщност никой не казва при какъв осигурителен стаж се пенсионират в Западна Европа. Говорим си просто наизуст.

Колкото по - рано "забравите" за пенсиите си, толкова повече време ще имате да си подсигурите по алтернативен начин финансово старините.

Дрън-дрън,за настоящата си пенсия се боря от млади години,качвах се от позиция на по-висока.Без да прецаквам другарчето си:)))От тия позиции придобих имоти,акции в просперираща фирма,земя по наследство.....подсигурил съм си старините:)))Но с работа Мечо,не с мюшенгия и прейби колегата си.

Пенсионната система е във фалит. В момента 60% от парите за пенсии, не идват по линия на социалните осигуровки, а чрез бюджета се взимат от данъците. Заложената бомба в пенсионната система е такава, че след около 8 години държавата ще трябва да взема кредити, за да плаща пенсии. Около 6 млрд. на година е дефицитът. След 10 години максимум ще останат да работят 800 хил., които трябва да изхранват 7 млн. Пенсионната система в България е класическа финансова пирамида, при която само първите печелят. В доклада на НОИ се посочва, че средната възраст на пенсиониране в България през 2012г. е била 56,2 г. За да се постигне такава средна стойност при възрастта на пенсиониране, означава, че има огромни групи от хора, които ползват преференции. Има много служители на МО и МВР, които реално работят в условията на трета категория труд, а се пенсионират на възрастта на кадрови войник или патрулиращ полицай. Необходимо е драстично намаляване на групите, които имат право на ранно пенсиониране. Огромен е проблема с работещите в бюджетната сфера, чиито пенсии се финансират от данъците на всички. В момента в България има над 769 хил. души, които взимат заплати от бюджета, от тях над 430 хиляди лица са наети в държавният бюджет (над 130 хиляди лица са наети само в изпълнителната власт) и не генерират БВП при около 2.09 млн.работещи. Кой?! Кой?! Кой?!

Пишеш неверятни глупости. Истината е, че заради абсурдната МРЗ в БГ, всички в часният сектор се осигуряват на минимума и затова няма постъпления е НОИ. Другата истина е, че поради абсурдно ниската цена на труда в БГ, знаещите и можещите емигрираха и сега издържат песионерите в приемните страни.

първо трябва да се подсигурят пенсиите на хората защитаващи нац.сигорност - военни и полицаи те трябва да се пенсонират рано

И защо? Нима армията ни се бие на фронта? Или полицаите ни защитават ефективно?

Смешници и клоуни: Цирк Парламент Смешна власт Клоуни експерт министри

е че някакъв тур..чин ти го навират в лицето за министър. Че той се произнася за бъдещето ти. Просто държавата вече е скапана. Руснаци и турци ни разбиха тиквите. 6 (шест) века ни размазаха животеца. Това е по-обидното. И разбира се, където има евро пари. ТУРЦИТЕ имат по един зам министър за ухо и контрол. Евала на турците. Ще сучат от българите, колкото може повече.

Ти си бил много обидчив бе, мойто дете. Ти знаеш ли, че в Европа хората не се делят на раси и народности? Да земе да си ходиш на село да пасеш кравите.

Ти си мислиш. На пръв поглед е така. Но ако си живял там, нещата не изглеждат точно така, както от пръв поглед.

Снимката говори повече от написаното. Не мога да си обесня с кой акъл хора, български граждани, могат да гласуват за тези от снимката.

Най-добре ще е да махнат пенсиите. Защо да плащам, като няма да доживея дотогава.

Учителите трябва да се пенсионират по-рано!!!Как ви се вижда един възрастен учител - обект на подигравки от страна на учениците!!Всички учители се чувстваме страшно изморени и изтощени при работата с днешните деца!!!

IT специалистите трябва да се пенсионират по-рано. Как ви се вижда работа на 100% концентрация в постоянно изменяща се среда. Това е много изморително. Лекарите трябва да се пенсионират по-рано. Те не са ли изморени. А ватманите? Те не са ли Гръбначните им стълбове добре ли са? Ами продавачите? И те са изморени. Айде стига вече привилегии. Не ви стигат 100 дни отпуск на година.

продавачите в магазини трябва да се пенсионират най рано работата с хора и сметки е трудна !!!

Да замразят всички! Аз няма да дочакам пенсията! Баща ми също след 42 г стаж,който почина,майка ми също с 30,жена ми и тя с 25! Всички са внасяли осигуровки! Къде са те? При мангалите и "таваните" на 45 годишните пенсионери от МВР и МНО !!!!

Защо се дърлите бе хора,търтеите,като е за тях си гласуват и над максимума,като е за ехалето,са много принципни и мислещи,така че ходете и гласувайте,за да се изберат хора,които мислят с главите си и умеят да си защитят позицията,а не днеска едно,утре друго,да минава времето и да си пълнят джобовете,как да уважаваш и работиш за държава,която ти е мащеха и сега пак се наля вода в мелницата на тарикатите с инвалидни пенсии,но никой нищо не проверява и не реформира в тази посока,така ще си живеем-много богати и много бедни.

Господ и Аллах ще накажат герберите и турците за това, че орязаха една придобивка на най бедните слоеве, която те чакаха толкова врене, ПРОКЛЕТИ ДА СТЕ.

Кви ГЕРБЕРИ ма п--ут...0. Къде се пак заби в 10-та глуха. Онези ги няма от 6 месеца. Цял живот на вас комунистите все някой ви е виновен. Баси простите хора! Истината е, че последните комунистически месеци стана още по-зле. Ще търсите ББ и бай тошо.